Budgivning pågår

Senaste bud:
1 150 000 kr
Ellstorp, MALMÖ

Ellstorpsgatan 3E

Just nu ges tillfälle att förvärva denna totalrenoverade enrummare på populära Ellstorp. Här är det bara att flytta in! Vi välkomnas in i hallen med plats för förvaring i en inbyggd garderob, rymligt och fräscht helkaklat badrum. Till höger om hallen finner vi ett stilrent kök där köksinredningen går i vit kulör med bra förvaring i över- och underskåp, ett rymligt sällskapsrum med plats för säng och stor soffgrupp.
Bo med låg boendekostnad i stabil förening omgiven av grönska och med närhet till matbutiker, kommunikationer, City och all service som erbjuds kring Värnhemstorget.

Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Säljaren disponerar i dagsläget över: Vinds- och källarförråd.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 33 kvm
Avgift 2754 kr/mån
Rum 1
Våning 1 av 6
Hiss Ja
Byggnadsår 1944
Pris 1 095 000 kr

Ansvarig mäklare
Fabian Rietz
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 25
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Totalrenoverad etta med härligt ljusinsläpp!

Planritning

Fabian Rietz

Fabian Rietz

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Ellstorpsgatan 3E

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 33 kvm. Föreningens information
Hiss Ja

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 33 kvm
Byggnadsår 1944
Uppvärmning Fjärrvärme

Rum

Hall

En halv trappa upp via en säkerhetsdörr ligger denna rymliga och mysiga etta. I hallen finner vi ett nyinlagt parkettgolv (2020). I hallen finner vi en stor klädkammare som är guld värd i en mindre lägenhet. Gott om plats för både förvaring och kläder/skor.

Badrum

Intill denna klädkammare finner vi ett fräscht renoverat badrum 2020 med grått klinker och vitt kakel. Rymlig duschhörna och stor spegel med inbyggd belysning. Golvvärme och handdukstork.

Kök

I andra delen av hallen ligger lägenhetens kök. Renoverat och fräscht kök där köksinredningen går i vit kulör med gott om förvaring i över- och underskåp. I köket finns plats för matbord för 2-4 personer. Köket är utrustat med kyl/frys, kombinerad micro/ugn, spishäll, diskmaskin och fläkt.

Vardagsrum

Lägenhetens vardagsrum ligger in mot den lugna innergården. I vardagsrummet får man plats med säng & byrå, soffa och tv-bänk. Ett perfekt planerat rum för en etta helt enkelt!

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2018-09-18
Primärenergital 133

Ekonomi

Lägenhetsnummer 19
Pris 1 095 000 kr
Avgift 2754 kr/mån
Kommentar I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bostadsrättstillägg. Ett obligatoriskt tillägg tillkommer om 89 kr/månad för bredband
Andel i förening 0,57838%

