Mariestrand, Umeå

Mariehemsvägen 122

Välkommen till denna socialt planerade och trivsamma 4a som erbjuder två balkonger i olika väderstreck. Utöver detta karaktäriseras lägenheten av ljusa ytskikt, tilltalande och social planlösning, stora ytor samt bra förvaringsmöjligheter. Här bor ni med väl tilltaget, helkaklat badrum med komfortabel golvvärme och tvättpelare, charmigt kök och generöst vardagsrum med plats för både matsalsbord och soffgrupp

På Mariehem på ni på ett fantastiskt läge om ni vill ha nära till allt! Området erbjuder matbutiker, apotek och café samt restauranger med mera. Inom cykel- och gångavstånd nås Universitet, sjukhus och IKSU. Nydalasjöns rekreationsområde har härliga promenadstråk, grillplatser och badmöjlighet i både sjö och på Umelagun med tempererade bad. Mycket goda kommunikationer till Umeå centrum.

Varmt välkomna att anmäla er till visning!

Lägenheter har två stycken balkonger i öst och västläge.
Mycket rymligt förråd i entréplan utrustat med eluttag och extra belysning.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 100 kvm
Avgift 6417 kr/mån
Rum 4
Våning 2 av 8
Hiss Ja
Byggnadsår 2007
Pris

Ansvarig mäklare
Simon Lundström
Reg. Fastighetsmäklare
0705-64 82 08
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Rymlig 4a med två balkonger i olika väderstreck!

MariehemsV 122

MariehemsV 122
MariehemsV 122

Planritning

Ritning
Ritning
Simon Lundström

Simon Lundström

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Mariehemsvägen 122

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4
Boarea 100 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Välkommen till denna socialt planerade och trivsamma 4a som erbjuder två balkonger i olika väderstreck. Utöver detta karaktäriseras lägenheten av ljusa ytskikt, tilltalande och social planlösning, stora ytor samt bra 1förvaringsmöjligheter. Här bor ni med väl tilltaget, helkaklat badrum med komfortabel golvvärme och tvättpelare, charmigt kök och generöst vardagsrum med plats för både matsalsbord och soffgrupp

På Mariehem på ni på ett fantastiskt läge om ni vill ha nära till allt! Området erbjuder matbutiker, apotek och café samt restauranger med mera. Inom cykel- och gångavstånd nås Universitet, sjukhus och IKSU. Nydalasjöns rekreationsområde har härliga promenadstråk, grillplatser och badmöjlighet i både sjö och på Umelagun med tempererade bad. Mycket goda kommunikationer till Umeå centrum.

Varmt välkomna att anmäla er till visning!

- TVÅ SOLFYLLDA BALKONGER

- TILLTALANDE PLANLÖSNING

- NÄRA FANTASTISKA NYDALASJÖN

- LJUSINSLÄPP FRÅN FLERA VÄDERSTRECK

- CYKELAVSTÅND TILL NUS, UNIVERSITET OCH IKSU


HALL
Ljus, öppen och rymlig entré med ljusa, mönstrade tapeter väggar och parkettgolv som löper vidare till resten av lägenheten. Gott om utrymme till att hänga av sig ytterkläder på både hatthylla och i stor skjutdörrsgarderob. Vidare in i lägenheten finns en inre, möblerbar hall där det dessutom finns en till skjutdörrsgarderob som erbjuder ytterligare förvaring.

KÖK
Charmigt kök i klassiskt utförande med beige skåpluckor, kakel i naturnära färger och svart bänkskiva i laminat. Komfortabel hel kyl och frys, spis med ugn, fläkt och diskmaskin är kökets maskinella utrustning. God förvaring i både skafferi och köksskåp. Väggarna i köket har en beige tapet.

VARDAGSRUM
Centralt och socialt placerat vardagsrum. Här finns utrymme för både matsalsbord och soffgrupp. Väggarna har en ljusgrå tapet och stiligt parkettgolv ramar fint in rummet. Flertalet fönster i olika väderstreck ger ett härligt ljus till rummet. Härifrån nås lägenhetens ena balkong där man kan njuta av morgonsolen.

BADRUM
I anslutning till lägenhetens entré finns det generösa badrummet. Helkaklat i naturnära färger och med komfortabel golvvärme. WC, handfat med kommod, spegel med skåp runt om, dusch med vikbara duschväggar och tvättpelare är badrummets inredning. Trevligt fönster ger fint ljusinsläpp.

SOVRUM 1
Rogivande sovrum med plats för dubbelsäng och utrymme till att uppföra garderober om så önskas. Rummet har en vacker blå tapet och snyggt parkettgolv. Från sovrummet når du lägenhetens pärla, den solfyllda balkongen i härligt västerläge. Med trevlig utsikt mot lugn innergård avnjuts många lata dagar i solen fram tills den försvinner över horisonten.

SOVRUM 2
Sovrum med plats för säng, skrivbord och övrigt möblemang. Här finns två garderober som erbjuder förvaring. Passar perfekt som barnrum, gästrum eller kontor. Rummet har en vit tapet på väggarna och parkettgolv.

SOVRUM 3
Sovrum med plats för säng, skrivbord och övrigt möblemang. Passar perfekt som barnrum, gästrum eller kontor. Klädförvaring erbjuds via tre garderober. Tapetserade väggar i grå nyans.

BRA ATT VETA
Mycket rymligt förråd i entréplan utrustat med eluttag och extra belysning.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 100 kvm
Byggnadsår 2007
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX system

Energideklaration

Utförd Ja
Datum 2010-03-11
Energikonsumtion 119 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 212521001-0002 i Riksbyggen BRF Mariebo 1
Avgift 6417 kr/mån
Kommentar inkl. värme, VA, kabel-tv, internet
Andel i förening 2,48141%

Förening

Föreningsnamn Riksbyggen BRF Mariebo 1
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 769613-8184
Äkta/oäkta förening Oäkta
Allmänt om föreningen Brf Mariebo 1 Mariestrand är en äkta bostadsrättsförening som äger fastigheten Vingslaget 4 i Umeå. På fastigheten finns 3 st byggnader, uppförda 2007 och adressen på dem är Mariehemsvägen 120-126. Totalt förfogar föreningen över 50 st lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 1 lokal. Föreningens förvaltning sker tekniskt och ekonomiskt av Riksbyggen. Överlåtelse-/pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Avgifterna sänktes med 8% från 1a januari 2021, Riksbyggen 2021-03-30. Från 1a januari 2021 övergick även föreningen från el enligt schablon till individuell mätning.

HUSETS SKICK
Byggnaderna är nyproducerade 2007 så inga större reparationer eller underhåll har gjorts. Föreningen investerade i solceller år 2020. Under 2018 målades låghusen och trädetaljerna på höghusen. Och under 2015 besiktigades hissarna.

GÅRDEN
På föreningens gård finns uteplats på altan av trä med vindskydd. Här finns bänkar, stolar med bord samt murad tegelgrill att använda för medlemmar. Runt uteplatsen finns gräsmatta för lek samt planterade rabatter, buskar och träd.

KABEL-TV OCH INTERNET
Kabel-TV, bredband och IP-telefoni finns via Telia och ingår månadsavgiften. Internatavgiften specificeras som ett obligatoriskt tillägg på 208 kr/månad. Telias kanalpaket Lagom ingår och hastigheten på internet är 100/110 MB.

PARKERINGSPLATSER
Föreningen förfogar över 30 st carportplatser och 22 st parkeringsplatser samt 8 st gästparkeringar. Carportplatser kostar 357 kr/mån. 5 st i kö i dagsläget enligt RB (2021-03-30). Parkeringsplats med motorvärmare kostar 255 kr/mån. 3 st i kö i dagsläget enligt RB (2021-03-30). Bokas via Riksbyggens webbsida. Gästparkeringarna sköts av Securitas (max p-tid 23 timmar), som med jämna mellanrum kollar gästparkeringarna. Ifall lägenhetsinnehavare får långväga besök, ska han/hon kontakta styrelsen för "tillfälligt besökskort".

ÖVRIGT Föreningen har ett uthyrningsrum som medlemmar kan hyra. Rummet är utrustat med fullständigt kök, sängar och toalett med dusch samt TV. Soprummet tillhörande föreningen innehåller full sopsortering för avfall och matkompost. Utanför låghusen finns separata förrådshus, för höghusen finns förråden både högst upp och i entréplan.
Bostadsrättstillägg har tecknats kollektivt via föreningen men hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavare. Ovanstående uppgifter är inhämtade från berörd förening 2021-03-30. Spekulanter uppmanas kolla dessa uppgifter med styrelsen.

Dokument

Området

Mariestrand är beläget ca 4 km från Umeå centrum. Här har du nära till Universitetet och Norrlands Universitetssjukhus. I detta område är det endast bostadsrätter. Med Nydalasjön samt ett stort ängsområde runt knuten får du närhet till naturen. Vid ängsområdet på Mariehem ligger även Bräntberget där du på vintertid kan åka skidor och pulka. Vid Bräntbergets fot finns även ett utegym. Mariestrand utgör tillsammans med Mariehem, Marieberg samt Mariedal Marieområdet.

Närområde

Vid Mariestrand har du Mariehems centrum med bland annat ICA, frisersalonger och restauranger. Mariehem har även Mariehem SK idrottsklubb, belysta motionsspår, stort utbud av skolor och förskolor bland annat har det precis byggts en ny förskola vid Mariebergskyrkan, Nydalasjön som erbjuder bland annat äventyrsbad, pumptrackbana, äventyrslekpark och ett konstsnöspår där man kan åka längdskidor från december till april samt ett extremt fint löparspår runt sjön på ca 8 km som såklart också är fint för promenader och cykling. Du har även ängarna med beachvolleybollplaner, konstgräsplan och en frisbeegolfbana.

Kommunikation

Från Mariestrand tar du dig lätt runt med både cykel och buss. Busslinjerna 7, 1 och 2 går förbi Mariehems centrum. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu

Räkna på ditt nya boende