Huskvarna - Centrum, HUSKVARNA

Rosenborgsgatan 4B

Lugnt belägen i utkanten av centrala Huskvarna med gångavstånd till det allra mesta förbereds nu försäljningen av denna trivsamma & praktiska etagevåning på Rosenborgsgatan 4B!

En trappa upp välkomnas ni till 101,5 kvadratmeter uppdelat på tre rum och kök med två(!) toaletter. I det öppna vardagsrummet befinner sig en tjusig och kakelugn som stoltserar vackert vid ett första bemötande, redo att spraka till för extra uppvärmning om så önskas. På första våningen i denna trea anträffas även balkongen, köket, de två badrummen, förråd och städskåp samt ett av bostadens sovrum. Etagevåningen består av ett allrum samt en sovalkov som erbjuder utsikt över Huskvarna. För den som behöver mer yta än vad bostaden i nuläget erbjuder finns möjligheten att bygga ut vinden ytterligare.

I avgiften på 4 246 kr ingår värme & vatten. Kostnader för el, tv, telefoni & bredband samt hemförsäkring tillkommer utöver månadskostnaden. Föreningen satsar på löpande underhåll och har senast målat fasad och tak, installerat en ny bergvärmepump samt dragit in fiber till fastigheten. Föreningens gemensamhetsytor består av ett förrådsutrymme och cykelbod men även grillplats på tomten. I källaren finns tvättstuga som kan brukas av föreningens medlemmar. Bostadsrättshavarens förpliktelser gentemot föreningen är trappstädning och trädgårdsskötsel.

I närområdet finns butiker, parkeringsplatser, restauranger, skolor, gym och sporthall samt bra bussförbindelser som lätt tar dig vidare in till Jönköping City vid behov. Närmsta park är Mjölkafållan med tillhörande lekplats och ett kort promenadavstånd bort nås även Utsikten Huskvarna.

Låt nu inte den här drömbostaden glida dig ur händerna utan hör av dig till ansvarig mäklare, så berättar jag mer!

Marcus Privén, 0735 18 97 75
marcus.priven@mohv.se

Vem vet, detta kanske kan bli just ditt drömhem?
Maybe it's time to MOHV?

(Uppgift om bostadens area baseras på säljarens uppgifter och information från föreningen. Av olika skäl kan arean vara felaktig och den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning).

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 101.5 kvm
Avgift 4246 kr/mån
Rum 3
Våning 2 av 2
Hiss Nej
Byggnadsår 1900
Pris 0

Ansvarig mäklare
Marcus Privén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 97 75
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Carl-Johan Bengtsson
Reg. Fastighetsmäklare
0702-96 90 74
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Praktisk etagelägenhet i ståtligt sekelskifteshus!

Planritning

Marcus Privén

Marcus Privén

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Rosenborgsgatan 4B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 101.5 kvm. Areakälla, se under allmänt
Hiss Nej

Etagelägenhet på vån 2-3

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 101.5 kvm
Byggnadsår 1900
Fönster 2-glas trä & takfönster 3-glas aluminium
Uppvärmning Bergvärme
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader Förrådsutrymme, cykelbod, grillplats & tvättstuga.

Rum

ENTRÉ/HALL

Välkomnande hall som delar gemensam planlösning med det rymliga vardagsrummet. Avhängningsyta direkt till vänster och tillgång till en inre klädkammare bakom väggen samt balkongen på ca 4 kvm. Väggarna är vita och på golvet ligger trestavsparkett i ek.

VARDAGSRUM

De fem avlånga och smakfulla fönstren i norr ger denna givmilda yta en härlig lyster och samtidigt undviker att skapa ett alltför varmt klimat under sommaren. Här erbjuds ett större utrymme för sociala sammanhang med plats för både större soffgrupp och matgrupp. Något som utmärker sig extra mycket är den vackra kakelugnen. Från vardagsrummet nås bostadens båda toaletter, smidigt och oerhört praktiskt! Här finns även ett städskåp och ett mindre förråd. Väggarna är vita med högre golvlister och på golvet ligger trestavsparkett i ek.

BADRUM

Det större badrummet är utrustat med handfat och spegelskåp, dusch, elburen handdukstork, toalett samt en mekanisk ventilationsfläkt. På golvet ligger en våtrumsmatta och väggarna är klädda i vitt kakel.

