Öst på stan, UMEÅ

Östermalmsgatan 44

Nu saluförs denna rymliga lägenhet med tilltalande planlösning och balkong. Lägenheten erbjuder ett bra utrustat kök med kyl och frys, spis med ugn och ny bytt fläkt. Ljus inredning och bra arbetsytor. Rymligt och nyrenoverat (2019) badrum i stilren våtrumstapet med WC, dusch, handfat och spegel. Tvättstuga och förråd tillhörande lägenheten finns beläget i källarplan. Här finner ni även en bastu!

Här bor ni med ett mycket centralt läge öst på stan med gång och cykelavstånd till såväl universitetet som NUS, men även till centrum och dess stora utbud av restauranger, shopping och nöjen.

Varmt välkomna att anmäla er till visning!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 54 kvm
Avgift 3265 kr/mån
Rum 2
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Byggnadsår 1944
Pris 1 695 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Simon Lundström
Reg. Fastighetsmäklare
0705-64 82 08
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

2a med nyrenoverat badrum och centralt läge!

Dubbel

Dubbel
Dubbel

Planritning

Simon Lundström

Simon Lundström

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Östermalmsgatan 44

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 54 kvm. föreningens information
Hiss Nej

1,5 trappor.

Nu saluförs denna rymliga lägenhet med tilltalande planlösning och balkong. Lägenheten erbjuder ett bra utrustat kök med kyl och frys, spis med ugn och ny bytt fläkt. Ljus inredning och bra arbetsytor. Rymligt och nyrenoverat (2019) badrum i stilren våtrumstapet med WC, dusch, handfat och spegel. Tvättstuga och förråd tillhörande lägenheten finns beläget i källarplan. Här finner ni även en bastu!

Här bor ni med ett mycket centralt läge öst på stan med gång och cykelavstånd till såväl universitetet som NUS, men även till centrum och dess stora utbud av restauranger, shopping och nöjen.

Varmt välkomna att anmäla er till visning!

- NYRENOVERAT BADRUM (2019)
- CENTRALT LÄGE
- CYKEL & GÅNGAVSTÅND TILL UNIVERSITET, NUS OCH CENTRUM
- TILLTRÄDE MÖJLIGT UNDER BÖRJAN AV 2022

Lägenheten presenteras enligt följande:

HALL
Du välkomnas in till denna hemtrevliga lägenhet via en rymlig hall som erbjuder möjlighet för att hänga av sig ytterkläderna samt bra med förvaringsmöjligheter via flertalet garderober. På golvet ligger en snygg plastmatta som fortsätter enhetligt till köket och sovrummet.

KÖK
Direkt till vänster sett från hallen finner ni köket. Lägenheten erbjuder ett bra utrustat kök med kyl och frys, spis med ugn och nybytt fläkt. Köksluckorna är vita och av något äldre utförande. På golvet ligger samma plastmatta som i hallen och väggarna är tapetserade i ljusa kulörer.

BADRUM
Lägenheter tillhandahåller ett mycket fräscht badrum som totalrenoverades 2019 (kvalitetsdokument finns). Ytskikten består av stilren och modern plastmatta i grått utförande och inredningen erbjuder WC, handfat med kommod, spegel samt takdusch.

VARDAGSRUM
Lägenhetens hjärta och samvarorum erbjuder plats för soffgrupp, TV-möbel och diverse annat möblemang. Härligt ljus släpps in via de nyligt bytta fönsterna i två väderstreck. Från vardagsrummet når ni också den mysiga balkongen! På golvet ligger ett charmigt parkettgolv och väggarna är tapetserade.

SOVRUM
Rymligt sovrum med gott om utrymme för dubbelsäng, byråer och diverse mindre möblemang. Bra förvaring erbjuds via platsbyggda garderober. På golvet ligger samma plastmatta som i kök och hall och väggarna är tapetserade i ljusa kulörer.

