Dragonfältet, UMEÅ

Brogatan 48, 7 tr

Välkommen till denna fantastiskt fina lägenhet som har allt man kan tänka sig. På våning 7 av 8 med hiss erbjuds en lägenhet med stora fönsterpartier i tre väderstreck, som ger ett fantastiskt ljusinsläpp och en hänförande utsikt över stan. Lägenheten har ett generöst vardagsrum med delvis öppen planlösning mot det välutrustade köket. Bostaden har dessutom två inglasade balkonger, den ena med sol hela dagen och kvällen. Det finns två bra sovrum, det ena med anslutning till en separat klädkammare och en av de inglasade balkongerna, samt ett helkaklat badrum med dusch, egen tvättutrustning och golvvärme. Till föreningen hör en gemensam tvättstuga i markplan. Lugn och välskött förening med ordnad ekonomi. En perfekt citylägenhet med gångavstånd till kultur, restauranger, shopping och allt övrigt utbud. Garanterad garageplats i varmgarage samt varmförråd. Varmt välkommen att boka visning via vår hemsida.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 93 kvm
Avgift 4756 kr/mån
Rum 3
Våning 7 av 8
Hiss Ja
Pris 4 050 000 kr eller högstbjudande

Ansvarig mäklare
Emilie Svedberg
Reg. Fastighetsmäklare
0703-80 35 37
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

Emilie Svedberg

Emilie Svedberg

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Brogatan 48, 7 tr

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 93 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Välkommen till denna fantastiskt fina våning som har allt man kan tänka sig.

HALL
Välkomnande och rymlig hall som leder in till alla rum i bostaden. Här finns god plats för klädförvaring samt lättare möblemang.
På golvet ligger ett parkettgolv som är genomgående för hela lägenheten.

KÖK
Stort inbjudande kök med plats för många kring matplatsen. Köket har en inredning i form av ekluckor, ljust kakel samt en laminatbänkskiva. Köket är utrustat med hel kyl och frys, ugn, spis med häll, fläktkåpa och diskmaskin. Köket har en delvis öppen planlösning mot vardagsrummet.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet karaktäriseras av sina stora och härliga fönsterpartier som ger ett fantastiskt ljusinsläpp. Modern och inbjudande planlösning. Utgång till den inglasade balkongen i härligt läge med sol i princip hela dagen och kvällen.
Här finns en möjlighet att sätta upp en vägg och skapa ett extra sovrum och ett kök utan öppen planlösning.
Utanför vardagsrummets fönster finns en markis som kan användas under de allra soligaste dagarna.

SOVRUM 1
Från detta sovrum nås en av lägenhetens två balkonger.
Från detta rum finns det dessutom direkt anslutning till en stor klädkammare.

SOVRUM 2
Det andra sovrummet har två fönster i vinkel vilket ger rummet rikligt med ljusinsläpp.

BADRUM
Det fina badrummet är inrett med kakel och klinker i ljusa färger under klinkergolvet finns självklart golvvärme. Badrummet erbjuder wc, dusch med vikbara duschväggar, tvättställ med spegelskåp, handfat med kommod och handdukstork. Självklart är badrummet utrustat med tvättmaskin och torktumlare.

BRA ATT VETA
- Genomgående vackra parkettgolv i samtliga rum
- Lägenhetsförråd på vinden av garaget
- Garanterad plats i varmgaraget intill!

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 93 kvm
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX system

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja
Datum 2019-04-29
Primärenergital 81

Ekonomi

Lägenhetsnummer D071 i Brf Stallhagen 2
Pris 4 050 000 kr eller högstbjudande
Avgift 4756 kr/mån
Kommentar Värme, va, kabeltv, internet
Driftkostnad 2 500 kr/månad och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 2 500 kr

Elförbrukning: 2 470 kWh senaste 12 månaderna. Huvudsäkring: 16 A Lägenhet

Bostaden är pantsatt .

Andel i förening 2,3294%

Förening

Föreningsnamn Brf Stallhagen 2
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 769610-9375
Gatuadress Brogatan 46 och 48
Postnummer 90323
Ort Umeå
Äkta/oäkta förening Oäkta
Allmänt om föreningen Föreningen Brf Stallhagen 2 är en privat bostadsrättsförening som förfogar över 44 lägenheter med adress Brogatan 46 och 48. Husen är byggda 2005. Föreningens ekonomiska förvaltning är Riksbyggen ansvarig för. Gräsklippning och trappstädning har handhafts av Samhall AB. Fastighetsskötseln har i övrigt skötts av de boende i föreningen. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Föreningens har i nuläget inga planer på att ändra avgifterna (styrelsen 2021-09-29).

HUSETS SKICK
2022 Målning av garage. Dock är huset byggt 2005 så huset fortfarande i gott skick. Föreningen har en underhållsplan som man följer löpande.

TVÄTTSTUGA
Gemensam tvättstuga i entréplan på Brogatan 48.

GÅRDEN
Mycket trevlig och lummig innergård med fina planteringar, sittplatser och lekpark.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV via Comhem (basutbud ingår i mån.avg). Internet via Bredband2, hastighet 100 Mbit/s, ingår i månadsavgiften. Se mera info på föreningens hemsida www.stallhagen2.se

FÖRRÅD
Till varje lägenhet hör ett förråd som finns på övre plan i garagelängan.

CYKELFÖRRÅD
Det finns cykelförråd.

PARKERING OCH GARAGE
Det finns 8 parkeringsplatser med motorvärmare som delas med Brf Stallhagen 1, kostnad: 300 kr/mån. Det finns 44 st parkeringsplatser i varmgarage. Kostnad: 500 kr/mån. En plats i varmgarage är man garanterad, men inte vilken plats. Till motorvärmarplatserna får man ställa sig i kö, väntetiden varierar men i stort går det ganska snabbt och smidigt. Information från styrelsen 2021-09-29. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Föreningens hemsida www.stallhagen2.se

Dokument

Området

Det attraktiva området Dragonfältet ligger beläget väster om Umeås centrum med bara några minuters promenadavstånd. Det gamla historiska K:4 området började bebyggas på 2000-talet och startades upp med en arkitekturtävling. Flera av bostadshusen är smala, har indragna kungsvåningar med terrasser och husen har putsade fasader. De gamla ridhusen är bevarade och används idag som parkeringshus. Det populära området består i stor utsträckning av flerbostadshus med lägenheter och expanderas ännu idag.

Närområde

Dragonfältet ligger nära till Umeå centrum med affärer, butiker och restauranger. I Hedlundaområdet finns grundskola från förskoleklass upp till årskurs nio och Umeås största gymnasium, Dragonskolan. I Hedlundaparken finner du även minigolfbana samt Noliahallarna som rymmer allt ifrån idrott till mässor och konferenslokaler. Närmaste livsmedelsaffär är Ica Hedlunda och enklare livs finns på kiosken Bubblan. På Dragonfältet hittar du även vårdcentral med apotek, polis- och brandstation.

Kommunikation

Från Dragonfältet tar du dig lätt med cykel eller till fots till centrum på bara några minuter. Närmaste busshållsplats ligger längs Skolgatan där linje 1 och 7 går förbi. För mer information se www.tabussen.se.

Räkna på ditt nya boende