Visningar

Torsdag 28 Oktober KL: 17:30 - 18:00 Varmt välkommen att boka in dig! Boka
Furulund, PARTILLE

Timmerslätt 79C

Nu erbjuds en hemtrevlig gaveltrea med inredd vind, stor balkong i söderläge samt en garageplats som ingår i avgiften. Bostaden är i fint skick där du bland annat kan njuta av två stora sovrum, ett ljust kök med plats för matbord, ett lättmöblerat vardagsrum med plats för ytterligare matbord, gott om förvaring, stort badrum och ett praktiskt förråd vid entrén. En av föreningens fina lekplatser är belägen precis utanför.

Med Timmerslätt 79 C som hemadress får ni en bekväm vardag på köpet, då gångavstånd ges till bland annat förskola, skola, lekplats, vårdcentral, sporthall och matbutik. Här kombineras även närheten till skog och mark med flera badsjöar och goda kommunikationer till stadsliv. Från Furulund kan ni ta bussar till bl a Göteborg, Partille- och Landvetter centrum. Ett par minuter bort nås Allum köpcenter med sitt breda utbud av butiker, caféer och service. Välkomna på visning!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 95.5 kvm
Avgift 4501 kr/mån
Rum 3
Våning 2 av 2
Hiss Nej
Byggnadsår 1982
Pris 2 749 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Rebecka Polhem
Reg. Fastighetsmäklare
0736-99 47 01
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Äntligen en gaveltrea med garageplats. Njut av en stor balkong i söderläge!

Planritning

Rebecka Polhem

Rebecka Polhem

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Timmerslätt 79C

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 95.5 kvm. säljarens information
Hiss Nej

Lägenheten ligger på våning 2 & 3.

OBS: Enligt utdraget ur lägenhetsförteckningen så är lägenheten ursprungligen en 2:a på 73 kvadrat. Tack vare den inredda vinden så är detta idag en 3:a.
Nytt: Spis, torktumlare, blandare i dusch och diskmaskin.
Nymålat på nedervåning i v-rum samt sovrum.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 95.5 kvm
Byggnadsår 1982
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)

Rum

Hall

Kliv in i hallen. Här finns det gott om avhängningsmöjligheter i form av en stor skjutdörrsgarderob med inbyggda speglar. På din högra sida finns även en hatthylla för öppen förvaring.

Kök

Köket är i vitt utförande Då köket är byggt längs två sidor av rummet lämnas det gott om plats för flertalet middagsgäster runt bordet. Ovan träbänkskivan sitter vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av en spishäll och ugn med en översittande fläkt samt en diskmaskin. Längs den andra väggen finns en kyl och frys i fullhöjd. Samtliga maskiner är i vitt utförande. Intill de stora fönstren mot entrésidan finns gott om plats för ett rejält matbord och utsikten mot föreningens trevliga innergård ger en trivsam känsla.

Badrum

Badrummet är luftigt och ljust med klassiska material och genomtänkta lösningar. Utrustat med dusch, wc, handfat, tvättavdelning, gott om förvaring samt fönster för naturligt ljusinsläpp. Om man önskar använda föreningens tvättstuga så finner man den i en byggnad intill.

Vardagsrum

Vägg i vägg med det nedre sovrummet ligger detta luftiga vardagsrum med underbart ljusinsläpp. Med utgång från vardagsrummet nås en stor balkong i söderläge. Den härliga grönskan ramar in balkongen på bästa sätt. Plats finns för sittmöbel, bord samt grillavdelning.

Sovrum

Ett av sovrummen nås från hallen. Detta sovrum är idag inrett som barnrum med nymålade väggar samt flertalet garderober längs två väggar.

Det andra sovrummet nås en trappa upp i bostaden. Vilken rymd! Här finns bra förvaring i form av två kattvindar samt ett större förråd som idag används som klädkammare. Bra ljusinsläpp och hög mysfaktor.

