Ändrade rutiner för våra visningar och kundmöten.  Läs mer

Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Rågången 2a

Berghem Umeå

2 395 000 kr

Se alla bilder


Visning

Anmäl dig till visning via hemsidan!

Torsdag 6/8 12.30-13.00

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Rågången 2a

Antal rum 3 rum + Kök
Boarea 70,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 52-3204-1-62-5
Våning 3 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 2 395 000 kr utgångspris
Avgift: 4 312 kr/mån ink värme, vatten, internet, tv och hushållsel (mot avräkning)
Andel i föreningen: 1,26861%
Andel av årsavgift: 1,26861%
Tillträde enligt överenskommelse
Pantsatt Ja
Allmänt Underbar balkong med inglasning med utsikt över föreningens gård.
Till lägenheten hör två stycken rymliga förråd samt ett matkällarförråd med inbyggd frysbox.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1955
Energideklaration Finns för närvarande inte
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Fastighetsbet. Kontrollen 2
Kliv in i denna mycket stilsäkra trea med optimalt läge på Berghem. Lägenheten är helrenoverad från topp till tå i enhetlig stil med många fina detaljer och hög standard. I harmoni fördelas ombyggt och modernt planerat kök, generöst vardagsrum med utgång till inglasad balkong, två fina sovrum, helkaklat badrum samt rymlig hall med praktisk klädkammare.

Mycket välskött förening med väl underhållna hus, god ekonomi och många faciliteter för de boende. Allt är inkluderat i den angivna avgiften och tre stycken förråd tillhör lägenheten. Här bor ni nära universitetet, sjukhuset, busskommunikationer, matbutik och restauranger. Gång- och cykelavstånd till centrumkärnan samt populära Iksu-sportanläggning. Varva stadslivet med avkoppling i vackra Gammliaområdet eller Mariehemsängarna. Varmt välkommen på visning!

-Helrenoverad
-Avgiften inkluderar allt
-Optimalt läge nära Universitet, NUS och IKSU
-Tilltalande planlösning
-Inglasad balkong

HALL
Välkomnande och rymlig hall med bra möjlighet till avhängning av ytterkläder samt ytterligare förvaring i anslutande klädkammare. Snygga spotlights i tak. På golvet ligger ett mörkt laminatgolv som stilrent och enhetligt löper vidare i lägenheten.

KÖK
Helrenoverat och ombyggt kök i modern och tidlös stil med många fina detaljer. Skåpinredningen och kaklet är i klassiskt vitt och både mörk arbetsbänk och rustik trävägg matchar snyggt golvet. Kökets maskinella utrustning består av dubbla kyl och frysskåp, inbyggd ugn och micro i komfortabel arbetshöjd, induktionshäll, fläkt och integrerad diskmaskin. Generösa arbetsytor och god förvaring. Trivsam plats för matgrupp vid fönster.

VARDAGSRUM
Ljust och generöst vardagsrum med plats för både soffa, tv-möbler och matgrupp. Vit tapet och vackert Holmsunds-parkett ramar fint in det gästvänliga rummet. Härifrån nås lägenhetens pärla, den inglasade balkongen med utsikt över föreningens grönskande gård.

SOVRUM
Det stora sovrummet rymmer dubbelsäng och enklare möblemang. Utrymme för att uppföra garderober om så önskas. Vita väggar och modernt laminat på golvet.

SOVRUM
Sovrum med plats för säng och skrivbord, perfekt lämpat som kontor. Stor skjutdörrsgarderob ger fin förvaring. Samma smakfulla golv och vitmålade väggar klär ytskikten.

BADRUM
Smakfullt renoverat badrum som håller samma moderna stil som hela lägenheten. Golv och väggar pryds av kakel och klinkers i brunt och vitt och i taket sitter inbyggda spotlights. Badrummets inredning består av WC, kommod och takdusch med vikbara väggar. Förberett för tvättmaskin och el är dragit med dubbla uttag till badrumsskåpet.

Elegant renoverad trea i mycket stabil och välskött förening!

Mycket stilsäker trea med optimalt läge på Berghem! Lägenheten är helrenoverad från topp till tå i enhetlig stil med många fina detaljer och hög standard. I harmoni fördelas ombyggt och modernt planerat kök, generöst vardagsrum med utgång till inglasad balkong, två fina sovrum, helkaklat badrum samt rymlig hall med praktisk klädkammare.

Mycket välskött förening med väl underhållna hus, god ekonomi och många faciliteter för de boende. Allt är inkluderat i den angivna avgiften och tre stycken förråd tillhör lägenheten. Här bor ni nära universitetet, sjukhuset, busskommunikationer, matbutik och restauranger. Gång- och cykelavstånd till centrumkärnan samt populära Iksu-sportanläggning. Varva stadslivet med avkoppling i vackra Gammliaområdet eller Mariehemsängarna. Varmt välkommen på visning!

