Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Axtorpsvägen 78

Berghem Umeå

4 795 000 kr

Se alla bilder

Besiktigad!

DontShowBidding

3

Bostadsfakta:

Antal rum 4 rum varav 3 sovrum
Boarea 115 kvm
taxeringsinformation

Byggnad

Byggnadstyp 1-plansvilla
Byggnadsår 1960 Ombyggt 2004
Uppvärmning Fjärrvärme i hus, direkt el i garage
Ventilation FTX system
Energideklaration
Utfärdad den 18 juni 2013
Energiklass: -
Primärenergital: 152 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Lättbetong i äldre del, trä i utbyggnad
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Tak: Plåt
Övrigt Uppgifter från tidigare ägare.
2001: Byte fönster
2004: Utbyggnad.
2011: Byte garageport
2012: Renoverat wc.
Nuvarande ägare:
2013: Radonmätning 120 Bq vilket är under gränsvärdet (200 Bq).
2014: Renoverat kök, badrum och tvättstuga. Byte golv, innertak av gips, ny eldragning i hall, kök, matsal, sovrum 1, vardagsrum och badrum. Inredde bastu. Ny el och elcentral. Slinga för robotgräsklippare i trädgården.
2015: Elen bytt i garaget (utanpåliggande). Ny elcentral och säkring 16A trefas uttag.
2017: Målade fasaden på huset, garaget och friggeboden.
2020: Byte ytterdörr och sidofönster samt fönster wc. Elektroniskt kodlås Yale doorman. Ny tvättmaskin.
Övrigt: Golvbrunnar i dusch/bastu i garagebyggnad är anslutna till pumpsystemet.
Fastighetsbet. Stöttingen 8

Övriga byggnader

Garagebyggnad med förråd samt bastu, relax och dusch. Lekstuga/trädgårdsförråd i trädgården.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 32 561 kr/år
varav
Uppvärmning: 16 356 kr
El: 8 421 kr (7429 kWh)
VA: 6 447 kr
Renhållning: 1 337 kr
Beräknat antal pers: 4
Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt med 8524 kr
Kommentar Säkring: 16A. Tillkommer fastighetsförsäkring.
Taxeringskod 220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde 3 237 000 kr varav mark 1 320 000 kr
Summa pantbrev 2 300 000 kr
Tomt
Areal: 954 kvm
Typ: Trädgårdstomt
Tomtbeskrivning Rymlig och barnvänlig trädgård med stora grönytor som passar perfekt för lek och spring. Staket på både fram och baksida av trädgården. I trädgården finns jordgubbsplantor, svarta- och röda vinbärsbuskar, krusbärsbuske, grönsaksland, rabarber och hallon. Ett äldre äppelträd.
Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Renoverad 1- plans villa med insynsskyddad tomt på Berghem!

På familjära och lugna Berghem välkomnas ni till en renoverad enplansvilla med garage, förråd och bastu/relaxbyggnad. En genomtänkt planlösning och smakfull design, där hela familjen får plats. En underbar trädgård som passar perfekt för spring och lek soliga sommardagar. Stor altan med utrymme för matplats och sittgrupp.
Huset bjuder på öppna och ljusa ytor mellan kök, matplats och vardagsrum och inbjuder till umgänge med vänner och familj. Här finns tre sovrum, badrum, tvättrum, wc och hall.
Fastigheten har de senaste åren genomgått en stora renoveringar och en utbyggnad (tidigare ägare). Ett fantastiskt läge med närhet till både skolor, förskolor, universitetet, sjukhuset och centrum. Trevliga strövområden i Gammliaskogen och Mariehemsängarna.
På familjära och lugna Berghem välkomnas ni till en renoverad enplansvilla med garage, förråd och bastu/relaxbyggnad. En genomtänkt planlösning och smakfull design, där hela familjen får plats. En underbar trädgård som passar perfekt för spring och lek soliga sommardagar. Stor altan med utrymme för matplats och sittgrupp.
Huset bjuder på öppna och ljusa ytor mellan kök, matplats och vardagsrum och inbjuder till umgänge med vänner och familj. Här finns tre sovrum, badrum, tvättrum, wc och hall.
Fastigheten har de senaste åren genomgått en stora renoveringar och en utbyggnad (tidigare ägare). Ett fantastiskt läge med närhet till både skolor, förskolor, universitetet, sjukhuset och centrum. Trevliga strövområden i Gammliaskogen och Mariehemsängarna.

- 1 PLANS VILLA MED GARAGE OCH FÖRRÅD

- UTBYGGD OCH RENOVERAD

- SOCIAL PLANLÖSNING I MODERNT UTFÖRANDE

- STOR, PRIVAT OCH BARNVÄNLIG TRÄDGÅRD

-BASTU/RELAX MED LJUDANLÄGGNING

-ALTAN MED UTOMHUSDUSCH, INBYGGD ÖLKYL OCH LJUDANLÄGGNING

- CENTRALT LÄGE MED NÄRHET TILL DET MESTA

Fastigheten disponeras enligt följande:
HALL
Ljus hall med utrymme att hänga av sig ytterkläderna och klädförvaring via skjutdörrsgarderob med spegel. Laminat på golvet och vitmålade väggar. Spotlights i taket. Fint ljusinsläpp via entrédörren och dess sidofönster.

