Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Skolgatan 9

Bankeryd - Centrum Bankeryd

3 495 000 kr

Se alla bilder

Besiktigad!

ShowHighestBid

3

Budgivning pågår

Budgivare 3: 3 660 000 kr

Bostadsfakta:

Antal rum 4 rum varav 3 sovrum
Boarea + Biarea 101 kvm + 88 kvm
taxeringsinformation

Byggnad

Byggnadstyp 1½-plansvilla med källare
Byggnadsår 1955
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 20 april 2021
Energiklass: C
Energiprestanda: 167 kWh/m² (Atemp) och år
Primärenergital: 81 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Tegel
Fönster: 3-glas isoler
Bjälklag: Trä & Betong
Tak: Halvglaserade betongpannor
Övrigt UTEPLATSER
Inglasat uterum & altan, söderläge
Uteplats med trädäck i söder- och västerläge.
Balkong i sydväst.

PARKERING
Garage med plats för en bil och uppfart med plats för ytterligare en bil. Fri parkering längs trottoaren intill fastigheten.

FIBER
Indraget 2013. Uttag i de olika rummen med möjlighet till fler.

UTFÖRDA RENOVERINGAR
* 2021 - Mindre dränering vid utbyte av vattenservis
* 2020 - Uppförande av garagebod
* 2020 - Ny balkongdörr, 3-glas
* 2019 - Fönster ommålade i omgångar, senast 2019
* 2019 - Okulär besiktning av skorsten
* 2016 - Nya sovrums- och köksfönster i 3-glas
* 2016 - Nytt golv, nya väggar samt nytt plasttak i uterummet (Målades även om)
* 2015 - Golvbyte i kök och installation av markiser
* 2013 - Installation av fiber
* 2011 - Ombyggnation av garagets tak med förvaringsvind.
* 2010 - Byte av tak & renovering av skorsten
* 2010 - Uppförande av garageboden
* 2008 - Uppförande av friggebod & trädäck, vedförråd samt mindre garage för kärra
* 2008 - Ny altandörr, 3-glas
* 2006 - Kall och varmvattenledningar byttes i samband med kök och toalettrenovering (Även avloppsledningar i över- och mellanvåning samt ner i källaren)
* 2006 - Renovering av badrummet på entréplanet
* 2002 - Installation av fjärrvärme
* 2002 - Uppförande av altanfönster & yttre skjutdörr i enkelglas
* 1995 - Första ombyggnationen av altanen och det inglasade uterummet
* 1992 - 3-glas fönster i vardagsrummet (Förra ägaren)
* 1978 - Uppförande av halvöppen altan (Förra ägaren)
Fastighetsbet. Attarp 2:290

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 40 392 kr/år
varav
Uppvärmning: 13 204 kr
El: 11 335 kr
VA: 7 280 kr
Renhållning: 4 000 kr
Försäkring: 4 573 kr
Beräknat antal pers: 2
Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt med 8524 kr
Kommentar Driftkostnaden är baserad på nuvarande ägarens förbrukning med 2 vuxna i hushållet.
Taxeringskod 220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde 2 028 000 kr varav mark 701 000 kr
Summa pantbrev 1 523 350 kr
Tomt
Areal: 1188 kvm
Typ: Trädgårdstomt
Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Samfällighet/GA Avtalsservitut Starkströmsledning
Förmån: Officialservitut Väg, 06-BAD-721.1
Last: Avtalsservitut: Starkströmsledning, 0680IM-05/30585.1

Gediget 1-familjshus centralt beläget med närhet till det mesta!

Välkommen till Skolgatan 9, en lugn och stillsam gata i centrala Bankeryd!

Här är större renoveringar, som exempelvis tak- och fönsterbyten, åtgärdade. Nyligen utfördes en mindre dränering i samband med den nya vattenservisen. Nu är det dags för nästa ägare att ta vid och skapa egna minnen i detta välvårdade hus! Med bara några minuters gångavstånd till Attarpsskolan och Bankeryd station är läget rätt oslagbart för de flesta.

Bostaden är en 1½-plansvilla på 101 kvm fördelat på 4 RoK med inredd källare. Innanför entrén möts Ni av en öppen och ljus hall med tillgång till entréplanets alla välplanerade rum. De stora sociala ytorna i vardagsrum och matsal bjuder in till härliga träffar med släkt och vänner. På kvällarna kan braskaminen användas för maximal mysfaktor!

"Den nya ägaren kommer att få uppleva mysiga kvällar vid braskaminen och soliga grillkvällar på utealtanen."

I anslutning till gästrummet ligger det inglasade uterummet, ett favoritutrymme i söderläge som erbjuder goda solchanser större delar av dagen. Med tillhörande altan, praktisk för storgrillaren, och smidig tillgänglighet till tomten på ca 1 200kvm så lämnas lite att önska. De nuvarande ägarna har även valt att slå upp ett trädäck intill friggeboden med plats för loungeset eller varför inte en mindre solsäng?

"I området finns bra promenadstråk ner till Furuvik och Vidablick samt Bankerydsleden med grillplatser på utsikten."

Huset ligger i ett barnvänligt område och har ca 5 minuters gångavstånd till Attarpsskolan, Attarpsbadet, Attarpsdammen med tillhörande grillplats samt livsmedelsbutiker. Dubblera avståndet och Bankeryd station hamnar inom tacksamt avstånd. Området erbjuder även föreningsaktiviteter, frisörsalonger, konditori och restauranger samt gym.

Låt nu inte den här drömbostaden glida dig ur händerna utan hör av dig till ansvarig mäklare, så berättar vi mer!
Vem vet, detta kanske kan bli just ditt drömhem?

Maybe it's time to MOHV?

- ENTRÉPLAN -

HALL

Via den charmiga entrédörren med mönstrat glasparti välkomnas Ni till en öppen och ljus hall där entréplanets alla rum är nåbara samt källardörren. Avhängningsyta och en skjutbar garderob direkt till vänster. Trappan upp till övervåningen direkt till höger. Ljusinsläpp från nordost och väst. Väggarna är inredda med ljust trä, på golvet ligger trestavsparkett med vita detaljerade golvlister och taket är vitt.

BADRUM

Utrustat med toalett, linneskåp, dusch med glasväggar, handfat med kommod, spegelskåp med spotlights, vattenburen golvvärme och knappstyrd fläkt. Väggarna har ljusbeige kakel och taket är vitt med inbyggda spotlights. På golvet ligger delvist mörkt och ljust klinkergolv.

GÄSTRUM

Mellan hallen och det inglasade uterummet finner Ni detta rum som idag brukats av nuvarande ägare i form av gästrum. Här finns flertalet möjligheter att forma ett rum efter eget behag eller kanske till och med utöka köket. Väggarna är ljusgrå med två tegelmönstrade fondväggar längs långsidan och taket är vitt. På golvet ligger trestavsparkett med höga och vita golvlister.

UTERUM

Inglasat uterum på ca 15 m2 med ljust parkettgolv och vitmålat trä på väggarna. Ljusinsläpp från 7st fönster, varav 4 är skjutbara. Genom den skjutbara glasdörren nås altanen med trädäck och trappan ner till trädgården. I uterummet finns bra plats för större matgrupp och en praktisk avlastningsbänk monterad längs husväggen. Den inbyggda infravärmen skapar ett behagligt klimat året om.

KÖK

Bostadens öppna kök erbjuder generöst med förvaring- och arbetsyta samt plats för en mindre matgrupp. Matsalen i intilliggande rum. Maskinparken består av induktionshäll, ugn, fläkt, diskmaskin, mikro samt kyl (-13). Här finns även ett städskåp och skafferi. Den svarta bänkskivan i laminat har dubbla diskhoar i rostfritt stål med förlängd avrinningsyta. Det stora fönstret i sydöst ger lyster till de vita köksluckorna och ljusa väggarna med en fondvägg. På golvet ligger trestavsparkett och taket är vitt.