Förening

Rågången 2a

Förening

HSB Brf Kontrollen

Allmänt om föreningen

Brf HSB Kontrollen är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen förfogar över 83 st lägenheter belägna på Skidspåret 3 A-B, Rågången 2 A-D, 4 A-E. Av lägenheterna är alla upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har även 7 st lokaler (hyresrätter). Föreningen förvaltas ekonomiskt av HSB Umeå och tekniskt av Firma Ulf Johansson. Trappstädning och inre renhållning har utförts av Samhall AB. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Föreningens syn på ekonomin är att den är god. Ingen avgiftshöjning är planerad i nuläget (kollat 2020-06-04).

HUSENS SKICK
2017 Stadgeenlig fastighetsbesiktning utfördes 2017-09-01.
2016 Byte av lägenhetsdörrar, målning av trapphusen samt byte av trapphusarmatur till energisnåla LED-lampor. Ett antal dörrar i källaren har också bytts ut (bl.a. till tvättstugor och torkrum). Tvättstugan på Rågången 2 har fått en ny tvättmaskin och på Rågången 4 har en ny torktumlare installerats. Varmvattensystemet till fastigheten på Skidspåret har justerats så att varmvattnet nu kommer betydligt snabbare i tappkranarna, som på sikt bör ge energibesparingar.
2015 Renovering av innergård i form av ny grill, nya bärbuskar/fruktträd, ny flaggstång/julgran. Fasaden på Rågången 2 och 4 har rengjorts/tvättats. Förrådet vid Berghems Blommor och miljöhuset på Rågången 2 har målats.
Balkonger: Renoverade och utbyggda för några år sedan.
2011 Dränering genomförd.
2005 El utbytt.
1999 Vatten- och avloppsstammar byttes.
1998 Tak renoverat.
1980-talet Fasad renoverad.

FRAMTIDA RENOVERINGAR
Föreningen diskuterar fönsterbyte, men först inom 5-10 år. Ingen renovering på gång under 2020.


GÅRDEN
Till huset hör en underbar gård med gräsmatta, träd och buskar. Den största gården, med sol i princip hela dagen, har grill- och lekplats samt flera sittgrupper. Gratis odlingslotter, vicevärden sköter kön till dessa.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV via Comhem, kostnad för basutbudet (Small) ingår i månadsavgiften. För aktuellt utbud samt prisinformation se www.comhem.se
Bredband samt IP-telefoni finns via Bredbandsbolaget 100/100 MB, ingår i avgiften.

PARKERING
Det finns 76 st parkeringsplatser med motorvärmare, 134 kr/månad. Går att ordna enligt vicevärden 2020-06-04. Det finns 8 st varmgarage, 352-529 kr/månad, beroende på storlek, (för närvarande kö 2020-06-04).

ÖVRIGT
Två tvättstugor är belägna i källaren och utrustade med fräscha maskiner. I dem finns två tvättmaskiner, torktumlare och anslutande torkrum. Cykel- och barnvagnsrum finns i källaren. I källaren finns också två st hobbyrum (Rågången 2 och 4), bastu (600 kr/år) och övernattningsrum med kokvrå och 4 sovplatser (200 kr/dygn). HSB Brf Kontrollen äger 100 andelar i HSB Vind i Umeå Ek förening. Avräkning hushålls-el sker 1 gång/år vid årsskifte (återbetalning ifall man betalat för mycket alt. inbetalning ifall man betalat för lite). Nya radonmätningar är gjorda och mätvärden ligger under 200 Bq. Avsättning till inre fond sker. Trevlig stämning i föreningen som årligen har städdag och julbord m.m. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar. I försäkringen ingår momenten styrelseansvar och försäkring mot ohyra.
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2020-06-04. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Berghem ligger i närheten av Gammliaområdet och Universitetet, cirka 2 kilometer från centrum. Området byggdes under 1950-talet och domineras av småhus med äganderätt och bostadsrättslägenheter. Inom området finns affärer, restauranger, skola med mera.

Närservice

På Axtorpsvägen, intill universitetet, ligger den välsorterade butiken ICA Nära med generösa öppettider. Granne med ICA ligger kvarterskrogen 'Rött Pub och Restaurang' och pizzerian 'Take Away'. Goda möjligheter till motion erbjuds på närliggande norra Europas största friskvårdsanläggning, IKSU, samt i Gammliaskogen med upplysta motionsspår. Berghem har även ett litet centrum med kiosk, frisersalong, blomsteraffär, pizzeria och kinesisk restaurang. Bankomat finns numera i ICA-butiken, som liksom stadsdelens centrum ligger vid Axtorpsvägen, en av centrala Umeås längsta gator. I närliggande Gammliaområdet finns bland annat Sävargården och Västerbottens museum. I stadsdelen finns Umeås äldsta förskola, Berghems förskola, som öppnades redan 1966. Här finns också en nybyggd förskola Morgonstjärnan samt Umeås enda Nattis (dvs nattöppen förskola). På Berghem finns även skola för årskurserna 1-6, Berghemsskolan.

Kommunikation

Från Berghem tar du dig lätt runt med cykel och buss till både centrum och andra delar av Umeå. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter