Visningar

Måndag 18 Oktober KL: 18:00 - 19:00 Anmäl dig till visning via hemsidan! Boka
Västerslätt, Umeå

Vallmovägen 52

Välkommen till denna rymliga trea på Västerslätt! En ljus väl omhändertagen pärla som andas charm. Bostaden disponerar rymligt vardagsrum och kök, två sovrum samt ett helkaklat badrum. Inglasad balkong finns i anslutning till vardagsrummet där man har utsikt över den trevliga innergården. Stora fönsterpartier i köket ger ett härligt ljusinsläpp. En bostad med stora ytor där du har möjlighet att skapa din alldeles egna unika bostad. Varmt välkommen på visning!

Här bor ni på ett bra läge med gångavstånd till Västerslätts centrum med matbutik, bank och café. Ca 15 minuters promenadavstånd österut når ni centrumkärnan med dess kompletta utbud och 15 minuter söderut når ni vackra älvspromenaden. I området finns även förskolor/skolor samt goda busskommunikationer.

Stabil förening med låg månadsavgift. Föreningen har förutom en trevlig kvarterslokal även motionsrum och övernattningsrum.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 78 kvm
Avgift 3684 kr/mån
Rum 3
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Byggnadsår 1965
Pris 1 895 000 kr

Ansvarig mäklare
Linda Lundgren
Reg. Fastighetsmäklare
0722-30 91 55
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Rymlig trea på Västerslätt

VallmoV

VallmoV
VallmoV

Planritning

Linda Lundgren

Linda Lundgren

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Vallmovägen 52

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 78 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Välkommen till denna rymliga trea på Västerslätt! En ljus väl omhändertagen pärla som andas charm. Bostaden disponerar rymligt vardagsrum och kök, två sovrum samt ett helkaklat badrum. Inglasad balkong finns i anslutning till vardagsrummet där man har utsikt över gården. Stora fönsterpartier i köket ger ett härligt ljusinsläpp. En bostad med stora ytor där du har möjlighet att skapa din alldeles egna unika bostad. Varmt välkommen på visning!

Här bor ni på ett bra läge med gångavstånd till Västerslätts centrum med matbutik, bank och café. Ca 15 minuters promenadavstånd österut når ni centrumkärnan med dess kompletta utbud och 15 minuter söderut når ni vackra älvspromenaden. I området finns även förskolor/skolor samt goda busskommunikationer.

Stabil förening med låg månadsavgift. Föreningen har förutom en fin kvarterslokal även motionsrum och övernattningsrum.

- LJUS OCH RYMLIG

- HELKAKLAT BADRUM

- INGLASAD BALKONG

- NÄRHET TILL CENTRUM

- LÅG MÅNADSAVGIFT

HALL
Välkomnande hall med avhängningsmöjligheter och bra med plats för förvaring. Matta på golv och ljust målad pärlspont och tapet på väggen.

BADRUM
Vitt kakel på vägg med blå kakelrand och blå klinker på golv . Badrummet är inrett med wc, handfat, spegelskåp samt dusch. Möjlighet finns för att installera tvättmaskin (förberett). Stamrenoverat -06 av föreningen.

KÖK / MATPLATS
Köket är i original med gott om arbetsytor. Skåpinredningen är vit med träsinslag. Här finns fläkt, spis med ugn, hel kyl och frys. Idag finns det ett glasparti mellan kök och matplats som man enkelt kan ta bort om man önskar ett större öppet kök. Matplatsen är rymlig och placerad invid de stora fönsterpartierna.

VARDAGSRUM
Rymligt vardagsrum med parkettgolv i original. Bra planlösning som inbjuder till variation. Från vardagsrummet tar du dig till den inglasade balkongen som via de stora fönsterpartierna släpper in mycket ljus. Väggarna har ljus tapet

SOVRUM 1
Väggarna har en ljusgrön tapet , på golvet ligger ett fint laminatgolv. Finns plats för dubbelsäng samt arbetshörna. Från sovrummet når du dessutom en rymlig walk in closet där bara fantasin sätter gränser för hur den kan inredas.

SOVRUM 2
Även detta sovrum är rymligt med ljusa väggar och ett laminatgolv. Inbyggda garderober.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 78 kvm
Byggnadsår 1965
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Frånluft

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja
Datum 2018-12-05
Primärenergital 127

Ekonomi

Lägenhetsnummer 52-3218-1-103-1 i HSB brf Daggkåpan
Pris 1 895 000 kr
Avgift 3684 kr/mån
Kommentar Ink värme, vatten , internet, tv och hushållsel (mot avräkning)

Andel i förening 0,60882%

Förening

Föreningsnamn HSB brf Daggkåpan
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 794000-1006
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf HSB Daggkåpan är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1965. Föreningen förfogar över 174 st bostadsrätter och 3 st hyresrätter belägna på Vallmovägen 36-62 och Näckrosvägen 4-26. Föreningen förvaltas av ekonomiskt av HSB och fastighetsskötseln sköts av FMT. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Enligt ordförande (2021-09-29) är ingen höjning av månadsavgiften planerade under 2021. Det har diskuterats i styrelsen att införa indexhöjning av hyrorna för parkeringar och garage med 2% per år men inget beslut är klubbat ännu.

