Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Pilgatan 19E

Öst på stan Umeå

4 295 000 kr

Se alla bilder


Visning

Bokad visning, anmäl dig via hemsidan!

Torsdag 15/4 16.00-17.30

Bostadsfakta:

Antal rum 5 rum varav 3 - 4 sovrum
Boarea + Biarea 110 kvm + 55 kvm
taxeringsinformation

Byggnad

Byggnadstyp Radhus
Byggnadsår 1975
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Frånluft
Energideklaration
Utfärdad den 7 mars 2017
Energiklass: C
Energiprestanda: 116 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning: Källare
Fasad: Tegel
Fönster: 2-glas
Tak: Plåt
Övrigt 2020: Installation av ny fjärrvärmeanläggning till hela radhuslängan samt installation av motorvärmare med möjlighet att programmera tid. Samtliga ventiler utbytta för vatten och fjärrvärme
2019: Ny ytterdörr med kodlås
2016: Fiber indraget
2012: Utvändig målning och inglasning av balkong
2009: Takbyte
Baksidan mot Nygatan omdränerat i samband med ombyggnad av gatan (2013)
Radonmätning utförd 2007 med värde på 70 Bq/m3, vilket är under gränsvärdet på 200 Bq/m3.
Fastighetsbet. Tjädern 8

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 26 885 kr/år
varav
Uppvärmning: 12 162 kr
El: 9 255 kr (7159 kWh)
VA: 4 128 kr
Renhållning: 1 340 kr
Beräknat antal pers: 3
Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt med 8524 kr
Kommentar Gemensam ingång för fjärrvärme och vatten till hela radhuslängan och den finns i Pilgatan 19A. Det innebär att totala fjärrvärmekostnaden, vattenkostnaden samt renhållning fördelas och betalas lika för varje radhus. Varje månad betalas 1/5 av fjärrvärmen och varje kvartal betalas 1/5 av vatten och renhållningskostnaderna. Även utvändig el på gemensamma ytor betalas gemensamt av de boende i längan. Kostnaden för hushållsel inrymmer en 16 Ampere säkring.
Taxeringskod 220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde 2 853 000 kr varav mark 913 000 kr
Summa pantbrev 2 032 000 kr
Tomt
Areal: 88 kvm
Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Samfällighet/GA Gemensamhetsanläggning: Umeå Tjädern GA:1, Samfällighet: Umeå Tjädern S:1

Centralt gavelradhus Öst på stan!

Äntligen ett centralt radhus i tre plan på lugna Öst på stan! Gavelläget inne på gården är väl skyddad från gatumiljö och ger sommartid en ombonad och lummig känsla. Stenlagd uteplats med välplanerad rabatt och vindruvsranka som bär frukt. Till fastigheten finns gräsmatta, parkeringsplats i carport och ytterligare en parkeringsplats på gård samt gemensamt cykelställ med tak. Radhuset erbjuder en mycket genomtänkt planlösning med entréplan som fördelar sociala ytor för umgänge med familj och vänner medan övre plan erbjuder avskild sovavdelning. I källarplan finns fina biytor och bastu med relax. Ett perfekt boende för dig som vill ha nära till allt. Gång och cykelavstånd till både Universitet och sjukhus samt Umeå centrum med dess kompletta utbud av affärer, restauranger, nöjen, service och kommunikation. Varmt välkommen på visning!

Äntligen ett centralt radhus i tre plan på lugna Öst på stan! Gavelläget inne på gården är väl skyddad från gatumiljö och ger sommartid en ombonad och lummig känsla. Stenlagd uteplats med välplanerad rabatt och vindruvsranka som bär frukt. Till fastigheten finns gräsmatta, parkeringsplats i carport och ytterligare en parkeringsplats på gård samt gemensamt cykelställ med tak. Radhuset erbjuder en mycket genomtänkt planlösning med entréplan som fördelar sociala ytor för umgänge med familj och vänner medan övre plan erbjuder avskild sovavdelning. I källarplan finns fina biytor och bastu med relax. Ett perfekt boende för dig som vill ha nära till allt. Gång och cykelavstånd till både Universitet och sjukhus samt Umeå centrum med dess kompletta utbud av affärer, restauranger, nöjen, service och kommunikation.

- Välplanerat
- Carport och parkeringsplats
- Nära allt
- Bastu och relax
- Optimalt läge

Entréplan:

HALL
Inbjudande och ljus hall med utrymme för avhängning av ytterkläder och garderob till ytterligare förvaring. Väggarna är både tapetserade och målade och på golvet ligger ett praktiskt laminatgolv. Trevligt ljusinsläpp genom glasvägg mot kök och matplats.

WC
I anslutning till hallen nås gästtoalett inredd med våtrumsmatta och våtrumstapet, wc, handfat och spegel.

KÖK & MATPLATS
Klassiskt arbetskök placerat mellan matplats och vardagsrum med bra möjlighet till förvaring och fina arbetsytor. Köksinredningen går i klassiskt vitt med detaljer i bok, matchande arbetsbänk och ett härligt retro-kakel från Upsala Ekeby. Kökets maskinella utrustning består av fullstor kyl, frys, spis med häll och ugn, fläkt och diskmaskin. Den trivsamma matplatsen har utsikt mot radhusets framsida och trädgård. Samma stilrena laminatgolv som hallen och dekorativ fondtapet.

VARDAGSRUM
Generöst vardagsrum med vackra spegeldörrar mellan hall och vardagsrum. Utrymme för soffgrupp, tv-möbel och möblemang. Stilrent parkettgolv och en dekorativ tapet ramar fint in det gästvänliga rummet.

Övre våningsplan:

ÖVRE HALL
Hallen på övervåningen välkomnar med vackert parkettgolv som enhetligt löper vidare i samtliga rum. I anslutning nås praktisk klädkammare.

SOVRUM
Det stora sovrummet har plats för dubbelsäng och erbjuder generös skjutdörrsgarderob till förvaring. Tapetserade väggar och parkettgolv klär ytskikten. Härifrån nås den inglasade balkongen med fin utsikt mot framsidan.

DUSCHRUM
Komfortabelt badrum klätt i modern våtrumsmatta och våtrumstapet. Duschrummets inredning består av WC, tvättställ, spegel och dusch med vikbar vägg. Handukstork värmer skönt.

SOVRUM
Det andra sovrummet har samma fina trägolv och tapetserade väggar.

SOVRUM
Det tredje sovrummet är i samma stilrena utförande som det intilliggande sovrummet med parkettgolv och tapetserade väggar.

Källarplan:

GILLESTUGA
Stort rum som kan användas efter behov, som ett extra vardagsrum, sovrum eller varför inte hemmakontor. Samma vackra parkettgolv som övriga huset och målade väggar.

BASTU/RELAX
Lyxig bastu med tillhörande relax och dusch. Klinkers med skön golvvärme, dusch med glasdörrar och fint utrymme för sittgrupp.

TVÄTTSTUGA
Praktisk tvättstuga inredd med tvättmaskin, torkskåp, vask och skåp till förvaring. Stilrent klinkers med golvvärme.

FÖRRÅD
Stort förråd med möjlighet till god förvaring.

BRA ATT VETA:
2017: Målning av innertak, nya golv på plan 1 och 3, målning och tapetsering av ytskikt, ny spis
2015: Badrumsrenovering på plan 2, ventilationsrengöring
2012: Renovering tvättstuga
2013: Ny tvättmaskin, renovering sovrum samt skjutdörrsgarderob
2011: Ny bastu och dusch
2010: Ny kyl, frys och fläkt

Området

Öst på stan kallas östra delen av gamla Umeå innerstad. Stadsdelen avgränsas av Umeå älven, Östra Kyrkogatan och Östermalmsleden. Stadsdelen karaktäriseras av äldre trähus. Det finns några historiska byggnader belägna i stadsdelen, till exempel gamla Länsresidenset och Gamla fängelset som är ombyggt till hotell och servering. Från området har du nära till både Universitet, NUS, stadskärnan och härliga promenadstråk längst älven.

Närservice

Caféer, restauranger, uteställen, Döbelns Park, förskola, skola, gymnasium, Konstnärligt campus, Iksu och strandpromenad längst älven.

Kommunikation

Kungsgatan löper genom hela området som är den centrala cykelleden till och från centrum och ända upp mot sjukhus och universitet. Du har även närheten till tågstationerna Umeå Centralstation samt Umeå Östra. Det finns mycket goda bussförbindelser, för mer info kring tider gå till www.tabussen.nu

Planskiss

Planritning
Planritning
Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter