Visningar

Söndag 17 Oktober KL: 13:45 - 14:15 Öppen visning. För allas välmående är det önskvärt med föranmälan till visning.
Måndag 18 Oktober KL: 18:00 - 18:30 Öppen visning. För allas välmående är det önskvärt med föranmälan till visning.
Klingsta, Danderyd

Soltorpsvägen 12

Som taget ur ett populärt inredningsprogram eller magasin är den charmiga bostaden här, bostaden med alla rätt. Detta vackra hem får tankarna och känslorna att vandra i väg dit fantasin sätter gränser och genast när du kliver in på föreningens mark börjar blicken vandra längst med alla fantastiska detaljer. Vitlaserade trägolv, vita trädörrar, marmorskiva i köket, mintgrönt kök, kakelugn, dubbeldörrar till uteplats, trappa ned till den gemensamma trädgården, listan är lång. Bostaden är väl omhändertagen med noga utvald färgsättning och känsla för stil. Här befinner det sig ett lugn. Ett lugn av att njuta av livet om det såväl handlar om middagen med familj eller vänner en fredag, eller av att njuta i solen på uteplatsen, eller varför inte njuta av att läsa en bok i föreningens trädgård?

Trots det gröna läget och gångavstånd ned till Edsvikens vatten med badplats är det ett centralt läge. Bussen går precis längst med nästa gata och det är gångavstånd också till närmsta Ica-butik och italienska restaurang. Det tar ca 7 minuter att gå till Danderyds centrum (f d Mörby Centrum) här finns en av Norrorts största trafikförbindelser med tunnelbana, flertalet bussar, taxi och Roslagsbana. Med tunnelbanan tar det ca 12 minuter in till centrala Östermalm.

Precis i närheten längst med Edsviken vatten finns många vackra badplatser och motionsspår. Här består naturen av blandad topografi vilket gör att du hittar många trevliga grillplatser uppe på berget, som också bjuder på en magisk utsikt. Ett annat tips med kort avstånd från föreningen är Kevinge golfbana, på vintern är golfbanan öppen för allmänheten och här sker hundträffar, skid- och pulkaåkning. Kvarnparksbadet är en populär utomhuspool med tempererat vatten där du kan bada varma sommardagar tillsammans med vänner och familj. I området finns flera förskolor och skolor vilket gör att du har kort avstånd hem när det är dags att hämta och lämna.

Vill du veta mer om bostaden, föreningen, området eller försäljningen kontakta ansvarig mäklare Johanna Peltomäki 072 555 09 47 alt. johanna.peltomaki@mohv.se för mer information

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 71 kvm
Avgift 3619 kr/mån
Rum 3
Våning 1 av 3
Hiss Nej
Byggnadsår 1909
Pris 6 295 000 kr

Ansvarig mäklare
Johanna Peltomäki
Reg. Fastighetsmäklare
0725-55 09 47
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Susanne Hjort
Reg. Fastighetsmäklare
0709-39 18 18
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Är inte detta det vackraste ni sett?

Web 19 Web 20 Web 12 Klippor

Web 19
Web 19
Web 20
Web 20
Web 12
Web 12
Klippor
Klippor

Planritning

Johanna Peltomäki

Johanna Peltomäki

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Soltorpsvägen 12

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 71 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljshus
Boarea 71 kvm
Byggnadsår 1909
Uppvärmning Bergvärme

Rum

Entré

Vacker och välkomnande entré. Du går först igenom föreningens gemensamma entrédörrar och öppnar sedan din egna spegeldörr i omhändertaget trä. I tamburen finns en vacker tapet som snyggt matchas ihop med kökets färger. Här finns ett klinkergolv perfekt för blöta skor. Här kan du också hänga av kappan och väskorna.

