Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Vallnäsvägen 22

Storuman

595 000 kr

Se alla bilder

Besiktigad!

DontShowBidding

3

Bostadsfakta:

Antal rum 5 rum
Boarea + Biarea 103 kvm + 67 kvm
Taxeringsinformation

Byggnad

Byggnadstyp 1-plansvilla med källare
Byggnadsår 1962
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 18 maj 2021
Energiklass: C
Energiprestanda: 204 kWh/m² (Atemp) och år
Primärenergital: 86 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Grundläggning: Källare
Stomme: Trä + Betong
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä + Betong
Tak: Tegel
Fastighetsbet. Orren 2

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 47 935 kr/år
varav
Uppvärmning: 30 000 kr
El: 9 237 kr (5582 kWh)
VA: 2 772 kr
Sotning: 600 kr
Renhållning: 1 445 kr
Försäkring: 3 881 kr
Beräknat antal pers: 1
Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt med 1680 kr
Kommentar Uppvärmningen är kostnaden för fjärrvärme, detta är en ungefärlig kostnad då Skellefteå kraft ej kan ge säljaren exakta uppgifter. Senast årsförbrukningen för uppvärmningen var 33 460 kWh samt 3 900 kWh för varmvatten. Kostnaden för VA är en fast årsavgift. Tillkommer gör kostnaden per kbm förbrukning vatten. Se Storuman kommun för mer info. Tillkommer en kostnad för renhållning på 2,40 kr/kg samt en fast kostnad per kärl, se mer info Storumans kommun. Säkring 20A.Säkring 16A.
Taxeringskod 220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde 224 000 kr varav mark 39 000 kr
Summa pantbrev 300 400 kr
Tomt
Areal: 1208 kvm
Typ: Trädgårdstomt
Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Tillträde Sälj önskar tilltr v.31

Centralt belägen villa med närhet till skolor, förskolor, butiker och Badsjön!

Välkommen till denna mysiga villa, belägen i centrala Storuman. Det är ett hus med en annorlunda planlösning med rum som har alternativa användningsområden. Utförandet av bostaden idag tillåter ett uthyrningsrum med ett eget litet kök, egen WC samt dusch i källaren. Ett stort och luftigt vardagsrum med eldstad, ett stort kök, balkong från ett av tre sovrum, utgång till en farstukvist som leder ut till baksidan av huset där ett trädäck har anlagts på delar av gräsmattan. I källaren finns en bastu, hobbyrum samt en matkällare med en tillhörande jordkällare. På tomten finns även förrådsbyggnad, vedskjul samt ett växthus. Närhet till butiker, skolor, förskolor, Badsjön, idrottsanläggningen mm.
- NÄRHET TILL FÖRSKOLOR, SKOLOR OCH BADSJÖN
- MÅNGA RUM MED ALTERNATIVA ANVÄNDNINGSOMRÅDEN
- ÖPPEN SPIS
- BASTU
- STOR TRÄDGÅRD MED TRÄDÄCK, FÖRRÅD, VÄXTHUS
- BESIKTIGAT AV SÄLJAREN

BOSTADSPLAN

NEDRE HALL
När du kliver in över tröskeln kommer du till en hall med garderober till vänster och till höger ligger den delen av bostaden som har använts som uthyrningsdel. Det är en mindre WC samt en garderob i direkt anslutning till detta rum. Hallen fortsätter rakt fram och här finns det ytterligare avhängningsyta och garderober. Från denna del av hallen tar man sig en halvtrappa upp till vardagsrum och kök samt att man tar sig till garaget, källartrappan och ett mindre rum som är passar utmärkt till att användas som hemmakontor. På golvet ligger ett nylagt klickgolv i en ljusgrå färg och väggar och tak är målade i vitt.

SOVRUM/MÖJLIG UTHYRNINGSDEL
Förutom plats för både säng, mindre soffa och bord är här inne ett trinettkök och ett kylskåp. Förra ägaren hyrde ut denna del, men självklart kan man ha detta rum som sovrum eller gästrum. Rummet har en egen WC direkt utanför rummet. Mitt emot WC’n är en platsbyggd garderob. Väggen är klädd i en brunlaserad bröstpanel samt en grå tapet. Grå plastmatta på golvet och vitmålat tak.

MELLAN HALL
En halvtrappa upp kommer man till mellanhallen. Denna del av huset fördelar vardagsrum, kök, altandörr ut till verandan mot bakgården samt en halvtrappa upp till sovrummen och badrummet. Väggen mot köket har en fondvägg med i vit tapet på nedre delen, avgränsad med en vit list och en mönstrad svart/vit/grå tapet ovan listen.