KÖK

Rymligt kök utrustad med en praktiskt köksbänk och flertalet förvaringsutrymmen. Ljusinsläpp från två fönster i nordostlig riktning. Maskinparken består av induktionshäll, ugn, fläkt, diskmaskin, en stor diskho samt kyl och frys. Arbetsbänk i mörkare laminat med vitt stänkskydd i kakel och spotlights ovan som ljuskälla. Väggarna är vita med målad fondvägg och på golvet ligger ett trämönstrat svart laminatgolv.

SOVRUM

Bostadens första sovrum som nås via vardagsrummet. Här finns både klädkammare och mindre förråd. Ljusinsläpp från fönster i syd. Väggarna är beklädda med vitmönstrad tapet och en gråtonad bröstpanel i trä nedtill. På golvet ligger mörkare trämönstrat laminatgolv.

BADRUM

Det mindre badrummet är utrustat med handfat och spegelskåp samt toalett och mekanisk ventilationsfläkt. På golvet ligger en ljus våtrumsmatta och väggarna är gråa.

ETAGEVÅNING

Förbi vardagsrummet och runt hörnet vid det mindre badrummet finner du trappan som tar dig upp till etagevåningen. De två takfönstren och fönstret vid sovalkoven skapar ett härligt ljusinsläpp från både sydost och sydväst samt nordväst. Utrymmet nyttjas idag både som kontorsplats och huvudsovrum med tillhörande förvaringsmöjligheter i form av garderob och inbyggd avhängningsyta. Vägarna är vita och på golvet ligger ett mörkare trämönstrat laminatgolv. Möjligheten finns att utöka etagevåningens storlek om så önskas.

Energideklaration

Utförd Nej

Ekonomi

Lägenhetsnummer 2 i BRF Rosen 2 i Huskvarna
Avgift 4246 kr/mån
Kommentar (värme, vatten samt tillgång till tvättstuga & förråd)
Driftkostnad 9 228 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 200 kr
  • Hushållsström: 4 800 kr
  • Övrigt: 3 228 kr

Driftkostnaderna är cirkauppgifter baserade på en vuxen med ett barn i hushållet.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 23,7%

Förening

Föreningsnamn BRF Rosen 2 i Huskvarna
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 769613-5636
Gatuadress Rosenborgsgatan 4
Postnummer 56131
Ort Huskvarna
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen Rosen 2 bildades år 2005 och består av 5 bostadsrätter. Huvudbyggnaden inrymmer 4 lägenheter och på tomten finns även ett mindre hus där 1 lägenhet inryms. Föreningen har en välfungerande styrelse med stabil ekonomi som sköts av extern revisor. Byggnaden uppfördes 1900 och har under de senaste åren fräschats upp ytterligare. På tomten finns ett förrådsutrymme där varje lägenhet har ett förråd samt en cykelbod och grillplats. Dessutom finns en jordkällare på gården där bland annat ved förvaras. Tvättstuga finns i källaren. Bostadsrättshavarens förpliktelser gentemot föreningen är trappstädning och trädgårdsskötsel.
Föreningens ekonomi I månadsavgiften ingår värme, varmvatten samt tillgång till tvättstuga och förråd. Bredband, tv & telefoni tecknas separat. Inga planerade avgiftshöjningar (2021-02-18).
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 5
Renoveringar UTFÖRDA:
* 2020
- Renovering balkong åt väster
- Målning av fönster
- Ny mur nedre gård
- Anlagt ny gräsmatta övre gård
- Nytt grus övre gård
* 2018 - Fiber
* 2016 - Ny Bergvärmepump
* 2015 - Målning av taket & fasaden
* 2014 - Renovering av rökkanaler

PLANERADE:
* Målning av gårdshus, tvättstuga och cykelförråd.
Parkering Parkeringsplatser finns i närområdet.
Tv och bredband Tillhörande lägenheten finns fiber inkopplat. TV, bredband & telefoni tecknas av separat operatör.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej

Dokument

Området

I centrala Huskvarna hittar du alla tänkbara bekvämligheter. Fin miljö med närhet till vackra promenadstråk både vid Vättern och i närliggande skog.

Närområde

Livsmedelsbutiker, shopping, restauranger, caféer, vårdcentral, apotek, träningsanläggning, bibliotek med mera.

Kommunikation

Från Esplanaden går bland annat linje 1 som tar dig till centrala Jönköping.

Parkering

Boendeparkering på omkringliggande gator tecknas via Jönköpings kommun. För att teckna boendeparkering krävs att du är folkbokförd i området samt är ägare till ett fordon.

Räkna på ditt nya boende