BRA ATT VETA
Varje parkering kostar 350 kr/månad. Bostadsrättsinnehavaren har tillgång till en plats med motorvärmare från och med inflyttningsdagen.
Tillträde möjligt fr.om. början av 2022

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 54 kvm
Byggnadsår 1944

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2017-02-20
Primärenergital 123

Ekonomi

Lägenhetsnummer 1101 i Brf Duvan 8 i Umeå
Pris 1 695 000 kr utgångspris
Avgift 3265 kr/mån
Kommentar inkl. värme, vatten, Kabel-TV (grundutbud)
Driftkostnad 7 742 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 3 662 kr
  • Övrigt: 4 080 kr

Driftkostnaden baseras på nuvarande ägares förbrukning och kan därav komma att ändras. Bör därför ses som ett exempel. Övrigt syftar till internet. Nuvarande ägare betalar 250 kr för nätavgift till Umeå energi samt 100 kr till Halebop för abonnemang. Abonnemanget kan lägenhetsinnehavaren själv välja. Huvudsäkring: 16 A Lägenhet (kostnad 900 kr. Inräknat i uppgiven elkostnad)

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,1075%

Uteplats

Parkering Varje parkering kostar 350 kr/månad. Bostadsrättsinnehavaren har tillgång till en plats med motorvärmare från och med inflyttningsdagen.

Förening

Föreningsnamn Brf Duvan 8 i Umeå
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 769635-3296
Gatuadress Östermalmsgatan 44
Postnummer 90332
Ort Umeå
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättföreningen Duvan 8 (org.nr 769635-3296) är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 2017. Föreningen förfogar över åtta lägenheter uppförda år 1944 på Östermalmsgatan 44. Föreningen har även 1 lokal i källarplan som i dagsläget är uthyrd. Föreningen förvaltas ekonomiskt av KPMG Umeå. Trappstädning sköts av en medlem i föreningen, snöröjning sköts av Bomgren Bygg och sandning sköts av medlemmarna gemensamt. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Hushållsel ingår ej i avgiften, separat avtal.
Ingen höjning av månadsavgiften är planerad under 2021 utan sker vid årsskiftet till 2022.
Eventuellt beräknar föreningen höja avgiften 2022 mellan 1-1,5%, enligt ordförande 2021-11-17.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Inga planerade renoveringar inom närmsta två kvartalen.

HUSETS SKICK
2021 Byte av balkonger till lgh 1201 och 1202 är klara. Fasadrenovering och byte av fönster är klara.
2020 Byte av samtliga balkongdörrar samt så utökade föreningen parkeringen vilket innebär att den nu rymmer en parkeringsplats per lägenhet, samt en gästparkering.

GÅRDEN
Gården utgörs huvudsakligen av gräs med en grusbelagd parkeringsplats på baksidan.
KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV (basutbud) ingår i månadsavgiften. Internet kan tecknas separat med Umeå Energi, och sedan valfri tjänsteleverantör.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tvättstugan i källaren tillhandahåller en tvättmaskin, en torktumlare och två torkskåp. Bokning av tvättstuga och bastu sker digitalt med hjälp av en personlig inloggning.

BILPLATSER
Föreningen har totalt 10 stycken parkeringsplatser, inklusive gästparkering, vilket innebär en parkeringsplats per lägenhet. Varje parkering kostar 350 kr/månad. Bostadsrättsinnehavaren har tillgång till en plats med motorvärmare från och med inflyttningsdagen.

ÖVRIGT
Förråd i källaren och balkong finns. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Söderberg & Partne (via Bostadsrätterna). Hemförsäkring och bostadsrättstillägg bekostas enskilt av bostadsrättsinnehavaren. I månadsavgiften ingår Värme, VA och basutbud av Kabel-TV. Abonnemang för hushållsel tecknas separat med Umeå Energi (därefter valfri leverantör).
Styrelsen har inga synpunkter på ägarandel när det gäller samägande barn + förälder, den får parterna fördela så som de finner lämpligast. Föreningen vill undvika att juridiska personer köper i föreningen. Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2021-11-17. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande underhåll och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Öst på stan kallas östra delen av gamla Umeå innerstad. Stadsdelen avgränsas av Umeå älven, Östra Kyrkogatan och Östermalmsleden. Stadsdelen karaktäriseras av äldre trähus. Det finns några historiska byggnader belägna i stadsdelen, till exempel gamla Länsresidenset och Gamla fängelset som är ombyggt till hotell och servering. Från området har du nära till både Universitet, NUS, stadskärnan och härliga promenadstråk längst älven.

Närområde

Caféer, restauranger, uteställen, Döbelns Park, förskola, skola, gymnasium, Konstnärligt campus, Iksu och strandpromenad längst älven.

Kommunikation

Kungsgatan löper genom hela området som är den centrala cykelleden till och från centrum och ända upp mot sjukhus och universitet. Du har även närheten till tågstationerna Umeå Centralstation samt Umeå Östra. Det finns mycket goda bussförbindelser, för mer info kring tider gå till www.tabussen.nu

Räkna på ditt nya boende