Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Spele-Bengts väg 3

Oskarström

2 500 000 kr

Se alla bilder

Besiktigad!


Visning

Tidsbokad visning

Söndag 26/9 10.00-12.00

Bostadsfakta:

Antal rum 7 rum varav 4 - 5 sovrum
Boarea + Biarea 182 kvm + 36 kvm
taxeringsinformation

Byggnad

Byggnadstyp 1½-plansvilla
Byggnadsår 1979
Uppvärmning Bergvärme med vattenburet system och braskamin
Ventilation Mekanisk från- och tilluft
Energideklaration
Utfärdad den 4 februari 2014
Energiklass: D
Energiprestanda: 73 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Tegel/trä
Fönster: 3-glas isolerglas
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Övrigt 2021 Uppfräschning av balkong.
2021 Nya stuprör.
2017 Nya innertak med spotlights i kök/hall.
2017 Tapetsering hall.
2018 Altandäck med badtunna.
2017 Pergola trädgård.
2015 Altandäck (fram till badtunna).

Ytskikt har löpande renoverats.

Anslutningar: Fiber (Halmstads stadsnät).
Fastighetsbet. Oskarström 5:41

Övriga byggnader

Vidbyggt garage samt förråd/gäststuga.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 47 465 kr/år
varav
Uppvärmning: 34 216 kr
El: 0 kr (18290 kWh)
VA: 4 640 kr
Renhållning: 2 609 kr
Försäkring: 6 000 kr
Beräknat antal pers: 4
Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt med 8524 kr
Kommentar I uppvärmningskostnaderna ingår kostnad för EL.
Taxeringskod 220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde 1 414 000 kr varav mark 190 000 kr
Summa pantbrev 1 368 000 kr
Tomt
Areal: 817 kvm
Typ: Hörntomt
Tomtbeskrivning Otroligt välskött trädgårdstomt med fantastiska umgängesytor och i idealiskt västerläge!
Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Tillträde enligt överenskommelse

På återvändsgata och med en fantastisk utomhusmiljö!

Stor härlig villa på över 180 kvm med utmärkta umgängesytor såväl inne som ute och med en parkliknande trädgård som pricken över i:et! En mycket trevlig villa som innan nuvarande ägare förvärvade fastigheten bestod av 2 separata lägenheter på vardera våningsplan (separata ingångar samt kök och badrum på båda våningsplanen). Passar således perfekt till den större familjen eller som generationsboende! Varmt välkommen!
Entré
Inbjudande entréhall med ekparkett på golv och grå väggar. Öppnas upp till ett större hallutrymme.

Vardagsrum
Trevligt vardagsrum med utgång till altan och den härliga utomhusmiljön. Här finns plats för både matbord som för den stora soffgruppen och dessutom förhöjer den trevliga braskaminen mysfaktorn och sprider skön värme under kalla vintermånader. På golvet ligger snygg ekparkett och väggarna är vita i kombination med fondvägg.

Kök
Rejält kök med gott om förvaring, bra med arbetsyta och separat matplats för 6 personer. Skåpsluckor av trä avdelas med mörka stenbänkskivor och stänkskydd av kakel. Köksutrustning bestående spis, fläkt, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd.

Badrum (bottenvåning)
Fräscht helkaklat badrum. Badrumsutrustning bestående av vägghängd wc, tvättställ med kommod, högskåp, handdukstork och bubbelbadkar.

Allrum
Mysigt allrum med utgång till uterum, vilket idag används som tv-rum. Ekparkett på golv och vita väggar i kombination med fondvägg.

Sovrum
2 bra sovrum på bottenvåningen. Ett barnrum med ekparkett på golv samt vita väggar i kombination med behaglig fondtapet samt master bedroom med gott om förvaring genom skjutgarderob och med utgång till den parkliknande trädgården.

Groventré/Tvättstuga
Groventré från vilken man når garage. Dessutom med både separat WC, pannrum, badrum med möjlig bastu, bra tvättstuga samt stort förråd. Mycket praktisk och användbar yta.

Allrum
Stort härligt allrum på ovanvåningen med separat sällskapsyta, arbetsyta, separat klädkammare och utgång till balkong. Parkett på golv samt vita väggar i kombination med matchande tapet.

Sovrum
2 bra sovrum på ovanvåningen vägg i vägg med varandra. Det ena av sovrummen har tidigare varit kök då villan användes som generationsboende. Vattenledningar finns kvar för den som önskar att återställa. Ett sovrum med ekparkett på golv och grå väggar samt ett med heltäckningsmatta på golv och grårandig tapet.

Badrum (ovanvåning)
Helkaklat badrum med vitt kakel och grå klinker. Badrumsutrustning bestående av wc, tvättställ med kommod, spegelskåp, tvättmaskin och duschplats.

Området

Ortsnamnet kommer från Oscar Björkman som 1844 köpte en bit mark med tillhörande vattenfall vid Nissan. Han byggde ett sågverk på fastigheten, som han döpte efter sig själv, Oscarström. Vid sekelskiftet var det fina laxfisket en stor turistattraktion som drog folk till området och idag är det ett välmående samhälle med drygt 4000 invånare. Idag är det många yngre som bosätter sig i Oskarström då fördelarna är flera. Samhället omges av såväl lövskog som stora områden av granskog vilket ger en härlig naturkänsla i hela området. Nissans vackra flöde är ett naturligt inslag i Oskarström vilket man når lätt var man än befinner sig. Oskarström ligger lättillgängligt endast 17 km från Halmstad city vilket gör att man lätt pendlar från det natursköna området in till stan via väg 26. Det går även både buss och tåg till Halmstad och Jönköping. Servicenivån är hög med förskolor och grundskola upp till åk 9, fritidshem samt fritidsgård. På fritiden är det många som nyttjar fotbollsanläggningen, utomhusbadet med uppvärmd 50m bassäng, skidbacken med lift, idrottshallar och skridskobanan. Den offentliga servicen erbjuder även vårdcentral, folktandvård, apotek, ålderdoms och sjukhem, gruppboende och servicelägenheter. För det dagliga livet finns också två större matbutiker, bensinstationer, pizzerior, blomsteraffär, en mindre biograf, kiosker, cykelaffär mm. Samhället har även egen bank samt brandstation.

Övrigt

Förskolor: Dalshalls förskola, Furulunds förskola Vrenninge förskola, Alléns förskola, Espereds förskola Skolor: Esperedesskolan Åk F-6 Skavbökeskolan Åk F-6 Österledsskolan Åk 7-9

Planskiss

Planritning
Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter