Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Rågången 12A

Berghem Umeå

1 695 000 kr

Se alla bilder


Visning

Bokad visning, anmälan krävs via vår hemsida!

Fredag 6/8 10.45-11.25

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Rågången 12A

Antal rum 1 rum + Kök
Boarea 35,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 52-3214-1-11-9
Våning 2 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 695 000 kr utgångspris
Avgift: 1 680 kr/mån ink. värme, vatten, internet, tv och hushållsel (enligt schablon och avräknas 1/g år)
Andel i föreningen: 0,30656%
Andel av årsavgift: 0,30656%
Tillträde enligt överenskommelse
Pantsatt Ja
Allmänt Till lägenheten hör ett rymligt förråd.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1964
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 12 augusti 2019
Energiklass: D
Primärenergital: 99 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Fastighetsbet. Skidbacken 7
I hjärtat av Berghem, med gångavstånd till Universitetet erbjuds denna optimalt planerade etta med separat sovalkov och fransk balkong. Lägenheten är modernt och stilrent inredd och fördelar praktiskt inrett kök med matplats, lättmöblerat allrum med separat sovalkolv, hall med bra förvaringsmöjlighet samt stambytt och helkaklat badrum. Till lägenheten hör även ett rymligt förråd.

En av Umeås stabilaste föreningar med god ekonomi, låg avgift som inkluderar allt och fina faciliteter som samlingslokal, gästlägenhet, hobbyrum, bastu och aktiviteter för de boende såsom tennisbana och boulebana. Trivsam utemiljö med grillplatser med utomhusmöbler. Tvättstuga, förråd och cykelförråd finns beläget i samma hus och parkeringsplatser finns lediga. Här kan du inte bo bättre, i en välplanerad lägenhet i en av Umeås solidaste föreningar och ett stenkast från Universitetet. Välkommen på visning!

- Stilrent inredd
- Gångavstånd till Universitetet
- Mycket stabil förening
- Låg avgift som inkluderar allt
- Stambytt badrum

HALL
Välkomnande hall med bra möjlighet till avhängning av ytterkläder samt praktisk förvaring via flera platsbyggda garderober. Väggarna är målade och på golvet ligger stilrent laminatgolv som enhetligt löper vidare i hela lägenheten.

ALLRUM
Välplanerat allrum som är lätt att möblera med variation. Stort fönster och fransk balkong med utsikt över innergård släpper in härligt ljusinsläpp. Här ryms både soffa, tv-möbel, matplats och skrivbordshörna om så önskas och rummet delas fint av med mysig sovalkov.

KÖK
Yteffektivt och praktiskt planerat kök med släta vita luckor med svarta knoppar. Vitt kakel klär väggen ovanför kökets arbetsbänk i tidlöst rostfritt. Kökets maskinella utrustning består av kombinerad kyl/frys, spis med häll och ugn samt fläkt. Väggarna är målade i en ljusgrå kulör. I blickfånget mot allrummet erbjuds trivsam plats för större matgrupp.

BADRUM
Klassiskt helkaklat badrum med kakel och klinkers i klassiskt vitt, grått och blå detalj. Badrummets inredning består av vägghängd wc, handfat, spegelskåp och dusch.

Optimalt belägen och kvadratsmart etta på Berghem!

I hjärtat av Berghem, med gångavstånd till Universitetet erbjuds denna optimalt planerade etta med separat sovalkov och fransk balkong. Lägenheten är modernt och stilrent inredd och fördelar praktiskt inrett kök med matplats, lättmöblerat allrum med separat sovalkolv, hall med bra förvaringsmöjlighet samt stambytt och helkaklat badrum. Till lägenheten hör även ett rymligt förråd.

En av Umeås stabilaste föreningar med god ekonomi, låg avgift som inkluderar allt och fina faciliteter som samlingslokal, gästlägenhet, hobbyrum, bastu och aktiviteter för de boende såsom tennisbana och boulebana. Trivsam utemiljö med grillplatser med utomhusmöbler. Tvättstuga, förråd och cykelförråd finns beläget i samma hus och parkeringsplatser finns lediga. Här kan du inte bo bättre, i en välplanerad lägenhet i en av Umeås solidaste föreningar och ett stenkast från Universitetet. Välkommen på visning!

Förening

Rågången 12A

Förening

HSB Brf Skidbacken

Allmänt om föreningen

HSB Brf Skidbacken är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen förfogar över 203 st lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 9 st lokaler upplåtna med hyresrätt samt 1 gästlägenhet och 1 samlingslokal, belägna på fastigheterna Skidbacken 7 och Skidbacken 8 på adresserna Rågången 6-8 A-C, 10-12 A-B (jämna nr), Axtorpsvägen 21-27 A-B (udda nr), 29 A-C och Skidspåret 4 A-B. Fastigheterna byggdes 1964. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av HSB Umeå. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Många renoveringar är på gång framöver så månadsavgiften har höjts med 3% f o m 1/1 2021, ingen ytterligare höjning under 2021, enligt ordförande 2021-06-03.

