Kålltorp, GÖTEBORG

Björcksgatan 32B

Välkommen in till föreningens lugna och trevliga innergård. En trappa upp i huset finner ni denna charmiga och välplanerade lägenhet med högt i tak. Huset är byggt 1932 och kvar finns djupa fönsternischer samt ett kallskafferi i köket.

Mycket trevligt läge i mysiga Kålltorp med Skatås motionsmöjligheter, Härlanda tjärns badplats och Delsjöområdets natur inom kort promenadavstånd. Närhet till flera bra skolor och förskolor samt mataffärer och annan service. I området hittar du trevliga uteserveringar, kvarterskrogar och små bagerier. Cykelavstånd till centrala Göteborg och vill ni åka kollektivt ligger närmsta spårvagnshållplats bara ett par minuter från lägenheten

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 67 kvm
Rum 2
Våning 1
Hiss Nej
Byggnadsår 1932
Pris 0

Ansvarig mäklare
Rebecka Polhem
Reg. Fastighetsmäklare
0736-99 47 01
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

Stor tvåa med högt i tak

Härlanda Tjärn Skatås Skatås utegym snart här

Härlanda Tjärn
Härlanda Tjärn
Skatås
Skatås
Skatås utegym
Skatås utegym
snart här
snart här
Rebecka Polhem

Rebecka Polhem

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Björcksgatan 32B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 67 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Lägenheten ligger en halv trappa upp i huset.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 67 kvm
Byggnadsår 1932
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)

Rum

Hall

I den välkomnande hallen, som utgör lägenhetens nav, finns det gott om utrymme för ytterkläder och skoställ. I hallen finns en rejäl garderob för dold förvaring. Längre in i hallen finns även två stycken inbyggda garderober. En kan användas som städförråd, det andra som en walk-in-closet.

Badrum

Badrummet nås från hallen och inrymmer duschhörna, tvättkommod, spegelskåp och WC.

Sovrum

Det stora sovrummet ligger vägg-i-vägg med vardagsrummet och är ungefär lika stort till ytan. Sovrummets lyxiga storlek inrymmer med enkelhet dubbelsäng, bokhyllor, sidomöbler m.m.

Vardagsrum

Atmosfären är luftig, och ljuset strömmar in genom ett stort fönsterparti. Det finns gott om plats för en soffgrupp och ett matbord

Kök

Köket är välplanerat och det finns plats för att inreda en mathörna eller för att komplettera bänkarna och skåpen med en skänk. Skåpen har vita luckor och lådor, och partiet ovanför arbetsytan är klätt med kakel. Köket är vidare utrustat med kyl/frys, spis, ung samt spisfläkt. I köket finns även ett kallskafferi bevarat.

Energideklaration

Utförd Nej

Ekonomi

Lägenhetsnummer 460 i Brf Björkmunken
Kommentar Inklusive uppvärmning, vatten samt kabel-tv

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 4,6831%

Förening

Föreningsnamn Brf Björkmunken
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 769623-7952
Epostadress https://bjorkmunken.se/
Äkta/oäkta förening Oäkta
Antal lägenheter 25
Antal lokaler 2
Parkering I föreningen finns det 13 st parkeringsplaster.

Dokument

Området

Letar du efter ett område med en familjär och gemytlig stämning så har du kommit rätt i Kålltorp. Området är både lugnt och trevligt med en blandad bebyggelse. Här hittar du likväl klassiska landshövdingehus som villor och radhus. I Kålltorp bor man granne med Delsjöns vackra naturreservat som har en fantastisk natur med vidsträckta strövområden, badplatser och fina elljusspår. Här finns två barnvänliga badplatser, Härlanda tjärn och Delsjöns badplats. Båda har kiosk och toalett. På vintern är Härlanda tjärn dessutom en utomordentlig skridskobana. Vid Delsjön går det även att hyra kanoter för en tur på vattnet. Vad gäller inomhusträning finns både SATS och Nordic Wellness i området, samt GLTK med sina tennis- och padelbanor.

Närområde

I området finns all önskvärd service. Här finns flertalet affärer såsom optiker, hårfrisör, grönsaksbutik, restauranger, ett flertal pizzerior, konditori, caféer samt apotek. I området finns även vårdcentral, BVC och MVC. Vill du storhandla gör du det enkelt på ICA Kvantum Munkebäck, som är en av Göteborgs bästa matbutiker. Även en fiskbil, Systembolaget och Media markt hittar du här.

Kommunikation

Med bil kommer du snabbt ut på E 20 vid Munkebäcksmotet. Ett stort plus är att på de flesta gatorna i Kålltorp så är det gratis parkering. Kommunikationen för kollektivtrafiken i området är väldigt bra. Med buss eller spårvagn tar du dig ner till centralen och Brunnsparken på ca 12 min. Du kan välja mellan spårvagn 1,3 och 5 samt buss 17. För mer information se www.vasttrafik.se.

Övrigt

Även den kulturintresserade kan få sitt lystmäte i Kålltorp. Här öppnade Kulturhuset Kåken Göteborgs tredje största bibliotek med ett café. Här anordnas föreläsningar, sagostunder, filmvisningar, utställningar och vernissager. För de minsta erbjuds öppna förskolan utan krav på en föranmälan. Här finns även en av Göteborgs största fotbollsklubbar med verksamhet för alla åldrar.

I området finns åtskilliga förskolor och grundskolor.

Räkna på ditt nya boende