Carlslid, Umeå

Silvervägen 12

SNART HÄR! På Carlslids lummiga och barnvänliga kvarter kommer snart möjligheten att flytta in i denna rymliga villa. Huset ligger mycket fint till med tomt i solfyllt västerläge, tomten erbjuder stora ytor för lek och spring och ramas fint in av den uppvuxna och blomstrande trädgården. Altan och inglasat uterum sätter guldkant på boendet. Entréplan disponerar sociala- och praktiska ytor bestående av ett renoverat kök med anslutning till ett generöst vardagsrum med utrymme för matplats, inglasat uterum, ett sovrum, samt tvättstuga/groventré samt ett badrum med dusch och bastu. På övre plan erbjuds tre rymliga sovrum, ett allrum och ett badrum med badkar. På tomten finns ett vidbyggt varmgarage, en friggebod och en fantastisk blomstrande trädgård med bärbuskar, jordgubbsland och planteringslådor.

Här bor ni lugnt i naturnära och rogivande miljö med närhet till förskola, skola, lekplatser, mataffär och underbara Nydalasjön och dess rekreationsområden, fina motionsspår och badplatser. Bekvämt cykelavstånd till NUS och Universitet och god kommunikation till stadskärnan med dess kompletta utbud av affärer, restauranger och service. Varmt välkommen att höra av er för mer information om huset.

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea 144 kvm
Rum 6 varav 4-5 sovrum
Tomt 871 kvm
Byggnadsår 1977
Pris 0

Ansvarig mäklare
Emilie Svedberg
Reg. Fastighetsmäklare
0703-80 35 37
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

Fastighetskarta

Fastighetskarta
Fastighetskarta
Emilie Svedberg

Emilie Svedberg

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Silvervägen 12

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 6 varav 4-5 sovrum
Boarea 144 kvm. taxeringsinformation

Mycket fin villa byggd 1977. Trevlig samfällighet som har en fin gemensam lekplats för barnen och en fotbollsplan som vintertid blir en isbana.

Huset har två uteplatser varav en stenbelagd på baksidan med eftermiddag och kvällssol och en med anslutning från husets inglasade uterum med direkt anslutning till köket. Huset disponerar två våningar där entréplan karaktäriseras av öppna ytor som inbjuder till umgänge med familj och vänner samt ett sovrum. Här finns också badrum med dusch och bastu (bastun har inget aggregat utan används som förråd), en praktisk möblerbar hall. På entréplanet finns en groventré och tvättstuga praktiskt belägen intill hallen. I tvättstugan finns tvättho, tvättmaskin och torktumlare.
Mellan tvättstugan och hallen finns gott om plats för ytterkläderna.

Våning två inrymmer tre sovrum, ljust och öppet allrum samt badrum med badkar.

På den blomstrande tomten finns ett varmgarage och en friggebod.

Byggnad

Typ av byggnad 1½-plansvilla
Boarea 144 kvm
Byggnadsår 1977
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster 3-glas
Tak Betongpannor
Grundläggning Krypgrund
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Frånluft
Övrigt om byggnaden Garagebyggnaden har plåttak.
Renoveringar Garagebyggnaden har plåttak.

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja
Datum 2021-08-21
Energikonsumtion 148 kWh/m2 år.
Primärenergital 86

Ekonomi

Taxeringsvärde 2 809 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 1 938 000 kr
Värdeår 1977
Summa inteckningar 1 127 900 kr
Fastighetsskatt 8 524 kr
Driftkostnad 28 000 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Uppvärmning: 23 000 kr
 • Hushållsström: 5 000 kr


Taxeringsvärde:

 • Smahusbyggnad: 1 938 000 kr
 • Smahusmark: 871 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea 871 kvm
  Tomttyp Trädgårdstomt

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Planbestämmelser Stadsplan

  Dokument

  Området

  Carlslid ligger ca 4,2 km från centrum och ca 2 km till universitet och sjukhus. Carlslid består endast av villor samt parhus. Carlslid är en del av tre områden där namnen Carlslid, Carlshem och Carlshöjd kommer från värdshuset Carlslund som i slutet av 1700-talet låg vid, vad som idag är, Tomtebogårds skola, ungefär där Älvans väg i stadsdelen Tomtebo ligger idag.

  Närområde

  Köpcentrumet Ålidhemscentrum ligger med cykel och gångavstånd. Där erbjuds matbutiker, restauranger och post. Alldeles intill finns en stora Coop. Strömpilen ligger ca 1 km från bostaden och där finns allt man kan behöva som matvarubutik, apotek, systembolag, klädbutiker och cafe. I området finns även bensinstation, förskola, skola, Nydalasjön med motionsspår samt spår med konstgjord snö för längdskidåkning under vintertid.

  Kommunikation

  Det finns goda kommunikationer med buss till universitet, sjukhus och centrum. Med lokalbussen stannar linje 8 på Carlslid vilken även tar dig vidare till Tomtebo, linje 5 tar dig vidare till Strömpilen.

  Räkna på ditt nya boende