Ellstorp, Malmö

Nobelvägen 147H

Varmt välkommen till Nobelvägen 147H och denna välplanerade lägenhet på 102 kvm. Lägenheten har blivit sammanslagen av två separata lägenheter och ger oss ett rymligt sovrum, ett arbetsrum, två vardagsrum, en toalett, ett badrum samt ett klassiskt kök och en underbar matsal. Bostaden har tidstypiska detaljer i form av fiskbensparkett, stuckatur och gedigen takhöjd. Här bor du på bekvämt gångavstånd till ett myllrande stadsliv med dess stora utbud av mysiga restauranger, trevliga fik och härliga shoppingstråk. På behagligt promenadavstånd finner du både tågstationer och busskommunikation för pendlaren. För dig som gillar härliga promenader finns här ett pärlband av närliggande parker och grönområden. Varmt välkommen hem!

Viktigt att känna till:
Denna lägenhet är ihopslagen och har därför två lägenhetsnummer, andelstal, avgift samt kvm.
Lgh nummer 82: 52 kvm, 2 ROK, avgift 4 110:-/månaden, andelstal: 0,18601 %
Lgh nummer 81: 50 kvm, 2 ROK, avgift 3 787:-/månaden, andelstal 0,17167 %
Total avgift 7 897:-/månaden

I dagsläget disponeras lägenheten som 5 rum och kök.

Andelstalen i föreningen är det andelstal som föreningen tillhandahållit mäklaren. Föreningen har vid förfrågan från mäklaren uppgivit att andelstalet avser både bostadens andel av årsavgifterna samt andel i föreningen.

Säljaren disponerar över två källare- samt två vindsförråd.

Tvättstuga finns i källaren.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 102 kvm
Avgift 7897 kr/mån
Rum 5
Våning 2 av 6
Hiss Ja
Byggnadsår 1938
Pris 2 495 000 kr

Ansvarig mäklare
Jennifer Johansson
Reg. Fastighetsmäklare & Partner
0731-54 28 08
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Välplanerad femrummare med tidstypiska attribut!

Jennifer frågor

Jennifer frågor
Jennifer frågor

Planritning

planritning Nobelvägen 147
planritning Nobelvägen 147
Jennifer Johansson

Jennifer Johansson

Reg. Fastighetsmäklare & Partner

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Nobelvägen 147H

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 5
Boarea 102 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 102 kvm
Byggnadsår 1938
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag

Rum

Hall

Varmt välkommen in till denna välplanerade hall. Till höger i hallen finns det två inbyggda garderober som har gott om förvarings- och avhängningsmöjligheter. Väggarna är ljusa och på golvet ligger en snygg fiskbensparkett.

Matsal

I förbindelse till hallen ligger den härliga matsalen. Här ges möjligheten att ha ett stort matbord för hela familjen. På golvet ligger en snygg fiskbensparkett och väggarna är ljusa.

Kök

När vi fortsätter förbi matsalen kommer vi in i det klassiska köket. Här ges bra med förvaring tack vare både ovan- och underskåp samt ett rymligt skafferi. Köket är utrustat med fläkt, spis, diskho, diskmaskin, kombinerad kyl och frys. På golvet ligger ett snyggt trägolv och väggarna har en ljus kulör.

Toalett

Toaletten är helkaklad med ljusa väggar och ett snyggt klinkergolv. Här finns WC, handdukstork, handfat och spegel.

Vardagsrum

När vi stiger in i det rymliga vardagsrummet möts vi av ett fint ljusinsläpp och en stor social yta, här finns det gott om plats för hela familjen. På golvet ligger det en vacker fiskbensparkett och väggarna är vita. I anslutning till vardagsrummet finns en balkong.

Allrum

I förbindelse med vardagsrummet ligger ett allrum som har egen utgång till en inglasad balkong. Rummet är ljust och öppet. På golvet ligger en fin parkett och väggarna är ljusa.

Badrum

Badrummet är helkaklat med vita väggar och golvet är grått. Utrustningen består av handfat, spegel, rymlig dusch, handdukstork och skåp.

Sovrum

I bostaden finner vi ett stort sovrum som har gott om plats för både dubbelsäng samt förvaring om så önskas. Sovrummet är beläget på stillsamt läge och är perfekt för att finna lugn och ro. Väggarna är målade med en snygg ljus kulör och golvet är av parkett.

Arbetsrum

Arbetsrummet har stor potential att göras om till ett barnrum eller ett extra sovrum. Rummet har bra ljusinsläpp och har plats för en säng samt förvaring i form av gaderober. På golvet ligger en fin parkett och väggarna är ljusa.

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2020-02-28
Energikonsumtion 131 kWh/m2 år.
Primärenergital 159

Ekonomi

Lägenhetsnummer 81 + 82
Pris 2 495 000 kr
Avgift 7897 kr/mån
Kommentar I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 3 400 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 400 kr
  • Hushållsström: 2 000 kr

Förening

Föreningsnamn Hsb Brf Ellstorp
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 746000-4943
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen HSB Ellstorp är en äkta bostadsrättsförening som bildades i samband med att husen byggdes 1938. Föreningen förfogar över 404 lägenheter och 13 lokaler belägna på Ellstorpsgatan 2-4 och Nobelvägen 145-147. Föreningens mark är friköpt och föreningen äger därmed marken. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB Malmö. Även förvaltning, fastighetsskötsel samt lokalvård hanteras av HSB Fastighetsservice personal.

För att bli medlem i föreningen krävs det att man är medlem i HSB Malmö, en avgift om 500 kronor betalas in vid inträde och betalas tillbaka när man går ur HSB Malmö.
Föreningens ekonomi Den för år 2019/2020 upprättade budgeten visade ett höjningsbehov med 3% och styrelsen beslöt att höja årsavgifterna från och med 2021-01-01. Avgiftshöjningarna ska spegla investeringsbehovet och spridas på nuvarande och framtida medlemmar med en avvägd justering varje år.
Äger föreningen marken Föreningen äger marken.
Antal lägenheter 404
Antal lokaler 13
Renoveringar 2020 Oljeavskiljare (biltvätt) och ventilation (spelens hus)
2019 Renovering av trapphus
2019 Installation av taggbaserad passersystem och tvättbokning
2019 Installation av säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter
2017 Fasad- och takåtgärder
2016 Stambyte och badrumsrenovering
2014 Utemiljö och cykelförråd samt dränering
2012 Garagedäck
2010 Tätning och justering av fönster
2008 Miljöhus
2001/2003 Takbyte
1991/1993 Byte vattenstammar
1991/1993 Byte elstammar

Planerat underhåll:
- Byte av bottenavlopp i samtliga byggnader i föreningen
- Underhåll/byte av värmepanna
Planerade åtgärder ska finansieras med eget kapital och långsiktiga lån.
Parkering Garaget är beläget under innergården och har 100 stycken parkeringsplatser (93 bilplatser och 7 mc-platser som i vissa fall går att dubblera om behov finns). Kontrollera med föreningen om vilka priser som gäller för en garageplats. Separat kö tillämpas. Boendeparkering finns i området och ansökan görs hos www.malmo.se. Parkering finns längst med gatorna i området mot en avgift. Stor parkering som Q-park disponerar, finns på gamla Östervärns stationsområde och denna yta disponeras fram tills kommunen tagit beslut om vad som skall göras med tomten. Här går även att köpa månadskort i betalautomaten.
Tv och bredband Kabel-TV levereras av ComHem och basutbudet ingår i avgiften. Gällande bredband har Brf Ellstorp ett avtal med Bredband2 som precis har omförhandlats till hastigheten 1000/1000 till ett pris på 99 kr/mån. Man kan även välja bredband från ComHem.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Övrigt Föreningen har stora gårdar med fina grönområden. Den del av gården, som är belägen ovanpå garaget är återställd efter garagerenoveringen med nya träd, buskar och grönytor. Man har även utfört dränering längs med L-husets gårdssida.

Miljöhus för sopsortering finns på gården, även cykelförvaring samt barnvagnsförråd finns i föreningen. Tvättstugorna ligger i källaren och nås utifrån. Man får använda vilken av tvättstugorna som man vill. Samtliga maskiner i tvättstugorna är av nyare modell och det finns både torktumlare och torkskåp samt friliggande torkrum.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2021-09-12. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Ellstorp är området, som när det byggdes på 1940-talet, var ett av de första storskaliga bostadsområdena i Malmö med sina 1 100 lägenheter. Idag är det populärt bland de som vill bo bland gröna ytor och med cykelavstånd till centrum. Flera av husen står som friliggande längor samlade kring skyddade innergårdar, i närheten ligger Ellstorpsparkens promenadstråk.

Närområde

I området finner vi bland annat tandläkare, frisör samt någon mindre restaurang. En kort promenad bort finner vi Värnhem med shopping, nöjen och stort utbud av restauranger med olika kulinariska smaker.

Kommunikation

Längst Sallerupsvägen går stadsbusslinje 6 som tar dig mellan Handelsområdet Toftanäs till Klagshamn och passerar genom centrala Malmö. I korsningen Sallerupsvägen/Nobelvägen hittar vi även linje 3 och 33. Linje 3 är Malmös ringlinje som passerar bland annat Malmö C, Nobeltorget och Mellanheden. Linje 33 tar dig mellan Shoppingrika Värnhem och Ön med badstränder och småbåtshamn. Endast någon minut bort finner vi påfarten till motorvägen som leder oss vidare till E22 mot Kalmar eller E6 mot Göteborg.

Parkering

I området finns parkeringsplatser att hyra, utöver det gäller boendeparkering i området och parkering enligt Malmö taxa.

Övrigt

I dagsläget planeras det att byggas ytterligare 700 bostäder i norra delen av Ellstorp, intill Östervärns station som knyter samman Kirseberg med de centrala delarna av Malmö.

Räkna på ditt nya boende