Mariehöjd, UMEÅ

Skärvstensgatan 30

Välkommen till denna lägenhet med nyproduktionsstandard högt upp i huset på fina Mariehöjd. Lägenheten har en trivsam planlösning med genomgående hög standard och flertalet tillval samt stor inglasad balkong i söder med högt och fritt läge! Stilrent kök med bra maskinell utrustning i rostfritt utförande, fint vardagsrum med plats för soffgrupp och rymlig matplats. Två väl tilltagna sovrum. Helkaklat duschrum med egen tvättutrustning.

Lugnt och trevligt område med gång- och cykelavstånd till NUS, Universitetet, Nydalasjön samt service och kommunikationer.

Välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 66.5 kvm
Avgift 4004 kr/mån
Rum 3
Våning 5
Hiss Ja
Byggnadsår 2018
Pris

Ansvarig mäklare
Simon Lundström
Reg. Fastighetsmäklare
0705-64 82 08
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Rymlig 3a i nyproduktionsstandard med inglasad balkong i söderläge!

Planritning

planritning
planritning
Simon Lundström

Simon Lundström

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Skärvstensgatan 30

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 66.5 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Välkommen till denna lägenhet med nyproduktionsstandard högt upp i huset på fina Mariehöjd. Lägenheten har en trivsam planlösning med genomgående hög standard och flertalet tillval samt stor inglasad balkong i söder med högt och fritt läge! Stilrent kök med bra maskinell utrustning i rostfritt utförande, fint vardagsrum med plats för soffgrupp och rymlig matplats. Två väl tilltagna sovrum. Helkaklat duschrum med egen tvättutrustning.

Lugnt och trevligt område med gång- och cykelavstånd till NUS, Universitetet, Nydalasjön samt service och kommunikationer.

Välkommen på visning!

- NYSKICK

- INGLASAD BALKONG I SÖDERLÄGE

- GENOMGÅENDE HÖG STANDARD

- FLERTALET TILLVAL

- UTMÄRKT LÄGE NÄRA UNIVERSITET, IKSU OCH NUS

- LEDIGA PARKERINGSPLATSER I GARAGE


Lägenheten presenteras enligt följande:

HALL
Ljus och välkomnande hall med plats för hatt- och skohylla samt lättare möblemang. Hallen öppnar gästvänligt upp mot vardagsrummet och köket. Väggarna är vitmålade och på golvet finns ett parkettgolv som enhetligt löper vidare in genom samtliga rum, detta ger ett fint helhetsintryck!

VARDAGSRUM
Trevligt och inbjudande rum med fint ljusinsläpp från generösa fönster. Vardagsrummet har delvis öppen planlösning mot köket och har plats med soffa med tillhörande tv-möbel samt generöst med plats för matgrupp.

KÖK
Köksinredningen är modern och stilren från Marbodal med vit skåpinredning, vitt kakel samt arbetsbänkar av laminat. Den maskinella utrustningen är av rostfritt utförande. Köket erbjuder gott om arbetsytor och förvaring genom flertalet högskåp och utdragslådor samt fin takbelysning via spottar. Den maskinella utrustningen innefattar ugn och mikro, fläkt, induktionshäll, diskmaskin samt fullstor kyl och frys.

SOVRUM 1
Målat sovrum med plats för dubbelsäng och sängmöbler samt bra förvaring genom tre garderober. Från sovrummet nås även den underbara inglasade balkongen med fint söderläge och högt och fritt läge!

SOVRUM 2
Det andra sovrummet är lite mindre till storlek och fungerar perfekt som barnrum alternativ som kontor.

BAD-/TVÄTTRUM
Lägenhetens badrum är smakfullt inrett med takdusch, vikbara duschväggar, handfat med tillhörande kommod, spegelskåp samt dimmbara spottar i taket. Här finns även tvättmaskin och torktumlare, praktisk arbetsbänk samt överskåp. Rummet är kakel och klinker i vitt och svart utförande med golvvärme.

TILLVAL
Tillval kök:
Rostfria premium vitvaror Husqvarna + Induktionshäll
Dämpade kökslådor istället för skåp samt utdragbar källsortering Marbodal.

Tillval bad/tvätt:
Kommod Aspen Ikon
Takdusch Mora
Duschhörn INR
Premium Electrolux tvättmaskin och torktumlare
Extra uttag WC

Övriga tillval:
Inglasad balkong
Reglad vägg bakom kyl/frys för montering av TV


BRA ATT VETA
Till lägenheten finns ett förråd i vindsplan.
Garaget ligger mycket lättillgängligt i källaren under detta hus.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 66.5 kvm
Byggnadsår 2018

Ekonomi

Lägenhetsnummer 52-3266-1-33-1
Avgift 4004 kr/mån
Kommentar inkl. Vä, kallvatten, kabel-TV, internet. Varmvatten och hushålls-el debiteras enligt verklig förbrukning.
Andel i förening 1,06926%

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Mariehöjd 2
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 769628-9151
Ort Umeå
Hemsida https://www.hsb.se/norr/brf/mariehojd2/
Äkta/oäkta förening Oäkta
Allmänt om föreningen HSB Brf Mariehöjd 2 (org.nr 769628-9151) är en bostadsrättsförening som förfogar över 105 st lägenheter belägna på adress Skärvstensgatan 24-32, fastighetsbeteckning Skärvstenen 2. Inflyttning har skett under första halvåret 2018. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av HSB. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Ingen avgiftsändring är planerad i nuläget (ordförande 2021-09-27).

BRF Mariehöjd 1, 2 och 3 planerar att fusionera och den sammanslagna föreningen omfattar då 299 medlemmar. Skälet till den planerade sammanslagningen är en rationellare förvaltning och en effektivare kontroll av föreningens driftskostnader. Denna sammanslagning är fortfarande under arbete (ordförande 2021-09-27).

HUSENS SKICK
Mycket gott skick då husen byggdes 2017-2018. Inga renoveringar planerade i dagsläget.

GÅRDEN
Stor innergård med grönytor och lekplats.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Ansluten till Telia Triple Play med Internet (100 Mbit ut och 100 Mbit in), fasta avgiften för IP-telefoni samt ca 20 st TV-kanaler. Detta är tillkommer som ett obligatoriskt tillägg om 212 kr/månad på månadsavin.

ÖVRIGA UTRYMMEN
Styrelserum, fastighetsskötarrum och uthyrningsrum. Övernattningsrummet är inrett med dubbelsäng och pentry samt köksbord.
Plats för cyklar på innergården.

PARKERING
Totalt 74 st kallgarage som kostar 600:-/mån. Elbilar med laddstolpe debiteras separat avläsning av el (kvartalsvis i efterskott). 5 st handikapp-platser. Ingen ledig plats just nu men inte heller någon i kö (HSB 2021-09-27). Engångsavgift 500 kr för fjärrdosan tillkommer, som återbetalas när fjärrdosan återlämnas i brukligt skick. Gästparkeringar finns att nyttja vid interngatan som ligger bakom Skärvstensgatan 24-26. Parkering kostar 4 kr/timme eller 30 kr/dygn.

ÖVRIGT
HSB Brf Mariehöjd 2 ligger i ett lugnt och naturnära område med närhet till matbutik, restauranger, NUS, Universitetet och vackra Nydalasjön. Bra bussförbindelser finns. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar, i försäkringen ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter, momenten styrelseansvar och försäkring mot ohyra. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren. Hemsida https://www.hsb.se/norr/brf/mariehojd2/
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2021-09-27. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.
Antal lägenheter 105

Dokument

Området

Brf Mariehöjd ligger i ett lugnt och naturnära område med kort promenadavstånd till en ny stor mataffär, snabbmatsrestaurang, Mariehemscentrum samt Mariehemsängarna. På gång- och cykelavstånd finns Universitetet, NUS samt IKSU sport och till Umeå centrum finns fina cykelbanor samt tre busslinjer att välja på, varav den ena går vidare till nya handelsområdet Avion. I närheten av detta lugna område finns också löp- och skidspår, vid både Stadsliden och Nydalasjön- som också inbjuder till bad, fiske och fina strövområden.

Kommunikation

Från Mariehem tar du dig lätt runt med både cykel och buss. Busslinjerna 7, 1 och 2 går förbi mariehems centrum. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu

Övrigt

I Mariehem har du Mariehems centrum med bland annat ICA, frisersalonger och restauranger. Mariehem har även Mariehem SK idrottsklubb, belystna motionsspår, stort utbud av skolor och daghem, nydalasjön som erbjuder bland annat äventyrsbad, bangolfbana och äventyrslekpark. Du har även ängarna med beachvolleybollplaner, konstgräsplan och en frisbeegolfbana.

Räkna på ditt nya boende