Triangeln/Rådmansvången, Malmö

Möllevångsgatan 27C

Mitt i Malmös hjärta finner du nu denna gemytliga tvårummare på avskild gata med det pulserande utelivet runt hörnet. Bostaden som är belägen högt upp i huset erbjuder ett gediget ljusinsläpp, väldisponerade rum, ett helkaklat badrum och är en del av en ypperlig förening med god ekonomi, följt av en låg avgift där allt är inkluderat. Här bor du på bekvämt gångavstånd till ett myllrande stadsliv med dess stora utbud av trevliga restauranger, mysiga fik och härliga shoppingstråk och på behagligt promenadavstånd finner du både tågstationer och busskommunikation för pendlaren. För dig som gillar härliga promenader finns här ett pärlband av närliggande parker och grönområden. Varmt välkommen hem!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 57 kvm
Avgift 2973 kr/mån
Rum 2
Våning 4 av 5
Hiss Ja
Byggnadsår 1939
Pris 1 895 000 kr

Ansvarig mäklare
Jennifer Johansson
Reg. Fastighetsmäklare & Partner
0731-54 28 08
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Mathilda Thelander
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 20
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

Trevlig tvårummare med balkong på city-läge!

Friisgatan. St johannes kyrka Friisgatan Triangeln Station Stationen Triangeln köpcentrum 400 grader Ny planritning

Friisgatan. St johannes kyrka
Friisgatan. St johannes kyrka
Friisgatan
Friisgatan
Triangeln Station
Triangeln Station
Stationen
Stationen
Triangeln köpcentrum
Triangeln köpcentrum
400 grader
400 grader
Ny planritning
Ny planritning
Jennifer Johansson

Jennifer Johansson

Reg. Fastighetsmäklare & Partner

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Möllevångsgatan 27C

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 57 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 57 kvm
Byggnadsår 1939
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX, FT, självdrag

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2019-04-18
Primärenergital 175

Ekonomi

Lägenhetsnummer 63
Pris 1 895 000 kr
Avgift 2973 kr/mån
Kommentar Inklusive värme, V/A, kabel-tv, bredband, bostadsrättstillägg. Föreningen har gemensamt el-avtal, där medlemmen faktureras efter faktiskt förbrukning kvartasvis.
Andel i förening 0,50842%

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Vesslan
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 746000-5320
Äkta/oäkta förening Oäkta
Allmänt om föreningen HSB Brf Vesslan består av adresserna Möllevångsgatan 27, Nikolaigatan 4 och Södra Förstadsgatan 79. Fastigheten blev färdigställd 1939 och omfattar tre bostadshus med totalt 11 trapphus och sammanlagt 133 bostäder samt 3st hyreslokaler. För den ekonomiska förvaltningen svarar HSB och föreningen äger fastigheten.

Vesslan är en omtalad och välskött förening, som både bjuder på en stor pistbalkong, flertalet tvättstugor där en är tillgänglig för tvätt dygnet runt. Föreningen har också ett stort nyligen uppfräschat garage där även cykelparkering finns och en grönskande gård med sopsorteringshus och grönområde med bänkar och grillmöjligheter.

EKONOMI
Styrelsen bedömer att föreningens ekonomi är god, låg belåning (1729kr/kvm) och goda resultat. Men har samtidigt gått igenom framtida kostnader i underhållsplanen samt ökande driftskostnader inom områden såsom fjärrvärme, löpande underhåll, m.m. Avgiftsregleringar under 2018 och 2019 varit 0 % och 2020 gjordes en höjning med ca 3%. Avgiften var oförändrad inför 2021.
Styrelsen kommer att bedöma framtida regleringar av avgiften på årsbasis och göra taktiska regleringar efter behov.

ÖVRIGA UTRYMMEN
Föreningen har gemensam bastu. Föreningen har fem tvättstugor varav fyra är fördelade på respektive huskropp. En tvättstuga kan användas dygnet runt alla dagar av alla medlemmar.
Resterande fyra tvättstugor är begränsade i tid och beroende på var tvättstugan är belägen. För boende på Södra Förstadsgatan 79b finns är gårdens tvättstuga tillgänglig samt en på vinden.
Föreningen har en stor takterrass som är belägen på Södra Förstadsgatan, även en pistbalkong som kan nyttjas av medlemmarna.
Antal lägenheter 133
Antal lokaler 3
Renoveringar Föreningen utför löpande underhåll där behovet finns. Styrelsen arbetar efter uppgjord underhållsplan, som uppdateras kontinuerligt.

