Brunnsberg, Varberg

Granvägen 13

Tre trappor upp finner du denna välplanerade tvåa. Insynsskyddat läge och med havsutsikt från både kök och vardagsrum. Parkettgolv i både kök och vardagsrum och genomgående ljusa färgval på väggarna. Här bor du nära naturen men med endast några minuters cykelavstånd till stationen och innerstan. Bra förening med stabil ekonomi.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 53 kvm
Avgift 2970 kr/mån
Rum 2
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Byggnadsår 1959-1960
Pris

Ansvarig mäklare
Johanna Eriksson
Reg. Fastighetsmäklare
0723-12 84 00
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Utsikt från vardagsrummet Svarta havet Hälsans stig

Utsikt från vardagsrummet
Utsikt från vardagsrummet
Svarta havet
Svarta havet
Hälsans stig
Hälsans stig

Planritning

Johanna Eriksson

Johanna Eriksson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Granvägen 13

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 53 kvm. förvaltarens uppgift
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 53 kvm
Byggnadsår 1959-1960
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag

Rum

Hall

Stor välkomnande hall med gott om förvaring i form av tre garderober. På golvet ligger ett snyggt och praktiskt klinkers i grått och väggarna är vita. Från hallen når man lägenhetens alla rum.

Vardagsrum

Rymligt vardagsrum med vita väggar och ekparkett på golvet. Här finns plats för både arbetsplats, soffa och matplats. Blickar man ut till höger genom fönstret så har man en trevlig utsikt över havet och fästningen.

Kök

Hemtrevligt kök med ljusa över och underskåp med beslag i rostfritt. Grått kakel ovan diskbänk. Diskmaskin samt induktionshäll/ugn är nyligen installerad. I samband med detta anlitades elektriker som drog in tre fas. Kyl/frys (2010), kolfilterfläkt (2014). Matplats för fyra personer.

Sovrum

Bra storlek på sovrummet som rymmer dubbelsäng och sängbord. Laminatgolv på golvet och vita väggar som matchas med en nytapetserad fondvägg i blågrå ton med mönster. Två garderober bakom dörren.

Badrum

Helkaklat badrum med beige klinker på golvet och väggar i vitt och blått. Handfat i kommod med spegelskåp ovan. Dusch med fast duschvägg och draperi.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja
Datum 2015-10-05
Primärenergital 113

Ekonomi

Lägenhetsnummer 119 i Riksbyggen Brf Lavettten i Varberg
Avgift 2970 kr/mån
Kommentar inkl Värme, vatten och el

El och värme ingår i avgiften, det som tillkommer är försäkring.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Inre reparationsfond 7 245 kr
Andel i förening 0,62999%

Förening

Föreningsnamn Riksbyggen Brf Lavettten i Varberg
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 749600-0857
Hemsida http://www.lavetten.se/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Lavetten äger fastigheten Lavetten 4. På fastigheten finns fyra huskroppar med totalt 129 lägenheter. Den totala boarean är 8 654 kvm och lokalytan 995 kvm.
Fastigheten uppfördes av Riksbyggen 1959-1960 och föreningen bildades 1956.
Byggnaderna har adresserna Granvägen 1-21 samt Tallvägen 2-10.
Lägenheterna fördelar sig enligt nedan:


9 st 1 rum och kök
60 st 2 rum och kök
36 st 3 rum och kök
24 st 4 rum och kök
Anteckningar Förråd Till lägenheten hör ett källarförråd samt en matkällare. Barnvagnar och cyklar Gemensamt utrymme i källaren för både cyklar och barnvagnar. Tvättstuga Totalt finns fyra tvättstugor i föreningen. Tvättning är tillåten mellan 7-20 varje dag och torkrummen får användas en timma efter avslutad tvättid. Gården Trevlig gård med lekplats och gemensam uteplats. Gemensamhetslokal I lokalen finns bland annat ett pingisbord men det går även bra att ha mindre sammankomster här. Reparationsfond I avgiften för varje lägenhet avsätts en del i en inre reparationsfond. Denna fond kan man nyttja för exempelvis renovering, vitvaror och fast inredning. El 2007 beslutade föreningen att ta över elen och för att minska elkostnaderna så de köpte andelar för ca 2 miljoner kr i vindkraft. De äger idag delar av den mittersta snurran utmed motorvägen i Tvååker. Aktivitetsdagar Två gånger om året, höst och vår anordnas aktivitetsdagar av föreningen. Då städar man och fixar föreningens gemensamma utrymmen samt har gemensam lunch/fika.
Föreningens ekonomi Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av Riksbyggen
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 129
Antal lokaler 6
Renoveringar 2013
Mark och miljökontroll

2012
Reparation av tegelfasad och fönster
Renovering av avloppsstammarna.
Installerar bredband från Varbergs Energi.

2011
29 nya garage, ett mc/mopedförråd samt en spolplatta.

2009
Byte av dörrar.
Renovering av två tvättstugor.
Parkering Förningen har 42 garageplatser och 88 parkeringsplatser. Det finns även förråd för motorcykel och moped. Parkering kostar 80 kr/månad och garage 500 kr/månad. Vid garagen finns spolplatta och möjlighet att tvätta bilen. Separat kö tillämpas och parkering bokas hos Riksbyggen 0771-860860.
Tv och bredband Föreningen har avtal med Varberg Energi angående anslutning till Varbergs stadsnät; net@seaside.se Det är ett öppet nät där TV, telefoni och internet finns. Vilken leverantör av bredband du önskar bestämmer du själv. Mer om detta kan du läsa på föreningens hemsida: lavetten.se
Överlåtelseavgift 1190 kr
Pantsättningsavgift 476 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Kopare
Övrigt Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd samt en matkällare.

Barnvagnar och cyklar
Gemensamt utrymme i källaren för både cyklar och barnvagnar.

Tvättstuga
Totalt finns fyra tvättstugor i föreningen. Tvättning är tillåten mellan 7-20 varje dag och torkrummen får användas en timma efter avslutad tvättid.

Gården
Trevlig gård med lekplats och gemensam uteplats.
Gemensamhetslokal
I lokalen finns bland annat ett pingisbord men det går även bra att ha mindre sammankomster här.

Reparationsfond
I avgiften för varje lägenhet avsätts en del i en inre reparationsfond. Denna fond kan man nyttja för exempelvis renovering, vitvaror och fast inredning.

El
2007 beslutade föreningen att ta över elen och för att minska elkostnaderna så de köpte andelar för ca 2 miljoner kr i vindkraft. De äger idag delar av den mittersta snurran utmed motorvägen i Tvååker.

Aktivitetsdagar
Två gånger om året, höst och vår anordnas aktivitetsdagar av föreningen. Då städar man och fixar föreningens gemensamma utrymmen samt har gemensam lunch/fika.

Dokument

Inga dokument för tillfället.

Området

Brunnsberg är ett trevligt bostadsområde där femtiotalscharmen blandas med modern standard. Här bor man med närhet till både centrum och vackra naturområden. Med en promenad eller cykeltur på drygt en kilometer är du nere på stan, vill man hellre åka kollektivt passerar även bussar regelbundet. Förutom närhet till skog och stad har man närheten till mataffären Hajen samt övriga stora affärer som ligger i Lassabackaområdet. Skogen angränsar till bebyggelsen och här finns möjligheter till härliga promenader eller joggingturer i elljusspåret. Kalla vintrar fryser vattnet på ”svarta havet” och det går bra att åka skridskor. Brunnsberg är ett utmärkt val både för den som uppskattar närheten till Varbergs stadskärna och den som värdesätter en promenad i skog och mark.

Närområde

Mataffären Hajen ligger på andra sidan gatan. I närheten finns dessutom en mängd stora kända affärer så som MIO, Intersport, Rusta, Biltema, MAX, McDonalds med flera

Övrigt

För den som vill gå på gym eller pass ligger Actic Gym och Friskis och Svettis på gångavstånd.

Räkna på ditt nya boende