Rosengård, Malmö

Von Lingens Väg 92

Varmt välkommen till en modern fyrarummare med mysig inglasad balkong! Bostaden passar utmärkt för barnfamiljen då den erbjuder tre rymliga sovrum, ett luftigt vardagsrum med plats för stor soffgrupp samt två stycken fräscha badrum. Ett hem med gott om moderna inslag såsom stilfull parkett i flertal rum samt spotlights och vitrinskåp i köket. Boendes här kan du njuta av närhet till Rosengård Centrum, gott om matställen, skola, idrottsplats och fotbollsplan. Ett boende med mycket goda kommunikationsmöjligheter tack vare ett gångavstånd till Rosengård station samt till busstation där linje 5, 33 och 35 går.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 95 kvm
Avgift 6221 kr/mån
Rum 4
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Byggnadsår 1969
Pris 1 495 000 kr

Ansvarig mäklare
Mikaela Romner
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 04
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Modern fyrarummare med inglasad balkong!

Profilering maklarbild_hires rätt

Profilering maklarbild_hires rätt
Profilering maklarbild_hires rätt

Planritning

Mikaela Romner

Mikaela Romner

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Von Lingens Väg 92

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4
Boarea 95 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 95 kvm
Byggnadsår 1969
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Från- och tilluft med återvinning

Rum

Hall

Stig in i en rymlig och öppen hall med gott om avhägningsmöjligheter. På golvet vilar laminat i en mörk nyans och väggarna går i en vit ton, vilket ger en stilren kontrast.

Vardagsrum

Ett öppet och socialt vardagsrum med got om plats för stor soffgrupp för hela familjen. I rummet finns stora fönsterpartier som tillför ett vackert ljusinsläpp och härifrån får du utsikt ut över Turning Torso. På golvet vilar parkett och väggarna är vitmålade.

Kök

Charmigt kök med trevliga detaljer såsom spotlights, vitrinskåp och vacker struktur på köksluckorna. Köksluckorna går i mörkt trä, kaklet är i en beige kulör och bänkskivan går i en mörk nyans. Köket är utrustat med spis, spisfläkt, ugn, diskmaskin samt kombinerad kyl och frys. Här finns gott om plats för matbord för minst fyra personer.

Balkong

Från köket når du ut till den mysiga inglasade balkongen där du kan njuta året runt oavsett väder. Balkongen erbjuder gott om plats för loungemöbler och på golvet ligger grå heltäckningsmatta.

Sovrum 1

Till höger om hallen når du bostadens största sovrum som erbjuder gott om plats för dubbelsäng samt förvaring eller skrivbord om så önskas. Golvet pryds av en stilfull parkett och väggarna går i en vit kulör.

Sovrum 2

Ett sovrum som passar perfekt för barnrum eller kontor. Sovrummet erbjuder optimala förvaringsmöjligheter tack vare inbyggda garderober längs väggen. Trevlig parkett ligger på golvet och väggarna är vitmålade.

Sovrum 3

Ljust sovrum med plats för stor säng samt förvaring om så önskas. Även i detta sovrum finns det inbygga garderober längs väggen.

Badrum

Helkaklat badrum som är fräscht och ljust. Kaklet går i en vit kulör med grå detaljer och på golvet ligger klinker i en grå nyans. Badrummet är utrustat med WC, tvättställ, handdukstork och dusch.

WC

Helkaklad gästtoalett med vitt kakel och grå detaljer samt klinker i en grå ton. Utrustningen är WC och tvättställ.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2018-11-21
Energikonsumtion 3350 kWh/m2 år.
Primärenergital 101

Ekonomi

Lägenhetsnummer 636
Pris 1 495 000 kr
Avgift 6221 kr/mån
Kommentar inklusive värme, vatten, kabel-tv och bredband.
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,15541%

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Hilda
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 746001-0163
Gatuadress Von Lingens v. 80
Postnummer 21371
Ort Malmö
Epostadress info@brfhilda.se
Hemsida https://www.hsb.se/malmo/brf/hilda/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen FÖRENINGEN
HSB Brf Hilda är en äkta bostadsrättsförening och föreningen består av 767 lägenheter med tillhörande adresser på Von Lingens väg 4-126. Föreningens fastigheter är upplåtna med tomträtt. Enligt uppgift från föreningen omförhandlas tomträttsavtalet år 2021.
Brf Hildas hus är belägna i norra Rosengård; nära intill ett grönskande parkområde samt Rosengårds köpcentrum. Husen är byggda mellan 1969 och 1970, och de består mestadels av en- till fyrarumslägenheter. Väster om Rosengård ligger Nobeltorget och det finns bra busskommunikationer till centrum, då det regelbundet avgår bussar från närliggande Amiralsgatan. Bostadsrättstillägg ingår via föreningen.
Föreningens ekonomi Styrelsen ser inga behov av dramatiska höjningar utan förväntar sig endast indexhöjningar de närmaste åren. Målet är att begränsa avgiftshöjningar till ett minimum utan att för den skull äventyra den goda ekonomiska återhämtningen Hilda genomgått sedan byggprojektet 2010–2012. Senaste avgiftshöjningen skedde 2018-01-01 och höjdes då med 3%. I dagsläget finns inga planerad avgiftshöjningar (kontrollerat 2021-09-29).
Äger föreningen marken Föreningens mark innehas med tomträtt och den nya avgälden började gälla fr.o.m. 2021.
Antal lägenheter 767
Renoveringar TIDIGARE RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan som årligen uppdateras.
2021 – Nya entréer partier.
2019 – Nytt passagesystem.
2019 – Tvättstugor renoverade.
2017-2018 – Renoverades föreningens fyra garage.
2016-2018 – Rustades utemiljön upp.
2016 – Omfogning och tätning av fasad.
2016 – Nya hissar.
2016 – Förnyades alla föreningens lekplatser.
2014 – Nya garageportar.
2010-2012 – Förnyelseprojektet Hållbara Hilda:
- Stambyte
- Badrumsrenovering
- Ny FTX ventilation
- Nya element
- Nytt brandvarningssystem
- Solceller
- Nya garageportar
2008 – Renoverades tvättstugorna.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
2020 – Påbörjades arbetet med att bygga nya tvättstugor i höghusens matförråd. Samtidigt renoveras höghusens "veckotvättstugor".
2021 – Räddningsväggar med uppställningsplatser för räddningsfordon.
2022 – Renovering av trapphus i låghusen. Planerat att bygga stängsel runt hela området

De närmsta åren planerar styrelsen för följande större åtgärder:
-Nytt styrsystem för värme, ventilation och belysning.
-Nytt passagesystem med tvättstugebokning.
-Målning av grunden på låghusen.
Parkering Antal garageplatser som hyrs ut uppgår till 462 st (ca 350:-/månaden) och parkeringsplatser som hyrs ut uppgår till 234 st (ca 250:-/månaden). Föreningen tillämpar kösystem. Företaget APCOA sköter parkeringen på Hilda så kontakta dem med eventuella frågor, Tel: 08-556 306 70. I föreningen finns även 48 st gästparkeringsplatser utomhus. Dessa är avgiftsbelagda.
Tv och bredband TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Tele2, basutbudet ingår i avgiften. Internet: Kollektivt bredband från Bredband2 med hastighet 1000 Mbit/s, ingår i avgiften.
Överlåtelseavgift 1190 kr
Pantsättningsavgift 476 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Övrigt Föreningens tvättstuga finns belägen i källaren.
I föreningen finns trevliga lummiga gårdar med tillgång till sittplatser och lekplatser.
Föreningen har gemensamt elavtal och medlemmen debiteras med tre månaders eftersläpning utefter faktisk förbrukning.

Föreningen utför tillsyn innan medlemskapsgodkännande görs.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2021-09-29. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen, liksom information rörande lediga p-platser, kommande underhåll/renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Rosengård är en stadsdel i stadsområdet Öster i Malmö. Huvuddelen av stadsdelens bebyggelse utgörs av flerbostadshus som uppfördes under perioden 1967–1972. Dessa omger Rosengård Centrum som överbryggar Amiralsgatan vilken genomskär stadsdelen i öst-västlig riktning.

Närområde

Centralt placerad i området hittar vi Rosengård centrum. Under centret har vi den trafikberikade Amiralsgatan som erbjuder snabb avstickare för shopping. Här finner vi stormarknad, apotek, frisör, tandvård, gymanläggning samt flertalet restauranger med olika kulinariska smaker.

Kommunikation

På Amiralsgatan som passerar genom Rosengård hittar vi stadsbusslinje 5 som tar oss mellan Stenkällan och Västra Hamnen med stopp genom centrala Malmö. Vi har även linje 33 som går mellan Värnhem och Ön med stopp vid Hyllie och Emporia köpcenter. Området angränsar till Inre ringvägen så för bilföraren når man motorvägen på endast några få minuter.

Parkering

I området finner vi stora möjligheter för fri parkering längsmed gatorna. Det finns även möjlighet att hyra parkerings- och garageplats.

Övrigt

I området finner vi flertalet kommunala grundskolor så som Apelgårdsskolan, Kryddgårdsskolan, Rosengårdsskolan, Värner Rydénskolan och Örtagårdsskolan är belägna i stadsdelen, och det totala elevantalet uppgår till ca 2700 elever i skolår F-9. Vi finner även flertalet förskolor fördelat över hela Rosengård. Strax söder om Rosengård centrum har vi Rosengårds IP där Damallsvenska fotbollslaget FC Rosengård tränar och har sin hemmaplan.

Räkna på ditt nya boende