VARDAGSRUM & MATSAL

Från hallen samt köket nås en större social yta som idag nyttjas till både matsal och vardagsrum. Här finns plats både för en större matgrupp och större soffgrupp, en perfekt belägen tv-hörna när maten på bordet är slut. Missa inte heller att utnyttja kaminen, placerad i den öppna spisen och vinklad, för extra mysfaktor! Ljusinsläpp från syd och väst med tillhörande markiser om solen bränner på allt för mycket. På golvet ligger trestavsparkett med vita detaljerade lister och i taket sitter vit spännpapp. Väggarna är ljusa och intill kaminen finns träbeklädd bröstpanel. Ovan kaminen och som fondvägg längst in i matsalen sitter samma trämönstrade tapet.

- ÖVERVÅNING -

HALL

Trappan upp tar dig till ovanvåningen med en klädkammare, ett förråd, ett mindre badrum samt två sovrum och balkongen. Väggarna är ljusmönstrade och på golvet ligger parkett. Snedtak på hela övervåningen förutom i hallen.

SOVRUM 1

Huvudsovrummet. Fondväggar med blomstrat mönster längs kortsidan och träreglade väggar i vitt längs långsidan. Ljusinsläpp från nordost. Härifrån nås en enskild sidovind.

KLÄDKAMMARE

Väggarna och taken är vita med parkett på golvet.

FÖRRÅD

Mindre förråd som mynnar ut i sidovind. Väggarna och taken är vita med parkett på golvet.

WC

Vita väggar och vitt snedtak med beige klinkergolv. Utrustat med toalett, handfat med delvis kaklad vägg samt spegel.

SOVRUM 2

Likvärdigt utförande som i huvudsovrummet fast här är fondväggen istället trämönstrad. Tillgång till enskild sidovind samt bostadens balkong på ca 3 kvm i sydvästlig riktning.

- KÄLLARPLAN -

SOVRUM 3

Källartrappan i ek leder dig förbi ett kallförråd samt matkällare, med tillhörande frys (-15), till det tredje sovrummet. Här är väggar och tak i vitt. På golvet ligger ljus enstavsparkett. Ljusinsläpp från nordost. Rummet har många tänkbara användningsområden.

TVÄTTSTUGA

Bostadens praktiska tvättstuga utrustad med fläktkonvektor, tvättmaskin (-15), tvättho med arbetsbänk samt en duschkabin (-19). Goda förvaringsmöjligheter i form av två skåp under arbetsbänken samt ovan- och underskåp vid avlastningsbänken mitt emot. Gott om plats att hängtorka kläder i taket. Väggar och tak i vitt och på golvet ligger ljusgrått klinker. Ljusinsläpp från mönstrat fönster i öst. Utanför tvättstugan finns husets proppskåp på väggen och ett trappförråd.

FÖRRÅD/GROVENTRÉ

Genom tvättstugan tar Ni er till det gamla pannrummet som idag brukas av nuvarande ägare till förrådsutrymme. Här finns bostadens groventré med avhängningsyta direkt till höger vid dörren. Tillgängligt finns en vedkamin och fjärrvärmecentralen. Utanför groventrén bakom dörren fin utrymme för att lagra ved. Ljusinsläpp från mönstrat fönster i sydost. Väggar och tak samt klinkergolvet är vitt.

HOBBYRUM

I "möjligheternas rum" på ca 17kvm är det enbart din fantasi som sätter gränsen till dess potential. Idag ett ljudisolerat hobbyrum med gott om förvaringsmöjligheter. Väggar och tak är vita och på golvet ligger betonggolv med fuktskyddat trallgolv ovanpå. Ljusinsläpp från nordväst och sydväst.

Området

Bankeryd är en tätort belägen cirka tio km nordväst om Jönköping. Bankeryd består mestadels av villor och flerfamiljshus och det naturnära läget samt närheten till Jönköping gör detta till en populär plats att bygga bo på. Bankeryd erbjuder ett rikt föreningsliv med flera idrottsklubbar, förskolor samt grundskolor upp till årskurs 9.

Närservice

I Bankeryd finns ett brett lokalt serviceutbud med bland annat mataffärer, skoaffär, resebyrå, bank och bageri. På orten finns även restaurang och flera pizzerior.

Kommunikation

Bankeryd trafikeras av både linje- och länsbussar och på orten finns tågstation där Vättertåget mellan Skövde och Nässjö stannar.

Planskiss

Planritning
Planritning
Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter