Umedalen, Umeå

Symfonivägen 28

Välkommen in till denna otroligt rymliga tvåplansvilla på Umedalen. Villan karaktäriseras av en spännande planlösning med stora rum, mycket generös takhöjd och stora fönsterpartier. Här samsas kök med rymlig matplats, vardagsrum, fem sovrum med möjlighet att enkelt göra om ett av allrummen till ytterligare ett sovrum om behov finns. Fyra helkaklade badrum där det ena badrummet även har tillgång till bastu, dusch och bubbelbadkar. Rymlig tvättstuga med groventré samt ett stort garage med carport. Delar av huset går att göra om till uthyrningsbostad om behov finns. Den rymliga tomten ligger i ett fint söderläge och har en fint anlagd trädgård, isolerad altan som är förberedd för uterum samt inredd friggebod. Tomten omgärdas av en uppvuxen häck.

Barnvänligt område med förskola, skola, träningscenter, spa, restaurang och mataffär. Mycket bra busskommunikation till Umeå centrum och NUS/Universitet.

20 A

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea 230 kvm
Rum 8 varav 5 sovrum
Tomt 915 kvm
Byggnadsår 2009
Pris 6 895 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Johanna Asplund
Reg. Fastighetsmäklare
0702-80 51 15
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

SNART HÄR!

SymfoniV SymfoniV-Fasadmark SymfoniV-Fasad

SymfoniV
SymfoniV
SymfoniV-Fasadmark
SymfoniV-Fasadmark
SymfoniV-Fasad
SymfoniV-Fasad

Planritning

Johanna Asplund

Johanna Asplund

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Symfonivägen 28

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 8 varav 5 sovrum
Boarea 230 kvm. taxeringsinformation

HALL
Ljus och rymlig hall med klinker på golvet och tapetserade väggar. Praktisk förvaring i skjutdörrsgarderob med spegeldörrar.

BADRUM 1
Från hallen nås husets första badrum. Det är gott om svängrum och utrustat med WC, tvättfat med kommod och duschhörn med glasvägg. Badrummet är helkaklat med klassisk färgsättning, vitt och grått.

VARDAGSRUM/KÖK/MATPLATS
Från hallen kliver man rakt in i husets hjärta, den sociala öppna delen med kök, matplats och vardagsrum. Här är känslan av rymd väldigt stark, stora fönsterpartier ger mycket ljusinsläpp och takhöjden sträcker sig upp över andra våningsplanet. I vardagsrummet finns det plats för en stor soffgrupp med tillhörande möblemang. Matplatsen är även den väl tilltagen och erbjuder plats för den stora familjen. Köket är uformat men riktat mot de sociala ytorna och knyter naturligt an med sittplatser vid bardisk. Köket är utrustat med spishäll, inbyggd varmluftsugn, inbyggd micro, kyl och frys samt diskmaskin. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger klassisk ekparkett som återfinns i husets alla rum.

ALLRUM/SOVRUM 1
Från vardagsrummet/matplatsen når man ett stort allrum som i dagsläget används som sovrum. Här finns fönster i två väderstreck och tillgång till badrum med bastu och dusch. Ytorna i den här delen av huset är väl tilltagen och möjlighet kan finnas att sätta en egen entrédörr till detta rum för att enkelt skapa uhyrningslägenhet/separat generationsboende. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ekparkett

BADRUM 2
Badrum 2 nås från allrummet och är helkaklat i neutral, klassisk färgsättning i grått och vitt. Här finns en rymlig bastu, dusch, hörnbadkar med spafunktioner samt ett handfat med stor kommod och spegel ovan.

TVÄTT/GROVENTRÉ
Mellan hallen och köket finns en dörr som leder till en inre hall varifrån man når tvättstugan, badrum 3 och ett stort sovrum.
Tvättstugan har klinker på golvet och är utrustad med tvättpelare, torkskåp, centraldammsugare, värmepanna och vattenmätare. Tvättstugan fungerar även som groventré.

BADRUM 3
Helkaklat badrum i neutral, modern färgsättning. Duschhrn, WC, handfat med kommod samt spegel ovan.

SOVRUM 2
Stort och rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang, skrivbord samt väldigt gott om garderobsförvaring. Ljust och trevligt rum med vitmålade väggar och fönster i två väderstreck.

ÖVRE PLAN:

ALLRUM 2
När man kommer upp på övervåningen känner man även där av rymden och ljuset. Allrummet används idag som kontorsutrymme.

SOVRUM 3
Ljust och fint sovrum med fönster i norrläge och ett fönster ut mot den öppna ytan över vardagsrummet. Här finns plats för stor säng och gott om garderobsförvaring.

BADRUM 4
Stort badrum med badkar med spafunktion, dusch, WC samt handfat med kommod. Badrummet är helkaklat och går i turkos färgskala. Här finns även golvvärme.

SOVRUM 4
Förhållandevis mindre men ändå rymligt sovrum med fönster i två väderstreck. Plats för stor säng med tillhörande möblemang samt garderober.

ALLRUM 3
Mellan sovrum 3 och 4 finns en halvöppen yta, perfekt lämpad för mindre gemesamt vardagsrum eller arbetsrum. Har man behov av ytterligare ett rum skulle detta enkelt kunna omvandlas till ett sovrum.

SOVRUM 5
Ungefär samma storlek som sovrum 4. Detta sovrum erbjuder också fönster i två väderstreck samt garderobsförvaring.

Byggnad

Typ av byggnad 2-plansvilla
Boarea 230 kvm
Byggnadsår 2009
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Trä
Fasad Träpanel
Fönster Isolerglas 2009
Tak Betongpannor på pulpettak
Grundläggning Betongplatta
Uppvärmning Fjärrvärme/Frånluftvärmepump (2021)
Ventilation Mekanisk frånluft
Övriga byggnader Friggebod om 15 kvm

Energideklaration

Utförd Ja

Ekonomi

Pris 6 895 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 4 255 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 3 452 000 kr
Värdeår 2009
Summa inteckningar 3 900 000 kr
Driftkostnad 48 445 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Uppvärmning: 24 515 kr
 • Vatten/avlopp: 10 146 kr
 • Renhållning: 2 188 kr
 • Hushållsström: 11 596 kr

VA: inkl dagvatten Uppvärmning: inkl fasta kostnader El: Hushållsel inkl 20A säkring Bredband: Umeå energi bredband


Taxeringsvärde:

 • Smahusmark: 803 000 kr
 • Smahusbyggnad: 3 452 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea 915 kvm
  Tomttyp Trädgårdstomt
  Uteplats Plattlagd uteplats framsida, pergola, altan baksida (förberedd för uterum)
  Parkering Garage samt carport

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Planbestämmelser Detaljplan

  Dokument

  Området

  Umedalen är beläget 5 km väst om Umeå centrum. Här finns det ett utbud av både natur och kultur. Varför inte ta en eftermiddag och strosa runt i skulpturparken eller ta en tur ner till strandpromenaden.

  Närområde

  IKSU-spa, förskola, skola, bibliotek, tandläkare, elljusspår, lekpark, livsmedelsbutik, restaurang, skulpturpark och även närhet till köpcentrum klockarbäcken.

  Kommunikation

  Bussförbindelserna är mycket bra med flera avgångar i timmen mot centrum. Linje 1 är den som tar dig till och från centrum, för mer information kring busstider gå till www.tabussen.nu. Det finns även bra cykel- och bilvägar.

  Räkna på ditt nya boende