WC
Inrett med våtrumsmatta och våtrumstapet. Här finns kommod, spegel med spotlights och wc.

BADRUM/TVÄTT
Renoverat med kakel, klinker och en vägg med mosaik. Komfortvärme via vattenburen golvvärme. Här finns kommod, spegelskåp, wc, badkar, spotlights samt ljudanläggning i taket. I anslutning till badrummet finns tvättrum med hyllsystem, tvättmaskin, torktumlare, fläkt, avfuktare och fjärrvärmepannan. På golvet ligger det klinker och väggarna är vitmålade. Pumpen från bastu/duschen kommer in i tvättrummet.

SOVRUM 1
Parkettgolv och vitmålade väggar. Installerat ljudanläggning i rummet.

KÖK/MATPLATS/VARDAGSRUM
Öppen och social planlösning i vinkel mellan kök, matplats och vardagsrum. Renoverat Ballingslövkök med vita köksluckor och matchande mosaik ovan arbetsytor i sten. Den stora köksön med lådor skapar både bra med förvaring och blir en en perfekt avskärmning mot matplatsen. Här finns dubbelvask, inbyggd mikro/ugn, kyl/frys, induktionshäll och fläkt. Laminatgolv i köksdelen och vitmålade väggar. I taket är det installerat ljudanläggning och infällt spotlights. Matplatsen erbjuder utrymme för stora sällskap. Vid matplatsen och vardagsrummet ligger det ett parkettgolv och väggarna är vita. Flera fönster i olika väderstreck skapar ett fint ljusinsläpp.

SOVRUM 2
Parkettgolv och ljusa tapeter med mönstrad fondvägg. Skjutdörrsgarderob.

SOVRUM 3
Parkettgolv och ljusa tapeter på väggen. Här finns garderober och altandörr ut till trädgården. Sovrum 2 och 3 tillhör den utbyggda delen och har vattenburen golvvärme (fjärrvärme).

GARAGEDEL
Garaget har plats för en bil och stora förvaringsytor, arbetsytor samt matkällare. I anslutning till garaget finns ett förråd med hyllor samt en bastu med relax och dusch. Relaxen är inredd med kakel, klinker och dusch. Spotlights i taket och ljudanläggning under bastubänkarna. Här finns en pumpgrop som pumpar in vattnet från duschen till huset.

TRÄDGÅRD/UTEPLATS
Insynsskyddad altan med härligt söderläge och utsikt över trädgården. På altanen finns en utomhusdusch (med möjlighet till varmvatten, blandare i relaxen) samt en inbyggd ölkyl. Perfekta platsen för en varm sommardag! Rymlig och barnvänlig trädgård med stora grönytor som passar perfekt för lek och spring. Staket på både fram och baksida av trädgården. I trädgården finns jordgubbsplantor, svarta- och röda vinbärsbuskar, krusbärsbuske, grönsaksland, rabarber och hallon. Ett äldre äppelträd.

ÖVRIGT
Fiber indraget. Ljudanläggningen i bastun är även installerad mot altanen och är separerad mot från ljudanläggningen i huset. Kontrollcentret för ljudanläggningen i huset sitter i hallens skjutdörrsgarderob. Här kan man även ställa en dator som kopplas till dataskärmen vid köksön.
Den gamla husdelen är grundlagd med med betongplatta på mark med en s.k. sandwichkonstruktion (betongplatta/sandavjämning/övergjutning). Tillbyggnad har betongplatta på mark med ingjuten golvvärme och underliggande isolering.

Området

Berghem ligger i närheten av Gammliaområdet och Universitetet, cirka 2 kilometer från centrum. Området byggdes under 1950-talet och domineras av småhus med äganderätt och bostadsrättslägenheter. Inom området finns affärer, restauranger, skola med mera.

Närservice

På Axtorpsvägen, intill universitetet, ligger den välsorterade butiken ICA Nära med generösa öppettider. Granne med ICA ligger kvarterskrogen 'Rött Pub och Restaurang' och pizzerian 'Take Away'. Goda möjligheter till motion erbjuds på närliggande norra Europas största friskvårdsanläggning, IKSU, samt i Gammliaskogen med upplysta motionsspår. Berghem har även ett litet centrum med kiosk, frisersalong, blomsteraffär, pizzeria och kinesisk restaurang. Bankomat finns numera i ICA-butiken, som liksom stadsdelens centrum ligger vid Axtorpsvägen, en av centrala Umeås längsta gator. I närliggande Gammliaområdet finns bland annat Sävargården och Västerbottens museum. I stadsdelen finns Umeås äldsta förskola, Berghems förskola, som öppnades redan 1966. Här finns också en nybyggd förskola Morgonstjärnan samt Umeås enda Nattis (dvs nattöppen förskola). På Berghem finns även skola för årskurserna 1-6, Berghemsskolan.

Kommunikation

Från Berghem tar du dig lätt runt med cykel och buss till både centrum och andra delar av Umeå. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter