Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Trumpetaregränden 5

Oscarshem Lund

5 695 000 kr

Se alla bilder


Visning

Bokad visning. Anmäl dig på MOHV.se

Söndag 18/4 13.00-15.00

Bostadsfakta:

Antal rum 6 rum varav 5 sovrum
Boarea + Biarea 132 kvm + 30 kvm
taxeringsinformation

Byggnad

Byggnadstyp Kedjehus
Byggnadsår 1961
Uppvärmning Luft/vatten-värmepump (2014) Golvvärme/radiatorer
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 2 oktober 2013
Energiklass: -
Energiprestanda: 189 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Lättbetong Siporex (ej blåbetong)
Fasad: Målad lättbetong/trä
Fönster: 3-glas (2012)
Bjälklag: Betong
Tak: Papp
Övrigt Alla fönster bytta till 3-glas 2012
Nya ekgolv i 3 sovrum 2012
Fiber indraget 2014
Nytt värmesystem 2014
Ny armatur utomhus vid uteplats och odlingshörnan samt nya uttag 2014
Installerat jordfelsbrytare 2015
Totalrenoverat badrum 2015
Totalrenoverat duschrum 2015
Nya Hängrännor och stuprör 2016
Ny träpanel på framsidan och baksida 2016
Dränering längs fasad mot grannens trädgård 2016
Ny takpapp på garaget 2019
Elektrisk garageport
Gas finns i gatan
Anticimex gjorde en försäkringsbesiktning 2019 utan anmärkningar (fuktkontroll mm).
Fastighetsbet. Helmfelt 6

Övriga byggnader

Sammankopplat garage med avdelning för förvaring (kan göras om till boyta).

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 31 449 kr/år
varav
El: 20 700 kr
VA: 7 725 kr
Renhållning: 3 024 kr
Beräknat antal pers: 3
Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt med 8524 kr
Kommentar i elen ingår även uppvärmning. I detta hushållet förbrukas mkt vatten pga att det badas mkt.
Taxeringskod 220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde 2 859 000 kr varav mark 1 246 000 kr
Summa pantbrev 2 555 000 kr
Tomt
Areal: 374 kvm
Typ: Trädgårdstomt
Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Samfällighet/GA Avtalsservitut Ledning
Last: Avtalsservitut: Ledning, 12-IM3-61/950.1

Underbar enplansvilla på bästa läge på Oscarshem!

På omåttligt populära Oscarshem, längs barnvänliga och lugna gator finner vi Trumpetaregränden, i närområdet mer känd som Trädgatan på grund av sina vackra och upplysta Körsbärsträd. Här på nummer 5 ligger ett välskött och renoverat enplanshus med inte mindre än fem sovrum. Huset har sedan tidigare förlängts och byggts ut och på så vis gett utrymme för den stora familjen. På senare tid har större renoveringar gjorts där bland annat båda badrummen, värmesystemet och fönster bytts ut. Men den charmiga 60-talskänslan har bevarats på ett skickligt sätt. Trädgården i optimalt sydvästläge är helt insynsskyddat från grannar och har en bred variation av växter och träd. Denna atriumliknande oas med både träaltan och gräsytor är en fantastisk plats att vistas på. Detta är ett hem med både funktion och en underbar känsla. Välkomna på visning!
På omåttligt populära Oscarshem, längs barnvänliga och lugna gator finner vi Trumpetaregränden, i närområdet mer känd som Trädgatan på grund av sina vackra och upplysta Körsbärsträd. Här på nummer 5 ligger ett välskött och renoverat enplanshus med inte mindre än fem sovrum. Huset har sedan tidigare förlängts och byggts ut och på så vis gett utrymme för den stora familjen. På senare tid har större renoveringar gjorts där bland annat båda badrummen, värmesystemet och fönster bytts ut. Men den charmiga 60-talskänslan har bevarats på ett skickligt sätt. Trädgården i optimalt sydvästläge är helt insynsskyddat från grannar och har en bred variation av växter och träd. Denna atriumliknande oas med både träaltan och gräsytor är en fantastisk plats att vistas på. Detta är ett hem med både funktion och en underbar känsla.

Området Oscarshem utarbetades av de välkända arkitekterna Fritz Jaenecke & Sten Samuelson i mitten av 1950-talet och husen ritades i en modernistisk stil där fruktträd bildar alléliknande gator med parkeringsplats till varje hus. Här skapades en trygg plats för barnfamiljer med förskola, skola, grönytor och bra bussförbindelser i området. Via cykelväg nås centrum på några minuter.

HALL

Vi välkomnas av en vacker hall i vinkel med bevarat klinkergolv från byggåret och vitmålade väggar. Lite längre in från entrén finns en klädkammare och ner mot sovrummen finner vi två garderober.

SOVRUM

Till höger i hallen ligger det första sovrummet. Bra i storlek som även kan nyttjas till kontor eller inredas till "walk in closet".

KÖK

Ljust och fräscht originalkök som uppdaterats med vitmålade luckor, nytt kakel, parkettgolv av ask och nyare maskinellutrustning. Vitvarorna består av spis (2016), kyl/frys (2012), diskmaskin (2019) och spisfläkt. Härligt ljusinsläpp från fönstren ut mot den lummiga gatan. Matplats för 4 personer.

VARDAGSRUM

Det stora sällskapsrummet som blir knytpunkten i huset är ljust och luftigt med stora fönster och utgång till altanen och trädgården. Rummet är inrett med vacker originalparkett och en grå nyans på väggarna. Gott om utrymme för både matsalsmöblemang och soffgrupp.

MASTER BEDROOM

Vägg i vägg med vardagsrummet ligger det största av sovrummen. Helt privat med utsikt över den vackra och välskötta trädgården. Ekparkett och vita väggar så när som på en sober fondvägg.

SOVRUM

Innanför "masterbedroom" hittar vi ytterligare ett sovrum, perfekt som barnrum eller kontor. Samma vackra ekparkett och målade väggar. Utgång till trädgården.

BADRUM

Topprenoverat badrum från 2015 (våtrumsintyg finns) i tidlös design med mörkgrått klinkergolv och vita rektangulära kakelplattor på väggarna. Här finner vi badkar, WC, tvättställ med kommod, vägghängt spegelskåp och handdukstork. i taket sitter spotlights och naturlig ljus kommer in från takfönstret.

DUSCHRUM

Duschrummet som från början bestod av en enkel WC renoverades och byggdes om 2015 och rymmer nu även dusch. Stilrent och lyxigt inrett med svart mosaikklinker och svarta kakelplattor. WC, tvättställ med kommod, spegel och avskärmande glas mot duschen där det sitter både takdusch och vanligt munstycke.

SOVRUM

Sovrummet längst bort i hallen är av god storlek och inrett med nyare ekparkettgolv och vitmålade väggar. Här får man enkelt plats med en dubbelsäng. Inbyggda garderober.

SOVRUM

Sovrummet intill är inrett på samma sätt och även här finns inbyggda garderober. Fönster mot trädgården ger en lugn atmosfär.

TVÄTTSTUGA

Praktisk tvättstuga som har access från både garaget och köket. Tvättmaskin och torktumlare (2008) samt plats för hängning av tvätt.

GARAGE

Garaget med sin elektriska port är av god storlek (totalt 30 kvm) och uppdelat i två delar. Den bortre delen med utgång till trädgården är perfekt till förvaring och verktyg medan den större ytan rymmer bilen. Detta utrymmet har vissa i området omvandlat till boyta.

Området

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter