Vendelsö, Vendelsö

Klarabergsvägen 22A

Varmt välkommen till denna ljusa och välplanerade lägenhet. Här finner vi 33 kvm fördelade på kök, hall, badrum, vardagsrum och sovrum. Idag nyttjas denna lägenhet som en tvåa och den består av genomgående fina ytskikt. Vitmålade väggar och stilren parkett klär golven. Stora härliga fönsterpartier skänker fint ljus in i lägenheten. Samtliga ytskikt är väl omhändertagna och här finns goda förvaringsmöjligheter!

I föreningen ges tillgång till gymlokal, föreningslokal, biltvätt sommartid och mysiga innergårdar. Här bor du i en stabil förening med låg belåningsgrad!

Här bor du i ett lugnt område med direkt närhet till skola, förskola, natur och mycket goda kommunikationer till Gullmarsplan, Stockholm C, Haninge C m.m.
Underbara Tyresta By ligger i nära anslutning till bostaden där härliga naturstråk finns runt knuten.
Ett stenkast från huset finns direktbussar som tar dig till Stockholm på ca 20-25 minuter.
Ica Maxi, Coop, Port73, brandbergen & Haninge centrum finns i närområdet.

Här är det bara att flytta in och trivas!
Varmt välkommen med din intresseanmälan!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 33.5 kvm
Avgift 2222 kr/mån
Rum 1
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Byggnadsår 1966
Pris 1 495 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Lynn Treard
Reg. Fastighetsmäklare
0705-55 49 51
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

Kvadratsmart, helt utan insyn, nära till det mesta och genomgående fina ytskikt!

Ica Maxi

Ica Maxi
Ica Maxi
Lynn Treard

Lynn Treard

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Klarabergsvägen 22A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 33.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej

OPTIMAL PLANLÖSNING
LUGNT & MYSIGT LÄGE
GENOMGÅENDE FINA YTSKIKT


ENTRÉHALL
Rymlig hall med goda avhängningsmöjligheter direkt till höger. Rakt fram finns gott om utrymme för matbord med 4-6 personer sittandes. Härifrån kliver man in vardagsrummet med flera fönster som skänker fint ljus.

KÖK
Trevligt kök med goda förvaringsmöjligheter i form av flertalet lådor och skåp. Vitaskåpsluckor matchas elegant med svart mosaikkakel och rostfri diskbänk. Här finns kyl/frys, spis, ugn, fläkt.

VARDAGSRUM
Stort rum med fina parkettgolv. Väggarna är vitmålade och de härliga fönsterpartierna skänker mycket ljusinsläpp. Här finns gott om plats för soffgrupp och tv-bänk.

SOVRUM
Här har man skapa ett extra rum som har samma fina golv som i övriga lägenheten och vitmålade väggar. Plats för säng och garderob. Stort fönster skänker mycket ljusinsläpp.

BADRUM
Fräscht badrum med ljus våtrumsmatta och kaklade väggar. Duschörna, WC, tvättställ och badrumsskåp.

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljebostad
Boarea 33.5 kvm
Byggnadsår 1966
Uppvärmning Fjärrvärme
Övriga byggnader Till varje lägenhet hör ett källarförråd. Förrådet är märkt med lägenhetsnumret.
Kölista för matkällare finns

Fintvättstugor finns i i Klarabergsvägen 4, 9 (2 st), 12 samt 20
En grovtvättstuga för hela föreningen finns i Klarabergsvägen 12
På Klarabergsvägen 8 finns förenings- och styrelselokal
På Klarabergsvägen 5 har föreningen ett motionsgym och en bastu.
Vill man tvätta bilen, kan man använda sig av tvättgaraget, som ligger i ett av gavelgaragen i Klarabergsvägen 2 (200kr)

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2019-02-04
Energikonsumtion 108 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 122 i HSB BRF Anden i Haninge
Pris 1 495 000 kr utgångspris
Avgift 2222 kr/mån
Kommentar inkl värme, vatten, bredband & kabel-TV (bas)
Driftkostnad 4 050 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 250 kr
  • Hushållsström: 2 800 kr

Driftskostnaderna är individuella och kan variera beroende på avtal och förbrukning.

Andel i förening 0,2038%

Förening

Föreningsnamn HSB BRF Anden i Haninge
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 712400-2218
Gatuadress Klarabergsvägen 8
Postnummer 13668
Ort Vendelsö
Epostadress styrelsebrfanden@bredband.net
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Föreningen äger och förvaltar fastigheterna Söderby huvudgård 4:143 och 4:144, kvarteren Anden och Ankan i Haninge kommun, d v s husen längs Klarabergsvägen - dock ej daghemmet - vidare butiksfastigheten vid Tyrestavägen (Coop Konsum) samt Vändelsökiosken. Thai-köket, som ligger invid kiosken ägs inte av föreningen. Thai-köket arrenderar dock marken av föreningen.