1987: Fönsterrenovering
1997: Nya vattenstammar.
2003/2004: Tak- och fasadrenovering på samtliga huskroppar
2010/2011: Byte av samtliga element i lägenheter och lokaler samt försett värmecentralen med ny teknik. Bytet av element har inte innefattat rörledningar/ rörstammar till elementen, då dessa har bedömts vara i bra skick.
2014: Gemensamt el-avtal för samtliga medlemmar
2014/2015: Relining av avloppsstammar.
2020: Under 2019-2020 så utförde föreningen en större renovering av garage och innergård. Ny betongplatta gjöts över hela gården och gården är försedd med nya grönytor, stenläggning, grillplatser, växthus, cykelparkering och miljöhus.

Pågående: Föreningens vision är att göra trapphusen moderna och samtidigt behålla en tidsenlig interiör.
Kommande: Installation av nya porttelefonssystem.
Parkering I föreningens garage finns 113 garageplatser. Kostnad per månad är 425 kr för medlemmar i Brf Vesslan och ca 625 kr för utomstående. Kölista tillämpas. Medlemmar i föreningen har företräde till lediga garageplatser. I garaget finns även tvättplats för bil.
Tv och bredband Föreningen är ansluten till kabel-TV via Com Hem. Basutbudet ingår i avgiften. För utbud och aktuella priser besök gärna: www.comhem.se. Föreningen är ansluten till HSB Bolina och leverantören Bredband 2 med en hastighet på 1000/1000 Mbit/s vilket också ingår i avgiften.
Övrigt Delat ägande är inte tillåtet. Den som köper bostadsrätt i brf Vesslan skall ha Vesslan som huvudadress. Juridiska personer nekas medlemskap.

Föreningen har ett gemensamt el-avtal, där medlemmen debiteras efter faktisk förbrukning (kvartalsvis)

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Ingen karta för tillfället.

Triangeln/Rådmansvången är ett bostads- och affärsområde och tillhör stadsdelen Centrum i Malmö. Området har genomgått stora förändring över åren senast under tidigt 2010-talet när man byggde ut köpcentret, byggde fler bostäder samt invigde Citytunneln. Triangeln är ett historisk område som nämns tillbaka till 1600-talet och fungerat som en knutpunkt till Malmö sedan tidigt 80-tal. På Triangeltorget har vi ena ändan av "gågatan" som sträcker sig Stortorget och var vi hittar stort utbud av shopping, nöjen, fik och flertalet restauranger.

Närområde

På Triangeln/Rådmansvången har man alltid bekvämt avstånd till vad man än ska behöva. Vi finner flertalet matbutiker, kaféer och restauranger i området som erbjuder stor variation av maträtter av olika kulinariska smaker. Ett ställe att rekommendera att testa är 400° på hörnet till Södra Skolgatan som serverar fenomenala stenugnsbakade pizzor. Vi har Triangelns köpcentrum som erbjuder över strax under 100 butiker och restauranger.

Kommunikation

Vi har väldigt goda förbindelser med kommunal transport i området. Station Triangeln är en knutpunkt för många av Malmös stadsbussar samt tåg som på mindre än 5 minuter antingen tar oss till Malmö C eller Hyllie. Med det centrala läget som Triangeln har är cykeln ett smart och snabbt alternativ för transport runt Malmö.

Parkering

Möjligheten att hyra garage- och parkeringsplats finns genom hela området. I området råder boendeparkering via Malmö Stad och betalparkering enligt Malmö taxa.

Övrigt

I området finner vi flertalet läroverk för alla åldrar i form av förskolor, grundskolor, gymnasium och även högskolor. På ett bekvämt avstånd hittar vi Pildammsparken där vi hittar härliga promenad- och motionsspår samt utegym.

Räkna på ditt nya boende