Hemavan/Tärnaby, Hemavan

Högstaby 1:29

Tomten ligger vid Norra Storfjällets sluttning mot Överuman med fantastisk 360 graders utsikt över fjällvärlden. Högt och vackert belägen avskild tomt på "rätt sida" av E12, mellan Hemavan och Mo i Rana. Det är ca 4,5 mil till Hemavan , där har du butiker, restauranger och liftar mm. Norska gränsen har du några kilometer västerut med områdets närmaste stad, Mo i Rana dryga 4 mil bort. Närhet till skoterled, fina fiskevatten, vandringar samt fina svamp och bär skogar. Tomten ligger utanför detaljplan. Enligt Storumans kommun får man bygga upp till 20-25% av tomtytan och garage upp till 30 kvm. När det gäller byggyta, placering, VA och dylikt måste man som vanligt ansöka om bygglovsanmälan till Miljö och samhällsbyggnadsnämnden där bygglovet prövas som vanligt enligt PBL. I dagsläget finns ingen väg till fastigheten men det finns servitut för väg med anslutning till E12'n. Fastigheten saknar VA. Vid intresse, kontakta mäklaren.

Information

Bostadstyp Tomt
Tomt 4142 kvm
Pris 395 000 kr

Ansvarig mäklare
Anna Gustavsson
Reg. Fastighetsmäklre
0730-39 83 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

Tomt vid Norra Storfjällets sluttning mot Överuman!

DJI 0468 med stjärna DJI 0465 med stjärna DJI 0466 med stjärna Fastighetskarta Fastighetskarta Fastighetskarta

DJI 0468 med stjärna
DJI 0468 med stjärna
DJI 0465 med stjärna
DJI 0465 med stjärna
DJI 0466 med stjärna
DJI 0466 med stjärna
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Anna Gustavsson

Anna Gustavsson

Reg. Fastighetsmäklre

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Högstaby 1:29

Bostadsfakta

Ekonomi

Pris 395 000 kr
Taxeringsvärde 270 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Typkod 210, Småhusenhet, tomtmark
Fastighetsskatt 2 700 kr

Taxeringsvärde:

 • Smahusmark: 270 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea 4142 kvm

  Dokument

  Området

  I Hemavan Tärnaby med omgivning finns alla förutsättningar för att friluftssemestern ska bli aktiv, rolig och samtidigt avstressande. Vintersporta hela dagen och koppla av med ett bad eller bastu på kvällen. Frisk luft finns det gott om och snön räcker till alla. Förutom skidåkning är skoteråkning och fiske två spännande och mycket populära tidsfördriv vintertid. Hösten präglas av sprakande färger med trevliga skogsturer i svamp och bärmarker. Sommartid är vandring längs fjällederna en populär aktivitet.

  Närområde

  I Hemavan Tärnaby finns restauranger och caféer med olika inriktningar. Mat baserad på lokala råvaror, pizza, dagens lunch, bufféer, lättare rätter och sallader. Vissa dagar kan du njuta av våffelservering mitt ute i vildmarken. I området finns diplomerade restauranger med högklassiga vinkällare. Och vill du fortsätta utelivet efter middagen hittar du vintertid såväl nattklubb som after ski och pubkvällar med liveband.

  Kommunikation

  Det är enkelt att ta sig hit. Ta väg E12 med bil, cirka 400 kilometer från Umeå, eller flyg och landa mitt i fjällvärlden på Hemavan Tärnaby Airport. Flygplatsen ligger centralt i Hemavan och har reguljära flygningar sex dagar i veckan, året runt från Arlanda. Om du föredrar tåg åker du till Östersund, Vännäs eller Umeå och byter sedan till buss för vidare färd till Hemavan Tärnaby.

  Övrigt

  Det är skidåkning som placerat Hemavan Tärnaby på världskartan och är den största anledningen för många besökare. Här kan du kasta dig ut i samma backar som fostrat Ingemar Stenmark och Anja Pärson samt ett flertal andra stjärnor från den framgångsrika klubben Tärna IK Fjällvinden. Men områdets skidbackar är inte bara till för tävlingsåkarna. Här hittar du utförsåkning för alla smaker; offpist, snowboard, telemark, heliski, nybörjare och barnfamiljer.
  Det finns även utmärkta möjligheter att bli bättre skidåkare i skidskolan och för den som vill hyra skidutrustning på plats gör man det i någon av områdets skiduthyrningar.
  Hemavan Tärnaby är även en guldgruva för längdåkare. Fjällen erbjuder obegränsade möjligheter till finfin turåkning och här finns också flera välpreparerade spår.
  Naturen i dessa fjäll är storslagen och varierande. Ett sätt att uppleva den är att färdas med skoter genom björkskogar, över frusna sjöar och upp till de kala bergstopparna. Väder och vind styr vilket som är det bästa målet för dagen men en tur i Vindelfjällens naturreservat är verkligen att rekommendera. Att ta sig genom Syterskalet är en fantastisk upplevelse som gör att man förstår naturens storhet. Jofjället är ett utmärkt område när vädret inte är lika optimalt då stora delar ligger i fjällbjörkskog.

  Räkna på ditt nya boende