Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Skärvstensgatan 20

Mariehöjd Umeå

2 185 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

3

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Skärvstensgatan 20

Antal rum 3 rum + Kök
Boarea 66,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 52-3267-1-44-2
Våning 5 av 6, hiss finns
Ekonomi Pris: 2 185 000 kr utgångspris
Avgift: 3 800 kr/mån ink, värme, kallvatten, internet och tv
Andel i föreningen: 1,45139%
Andel av årsavgift: 1,45139%
Kommentar Föreningen har individuell mätning av elen och varmvatten förbrukning, kommer alltid på första kvartalsräkningen på månadsavgiften. Inloggning finns för varje lgh så man kan följa sin egen förbrukning.
Pantsatt Nej
Allmänt Generös balkong med inglasning i solfyllt västerläge.
Till lägenheten hör ett förråd beläget i entréplan.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 2018
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration Finns för närvarande inte
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Fastighetsbet. Skärvstenen 1
Kliv in i denna Stilsäkra och nyproducerade (2018) gaveltrea på 5:e våningen med vackert ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck. Lägenheten har genomgående hög standard med trendiga tillval, enhetligt parkettgolv och disponerar öppna och ljusa umgängesytor, modernt kök med smakfulla tillval, två fina sovrum samt helkaklat duschrum med egen tvättutrustning och golvvärme. Stor och inglasad balkong i solfyllt sydvästläge med rogivande utsikt mot innergård sätter guldkant på boendet! På Mariehöjd bor ni i Umeås mest expansiva område med närhet till Universitetet, NUS, IKSU och vackra Nydalasjön och dess rekreationsområde. I närheten finns bra service och god kommunikation till centrum.

HALL
Inbjudande hall med plats för hatt- och skohylla samt lättare möblemang. Hallen öppnar gästvänligt upp mot det sociala vardagsrummet och köket. Vitmålade väggarna och på golvet ligger ett stilrent parkettgolv som enhetligt löper vidare in samtliga rum.

VARDAGSRUM
Trivsamt allrum med härligt ljusinsläpp från fönster i två väderstreck och delvis öppen planlösning mot kök. Vardagsrummet är luftigt och lätt att möblera med variation och erbjuder plats för soffa med tillhörande tv-möbel samt generös matgrupp.

KÖK
Modern och tidlös köksinredning från Marbodal med vita skåpluckor, vitt kakel samt arbetsbänkar i eklaminat. Köket erbjuder gott om arbetsyta och förvaring genom flertalet högskåp och utdragslådor. Bra belysning i tak via dimbara spottar. Kökets maskinella utrustning är i rostfritt utförande och innefattar inbyggd ugn och mikro, induktionshäll, integrerad diskmaskin samt fullstor kyl och frys.

SOVRUM 1
Lägenhetens stora sovrum har utrymme för dubbelsäng och sängmöbler samt bra förvaring genom tre garderober. Som en naturlig förläning av rummet nås den inglasade balkongen med högt och fint läge mot innergården. Balkongen har ett utmärkt sydvästläge med solmöjlighet under större delen av dagen och kvällen. Balkongen blir ett mysigt extrarum under årets varmare månader och kan inredas med både matgrupp och soffhörna.

SOVRUM 2
Det andra sovrummet har bra storlek och passar utmärkt som barnrum, gästrum alternativt som arbetsrum. Garderob till förvaring.

BADRUM
Lägenhetens duschrum är smakfullt inrett med takdusch, fast duschvägg, handfat med tillhörande kommod, spegelskåp samt spottar i taket. Kombinerad tvättmaskin och tumlare, praktisk arbetsbänk samt överskåp underlättar vardagen. Rummet är kaklat och klinkrat i vitt och grått och har skön vattenburen golvvärme.

Äntligen en gaveltrea till salu, högst upp i huset!

Kliv in i denna Stilsäkra och nyproducerade (2018) gaveltrea på 5:e våningen, högt upp i huset med vackert ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck. Lägenheten har genomgående hög standard med trendiga tillval, enhetligt parkettgolv och disponerar öppna och ljusa umgängesytor, modernt kök med smakfulla tillval, två fina sovrum samt helkaklat duschrum med egen tvättutrustning och golvvärme. Stor och inglasad balkong i solfyllt sydvästläge med rogivande utsikt mot innergård sätter guldkant på boendet!

På Mariehöjd bor ni i Umeås mest expansiva område med närhet till Universitetet, NUS, IKSU och vackra Nydalasjön och dess rekreationsområde. I närheten finns bra service och god kommunikation till centrum. Ett modernt boende som måste ses, välkommen på visning!

Förening

Skärvstensgatan 20

Förening

HSB Brf Mariehöjd 3

Allmänt om föreningen

HSB Brf Mariehöjd 3 är en bostadsrättsförening som förfogar över 80 st lägenheter belägna på adress Skärvstensgatan 18-22. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av HSB. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Föreningens syn på ekonomin är god. Månadsavgiften höjdes med 2% januari 2020 och ingen ytterligare höjning är planerad under 2020 enl ordförande 2020-11-11.

HUSETS SKICK
Mycket gott skick då huset byggdes 2017-2018. Inga renoveringar planerade i dagsläget. Tvåårsbesiktning av husen/alla lägenheter utfördes och blev klar i september i år (2020).
GÅRDEN
Det finns en stor innergård med grönytor och lekplats.
KABEL-TV OCH BREDBAND
Ansluten till Triple Play via Telia med Internet 100 Mbit ut och 100 Mbit in, fasta avgiften för IP-telefoni samt ca 20 st Tv-Kanaler. Detta är ett obligatoriskt tillägg om 212 kr/månad.
TVÄTTSTUGA
Finns ej. Alla lägenheter är utrustade med egen maskin.
ÖVRIGA UTRYMMEN
Styrelserum och uthyrningsrum. Plats för cyklar på innergården.
P-PLATS
Kallgarage 600:-/månad. HSB Kundservice säger att det är 5-6 st platser lediga 2020-11-11.

ÖVRIGT
HSB Brf Mariehöjd ligger i ett lugnt och naturnära område med närhet till matbutik, restauranger, NUS, Universitetet och vackra Nydalasjön. Bra bussförbindelser finns. Hemsida https://www.hsb.se/norr/brf/mariehojd3/ Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, (2020-11-11). Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Brf Mariehöjd ligger i ett lugnt och naturnära område med kort promenadavstånd till en ny stor mataffär, snabbmatsrestaurang, Mariehemscentrum samt Mariehemsängarna. På gång- och cykelavstånd finns Universitetet, NUS samt IKSU sport och till Umeå centrum finns fina cykelbanor samt tre busslinjer att välja på, varav den ena går vidare till nya handelsområdet Avion. I närheten av detta lugna område finns också löp- och skidspår, vid både Stadsliden och Nydalasjön- som också inbjuder till bad, fiske och fina strövområden.

Kommunikation

Från Mariehem tar du dig lätt runt med både cykel och buss. Busslinjerna 7, 1 och 2 går förbi mariehems centrum. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu

Övrigt

I Mariehem har du Mariehems centrum med bland annat ICA, frisersalonger och restauranger. Mariehem har även Mariehem SK idrottsklubb, belystna motionsspår, stort utbud av skolor och daghem, nydalasjön som erbjuder bland annat äventyrsbad, bangolfbana och äventyrslekpark. Du har även ängarna med beachvolleybollplaner, konstgräsplan och en frisbeegolfbana.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter