Haga, Umeå

Gustav Garvares Gata 1

Välkommen till Haga och denna charmiga och helrenoverade 2,5:a med inglasad balkong! I harmoni fördelas modernt inrett kök, vardagsrum med mycket trevligt utrymme för matplats alternativt kontor eller mindre sovrum, stilsäkert renoverat badrum med egen tvättutrustning, mysigt sovrum med walk in closet och klädkammare. Lägenheten har enhetligt ljusa moderna ytskikt och karaktäriseras av charmfulla snedtak med härligt ljusinsläpp. Den nyinglasad balkongen sätter guldkant på boendet och hiss underlättar vardagen.

Här bor ni ett stenkast från Hagaparken, stadsnära och bekvämt med närhet till gym, mataffär och Gammlias motionsspår. Cykelavstånd till Universitet och sjukhus samt till centrum med dess kompletta utbud av affärer, restauranger och uteliv. Varmt välkommen att boka er visning!

Balkong med inglasning.
Till lägenheten hör ett källarförråd.
Badrum med komfortabel golvvärme.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 83 kvm
Avgift 5582 kr/mån
Rum 2,5
Våning 3 av 3
Hiss Ja
Byggnadsår 1947
Pris 1 950 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Emilie Svedberg
Reg. Fastighetsmäklare
0703-80 35 37
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

Charmig och renoverad vindslägenhet med inglasad balkong!

Info corona

Info corona
Info corona
Emilie Svedberg

Emilie Svedberg

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Gustav Garvares Gata 1

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2,5
Boarea 83 kvm. föreningens information
Hiss Ja

HALL
Välkomnande hall med bra plats för avhängning av ytterkläder. I anslutning nås klädkammare som idag används som barnrum.

KÖK
Lägenhetens hjärta, köket är modernt renoverat och har fantastiskt ljusinsläpp från stora fönster. Vita skåpluckor med rostfria handtag, svartmelerad laminatbänk och svart mosaikkakel ger köket en tidlös men modern stil. Kökets maskinella utrustning består av fullstor kyl och frys, ugn och micro i bekväm arbetshöjd, induktionshäll, fläkt och integrerad diskmaskin. Stora härliga arbetsytor för köksbestyren och mycket gott om förvaring i utdragbara lådor och skåp.

VARDAGSRUM
Generöst vardagsrum med charmigt snedtak och utgång till balkong. Rummet är lätt att möblera med variation och inrymmer såväl stor soffa, möblemang och perfekt plats för matgrupp ges i intilliggande rum. Detta rum kan alternativt inredas som kontor eller barnkammare. Härifrån nås lägenhetens pärla, den inglasade balkongen.

BADRUM
Komfortabelt, rymligt och smakfullt renoverat badrum klätt i modern våtrumsmatta i grå kulör. Badrummets inredning består av WC, handfat, handdukstork, spegel och skön takdusch. Praktisk bänk för klädvård, förvaringsskåp, tvättmaskin och torktumlare underlättar vardagen.

SOVRUM
Mysigt sovrum med charmfulla snedtak och trevlig takkupa. Plats för dubbelsäng och möblemang. Fin förvaring av kläder ges i anslutande klädkammare.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 83 kvm
Byggnadsår 1947
Ventilation FTX system

Energideklaration

Utförd Ja, 2010-12-13

Ekonomi

Lägenhetsnummer 212335001-1043 i Brf Haga central
Pris 1 950 000 kr utgångspris
Avgift 5582 kr/mån
Kommentar ink, värme, vatten, internet, tv och balkongtillägg
Driftkostnad 3 850 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 3 850 kr

Driftkostnaderna är beräknade på nuvarande ägares förbrukning inklusive 16 Ampere lägenhetssäkring.

Andel i förening 3,1813%

Förening

Föreningsnamn Brf Haga central
Organisationsnummer 769621-6824
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Haga Central (org.nr 769621-6824) är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 2011. Föreningen förfogar över 44 st lägenheter, varav 2 st hyresrätter, belägna på Norra Ersmarksgatan 26, 28, 30 A och B och Gustav Garvares Gata 1. Byggnaderna är uppförda 1945-1947. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av Riksbyggen. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Föreningen har budgetmöte i November och då ser de om någon höjning kan vara på gång, enligt ordförande 2021-10-22.

HUSENS SKICK
2021: Renovering/byte av undercentral för fjärrvärme.
2020: Nya balkonger med inglasning. Nytt ventilationsaggregat.
2019-2017: Portlås installerat. Bytt termostater på samtliga element, bergvärme installerat i ett av husen på Gustav Garvares gata.
Gjorda renoveringar de senaste 6 åren: Fönsterbyte, dränering, omläggning av garage-/bostadstak, byte av låssystem, byte av garageportar, fasadbyte på garage samt målning av fasad på GGG 1, asfaltering av gård, byggt cykelhus och soprum, besiktning av balkonger, trapphus renoverade.
ca 2013: spolat och filmat stammar. På 80-talet rotrenoverades vissa stammar som var i behov av det.

GÅRDEN/GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Föreningen har en mysig innergård med gräsytor och uteplatser samt tillhörande sittgrupper för grillning. Liten samlingslokal finns att tillgå.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-tv via Com Hem HD, basutbudet ingår i månadsavgiften i form av obligatoriskt tillägg.
Bredband via Telenor (hastighet 250 mbit/s) ingår i månadsavgiften i form av obligatoriskt tillägg.

TVÄTTMÖJLIGHETER
Varje lägenhet har en egen tvättmaskin. Det finns ingen gemensam tvättstuga.

PARKERING OCH GARAGE
Det finns 25 st parkeringsplatser med elstolpe (kostnad 345 kr/månad) och 14 st garageplatser (kostnad 475 kr/månad). Enligt ordförande finns inga garageplatser eller mv-platser lediga per 2021-10-22, 1 i kö till MV-plats och 2 i kö för garage. Styrelsen sköter kölistan.

ÖVRIGT
Ett förråd tillhör lägenheten. El tecknas och betalas av varje bostadsrättsinnehavare. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Folksam och bostadsrättstillägg ingår i fastighetsförsäkringen. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren. Lägenhet med balkong tillkommer 470 kr i obligatoriskt tillägg.
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2021-10-22. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Haga är den stadsdel i Umeå som är belägen närmast norr om centrum. Det är en av Umeås äldsta stadsdelar, vars södra delar (närmast centrum) domineras av villabebyggelse från 1940-talet, medan det längre norrut finns ett varierat utbud av två- och trevånings hyres- och bostadsrättshus från sent 1940-tal och framåt. Haga och stadsdelen Sandbacka räknas ofta ihop. Stadsdelen avgränsas i väst av E4 och det före detta regementsområdet för I20, i söder av järnvägen, i norr av Sandaparken/Erikslundsvägen och i öst av Gammlia och Stadsliden, vid vars kant T3 Arena (f.d. Gammliavallen) - hemmaplan för fotbollslagen Umeå IK och Umeå FC - ligger. Det finns tre gym i närheten (Fitness24seven vid I20 samt både Tenton på Hagmarksvägen, alldeles runt hörnet, och i nyöppnade lokaler vid Coop nära).

Närområde

Butiker, livsmedelsaffär, pizzeria, bensinmack, elljusspår, skola, förskola, Gammlia, badhus och sporthall.

Kommunikation

Goda kommunikationer. Buss och tåg.

Övrigt

Det finns flera förskolor och skolor i området.

Räkna på ditt nya boende