Almvik, Malmö

Axel Danielssons Väg 91

Snart finns det chans att bli ägare till denna trevliga marklägenhet med inglasad balkong och uteplats i härligt västerläge. Bostaden bjuder på ett stort och ljust kök från 2008 med matplats för 4-6 personer. Helkaklat badrum i stilrent mörkgrått klinker och vitt kakel. Två rymliga sovrum som vetter in mot föreningens lugna innergård och ett stort vardagsrum som leder ut till den inglasade balkongen. Utanför balkongen finner vi en grönskade och delvis stenlagd uteplats med plats för utomhusmöblemang.

Bo med närhet till Almviks 4H-gård som erbjuder ponnyridning, förskola, Emporia, Ringvägen och goda kommunikationsmöjligheter i form av 2:ans och 33:ans busslinje.

Kontakta ansvarig mäklare för mer information.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 80 kvm
Avgift 4571 kr/mån
Rum 3
Våning 1 av 3
Hiss Nej
Byggnadsår 1973
Pris 1 595 000 kr

Ansvarig mäklare
Cajsa Börjesson
Reg. Fastighetsmäklare
0761-76 00 21
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Mathilda Thelander
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 20
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Ljus och genomgående trerummare med balkong och uteplats i västerläge!

Fotas-snart

Fotas-snart
Fotas-snart

Planritning

Planritning
Planritning
Cajsa Börjesson

Cajsa Börjesson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Axel Danielssons Väg 91

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 80 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 80 kvm
Byggnadsår 1973
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag

Rum

Hall

Välkomnande, trevlig och funktionell hall som binder samman lägenhetens alla rum. Här finns goda avhägningsmöjligheter i form av en större klädkammare som erbjuder praktisk förvaring. På golvet ligger laminat och väggarna är ljusmålade.

Kök

Stilren ljus köksinredning från IKEA (2008) med goda förvaringsmöjligheter. Vitt kakel och träbänkskiva i ek ger köket en varm känsla. Kökets maskinella utrustning består av integrerad ugn och mikro, kyl och frostfri frys -2018 och diskmaskin -2018. Här finns gott om matplats för 4-6 personer. På golvet ligger laminat och väggarna är ljusa.

Vardagsrum

Från hallen når ni det rymliga och ljusa vardagsrummet med gott om plats för soff- och matbordsmöblemang. Från vardagsrummet når ni även ut till den inglasade balkongen och därefter uteplatsen. På golvet ligger ekparkett och väggarna är vitmålade.

Sovrum

Från hallen når ni detta sovrum som vetter in mot föreningens lugna innergård. Sovrummet är ljust och väl tilltaget med plats för större säng. Här finns gott om förvaringsmöjligheter i form av en större skjutdörrsgarderob. Väggarna är ljusa med en ljusgrå fondtapet och på golvet ligger laminat.

Sovrum

Perfekt barn/arbetsrum med plats för enkelsäng, skrivbord och garderob. Ljusa väggar med en fondtapet och på golvet ligger laminat.

Badrum

Helkaklat badrum med stilrent vitt kakel och mörkgrått klinker (2008). Här finns duschkabin, kommod och handdukstork, allt från 2017.

Gäst-wc

Gästtoalett utrustad med wc, kommod, spegelskåp, väggpanel och praktisk våtrumsmatta, allt från 2017.

Balkong

Från vardagsrummet når ni ut till den inglasade balkongen som ligger i västerläge. Här finns gott om plats för mindre soffgrupp/cafébord.

Energideklaration

EnergiklassG
Utförd Ja, 2020-02-20
Energikonsumtion 1773 kWh/m2 år.
Primärenergital 220

Ekonomi

Lägenhetsnummer 477 i Riksbyggen Brf Malmöhus nr 23
Pris 1 595 000 kr
Avgift 4571 kr/mån
Inre reparationsfond 371 kr
Andel i förening 0,17419%

Förening

Föreningsnamn Riksbyggen Brf Malmöhus nr 23
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 746001-0437
Gatuadress Box 8057/sv Riksbyggen/
Postnummer 20041
Ort Malmö
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen Riksbyggen Malmöhus 23 är en äkta förening som bildades år 1976, strax efter husbygget 1972. Föreningen består av 590 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt, och två lokaler som upplåts med hyresrätt. Marken innehas med tomträtt genom ett tomträttsavtal med Malmö Kommun där det nya tomträttsavtalet började gälla 2013-01-01 och löper fram till 2023. Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltning och Bredablick sköter den tekniska.
Äger föreningen marken Nej.
Antal lägenheter 590
Antal lokaler 2
Renoveringar Föreningen följer en underhållsplan som uppdateras årligen.
Pågående: Fasadrenovering och renovering av balkonger i höghusen, målning av samtliga entréer och trappuppgångar. Beräknas klart 2023

2021 Ommålning av samtliga trapphus på låghusområdet.
2021 Nya kulvertar läggs för värmevatten och tappvatten på låghusområdet. Även spillvattenledningar i mark har relinats.
2020 Relining av tappvattenstammar i låghusen och installation av porttelefoner.
2019 Förbättrades gångvägarna inom förenings mark samt flertal tvättmaskiner och torktumlare har bytts ut på Axel Danielssons väg. Balkongbesiktning samt underhållsspolning av avloppsstammar.
2018 Dränerades garaget samt installation av taggsystem utfördes.
2017/2018 Renoverades/byttes fönstren ut samt relining av dagvattenledningarna i låghusen utfördes.
2015/2016 Utfördes stambyte av varm- och kallvattenstammar i höghusen, fasadtvätt utfördes av alla höghusen, flera tvättmaskiner byttes ut, nya utemiljömöbler köptes in och festlokalen inreddes.
2014 Spolades samtliga lägenheter- och lokalers avloppsstammar, 8 värmecentraler samt 4 entrédörrar i höghusen byttes ut, alla fönster justerades, 3 miljörum inreddes och nytt styrsystem till passagesystemet införskaffades.
2011 Installerades gemensam el.
2009 Utfördes nybyggnad av 67 st garageplatser.
1996 Byttes taket.
1986 Byttes fönstren.
Parkering I föreningen finns 337 garageplatser som kan hyras till en kostnad om ca 300 kr/månad. Separat kösystem tillämpas. I föreningen finns även 311 parkeringsplatser som kan hyras till en kostnad om ca 150 kr/månad. Separat kösystem tillämpas. Garageboxar finns vid utkanten av Axel Danielssons väg som kostar ca 300 kr/månad att hyra. Cykelboxar finns att hyra för ca 30 kr/månad/cykel. Avgiftsbelagda gästparkeringar finns på flera platser på området. Kostnad 3-5 kr/timme/dygnet runt.
Tv och bredband Föreningen har nyligen infört gemensamt bredbandsavtal med Ownit. Det tillkommer därmed 89 kr/månad för internetuppkoppling. Hastighet med upp till 1000/1000 Mbs för varje enskild lägenhet.
Överlåtelseavgift 1190 kr
Pantsättningsavgift 476 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Övrigt Föreningen har motionsrum och dartrum. För barnen finns stora gräsytor och bra lekplatser, en fotbolls- och basketplan. Föreningen har även en festlokal för 25 pers. och en övernattningslägenhet för medlemmarnas gäster.

Föreningen har gemensam el. Medlemmarna debiteras utifrån förbrukning och elen läses av varje månad.

Tvättstuga finns på markplan med nyare maskiner; tvättmaskin, torktumlare, torkskåp, mangel. I föreningen finns motionsrum och dartrum som kan hyras för respektive ca 50 kr/månad.

För mer information besök gärna föreningens hemsida www.mhus23.se

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2021-11-10 . Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen, liksom information rörande lediga p-platser, kommande underhåll/renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Almvik är ett bostadsområde som ligger i Malmös södra delar. Almvik är främst bebyggt av bostadsrätter men här finns även hyresrätter och bostadsrättsradhus. I området hittar du förskolor, hundrastplatser, utomhusbad etc.

Kommunikation

Almvik är perfekt för dig som pendlar då såväl yttre som inre ringvägen ligger i direkt anslutning till området. På ca 5-10 minuter med bil tar du dig till såväl Emporia som Svågertorp.

Från Almvik kan du ta 33:ans stadslinjebuss till Hyllie på ca 15 minuter och vill du åka in till stan så tar du stadsbuss nummer 8 till både Södervärn och Malmö C.

Räkna på ditt nya boende