Föreningen består numera av 252 bostadsrätter. Tidigare innehade Konsum två bostadsrätter. Sedan 1997 hyr Konsum butikslokalen av föreningen. Föreningen Anden har även ett antal mindre lokaler och förråd till uthyrning. Utöver matvarubutik och kioskverksamhet finns pizzeria och damfrisering i föreningen.
Äger föreningen marken ja
Antal lägenheter 252
Renoveringar Planerat underhåll 20/21

Fortsatt radonsanering.
Målning av socklar.
Installera portlåsningssystem

Några av de renoveringar som utförts:

Montering av Cassamja friskluftsventiler. Radonmätning jämna sidan
av Klbv mars-april 2019. Udda sidan under hösten. 2019

Omläggning av taket på Coop-byggnaden och pizzerian. 2019

Dragning av nya elledningar till belysningsstolparna och uppsättning av
några nya lyktstolpar. 2019

Omfattande beskärning av lönnar, nedtagning av dåliga träd och röjning
i skogsområdet på jämna sidan av Klarabergsvägen. 2019

Stamspolning av lägenheter utförd av firma Lybecks. 2019

Mätning av radonvärdet på udda sidan av Klarabergsvägen. 2019-20

Tvätt av miljöhusen utvändigt. 2020

Målning av socklar, anläggande av singelbädd närmast fasaden samt
tvätt av murstenen utanför entréerna. Målning av dörrar till sophus och
cykelrum samt målning runt fönster på sophusen. 2020

Digital låsning av portar, digitalt bokningssystem för tvättstugorna samt
låsbyte i allmänna utrymmen. Genomförs under december - januari. 2020-2021

Se mer under:
https://www.hsb.se/stockholm/brf/anden/om-brf-anden/historik/
Parkering På föreningens område finns 225 st parkeringsplatser för uthyrning, varav 78 är platser med elstolpe, 10 st bredare p-platser avsedda för mindre lastbilar och 2 st lastbilsparkeringar. Dessutom finns 18 st gavelgarage och 26 platser för bil och 2 st för mc i ”Konsum”-garaget till uthyrning. 27 st platser på "Konsum"-parkeringen är 2-timmarsplatser avsedda för korttidsparkering för daghemmet Tjädern och Coop Konsums kunder. OBS! På Klarabergsvägen råder datumparkering mellan kl 00 och 12.00. Garageplatser finns dels på vissa husgavlar och dels under Konsumbutiken. Det finns 18 gavelgarage och 26 garageplatser i Konsumgaraget. Åtta av bilplatserna i Konsumgaraget är s k Troaxburar. Dessutom finns där två burar för motorcyklar. Uthyrningen av P-platser sköts av Simpleko AB. Om Du vill hyra en P-plats ringer du tel 018-66 01 60 eller mejlar till brf@simpleko.se
Tv och bredband Kabel-TV/Bredbands-avtal har tecknats med ComHem. Föreningen har tecknat gruppavtal för digital-tv med ComHem. Detta ger alla tillgång till digital-tv motsvarande abonnemanget "Digital-tv Small". Kostnaden ingår i årsavgiften för lägenheten. För att utnyttja avtalet, kontakta Comhems kundtjänst.
Övrigt Utanför entréporten finns cykelrum av varierande storlek. Boende i Klbv 13 har även tillgång till cykelrummet i Klbv 11, som är större. Inne i porten finns ett barnvagnsrum/rollatorrum. I mån av plats kan utrymmet även användas för mindre barncyklar, men främst är det avsett för barnvagnar och rollatorer.

Överlåtelsen är inte giltig förrän köparen/förvärvaren har blivit godkänd som medlem i föreningen och tecknat HSB-medlemskap.

Dokument

Området

Ingen karta för tillfället.

Området är med sin närhet till natur och kommunikationer ytterst populärt. På nära avstånd finns exempelvis det populära "krokodilbadet", gårdens bad och naturparken Tyresta med utmärkta promenad- och friluftsmöjligheter. Flertalet dagis och skolor finns i nära anknytning till bostaden och med ca 3 km till Haninge C nås ett brett utbud av butiker, restauranger, banker, apotek, systembolag mm. Gott om grönområden, elljusspår och fina badställen finns på cykelavstånd, t.ex. Ramsjön.

Närområde

Den kommersiella servicen är väl etablerad! Bara några minuter bort finns coop, pizzeria och thairestaurang. Ca 10 minuter bort finns Lidl, Actic gym, Ica Maxi, Systembolaget, Starbucks och Apoteket! Även Brandbergen centrum med flera butiker, biograf och bowlinghall. Du hittar även Vendelsö Kök och bar på nära avstånd. Ytterligare en bit bort finns Port73 och Handen Centrum med ett stort utbud av butiker, restauranger, frisörer och cafeér

Kommunikation

I direkt anslutning till bostaden går direktbussar som tar dig till Stockholm C på ca 20 minuter. Buss går även till Gullmarsplan, Handen, Tyresö och Nacka. Närmsta pendeltågen stannar i Handen eller Vega. Med bil når du Gullmarsplan i Stockholm på 15-20 minuter. Området har bra närhet till större trafikleder såsom Nynäsvägen och Tyresövägen tack vare tvärgående Gudöbroleden!

Parkering

På föreningens område finns 225 st parkeringsplatser för uthyrning, varav 78 är platser med elstolpe, 10 st bredare p-platser avsedda för mindre lastbilar och 2 st lastbilsparkeringar. Dessutom finns 18 st gavelgarage och 26 platser för bil och 2 st för mc i ”Konsum”-garaget till uthyrning. 27 st platser på "Konsum"-parkeringen är 2-timmarsplatser avsedda för korttidsparkering för daghemmet Tjädern och Coop Konsums kunder.
OBS! På Klarabergsvägen råder datumparkering mellan kl 00 och 12.00.

Uthyrningen av P-platser sköts av Simpleko AB. Om Du vill hyra en P-plats ringer du tel 018-66 01 60 eller mejlar till brf@simpleko.se

Övrigt

Förskola finns i direkt anslutning till området samt även i området runtom. Hagaskolan från 6 år till åk 5 ligger ca 5 min gångväg bort, Lyckebyskolan ca 10 min bort. Vendelsö Hage ca 15 min gångväg bort. Flera grundskolor finns också i Vendelsö och Fredrika Bremergymnasiet i Haninge centrum.

Räkna på ditt nya boende