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Magne
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 746000-5965
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB Brf Magne innefattar 122 lägenheter, samtliga upplåtes med bostadsrätt, samt 2 hyresrättslokaler. Fastighetens hus uppfördes 1943-44 och föreningen äger marken. Adresser som tillhör föreningen är Ellstorpsgatan 3 A-E och Sofierogatan 1. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.
Föreningens ekonomi Styrelsen anser att avgiften i normalfallet skall höjas lite varje år för att undvika stora höjningar enskilda år. Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 122
Antal lokaler 2
Renoveringar 2021 Slutfördes arbetet med stambyte av vatten- och avloppsstammar i lägenheterna. Nu ska arbetet med bottenplattans relining slutföras.
2020 Såg föreningen över värmecentral och termostater för eventuell åtgärd.
2019 Målades/impregnerades utedetaljer i trä.
2018 Kompletterades utemiljön ytterligare med belysning vid grillplatser.
2017 Genomfördes en OVK-besiktning och brandsäkerheten sågs över samt nya brandsläckare införskaffades. Arbetet med uppfräschningen av utemiljön fortsatte med nya utemöbler och växter. Även stammarna filmades, nytt torkaggregat installerades i tvättstuga och järnbalkar sattes upp på samtliga källarfönster.
2016 Förbättrades utemiljön med pergolor över grillplatserna, montering av en grind och häckplanteringar. Samma år fick träningslokalen ett nytt multigym och vattenstammarna i kök och badrum filmades inför den kommande renoveringen/bytet av stammarna.
2015 Installerades rörelsestyrd belysning i trapphus samt källare- och vindsutrymmen.
2013/2014 Renoverades taket och fasaden. Samma år målades fasaden.
2013 Gjordes en rensning av imkanaler.
2012 Färdigställdes träningslokalen.
2011 Gjorde styrelsen tillsyn av alla lägenheter.
2010/2011 Gjorde flera utrymmen i källaren (tidigare soprum) om till förråd, städförråd och toalett.
2011 Installerades postboxar
2010 Dränerades och isolerades grunden. Dessutom färdigställdes markomläggningen, nya gångbanor, cykelskjul och nya sittgrupper med grill.
2008/2009 Genomfördes OVK-besiktning med godkänt resultat.
2007 Målades trapphusen och fjärrvärmesystemet moderniserades.
2006 Besiktigades samtliga fönster med godkänt resultat. Samma år besiktigades balkongdörrarna.
2005 Installerades ett nytt låssystem i fastigheten med taggar (3 st) och kodlås istället för nycklar.
1996 Renoverades balkongerna.
1990/1991 Byggdes hissarna om och ny korgbeklädnad installerades.
1996 Byttes elledningar och nya proppskåp sattes in i lägenheterna.
1987/1988 Byttes samtliga vattenstammar.

KOMMANDE:
Efter avslutat stambyte väntar renovering av trapphus, källare och hissar. I detta ingår återställning av den lokal som föreningen tidigare hyrt ut som drabbades av en vattenläcka under stambytet.

I övrigt följer föreningen en underhållsplan.
Parkering I området råder boendeparkering. För mer information se: www.malmo.se
Tv och bredband Föreningen är ansluten till kabel-TV via Com Hem och 100 Mbit/s fiberoptiskt bredband via Ownit.
Överlåtelseavgift 1190 kr
Pantsättningsavgift 476 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Övrigt Föreningen har fyra gemensamma tvättstugor som är utrustade med vardera två tvättmaskiner och en torktumlare samt ett tillhörande torkrum. I föreningen finns även ett hobbyrum samt en träningslokal som medlemmarna kan nyttja utan kostnad.

I föreningen finns en välskött och lummig gård som är utrustad med grillplatser och ett miljöhus.

För mer information besök gärna föreningens hemsida: http://www.hsb.se/malmo/magne

Ovanstående uppgifter är inhämtade av säljaren samt berörd förening 2021-08-05. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen, liksom information rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Ellstorp är området, som när det byggdes på 1940-talet, var ett av de första storskaliga bostadsområdena i Malmö med sina 1 100 lägenheter. Idag är det populärt bland de som vill bo bland gröna ytor och med cykelavstånd till centrum. Flera av husen står som friliggande längor samlade kring skyddade innergårdar, i närheten ligger Ellstorpsparkens promenadstråk.

Närområde

I området finner vi bland annat tandläkare, frisör samt någon mindre restaurang. En kort promenad bort finner vi Värnhem med shopping, nöjen och stort utbud av restauranger med olika kulinariska smaker.

Kommunikation

Längst Sallerupsvägen går stadsbusslinje 6 som tar dig mellan Handelsområdet Toftanäs till Klagshamn och passerar genom centrala Malmö. I korsningen Sallerupsvägen/Nobelvägen hittar vi även linje 3 och 33. Linje 3 är Malmös ringlinje som passerar bland annat Malmö C, Nobeltorget och Mellanheden. Linje 33 tar dig mellan Shoppingrika Värnhem och Ön med badstränder och småbåtshamn. Endast någon minut bort finner vi påfarten till motorvägen som leder oss vidare till E22 mot Kalmar eller E6 mot Göteborg.

Parkering

I området finns parkeringsplatser att hyra, utöver det gäller boendeparkering i området och parkering enligt Malmö taxa.

Övrigt

I dagsläget planeras det att byggas ytterligare 700 bostäder i norra delen av Ellstorp, intill Östervärns station som knyter samman Kirseberg med de centrala delarna av Malmö.

Räkna på ditt nya boende