Björkskatan, Luleå

Snövägen 281A

Kliv in i denna välplanerade och ljusa trerummare med stor balkong med soligt läge! Lägenhetens 77,5 m² består av ett rymligt kök med matplats, vardagsrum med fina sällskapsytor, två sovrum i bra storlek, klädkammare som idag används som sovalkov samt ett renoverat badrum i generös storlek med tvättmaskin. Från vardagsrummet tar du dig enkelt ut på balkongen med markis som har härlig solläge och utsikt mot föreningens lummiga omgivning.

Brf Björkskatan är en stabil och stark förening med fina gemensamhetsytor såsom; bastu, övernattningslägenhet, tvättstugor, samlingslokal och hobbyrum. I månadsavgiften ingår värme, vatten/avlopp, kabel-TV och bostadsrättstillägg. Föreningen har carportplatser, motorvärmarplatser, parkeringshus och garageplatser med separat kösystem.

Här bor du med bekvämt promenadavstånd till Luleå tekniska universitet och omtyckta aktivitetsområdet Ormberget med ett stenkast till Björsbyfjärden. Björkskatan centrum erbjuder mataffär, gym, hälsocentral, apotek, bibliotek och restauranger. Här bor du i fantastisk naturskön omgivning nära rekreationsområden och motionsspår och endast 15 minuters cykelväg till stadskärnan med dess kompletta utbud av affärer, restauranger och uteliv. Här finns goda bussförbindelser som både går till universitet och stan.

Varmt välkommen att anmäla ditt intresse!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 75.5 kvm
Avgift 3593 kr/mån
Rum 3
Våning 2 av 2
Hiss Nej
Byggnadsår 1977
Pris

Ansvarig mäklare
Johanna Andersson
Reg. Fastighetsmäklare
0725-55 04 57
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Välplanerad och smakfull trerummare med stor balkong!

Planritning

Johanna Andersson

Johanna Andersson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Snövägen 281A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 75.5 kvm. Föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljshus
Boarea 75.5 kvm
Byggnadsår 1977
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)

Ekonomi

Lägenhetsnummer 52-2039-5-175 i HSB Brf Björkskatan
Avgift 3593 kr/mån
Kommentar inkl; värme, vatten/avlopp, kabel-TV, bredband & bostadsrättstillägg.

Uteplats

Rymlig balkong i soligt läge!

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Björkskatan
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 716415-7229
Ort Luleå
Hemsida https://www.hsb.se/norr/brf/bjorkskatan/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB:s Brf Björkskatan i Luleå är en äkta bostadsrättsförening som förfogar över 48 st flerfamiljshus som uppfördes 1977 med adress Snövägen 1-449 och 2-224 belägna på fastigheten Björkskatan 1:231-239 och 1:242-246. I bostadsrättsföreningens hus finns 424 upplåtna bostadslägenheter och 3 lokaler. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av HSB. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna.

Brf Björkskatan har en rad uppskattade gemensamhetsutrymmen som medlemmarna kan nyttja. På området finns cykelförråd, stora och fina tvättstugor, soprum, mindre snickeri/hobbyrum samt övernattningsrum och rymlig kvartersgård med bastu. Utöver detta finns det nyligen renoverade innergårdar med ytor lämpade för utemöbler.

Föreningens lägenheter disponeras enligt följande:
- 40 st 1 rum och kök (47 m²)
- 172 st 2 rum och kök (64 m² och 54 m²)
- 172 st 3 rum och kök (75,5 m²)
- 40 st 4 rum och kök (92,5 m²)
Anteckningar Alla huskroppar har en central tryckstyrd ventilation placerat på husets tak som betjänar frånluften från kök, badrum och toalett. Tilluft tas in via ventiler som är placerade ovan fönster i sov och vardagsrum.
Äger föreningen marken Nej.
Antal lägenheter 424
Antal lokaler 3
Renoveringar Senast utförda:
2018 - Målning av tre sophus samt kvartersgård. Renovering av en innergård
2017 - Målning staket, lekutrustning och bodar på samtliga gårdar.
2016 - Byte av fjärrvärmecentral. Obligatorisk ventilationskontroll. Byte av lampor och armaturer i parkerings- och sophus.
2013 - Målning av fasader påbörjades.
2009 - Renovering av balkonger.
2007 - Fönsterbyten, byte av balkongdörr samt låscylindrar till ytterdörr.

De närmsta åren planerar styrelsen följande åtgärder:
-Föreningen planerar att se över behov av relining under 2022.
-Renovering av kvarvarande innergårdar.
-Montering av takavvattning på garage.
Parkering - Parkeringshus med 176 platser (270 kr/mån exkl el) - Garage med 102 platser (305 kr/mån exkl el) - Carport med 86 platser (255 kr/mån exkl el) - Parkeringsplatser med motorvärmare 22 st platser (240 kr/mån exkl el) Separat kö tillämpas.
Tv och bredband TV: Kabel-TV via ComHem. Internet: Bredband via Telenor, 100 Mbt, 125 kr/mån - obligatoriskt tillägg.
Överlåtelseavgift 1190 kr
Pantsättningsavgift 476 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare
Övrigt Alla huskroppar har en central tryckstyrd ventilation placerat på husets tak som betjänar frånluften från kök, badrum och toalett.
Tilluft tas in via ventiler som är placerade ovan fönster i sov och vardagsrum.

Dokument

Området

Björkskatan består av delområdena Stormvägen, Lävägen, Snövägen, Björkskatacentrum, Blidvägen, Hagelvägen, Regnvägen, Höstvägen och Vårvägen. Belägen på en björkbevuxen udde ligger området Björkskatan. Stadsdelen har cirka 4 500 invånare och har byggts ut i etapper sedan 1970-talet, med villor, radhus och bostadsrätter och hyreslägenheter. Björkskatan var ursprungligen namnet på det som i dag är stadsdelen Lulsundet. Det som i dag kallas Björkskatan var då Norra Björkskatan, ett namn som fortfarande förekommer på vägskyltarna. Innan stadsdelen byggdes fanns här några jordbruk. En bondgård är bevarad. Även infödda lulebor har svårt att lära sig att stadsdelen heter Björk-skatan och inte Björks-gatan. Gångbron mellan Porsön och Björkskatan är bland studenterna känd som "Noll-kelvinbron". De isande vindarna vintertid har givit upphov till talesättet att grader Celsius tycks omvandlas till samma gradtal Kelvin när man kommer från Porsön mot Björkskatan.

Närområde

I Björkskatans centrum finns livsmedelsaffärer, pizzeria, apotek, högstadieskola, idrottsplats och vårdcentral. I området finns två LM-skolor (F-6), en H-skola (7-9) och en friskola (F-9). Här finns också fem förskolor samt ett vård- och omsorgsboende.

Kommunikation

Hit tar man sig med Luleå lokaltrafiks buss nummer 2 och 3.

Räkna på ditt nya boende