Förråd

Till lägenheten hör även ett oisolerat förråd. Detta nås i anslutning till entrén. Här kan du förvara barnens cyklar, bildäck, utemöbler o dyl.

Garageplats

Garageplats i länga med automatisk dörröppning ingår i månadsavgiften och hör till bostaden.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja
Datum 2021-01-07
Primärenergital 92

Ekonomi

Lägenhetsnummer 12 i HSB:s Brf Storängen
Pris 2 749 000 kr utgångspris
Avgift 4501 kr/mån
Kommentar Inklusive garage, värme, vatten, Telia Triple Play (TV, bredband samt telefoni) samt ett parkeringstillstånd per hushåll.
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,80769%

Uteplats

Entrén tillåter en mindre soffa, Den stora balkongen rymmer bla sittmöbel samt grill.

Parkering Garageplatsen ingår i avgiften

Förening

Föreningsnamn HSB:s Brf Storängen
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 716408-5628
Epostadress styrelsen.brfstorangen@hotmail.com
Äkta/oäkta förening Oäkta
Allmänt om föreningen Varmt välkommen HSB Brf Storängen som är belägen i Partille vid Furulund centrum! Här finner du en trivsam miljö, nära storstaden och affärerna men ännu närmare naturen. Föreningen består av 101 lägenheter fördelade på 11 hus. Föreningen äger fastigheten/fastigheterna Partille Skulltorp 1:307 med adresserna Timmerslätt 53-83 och 64-78. I området finns Timmerslätts förskola samt Furulunds skola (F-9).

Lägenheterna fördelas enligt följande:

27 st 2 rok
30 st 3 rok
26 st 4 rok
18 st 5 rok

Gemensamma utrymmen:
-Det finns en lokal i källaren under Timmerslätt 59. I lokalen finns en föreningslokal, expedition, kök och toalett.
-Tvättstuga och soprum/återvinningstation finns i början av området.
-Föreningen har fem stycken lekplatser. Alla lekplatser är byggda enligt de EU-regler som gäller. De besiktigas och godkänns varje år när underhållsplanen görs.

Parkering:
I föreningen finns sex garagelängor med totalt 101 garageplatser. Samtliga lägenheter har ett garage som tillhör lägenheten och som ingår i månadsavgiften. Till föreningen hör även 35 parkeringsplatser, varje lägenhet får ett parkeringstillstånd utan kostnad.

Ekonomi:
I månadsavgiften ingår: garage, ett specifikt för varje lägenhet, värme, kall- och varmvatten, Telia Triple Play (TV, bredband samt telefoni) samt ett parkeringstillstånd per bostadsrätt.
Det finns ingen planerad avgiftshöjning i dagsläget.

Föreningen arbetar med att gå genom befintliga avtal och utgifter varje år för att hålla föreningens ekonomi fortsatt god för framtiden och på detta sätt undvika framtida avgiftshöjningar. Det finns i nuläget inga planer på att höja avgifterna.

Övrigt:
Flertalet av övervåningarna har inredd vind. För att inreda vinden tecknar medlemmen ett avtal med föreningen. För fullständiga villkor och vad som i övrigt krävs för att få lov att inreda vinden, kontakta styrelsen.

I anslutning till lägenheterna i markplanet finns uteplatser på fram och baksida. Uteplatser tillhör föreningen men medlemmar boende i lägenheter i markplanet kan teckna s.k. dispositionsrätter för uteplatserna.

Dispositionsrätter innebär att man skriver ett avtal med föreningen och man får då disponera uteplatserna inom givna ramar. Man kan exempelvis så gräs, plantera växter, bygga altan m.m. Vid större förändringar, såsom altanbyggen, staket m.m. måste ansökan om förändring samt ritning inkomma till styrelsen för godkännande innan arbetet påbörjas. Genom avtalet får medlemmen även en skyldighet att sköta uteplatserna.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: https://www.hsb.se/goteborg/brf/storangen/

Föreningen strävar efter att medlemmarna ska stödja och hjälpa varandra. I det ingår att gemensamt verka för områdets förbättring vid t.ex. städdagar och andra gemensamma aktiviteter.

