Nora, Danderyd

Klockargränd 1

+ Egen ingång med lägenhetsnyckel via uteplatsen
+ Tre väderstreck med sol från tidig morgon till senare kväll
+ Två klädkammare
+ Modernt boende med uppvärmd utomhuspool, bastu, gym och övernattningslägenhet i Brf
+ Kort gångavstånd till bussar och T-bana
+ Naturnära boende och nära till flera olika badplatser (havet, pooler, insjö)
+ Stabil Brf

För dig som söker det extra med ditt boende. Det extra som inte så många har. Det erbjuds nu här. På central adress med närhet till T-banans röda linje och bussar finns nu denna bostad om tre rum till försäljning första gången sedan inflyttning 2016. Denna bostad är optimalt planerad på 72 kvm med en social anslutning mellan kök och vardagsrum. I bostaden har det byggts till ett extra rum som är perfekt att använda som barnrum/gästrum, arbetsrum eller matsal. Låt fantasin sätta gränserna. Här bor du på bästa adress och har dessutom har du två ingångar till bostaden, huvudingången via porten eller för den smidiga vardagens via uteplatsen med lägenhetsnyckeln och lås från utsidan. Detta bidrar med en stor radhuskänsla och samhörigheten med grannarna i villorna mitt emot är stor. Denna lilla gata i området är som en ett eget kvarter med fin gemenskap.

Bostadsrättsföreningen har en uppvärmd pool mitt på den grönskande innergården som bara erbjuds för föreningens medlemmar under sommaren. Du kan enkelt gå runt husknuten för att ta dig ett dopp. Nedanför poolområdet kan du både träna i föreningens fräscha gym och njuta av en skön stund i bastun. Här finns också en stor samlingslokal för dig som medlem att hyra vilket innebär att du kan bjuda över vänner och familj på en större tillställning.

Precis bredvid bostadsområdet passerar flertalet busslinjer som 602 (Mörby centrum/Djursholm) samt 607 (Danderyds sjukhus/Sollentuna) samt 604 (Mörby centrum/Eneby Torg/Täby centrum/Hägernäs) samt 611 (Mörbycentrum/Eneby Torg/Täby kyrkby) samt flertalet nattbussar. Gångavstånd till Mörby centrums T-bana tar ca 12-15 minuter. Bostadsrättsföreningen erbjuder p-plaster till föreningens medlemmar.

Mörby centrum håller på att byggas ut och om samt kommer byta namn till Danderyds centrum. Här kommer det att erbjudas ett större och rikare shoppingutbud, Deli, restauranger och välsorterade matbutiker. Idag finns här också Systembolag, tandläkare, vårdcentral och café. Nära bostadens område finns Nora Torg med enklare livsmedel, paketutlämning och Delibutik.

För dig som gillar att motionera finns flera vackra slingar som Rinkebyskogen, längst med sköna strandpromenader precis vid Edsvikens vatten och i naturreservatet vid Ekebysjön. Till alla dessa platser kan du promenera till likasåväl flertalet gym som bl a. SATS.

Vill du veta mer om bostaden, föreningen eller försäljningen vänligen kontakta mäklare Johanna Peltomäki 0725550947 alt. johanna.peltomaki@mohv.se för mer information.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 72 kvm
Avgift 4326 kr/mån
Rum 3
Hiss Ja
Byggnadsår 2016
Pris

Ansvarig mäklare
Johanna Peltomäki
Reg. Fastighetsmäklare
0725-55 09 47
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Jacob Gustafsson
Reg. Fastighetsmäklare
0725-55 01 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Radhuskänsla i centrala Danderyd

Planritning

2D - Våning 1 - Letterhead
2D - Våning 1 - Letterhead
Johanna Peltomäki

Johanna Peltomäki

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Klockargränd 1

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 72 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljshus
Boarea 72 kvm
Byggnadsår 2016
Uppvärmning Fjärrvärme

Rum

Hall och klädkammare 1

Välkomnande entré med anslutning till en djup klädkammare som döljer sig bakom skjutdörrar. Här ryms hela familjens förvaring och kan också användas som arbetsplats om utrymmet skulle behövas. Här finns också ytterligare möjligheter för förvaring i form av skoskåp, hyllplan eller byrå om så önskas. Bostaden har enhetligt parkettgolv i trestav och ljusa målade väggar i skandinavisk stilren design.

Badrum

Helkaklat stort badrum i moderna gråa och vita färger. Här finns skön golvvärme för kalla fötter. Duschplats med badkar. Handdukshängare med värme. Tvättmaskin och torktumlaren är en värmepumpstumlare. Snygg och praktisk vikbänk ovan för en smidig vardag. WC. Handfat med förvaring i kommoden under och i spegelskåpet precis ovan.

