Kålltorp, GÖTEBORG

Björcksgatan 32B

Mycket charmig lägenhet belägen i ett vackert hus från 30-talet i mysiga Kålltorp. Lägenheten är genomgående i gott skick och den hemtrevliga känslan är påtaglig tack vare högt i tak, djupa fönsternischer och flertalet bevarade originaldetaljer. Utanför köksfönstret har man uppsikt över den trevliga innergården.

Inom kort promenadavstånd finner du Skatås motionsmöjligheter, Härlanda tjärns badplats och Delsjöområdets natur. I området finns även flera bra skolor och förskolor samt mataffärer och annan service. Runt husknuten hittar du trevliga uteserveringar, kvarterskrogar och små bagerier. Cykelavstånd till centrala Göteborg och vill ni åka kollektivt ligger närmsta spårvagnshållplats bara ett par minuter från lägenheten.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 67 kvm
Avgift 3874 kr/mån
Rum 2
Våning 1
Hiss Nej
Byggnadsår 1932
Pris 2 995 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Rebecka Polhem
Reg. Fastighetsmäklare
0736-99 47 01
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Stor tvåa med högt i tak

Munkebäckstorg Portens bageri Portens Portens Härlanda Tjärn Skatås Skatås utegym

Munkebäckstorg
Munkebäckstorg
Portens bageri
Portens bageri
Portens
Portens
Portens
Portens
Härlanda Tjärn
Härlanda Tjärn
Skatås
Skatås
Skatås utegym
Skatås utegym

Planritning

Rebecka Polhem

Rebecka Polhem

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Björcksgatan 32B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 67 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Lägenheten ligger en halv trappa upp i huset.

I idylliska Kålltorp bor man mitt emellan innerstad och natur. Området består av landshövdingehus och villor, bebyggelsen är låg och de vackra, grönskande innergårdarna är många. Inom gångavstånd finns ett antal restauranger, kaféer och bagerier och kommunikationerna från och till Björcksgatan är utmärkta, med spårvagnshållsplats precis över gatan. På föreningens trevliga innergård kan man njuta av lugnet efter arbetet så fort vädret tillåter.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 67 kvm
Byggnadsår 1932
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)

Rum

Hall

En halv trappa upp i huset välkomnas du av en stor hall, som utgör lägenhetens nav. Här finns det gott om utrymme för ytterkläder och skoställ. I hallen finns en rejäl garderob för dold förvaring. Längre in i hallen finns även två stycken inbyggda garderober. En kan användas som städförråd, det andra som en walk-in-closet.

Badrum

Badrummet nås från hallen och inrymmer duschhörna, tvättkommod, spegelskåp och WC.

Sovrum

Det stora sovrummet ligger vägg-i-vägg med vardagsrummet och är ungefär lika stort till ytan. Sovrummets lyxiga storlek inrymmer med enkelhet dubbelsäng, bokhyllor, sidomöbler m.m.

Vardagsrum

Atmosfären är luftig, och ljuset strömmar in genom ett stort fönsterparti. Det finns gott om plats för en soffgrup, tevemöbel, favoritfåtöljen samt bokhylla.

Kök

Köket är mysigt och hemtrevligt och det finns plats för att inreda en mathörna eller för att komplettera bänkarna och skåpen med en skänk. Skåpen har vita luckor och lådor, och partiet ovanför arbetsytan är klätt med vitt kakel med svart fog. Köket är vidare utrustat med kyl/frys, spis, ung samt spisfläkt. Samtliga maskiner är i vitt utförande. Det fina kallskafferiet är bevarat från 1930-talet.

Förråd

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2017-05-24
Primärenergital 159

Ekonomi

Lägenhetsnummer 460
Pris 2 995 000 kr utgångspris
Avgift 3874 kr/mån
Kommentar I avgiften ingår värme, vatten och tv
Driftkostnad 3 120 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Övrigt: 3 120 kr

Posten övrigt avser den obligatoriska avgiften för tv/bredband via Fiber.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 4,6831%

Förening

Föreningsnamn Brf Björkmunken
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 769623-7952
Epostadress styrelsen@bjorkmunken.se
Hemsida https://bjorkmunken.se/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen Björkmunken registrerade år 2011 och ombildningen skedde 2017. Föreningen består av 26 bostäder, varav 2 hyresrätter samt 1 butikslokal med adresserna Björcksgatan 32 A-B och Munkebäcksgatan 4 A-B. Två flerbostadsbyggnader i tre våningar samt vind och källare.