HUSENS SKICK
Föreningen har en 30-årig underhållsplan.
2021: - Avlopp, relining av vågräta rör -- maj till november, Asfalt och entréer.
Förberedelse för laddstolpar -- upphandling före sommaren
2019: Stadgeenlig fastighetsbesiktning utfördes 2020-09-09.
2018: Slutfört renovering av pannrum, byte av stamventiler och lägenhetsventiler, målning och ny belysning i trapphus, installation av postboxar, byte lägenhets-/entrédörrar samt nya lås och nytt smidesräcke vid nedfart till garage. 2016: Renoverat stödmur och nedfart vid garage Skidspåret 4.
2015: Tvättstugerenoveringar, renovering av bastu och hobbylokal, renovering lekplatser, OVK.
2014: Markplaneringar, ramp och byte av panel till cykelförråd.
2013: Takplåt byttes på Axtorpsvägen 29 samt Rågången 10–12, ombyggda soprum för avfallssortering.
2005: Fönsterbyte och balkonginglasning.
1999–2000: ROT-renovering utfördes.
1999: Stambyte.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Under de närmaste åren kommer följande underhållsarbeten att ske:
Relining av avloppsrör under husen, stambyte är gjort.
Byte av all asfalt och entréer, samt förberedelse för laddstolpar.
Byte av el allmänt och i lägenheterna
Installation av laddstolpar.
Byte av tak på Rågången 6 och 8, samt Skidspåret 4
Installation av solceller.

GÅRDEN
Fin innergård med många aktiviteter. Här finns en tennisbana (i dagsläget krävs medlemskap i Berghems Tennisklubb där medlemskap kostar 200kr/ familj och år), bouleplan, grillplats med bänkar, lekplats samt ett utomhusschack (för tillgång till pjäserna, kontakta fritidskommittén). Dessutom växer det rikligt med blåbär, vinbär och smultron på gården, som är fritt att plocka.

TVÄTTSTUGA
Tvättstugorna är belägna i mittenuppgången i varje huskropp. Självdoserande maskiner med fosfatfria tvättmedel (f.n gratis).

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV via ComHem där grundutbud ingår i månadsavgiften. Bredband via Riksnet, (numera Halebop) som ingår i månadsavgiften.

PARKERING
Föreningen har 80 st parkeringsplatser med motorvärmarstolpe (155–215 kr/mån) samt 60 st parkeringsplatser i varmgarage (329-454 kr/mån). 15 st gästparkeringar. Laddstolpar för elbil kommer att installeras i närtid. Det finns för nuvarande 4 st MV-stolpar lediga. Till garageplats är det 4-5 års väntetid, enligt vicevärden 2021-06-07. Separat kö tillämpas.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Samlingslokal på Rågången 12 A som rymmer upp till 48 personer, går att hyra för 100 kr/tillfälle som medlem. Biljard och pingisrum finns i anslutning till denna. Välutrustad gästlägenhet finns att hyra för 100:-/natt för medlemmar och är belägen på Rågången 6 C, där finns även ett hobbyrum. Bastun (f.n gratis) är belägen på Rågången 6 B.

ÖVRIGT
Förråd och matkällare finns att tillgå för varje lägenhet. Föreningen äger 400 andelar i HSB Vind i Umeå Ek för. Lägenheter med balkong har ett tillägg på 200:-/månad inbakad i månadsavgiften. Avgiften kvarstår tills finansieringskostnaden är betald. Denna beräknas vara avbetald till 2026. Debitering för el sker via avgiftsavin med tidigare förbrukning som debiteringsgrund. Avläsning sker en gång per år (månadsskiftet februari/mars) med efterföljande slutdebitering. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar, i försäkringen ingår momenten styrelseansvar och försäkring mot ohyra. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren. Bostadsrättstillägget ingår EJ i föreningens fastighetsförsäkring. Hemsida brf.skidbacken.se
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, 2021-06-03. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Området

Berghem ligger i närheten av Gammliaområdet och Universitetet, cirka 2 kilometer från centrum. Området byggdes under 1950-talet och domineras av småhus med äganderätt och bostadsrättslägenheter. Inom området finns affärer, restauranger, skola med mera.

Närservice

På Axtorpsvägen, intill universitetet, ligger den välsorterade butiken ICA Nära med generösa öppettider. Granne med ICA ligger kvarterskrogen 'Rött Pub och Restaurang' och pizzerian 'Take Away'. Goda möjligheter till motion erbjuds på närliggande norra Europas största friskvårdsanläggning, IKSU, samt i Gammliaskogen med upplysta motionsspår. Berghem har även ett litet centrum med kiosk, frisersalong, blomsteraffär, pizzeria och kinesisk restaurang. Bankomat finns numera i ICA-butiken, som liksom stadsdelens centrum ligger vid Axtorpsvägen, en av centrala Umeås längsta gator. I närliggande Gammliaområdet finns bland annat Sävargården och Västerbottens museum. I stadsdelen finns Umeås äldsta förskola, Berghems förskola, som öppnades redan 1966. Här finns också en nybyggd förskola Morgonstjärnan samt Umeås enda Nattis (dvs nattöppen förskola). På Berghem finns även skola för årskurserna 1-6, Berghemsskolan.

Kommunikation

Från Berghem tar du dig lätt runt med cykel och buss till både centrum och andra delar av Umeå. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter