Budgivning pågår

Budgivning pågår, kontakta mäklare för mer information.

Ålidhem, UMEÅ

Biologigränd 45

Välkommen till denna trevliga 3:a på populära och trivsamma Ålidhem! Lägenheten erbjuder vardagsrum med utgång till en inglasad balkong, rymligt kök med plats för matbord, två mycket bra och rymliga sovrum, klädkammare och praktiskt förråd på samma våningsplan. Lägenheten har genomgående fina golv och tapetserade väggar. Till lägenheten finns en underhållsfond för inre underhåll på 16 892 kronor. Mycket stabil förening med stark ekonomi, låg avgift och många fina gemensamhetsutrymmen såsom gym & gästrum. Här bor du med bekvämt avstånd till universitet, NUS, IKSU, skola, affärer, restauranger samt goda kommunikationer till stadskärnan. Välkommen att boka er visning via vår hemsida!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 78 kvm
Avgift 3886 kr/mån
Rum 3
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Pris 1 795 000 kr eller högstbjudande

Ansvarig mäklare
Emilie Svedberg
Reg. Fastighetsmäklare
0703-80 35 37
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

BiologiG 45 BiologiG 45-fasad

BiologiG 45
BiologiG 45
BiologiG 45-fasad
BiologiG 45-fasad
Emilie Svedberg

Emilie Svedberg

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Biologigränd 45

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 78 kvm. föreningens information
Hiss Nej

På optimalt läge, nära Universitet och sjukhuset erbjuds denna rymliga och fina trea om hela 78 kvm! Den tilltalande planlösningen disponerar kök med plats för matbord och generöst med ytor för matlagning, rymligt vardagsrum med utgång till inglasad balkong, två sovrum, stort badrum med badkar och klädkammare. Lägenheten är väl omhändertagen. På samma våningsplan har man tillgång till ett eget förråd.
Mycket stabil förening med stark ekonomi, låg avgift och många lyxiga faciliteter för medlemmarna såsom bastu, gym och övernattningslägenhet.
Här bor ni bekvämt med gångavstånd till Universitet, Sjukhus, IKSU, restauranger, pub och flera olika mataffärer. På området finns även skola, förskola, apotek och bibliotek. God kommunikation till stadens puls och dess kompletta utbud.

Varmt välkomna att anmäla er till visning!

Lägenheten presenteras enligt följande:

HALL
Välkomnande hall med fin plats för att hänga av sig ytterkläderna. Längre in nås praktisk klädkammare för ytterligare förvaring och komfort. På golvet ligger ett mörk klinkergolv som övergår i ett parkettgolv. Väggarna är tapetserade.

KÖK
Till höger om hallen finner ni köket. Här finns trevlig plats för matgrupp, mycket god förvaring i generösa skåp och skafferi samt bra arbetsytor. Köket är utrustat med kyl/frys, spis med ugn, fläkt samt diskmaskin.

VARDAGSRUM
Generöst vardagsrum med plats för såväl stor soffmöbel som matgrupp om så önskas. Ljust tapetserade väggar och parkettgolv klär ytskikten. Från lägenhetens sociala rum nås bostadens pärla, den stora och inglasade balkongen. Här avnjuts solen under stor del av dagen.

SOVRUM
Lägenhetens stora sovrum har plats för dubbelsäng och enklare möblemang. I sovrummet finns en stor garderob som ingår i köpet. Tapetserade väggar samt parkettgolv klär ytskikten.

SOVRUM
Det andra sovrummet är något mindre i storlek och har även det parkettgolv samt tapetserade väggar.

BADRUM
Rymligt badrum med ljus plastmatta på golv och väggar. Här finns badkar, WC, spegel, handfat och rymligt skåp för förvaring.

BRA ATT VETA
Till lägenheten finns en underhållsfond för inre underhåll på 16 892 kronor.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 78 kvm

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja
Datum 2019-09-07
Primärenergital 100

Ekonomi

Lägenhetsnummer 114 i HSB Brf Biologigränd
Pris 1 795 000 kr eller högstbjudande
Avgift 3886 kr/mån
Kommentar Inklusive värme, vatten, tv och bredband
Driftkostnad 2 000 kr/månad och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 2 000 kr

Driftkostnaden avser nuvarande ägares förbrukning av hushållsel.

Andel i förening 0,39934%

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Biologigränd
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 7940003697
Äkta/oäkta förening Oäkta
Allmänt om föreningen HSB BRF Biologigränd är en äkta bostadsrättsförening som förfogar över 350 st lägenheter belägna på fastigheten Licentiaten 1 med adresserna Biologigränd 1-51. Av lägenheterna är 283 upplåtna med bostadsrätt och 67 med hyresrätt. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av HSB ek för. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. I avgiften ingår: VÄ/VA, internet och kabel-tv. Hushållsel ingår inte i månadsavgiften. Föreningen tillämpar individuell mätning av hushållsel, vilket debiteras med tre månaders "släp" på avgiften. Månadsavgiften höjdes med 2% 2021-01-01 och ingen ytterligare höjning är planerad enligt ordförande i föreningen 2021-07-15.

HUSENS SKICK
2019: Byte av maskinparken i samtliga nio tvättstugor.
2018: Stadgeenlig fastighetsbesiktning 2018-09-30. Se mera info i årsredovisning 2018.
2017: Installerat vattenreningssystem. Byte av säkerhetsdörrar och nya postboxar juni 2017. Taggsystem installeras till bokning av föreningens gemensamhetslokaler, garage och tvättstugor.
2016: Slutfört fullständig el-renovering i bostadsrätterna och gemensamhetsutrymmen, byte av samtliga köksfläktar, målning av golv och väggar i källargångar, byte av vitvaror (kyl/frys) i samtliga hyresrätter, större trädgårdsupprustning vid Biologigränd 50-51.
2015: Uppgradering av elledningar, kontakter och strömbrytare i samtliga lägenheter, trapphus och gemensamhetslokaler.
2015: Underhållspolning av stammar.
2014: Upprustning av varmgaraget och förnyad värme- och ventilationsanläggning slutfördes, energieffektivisering i hus A och B (bio 1-6), ny utrustning i undercentraler (bioa 6 och 49), vindskydd vid uteplatser på de nedre gårdarna, målning av betongmurar vid entréer, två större cykelställ med tak och några utan tak byggdes, byte av spisar i hyresrätter, anläggning av uteplatser vid Bio 50 – R-gården.
2006: Underhållsspolning av stammar.
1996: Stambyte.

FRAMTIDA RENOVERINGAR
Just nu håller föreningen på med relining av avloppsrör och år 2023 är ett fönsterbyte planerat.

TVÄTTSTUGA
Tvättstugor finns i källare eller markplan på Biologigränd 4, 22, 35 och 48. Grovtvättstuga finns i källaren under Biologigränd 48.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV via ComHem där grundutbud ingår i månadsavgiften.
Bredband 100mb/s via Riksnet, ingår i månadsavgiften.

PARKERING
Föreningen har 6 st MC-platser (113:-/mån), 164 st parkeringsplatser med mv-stolpe (160 kr/mån), 30 st parkeringsplatser i carport (213 kr/mån), 60 st parkeringsplatser i kallgarage (274 kr/mån) samt 60 st parkeringsplatser i varmgarage (388 kr/mån). Det är kö till samtliga p-platser, garage och carport (2021-07-15).

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Bastu finns beläget i källaren på Biologigränd 41 där även gym och motionsrum finns. Kostnad för träningslokalerna är 400 kr per år (500 kr för hela familjen). I anslutning till bastun finns det ett rum med två biljardbord. För att använda biljardborden får man betala en kostnad på 300 kr/år. Föreningen har en samlingslokal som kan hyras för 200 kr/dygn. Utanför vicevärdskontoret står ett pingisbord som boende får använda när det är ledigt. Kolonilotter finns till allas förfogande, för att odla kontaktar man vicevärden. Föreningen har även snickerilokal och övernattningsrum.

ÖVRIGT
Föreningen äger 584 andelar i HSB Vind i Umeå. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar. I försäkringen ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter och momenten styrelseansvar samt försäkringar mot ohyra. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren.
Styrelsen ger ut Biobladet 8-10 gånger per år för att alla boende ska veta vad som händer och är på gång i föreningen. Föreningen har en aktiv fritidskommitté som fixar många uppskattade aktiviteter för medlemmarna, t.ex. våffeldag, surströmmingsfest, adventsfika, städ-/planteringsdag på våren. Föreningen har en miljöpolicy och köper sedan 2010 enbart "grön el". Hemsida www.biologigrand.se
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, 2021-07-15. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.
Överlåtelseavgift 1137 kr
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Dokument

Området

Ålidhem/Ålidhöjd är beläget ca 4 km från stadskärnan och du har gångavstånd till Universitetet och Norrlands Universitetssjukhus. I området har du ett levande studentliv och nära till Nydalasjöns- och Umeå älvs vackra promenadstråk. Ålidhem byggdes upp som en del av miljonprogrammet under -60 och -70 talen och har sedan 2010 rustat upp utemiljön för att skapa mer lummiga och planterade områden. Dominerande bebyggelse på Ålidhem är flerfamiljshus i rött tegel. Ålidhöjd är en del av stadsdelen Ålidhem och har en yngre bebyggelse med hyresrätter och bostadsrätter.

Närområde

Elbelysta motionsslingor, beachvolleyplaner, grillplatser, kyrka, vårdcentral, IKSU sportanläggning, sjukhus, universitet, lekparker, bibliotek, skolor, förskolor, grönområden, Ålidhems centrum med frisör, apotek, konditori, post, affär, restauranger, krog och livsmedelsbutiker. I närområdet finns Strömpilens köpcentrum med ett flertal butiker och större livsmedelsbutik.

Kommunikation

Från Ålidhem/Ålidhöjd tar du dig lätt runt med både cykel och buss. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu. Från Umeå Östra, beläget vid Norrlands Universitetssjukhus går det tåg regelbundet. Härifrån är det också nära till Umeå flygplats.

Räkna på ditt nya boende