Bostadsrättsföreningen kräver individuellt medlemsskap i HSB-föreningen. Köparen blir medlem i HSB Göteborg genom att gå in på https://blimedlem.hsb.se och ansöka om medlemskapet där.

Är det endast en köpare som inte är medlem sedan tidigare är avgiften för att bli medlem i HSB Göteborg 825 kr. Varav 500 kr är en andel i HSB, en medlemsavgift på 300 kr som betalas en gång per hushåll samt en inträdesavgift på 25 kr. Är det två eller flera köpare debiteras alltså endast en av dem 825 kr och resterande 525 kr. Likaså om en av köparna redan är medlem i HSB, då debiteras resterande köpare 525 kr. Detta framgår även av hemsidan där köparen ansöker om medlemskap i HSB Göteborg.

Ovanstående information baseras på föreningens senaste årsredovisningar, hemsida samt kontakt med styrelsen (2021-09-07).
Antal lägenheter 101
Antal lokaler 1
Renoveringar Ett urval av underhåll som har gjorts i föreningen
- Taken renoverades 1998-1999.
- 1999 installerades fiber för bredband till samtliga lägenheter.
- 2007 förbättrades värme- och ventilationssystem.
- 2009 byttes större delen av lägenheternas fönster och alla balkongräcken.
- Under 2009 har automatiska portar installerats på samtliga garage. I samband med portbytet bytes också alla gamla elinstallationer ut och varje garage fick också separat jordfelsbrytare.
- 2013 genomfördes ommålning av fasader.
- 2015/2016 Ny lekutrustning till lekplatserna

-2019: Byggt snörasskydd, satt upp takstegar och vandalstuprör samt byte av garagetak.

Planerat underhåll:
Styrelsen arbetar aktivt utifrån underhållsplanen. Det finns en plan att byta ytterdörrar samt fönster.
Parkering Samtliga lägenheter har ett garage som tillhör lägenheten och som ingår i månadsavgiften. Till föreningen hör även 35 parkeringsplatser, varje lägenhet får ett parkeringstillstånd utan kostnad. Där kan man parkera i mån av plats.
Tv och bredband Samtliga lägenheter i föreningen är utrustade med Telia fiberlan, hastighet 100/100 Mbit. Triple-play (internet/tv/IP-telefon) ingår i månadsavgiften.

Dokument

Inga dokument för tillfället.

Området

Närheten till kommunikationerna gör det här till ett eftertraktat område att bo i med stort köpcentrum i närheten, flera skolor samt förskolor. Men man är heller aldrig långt borta från vackra naturområden och promenadstråk som vackra Kåsjön med fin badplats för de varma sommardagarna. Partille är en kommun i ständig utveckling och här satsas det nu för fullt med flera samhällsbyggnadsprojekt med fokus på Partille centrum.

Närområde

I Furulund Centrum finns en kyrka, mataffär, frisör, pizzeria, spelbutik/kiosk, vårdcentral samt posthantering. Vid Furulund Centrum finns även Furulunds skola (F-9). På några minuter nås Kåsjöns populära badplats.

Bekvämt avstånd till shopping i Allum med dess utbud av 100 butiker, mataffärer, restauranger och caféer.

Kommunikation

Mycket bra kommunikationer med buss till Göteborg och med buss ner till Partille Centrum. Från Furulund tar du dig in till Göteborg på ca 20 minuter. Du har busslinjer som 513, 515, 503, 502, 506, Gul Express som tar dig till Göteborg, Härryda Kommun och Partille Centrum för att där kunna ta dig vidare med pendeltåg till Alingsås eller Lerum eller byta till annan buss mot Göteborg.

Övrigt

I Furulund finns gott om aktiviteter. Furulunds IK erbjuder fotboll för stora och små och på nära avstånd nås Partilles ridklubb. Det finns även gym och simhall inom nära räckhåll.

Räkna på ditt nya boende