HUSENS SKICK
2021: Relining av horisontella stammar i samtliga hus, renovering av trapphusen där de byter lägenheternas dörrar och installerar nya lås. Ommålning av trapphusen, källargångar och montering av postboxar. Kommande år så planerar de att tränarna om två av husen (ej huset på Vallmovägen 52 då det saknar källare. Föreningen planerar även att installera frånluftsvärmeåtervinning för att sänka uppvärmningskostnaderna och i samband med detta byter de även värmekulvertar.
2020: Godkänd OVK-besiktning
2019: Ventilationsbyte i hela anläggningen, nya styrningar, fläktar ventilationsrengöring. Även bytt styrventiler (energi) på varmvatten samt bytt entrédörrar till samtliga trapphus.
2018: Alla yttre källardörrar är nya med nyckellöst system. Om-asfalteringen är klar. Ny LED-belysning i källarkorridorer, all utomhus-belysning bytt till LED, alla kallgarage är belysning bytt till LED. Stadgeenlig fastighetsbesiktning 2018-10-21.
2017: Avslutning fönsterbyte, nytt cykelställ med tak Näckrosvägen, färdigställande av grönytor, byte av garagedörr i verkstadslokal.
2016: Byte av fönster i hus E och F, upprustning av samtliga grönytor och planteringar.
2015: Dränering av grund E-huset, Vallmovägen 44-50. Fyra st nya motorvärmarplatser.
2014: Montering av portlås i ytterdörrar, montering av brandspjäll i samtliga lägenheter, byte av tvättmaskin.
2006: Stambyte med renovering badrum, ny elinstallation.
Ca 1999 Inglasning av balkonger.

FRAMTIDA RENOVERINGAR
Styrelsen uppdaterar årligen underhållsplanen.

GÅRDEN
Fin innergård med kolonilotter, lusthus och grillplatser.

KABEL TV OCH BREDBAND
Digitala TV-kanaler via ComHem (0771-55 00 00) ingår i månadsavgiften. Bredband och IP-telefoni via Telenor ingår i månadsavgiften. Nya boende kontaktar Telenor (020-22 22 22) för inkoppling av internet samt att ett avtal skrivs mellan parterna.

TVÄTTSTUGA
Tillgång till 6 tvättstugor och en nyinredd grovtvättstuga.

BILPLATSER
Kallgarage med motorvärmare (99 st), inget ledigt f.n. (2021-09-29) Snabb kö, bra omsättning, kostar 262 kr/månad. Varmgarage (35 st), kötid ca 8 år. Hyreskostnad 277-449 kr/månad beroende på storlek. 40 st motorvärmarplatser à 170 kr/månad, ingen ledig f.n. Men kort kö och hög omsättning(2021-09-29). Föreningen har även 32 st bilplatser utan motorvärmare 100 kr/mån, två stycken lediga. (2021-09-290). Det finns 6 laddplatser varav 2 st är lediga. Hyran för en laddplats är 400 kr/månad, el tillkommer kostnad f.n. 1,75 kr/kwh. Det finns ytterligare 25 st parkeringar för boende och besökare, dessa är avgiftsbelagda. Betalas med sms eller Parkster.

ÖVRIGT
Föreningen äger 100 andelar i HSB Vind i Umeå. Föreningen har många fina faciliteter för de boende, bl.a en föreningslokal, bastuanläggning, hobbyrum, motionsrum/gym, odlingslotter, vävrum samt nytt övernattningsrum som går att hyra för 150 kr/dygn. Den som hyr övernattningsrummet tar med underlakan, påslakan och örngott och städar rummet efter användandet. Till lägenheten hör ett förråd. Finns möjlighet att hyra extraförråd. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar. I försäkringen ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter samt momenten styrelseansvar samt försäkring mot ohyra. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren.
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2021-04-12. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftshöjningar. Hemsida www.hsb.se/norr/brf/daggkapan/
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Dokument

Inga dokument för tillfället.

Området

Västerslätt är ett bostads- och industriområde i västra Umeå. Bostadsområdet byggdes under 1950-talet och består av ett mindre antal flerfamiljshus och ett villaområde, som i söder avgränsas mot stadsdelen Rödäng av Tvärån. Norr om Västerlätts industriområde ligger Umeå godsbangård, vilken år 2010 utlokaliserades ifrån Umeå centralstation.

Närområde

I Västerslätts centrum finns ICA-butik, bank, spelbutik, restaurang, café samt Västerslättskyrkan S:t Staffan.

Kommunikation

Närmaste busshållplats är Västerslätts Centrum. Hållplatsen angörs även av direktbussar och länsbussar.

Räkna på ditt nya boende