Kök

Köket har en trevligt mintgrön färg som smälter perfekt in i bostadens charm. Kökets färg och attribut ger en twist till stilen av sekelskifte och ger bostaden en perfekt kombo. Köket är smart utformat med en diskret vägg av förvaring och helintegrerad kyl/frys. Köket har en stor bänkyta i marmor för att tillbereda mat och godsaker. När du står här kan du njuta av den komfortabla golvvärmen under klinkerplattorna i marockansk stil. I köket finns också en induktionshäll, köksfläkt med direkt utsug, ugn och micro och diskmaskin. Matplatsen tar ca 6-8 gäster om så önskas. Utsikten är mot föreningens trädgård. I matplatsen och resterande delar av bostaden finns ett vackert vitbetsat furugolv.

Vardagsrum & uteplats

Via köket är det öppen planlösning mot vardagsrummet. Detta rum är lättmöblerat och tar en stor soffgrupp där hela familjen kan umgås tillsammans. Här är det utgång till den stora uteplatsen. Läget här är insynsskyddat då lägenheten på denna sida om huset är 1 tr upp. Utsikten är mot föreningens trädgård som är omgiven av grönskande buskar och träd. Via den egna uteplatsen i trä kan du gå ned till föreningens gemensamma trädgård. Tack vare läge i syd och väst har du sol här hela dagen, från tidig förmiddag till kväll. Känslan här är att du är ute på landet trots att du har så nära till kommunikationer och city.

Sovrum 1 & Sovrum 2

Det finns två stora sovrum i bostaden som båda med fördel kan användas som master bedroom. I det ena sovrummet finns en putsad braskamin (observera att den är igenmurad och ej i drift) och en klädkammare. I det andra sovrummet finns en hel garderobsvägg och en fransk balkong som är ½ tr upp från mark.

Badrum

Badrummet är renoverat 2020 och har moderna jordnära färger. Här finns det en lyxig takdusch och duschen delas stilrent av via en glasvägg. Det finns en kommod i mörkare träfärg och en spegel med bakomliggande belysning. WC. Bekväm golvvärme.

Förråd

Till bostaden hör ett förråd beläget i källarvåningen.

Energideklaration

Utförd Ja
Datum 2009-11-24

Ekonomi

Lägenhetsnummer 1002 i Soltorpet
Pris 6 295 000 kr
Avgift 3619 kr/mån
Kommentar I månadsavgiften ingår värme, vatten, el, internet, kabel-tv, parkeingsplats, tvättstuga och sophämtning.
Driftkostnad 2 647 kr/månad och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 2 647 kr

Andel i förening 20,9%

Förening

Föreningsnamn Soltorpet
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 716421-0622
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen består av 4 lägenheter och bildades 1989. Två på entréplan varpå en bostad på mellanplan respektive en våning högst upp. Bostadsrättföreningen erbjuder egen p-plats till respektive lägenhet. Det finns en gemensam trädgård om ca 1253 kvm där bostadsrättsföreningen själva ordnar med snöskottning och trädgårdsskötsel samt andra sysslor som rör fastighetens skötsel. I källaren finns ett stort förråd som tillhör bostaden, gemensamma förvaringsutrymmen samt även ett kallförråd som delas med grannen. Ute på tomten, i kallförrådet, finns också ett separat förråd för trädgårdsredskap och plats för cyklar. Ytterligare förvaring kan läggas under den egna altanen.
Föreningens ekonomi Föreningen ser över årsavgifterna löpande. Inga höjningar planerade. Brf höjde avgiften med 100 kr under år 2020. Innan dess har avgiften inte höjts under dem senaste åren. Brf har inga ökade skulder utan följer föreningens resterande ekonomi.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 4
Renoveringar Föreningen har under de senaste åren lagt om taket, installerat bergvärmepump (2002), alla balkonger har renoverats (2019), stambyte av vatten, avlopp och kökskanaler samt bytt avloppsrör fram till tomtgränsen. Målning av fönster (2020). Godkänd OVK (2019). Ny torktumlare (2020).

Planerade renoveringar:
Målning av entrédörr, förrådsdörr utomhus, entrétrappa, foder och väggar.
Parkering Till lägenheten hör en parkeringsplats. Ingår i avgiften. Tillgång till motorvärmare.
Tv och bredband Fiber från ComHem
Överlåtelseavgift 1000 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Kopare

Dokument

Området

Räkna på ditt nya boende