Dammfri, Malmö

Ribevägen 20A

Just nu ges tillfälle att förvärva en renoverad tvårummare på populär adress. Bostaden erbjuder en rymlig hall med avhängningsmöjligheter samt förvaring i inbyggd garderob, till vänster om hallen hittar vi det stilrena köket där köksinredningen går i svart kulör med gott om förvaring i över- och underskåp, rakt fram i hallen hittar vi bostadens helkaklade badrum, ett rymligt sovrum med gott om förvaring i två inbyggda garderober och här hittar vi även utgång till bostadens balkong. Ett stort sällskapsrum där du får plats med matsalsmöblemang samt stor soffgrupp som vetter mot den lummiga innergården.

På lugna och trivsamma Dammfri bor ni med kort avstånd till såväl mysiga grönområden såsom Rönneholmsparken, Pildammsparken och Ribersborgsstranden, som Malmö city. Här bor du dessutom i välskötta Brf Langeland med en låg boendekostnad.
Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 59.5 kvm
Avgift 3076 kr/mån
Rum 2
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Byggnadsår 1949-1951
Pris

Ansvarig mäklare
Fabian Rietz
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 25
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Stilren tvårummare på populära Dammfri!

Planritning

Fabian Rietz

Fabian Rietz

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Ribevägen 20A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 59.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 59.5 kvm
Byggnadsår 1949-1951
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag

Rum

Hall

Vi välkomnas in i en rymlig hall med plats för avhängning samt gott om förvaring i inbyggd garderob. Vita väggar och på golvet ligger ett laminatgolv.

Sovrum

Generöst sovrum till sin storlek som rymmer plats för dubbelsäng samt gott om förvaring i två inbyggda garderober. Här har vi även utgång till bostadens balkong. Laminatgolv och ljusgråa väggar.

Kök

Till vänster om hallen hittar vi bostadens stilrena kök där köksinredningen går i svart kulör med gott om förvaring i över- och underskåp. Här får man plats med matplats för ca 4 personer. Köket är utrustat med induktionshäll, fläkt, vask, diskmaskin, kyl/frys samt micro.

Badrum

Rakt fram i hallen finner vi bostadens helkaklade badrum som är utrustat med dusch med vikbara duschväggar, wc, kommod samt spegel och handdukstork. Ljusgrå kakel på väggarna samt grå klinker på golvet.

Vardagsrum

Här har vi det stora sällskapsrummet som rymmer plats för matsalsmöblemang samt stor soffgrupp. På golvet finner vi ett parkettgolv och väggarna är klädda i vitt.

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2019-06-05
Energikonsumtion 5479 kWh/m2 år.
Primärenergital 183

Ekonomi

Lägenhetsnummer 062-088 i Brf Langeland
Avgift 3076 kr/mån
Kommentar I månadsavgiften ingår värme, vatten, avlopp, TV samt bostadsrättstillägg. Obligatorisk tillägg på 100kr i månaden tillkommer för bredbandsuppkoppling.
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,49574%

Förening

Föreningsnamn Brf Langeland
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 746000-5486
Gatuadress John Ericssons väg 65 D
Postnummer 21746
Ort Malmö
Epostadress vicevard@brflangeland.se
Hemsida www.brflangeland.se
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Langeland är en äkta bostadsrättsförening belägen i Dammfri, Malmö. Föreningen bildades i samband med byggnationen av föreningens fastighet 1951. Brf Langeland har 186 lägenheter där samtliga är upplåtna med bostadsrätt, 2 lokaler som upplåts med bostadsrätt samt 3 lokaler som upplåts med hyresrätt. Bostäderna är uppförda i fyra enheter med adresserna Ribevägen 14, 16, 18, 20 och 22 samt John Ericssons väg 65.
Ekonomisk förvaltare: Örehus Förvaltning.
Teknisk förvaltare: Örehus Förvaltning.
Föreningens ekonomi Föreningen höjde avgiften med 3% januari 2021. Indikationer som givits från kommunen på ny tomträttsavgäld (fr.o.m. 2023-01-01) innebär att månadsavgifterna kommer att behöva höjas med ca 25%. I det fall tomten friköps kommer motsvarande höjning också att behöva genomföras. Föreningen har beslutat att en ny avgiftshöjning kommer att ske med start 2022-01-01 med 10%.
Äger föreningen marken Föreningen innehar tomträtt som gäller t.o.m. 2022-12-31. Indikationer från
Antal lägenheter 186
Antal lokaler 5
Renoveringar UTFÖRDA RENOVERINGAR
2021 - OVK.
2020 - Renovering av trapphus.
2019 - Renovering av lekplatser.
2018 - Byte av trästaket och spaljéer på innergård.
2017 - Ny belysning på innergårdarna.
2015 - Relining avloppsstammar.
2014 - OVK.
2014 - Uppdaterat styr- och övervakningssystem för värme.
2013 - Uppfräschning innergårdar.
2012 - Nytt passersystem.
2010 - Nya miljöhus.
2004 - Staket och grindar.
1995 - Nya balkonger.
1993 - Nya tak.
1993 - Bytt fönster.
1990 - Byte av el- och vattenstammar.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen utför kontinuerligt löpande underhåll där behovet finns och följer underhållsplanen.

I dagsläget är där inget pågående eller planerat.
Parkering Föreningen förfogar över två underjordsgarage med totalt 106 parkeringsplatser för ca 200kr/mån. Separat kö tillämpas.
Tv och bredband Ownit levererar bredband till föreningens fastigheter. Det är ett gruppanslutet avtal som innebär att alla medlemmar har tillgång till bredband via bredbanduttaget. Alla lägenheter från tillgång till 100/100 Mbit/s för en kostnad på 100kr/mån och debiteras med månadsavin. Möjlighet för uppgradering finns till extra kostnad. Kabel-TV levereras av Sydantenn där basutbud ingår i månadsavgiften.
Överlåtelseavgift 1190 kr
Pantsättningsavgift 476 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Övrigt Gemensam och välutrustad tvättstuga finns i källaren. En festlokal som rymmer 30 personer finns på John Ericssons väg 65 och kostar 200kr/tillfället. Föreningen har dessutom ett gästrum som medlemmarna får låna för ca 300kr/natt. Cykel-och barnvagnsrum finns också. Det finns även snickarbod, bastu, solarie samt fast grillplatser på gården.

För mer information, besök föreningens hemsida: www.brflangeland.se

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanats att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Dammfri är en stadsdel i Malmös innerstad och som angränsar till Rönneholm och Pildammsparken. Här bor du med endast ett stenkast till havet och stadens centrum, på perfekt cykel och -gångavstånd.

Närområde

I området har du flertalet livsmedelsbutiker, mysiga fik och restauranger.

Kommunikation

Kollektivtrafiken i Dammfri har bra busslinjer där bland annat linje 1 tar dig från Dammfri genom större delen av centrum och ända ut till Kristineberg via Oxie.
Linje 8 tar dig till centralen på några minuter och vidare ut till Lindängen.

Övrigt

I området finner du den mysiga parken Rönneholmsparken som uppfördes på 1700-talet. En kort promenad bort finner du även Pildammsparken som bjuder på bra motionsspår och utegym.

Räkna på ditt nya boende