VARDAGSRUM
Ett stort och härligt rum som gott och väl rymmer både soffgrupp och matbord. Stora fönster som ger ett fint ljusinsläpp. I ena hörnet av rummet är en fin, nybesiktigad eldstad. På golvet ligger ett parkettgolv, en ljus tapet på väggarna samt vitmålat tak.

KÖK
Ett kök med gott om förvaringsmöjligheter. Bra med arbetsytor och plats för ett normalstort köksbord. Det finns spis/ugn, fläkt, diskmaskin och kylskåp. Ovan bänkskivan i laminat och rostfritt stål är det ett kakel i beige färg. Väggarna har en grå bröstpanel med en ljus tapet ovan. På golvet ligger ett grått klickgolv och vitmålat tak.

ÖVRE HALL
Härifrån tar man sig till badrummet samt tre sovrummen.

BADRUM
Badrummet rymmer dusch, WC, handfat samt en toppmatad tvättmaskin. På golvet ligger ett klinker i en beige ton, samma klinker följer upp på väggen i duschhörnan. På övriga väggar är det kaklat med vitt kakel från golvet och ca två tredjedelar upp, resterande del av väggen har en ljus tapet.

SOVRUM 1
Fönstret i detta rum vetter mot norr. Storleken ligger mitt emellan de två övriga sovrummens storlekar. Det är två platsbyggda garderober samt ett linneskåp. Gul tapet och ljust klickgolv.

SOVRUM 2
Det här är det största sovrummet. Fönster i två väderstreck, öster och söder. Tre platsbyggda garderober samt ett linneskåp. Ljusa tapeter och klickgolv.

SOVRUM 3
Det minsta sovrummet. I detta rum har man en balkong i söderläge. En platsbyggd garderob. Fondväggar i lila, vita och gula våder samt ett klickgolv.

KÄLLARPLAN
Hela källarplanet har vitmålade väggar och tak samt målat grått golv. Undantag är matkällaren.

KLÄDKAMMARE/HEMMAKONTOR
Rakt fram när man kommer in från nedre hallen ligger ett rum som skulle vara optimalt för ett hemmakontor. Förra ägaren har använt det som förråd/klädkammare. Fönstret är i norrläge. Ljusa tapeter och brun plastmatta.

GARAGE
Direkt till höger ligger garaget. Garageporten är på husets östra gavel. Det finns hyllor för förvaring. En golvbrunn längst in i garaget.

TRAPP/HALL
När du kommer ner på källarplan har du teknikrummet till vänster, tvättstuga/bastu/dusch till vänster, vägg i vägg med teknikrummet, rakt fram ett hobbyrum samt matkällaren direkt till höger.

TVÄTTSTUGA/BASTU/DUSCH
Tvättstugan och bastu/dusch ligger vägg i vägg. Man går in tvättstuga från hallen och sen vidare in till bastu/dusch. I tvättstugan ryms en mindre arbetsbänk, några skåp för förvaring samt ett grovtvättställ. Bastun är byggd som ett rum i rummet. Duschkabin.

HOBBYRUM
Ovan arbetsbänken är träskivor fastsatta för att hänga upp verktyg på. I detta rum finns också lucka för att kasta in ved.

MAT-/JORDKÄLLARE
Många hyllplan som rymmer en hel del. I direkt anslutning finns jordkällaren.

ÖVRIGT
Fiber är draget till fastighetsgräns.
TV via antenn.
Uppvärmningen är vattenburen och den före detta ägaren värmde upp bostaden med fjärrvärme samt vedeldning.
Säljaren vet ej med säkerhet om dränering är gjord.
Stor kallvind med bra förvaringsutrymme.
På tomten finns ett större förråd som även har ett loft för förvaring. I direkt anslutning förrådets södra kortsida finns ett växthus. Det är även ett större vedskjul längst ’ner’ på fastigheten.
Veden ingår ej i köpet.
Det är en större veranda som leder ut till gräsmattan. Ägaren byggde en trall väster om verandan där man kan njuta av kvällssolen.
Balkongen ovan entrédörren är förberedd för att förlängas.

2021 Inför försäljningen har följande gjorts: ommålning av skåpluckor i kök samt väggar i nedre och mellan hall. Nytt golv i båda trapporna samt båda entréhallarna nere. Brandskyddskontroll och sotning den 21/5 av öppen spis.
2020 Ny toppmatad tvättmaskin till badrummet.
2018 Monterades in garderoberna med spot i entrén.
2015 Gjordes badrummet om av ägaren själv. Nytt golv i köket.

Området

Planskiss

Planritning
Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter