Berghem, Umeå

Skidspåret 3 A

Varmt välkommen till denna välplanerade etta med fina ytskikt, genomtänkt planlösning och ett fantastiskt läge på Berghem. Välkomnande hall, stort rum med utrymme för matgrupp, soffdel och rymlig säng. Fint renoverat kök och ett stamrenoverat duschrum med kakel och klinker. Trevligt område med kort promenadavstånd till Universitetet, NUS och IKSU samt cykelavstånd till stadens puls med affärer, restauranger och uteliv. Välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 30 kvm
Avgift 2026 kr/mån
Rum 1
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Byggnadsår 1955
Pris 1 695 000

Ansvarig mäklare
Linda Lundgren
Reg. Fastighetsmäklare
0722-30 91 55
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

Välplanerad etta nära universitet

Skidspåret 3A

Skidspåret 3A
Skidspåret 3A
Linda Lundgren

Linda Lundgren

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Skidspåret 3 A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 30 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Varmt välkommen till denna välplanerade etta med fina ytskikt, genomtänkt planlösning och ett fantastiskt läge på Berghem. Välkomnande hall, stort rum med utrymme för matgrupp, soffdel och rymlig säng. Fint renoverat kök och ett stamrenoverat duschrum med kakel och klinker. Trevligt område med kort promenadavstånd till Universitetet, NUS och IKSU samt cykelavstånd till stadens puls med affärer, restauranger och uteliv. Välkommen på visning!

-LÅG MÅNADSAVGIFT

-UTMÄRKT LÄGE NÄRA UNIVERSITETET

-GENOMGÅENDE FINT SKICK

-HÄRLIGT LJUSINSLÄPP


HALL
Ljus och välkomnande hall med mycket goda förvaringsmöjligheter genom flera garderober samt en klädkammare. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett parkettgolv som enhetligt fortsätter in i resten av lägenheten.

RUM
Ljust och trivsamt rum med stort fönster med fina fönsterbrädor av marmor. Rummet är luftigt och lättmöblerat och erbjuder plats för matgrupp, soffa och platsbyggd säng med inbyggda förvaringsmöjligheter. Här är väggarna ljust målade och på golvet ligger ett parkettgolv.

KÖK
Mycket fint arbetskök som delvist renoverats . Här finns vit inredning med släta skåpluckor, öppna hyllor, vitt kakel samt bänkskivor av ek. Köket erbjuder gott om förvaring och hyllor samt bra maskinell utrustning bestående av kyl med frysfack, inbyggnadsugn, häll och fläkt. Även här är väggarna ljust målade och på golvet finns ett praktiskt klinkergolv. Fönster släpper in härligt dagsljus till köket.

DUSCHRUM
Helkaklat duschrum som renoverades av föreningen i samband med stambyte. Här finns dusch, WC, tvättställ och spegel.

BRA ATT VETA
Till lägenheten finns ett källarförråd

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 30 kvm
Byggnadsår 1955
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Frånluft

Ekonomi

Lägenhetsnummer 6 i HSB Brf Kontrollen
Pris 1 695 000 kr
Avgift 2026 kr/mån
Kommentar I månadsavgiften ingår värme, vatten, el, kabeltv och internet.

Hushållselen ingår i månadsavgiften med 64 kr. Avräkning sker och kostnaden blir högre om köparen förbrukar mer än nuvarande ägare.

Andel i förening 0,63091%

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Kontrollen
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 794000-0990
Äkta/oäkta förening Oäkta
Kontaktperson Jari Prosi
Allmänt om föreningen Brf HSB Kontrollen är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen förfogar över 83 st lägenheter belägna på Skidspåret 3 A-B, Rågången 2 A-D, 4 A-E. Av lägenheterna är alla upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har även 7 st lokaler (hyresrätter). Föreningen förvaltas ekonomiskt av HSB Umeå och tekniskt av Firma Ulf Johansson. Trappstädning och inre renhållning har utförts av Samhall AB. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Föreningens syn på ekonomin är att den är god och inga avgiftshöjningar kommer att göras de kommande åren (information från ordförande 2020-11-16).