Gemensamma utrymmen i form av cykelrum och tvättstuga samt separat torkrum. Föreningen har även en gemensam innergård. Den gemensamma gården är en samfällighet med 4 medlemmar i form av fastighetsägarna.
Antal lägenheter 26
Antal lokaler 1
Renoveringar 2018 Fasad och takrenovering båda fastigheterna (dock bara halva taket på Björcksgatan) Tilläggsisolering på fasad Munkebäcksgatan och byte av fönster.
2019: En av föreningens två butikslokaler friställdes, renoverades och ombildades till bostadsrätt.
2020: Byte av torkrum på Munkebäcksgatan och inköp av ny utrustning till torkrum. Byte av tamburdörrar Munkebäcksgatan.
2021: Rörinspektion för båda fastigheterna i källaren inför dränering.
Teknisk besiktning- framtagande av ny underhållsplan.

Pågående projekt;
Dränering av fastigheterna både fram och baksida.
Parkering I föreningen finns 13 parkeringsplatser. Kostnad för parkering är 417 kr/månad, inga lediga platser i dagsläget men inte heller någon kö. För övrigt kan man parkera på gatorna runt om i området.
Tv och bredband Kabel-tv levereras av Telenor och internet via Bahnhof (fiber) Fiber är indraget och kostar 260:-/mån (obligatoriskt).
Övrigt Två städdagar brukar anordnas per år, en vår och höstdag.

Informationen ovan är tagen från styrelse, säljare, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig då vi ej ansvarar för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Föreningsinformation per den 2021-11-11.

Dokument

Området

Letar du efter ett område med en familjär och gemytlig stämning så har du kommit rätt i Kålltorp. Området är både lugnt och trevligt med en blandad bebyggelse. Här hittar du likväl klassiska landshövdingehus som villor och radhus. I Kålltorp bor man granne med Delsjöns vackra naturreservat som har en fantastisk natur med vidsträckta strövområden, badplatser och fina elljusspår. Här finns två barnvänliga badplatser, Härlanda tjärn och Delsjöns badplats. Båda har kiosk och toalett. På vintern är Härlanda tjärn dessutom en utomordentlig skridskobana. Vid Delsjön går det även att hyra kanoter för en tur på vattnet. Vad gäller inomhusträning finns både SATS och Nordic Wellness i området, samt GLTK med sina tennis- och padelbanor.

Närområde

I området finns all önskvärd service. Här finns flertalet affärer såsom optiker, hårfrisör, grönsaksbutik, restauranger, ett flertal pizzerior, konditori, caféer samt apotek. I området finns även vårdcentral, BVC och MVC. Vill du storhandla gör du det enkelt på ICA Kvantum Munkebäck, som är en av Göteborgs bästa matbutiker. Även en fiskbil, Systembolaget och Media markt hittar du här.

Kommunikation

Med bil kommer du snabbt ut på E 20 vid Munkebäcksmotet. Ett stort plus är att på de flesta gatorna i Kålltorp så är det gratis parkering. Kommunikationen för kollektivtrafiken i området är väldigt bra. Med buss eller spårvagn tar du dig ner till centralen och Brunnsparken på ca 12 min. Du kan välja mellan spårvagn 1,3 och 5 samt buss 17. För mer information se www.vasttrafik.se.

Övrigt

Även den kulturintresserade kan få sitt lystmäte i Kålltorp. Här öppnade Kulturhuset Kåken Göteborgs tredje största bibliotek med ett café. Här anordnas föreläsningar, sagostunder, filmvisningar, utställningar och vernissager. För de minsta erbjuds öppna förskolan utan krav på en föranmälan. Här finns även en av Göteborgs största fotbollsklubbar med verksamhet för alla åldrar.

I området finns åtskilliga förskolor och grundskolor.

Räkna på ditt nya boende