Kök

Vitt Vedums kök utrustat med allt du behöver; integrerad diskmaskin, smart-induktionshäll där plattorna kan samverka där två plattor kan bli till en stor platta. Inbyggd ångugn med Pyrolys (självrengöring) mikrovågsugn och kyl/frys. Köket erbjuder gott om förvaring för dig som har mycket köksredskap och alla lådor är dämpande. Skåp under diskho är utdragbar.

Sovrum 1

Bostaden har delats av och det har skapats ett extra rum vilket gör bostaden till en 3rok. Här ryms säng och arbetsplats. Rummet kan också användas som en trevlig matsal om så önskas.

Vardagsrum & uteplats

I vardagsrummet ryms en härlig soffgrupp där hela familjen kan umgås samt en matplats om ca 6 -8 personer. Vardagsrummet förlängs ut till den stenbelagda uteplatsen och allt samman blir en stor social oas. Här kan du njuta långt inpå hösten och också regniga dagar. Det finns både tak och markis. På uteplatsen ryms både matbord och loungegrupp. Buskarna skyddar mot insyn och det är få förbipasserande. Under högsommaren ligger solen på från tidig morgon cirka 06/07-tiden till cirka 19-tiden på kvällen. Uteplatsen är konstruerad så att detta blir nästintill en helt egen ingång till bostaden utifrån, det kan vara skönt att slippa gå via porten när man har matkassar eller ska till poolen.

Sovrum 2 och klädkammare 2

Sovrum 2 är väldigt stort och här ryms en stor dubbelsäng samt byrå om så önskas. I anslutning till sovrummet finns en djup klädkammare som rymmer hela familjens tillhörigheter. Här ryms till och med ytterligare en arbetsplats om så önskas.

Förråd

Till bostaden hör ett källarförråd.

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja
Datum 2019-05-13
Primärenergital 81

Ekonomi

Lägenhetsnummer 99-2701-1-1-1 i HSB Bostadsrättsförening Klockarängen i Danderyd
Avgift 4326 kr/mån
Kommentar I månadsavgiften ingår värme, kallvatten, bostadsrättstillägg. Det tillkommer ett obligatoriskt tillägg för internet om 208 kr per månad. Total månadskostnad till föreningen om 4 534 kr. Brf har individuell mätning och debitering av el och varmvatten.
Driftkostnad 6 835 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 1 568 kr
  • Försäkring: 2 351 kr
  • Hushållsström: 2 916 kr

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.

Förening

Föreningsnamn HSB Bostadsrättsförening Klockarängen i Danderyd
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 769627-5234
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB Brf Klockarängen i Danderyd består av 43 bostadsrätter. Grannarna är en härlig blandning av åldrar; unga vuxna, barnfamiljer, par och äldre personer. Mitt på gården i ett soligt läge finns en uppvärmd utomhuspool för föreningens medlemmar. I anslutning till poolen finns en gemensam lokal som föreningens medlemmar kan nyttja för kalas/fester. I denna lokal finns också gym och bastu. I föreningen finns också en gästlägenhet. I föreningens källarvåning finns också förråd, cykelrum/barnvagsrum samt tvättstuga med grovtvätt.
Anteckningar Föreningen är delaktig i Klockares Samfällighetsförening i Danderyd. Klockarens samfällighetsförening ansvarar för vägar, gångvägar, belysning, dagvattenledningar, vatten- och spillvattenledningar, grön- och naturytor samt gästparkeringer. Föreningens andel är 73,5 %
Föreningens ekonomi Avgifterna höjdes med 2 % fr o m kvartal 2 2018. Då inget större planerat underhåll kommer ske eller investeringar på fastighet eller mark göras under 2020 har styrelsen beslutat att årsavgifterna hålls oförändrade tillsvidare. Under hösten 2020 görs uppföljning ifall eventuella avgiftshöjningar skulle bli aktuella då. Taxor och avgifter som debiteras ut till varje boende för egen förbrukning av varmvatten och el kommer att höjas enligt den ekonomiska planen med 3kr/ kubikmeter och 10 öre/kWh. Avser debitering från november 2019.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 43
Renoveringar Brf har inga framtida eller utförda större underhåll med anledning av byggår 2016.
Parkering Brf har 51 st parkeringsplatser för föreningens medlemmar. Motorvärmare finns. Gästparkering 4 h finns att tillgå. Priserna för p-plats är 600kr/mån med el och 400kr/mån utan el. Kort kö.
Tv och bredband Fiber via Telenor
Överlåtelseavgift 1666 kr
Pantsättningsavgift 741 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Kopare
Övrigt Föreningen är delaktig i Klockares Samfällighetsförening i Danderyd.
Klockarens samfällighetsförening ansvarar för vägar, gångvägar, belysning, dagvattenledningar,
vatten- och spillvattenledningar, grön- och naturytor samt gästparkeringer.
Föreningens andel är 73,5 %

Dokument

Området

Räkna på ditt nya boende