HUSENS SKICK
2017 Stadgeenlig fastighetsbesiktning utfördes 2017-09-01.
2016 Byte av lägenhetsdörrar, målning av trapphusen samt byte av trapphusarmatur till energisnåla LED-lampor. Ett antal dörrar i källaren har också bytts ut (bl.a. till tvättstugor och torkrum). Tvättstugan på Rågången 2 har fått en ny tvättmaskin och på Rågången 4 har en ny torktumlare installerats. Varmvattensystemet till fastigheten på Skidspåret har justerats så att varmvattnet nu kommer betydligt snabbare i tappkranarna, som på sikt bör ge energibesparingar.
2015 Renovering av innergård i form av ny grill, nya bärbuskar/fruktträd, ny flaggstång/julgran. Fasaden på Rågången 2 och 4 har rengjorts/tvättats. Förrådet vid Berghems Blommor och miljöhuset på Rågången 2 har målats.
Balkonger: Renoverade och utbyggda för några år sedan.
2011 Dränering genomförd.
2005 El utbytt.
1999 Vatten- och avloppsstammar byttes.
1998 Tak renoverat.
1980-talet Fasad renoverad.

FRAMTIDA RENOVERINGAR
Föreningen diskuterar fönsterbyte, men först inom 5-10 år. Ingen renovering på gång under 2020.

GÅRDEN
Till huset hör en underbar gård med gräsmatta, träd och buskar. Den största gården, med sol i princip hela dagen, har grill- och lekplats samt flera sittgrupper. Gratis odlingslotter, vicevärden sköter kön till dessa.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV via Comhem, kostnad för basutbudet (Small) ingår i månadsavgiften. För aktuellt utbud samt prisinformation se www.comhem.se
Bredband samt IP-telefoni finns via Bredbandsbolaget 100/100 MB, ingår i avgiften.

PARKERING
- 76 st parkeringsplatser med motorvärmare, 134 kr/månad.
- 8 st varmgarage, 352-529 kr/månad, pris beroende på storlek.
- 14 st carportplatser, cirka 280 kr / månad.

Alla som köper i Brf Kontrollen är garanterade en parkeringsplats (enligt ordförande 2020-11-16).

ÖVRIGT
Två tvättstugor är belägna i källaren och utrustade med fräscha maskiner. I dem finns två tvättmaskiner, torktumlare och anslutande torkrum. Cykel- och barnvagnsrum finns i källaren. I källaren finns också två st hobbyrum (Rågången 2 och 4), bastu (600 kr/år) och övernattningsrum med kokvrå och 4 sovplatser (200 kr/dygn). HSB Brf Kontrollen äger 100 andelar i HSB Vind i Umeå Ek förening. Avräkning hushålls-el sker 1 gång/år vid årsskifte (återbetalning ifall man betalat för mycket alt. inbetalning ifall man betalat för lite). Nya radonmätningar är gjorda och mätvärden ligger under 200 Bq. Avsättning till inre fond sker. Trevlig stämning i föreningen som årligen har städdag och julbord m.m. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar. I försäkringen ingår momenten styrelseansvar och försäkring mot ohyra.
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2020-11-16. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Inga dokument för tillfället.

Området

Berghem ligger i närheten av Gammliaområdet och Universitetet, cirka 2 kilometer från centrum. Området byggdes under 1950-talet och domineras av småhus med äganderätt och bostadsrättslägenheter. Inom området finns affärer, restauranger, skola med mera.

Närområde

På Axtorpsvägen, intill universitetet, ligger den välsorterade butiken ICA Nära med generösa öppettider. Granne med ICA ligger kvarterskrogen 'Rött Pub och Restaurang' och pizzerian 'Take Away'.

Goda möjligheter till motion erbjuds på närliggande norra Europas största friskvårdsanläggning, IKSU, samt i Gammliaskogen med upplysta motionsspår.

Berghem har även ett litet centrum med kiosk, frisersalong, blomsteraffär, pizzeria och kinesisk restaurang. Bankomat finns numera i ICA-butiken, som liksom stadsdelens centrum ligger vid Axtorpsvägen, en av centrala Umeås längsta gator. I närliggande Gammliaområdet finns bland annat Sävargården och Västerbottens museum.

I stadsdelen finns Umeås äldsta förskola, Berghems förskola, som öppnades redan 1966. Här finns också en nybyggd förskola Morgonstjärnan samt Umeås enda Nattis (dvs nattöppen förskola). På Berghem finns även skola för årskurserna 1-6, Berghemsskolan.

Kommunikation

Från Berghem tar du dig lätt runt med cykel och buss till både centrum och andra delar av Umeå. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu

Räkna på ditt nya boende