Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Prästgatan 5

Väst på stan UMEÅ

2 095 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

3

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Prästgatan 5

Antal rum 2,5 rum + Kök
Boarea 65,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 52-3242-1-3-6
Våning 2 av 2, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 2 095 000 kr utgångspris
Avgift: 4 074 kr/mån ink, värme, vatten, internet och tv
Andel i föreningen: 1,73215%
Andel av årsavgift: 1,73215%
Driftskostnad 2 830 kr/år
varav
El: 2 830 kr (2063 kWh)
Beräknat antal pers: 2
Kommentar Driftkostnaden är beräknad på nuvarande ägares förbrukning under förgående år inklusive 16 Ampere lägenhetssäkring.
Tillträde enligt överenskommelse
Pantsatt Ja
Allmänt Underbar balkong med kvällssol och utsikt över lugn och lummig gård.
Till lägenheten hör två förråd.
Läs gärna mer om den fina föreningen under föreningsfliken.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1985
Ventilation Frånluft
Energideklaration
Utfärdad den 18 april 2019
Energiklass: D
Primärenergital: 111 kWh/m² och år
Fastighetsbet. Utgård 23
Mycket stilsäkert och personligt renoverad 2,5a på älvs- och centrumnära område. Lägenheten andas elegans, har fantastiskt ljusinsläpp, enhetliga golv och här har inget lämnats åt slumpen. I lägenheten återfinns smakfulla materialval, modern färgsättning och detaljer utöver det vanliga. Smart planlösning med öppet läge mellan kök och vardagsrum och perfekt rum lämpat som hemmakontor. Helkaklat badrum med golvvärme och gott om förvaring i stora skjutdörrsgarderober. Balkong med underbar kvällssol och utsikt över lummig gård sätter guldkant på boendet! Mycket stabil förening med fina faciliteter som bland annat övernattningsrum. Två tillhörande förråd och parkeringsplats finns ledig.

Här bor ni lugnt och centrumnära med ett stenkast från fantastiska älvspromenaden. Bekvämt promenadavstånd till centrum med dess kompletta utbud av affärer och restauranger. Nära beläget finns matbutik samt busshållplats med linje som direkt går upp till Universitet och sjukhus. En lägenhet som måste upplevas på plats.

-Lugnt och centrumnära område
-Balkong med kvällssol
-Genomgående renoverad
-Stabil förening
-Ledig parkeringsplats

HALL
Inbjudande och öppen hall med blickfång över lägenhetens sociala ytor. Här erbjuds mycket bra möjlighet till avhängning av ytterkläder i generös skjutdörrsgarderob med spegelglas. På golvet ligger ett stilrent laminatgolv som enhetligt löper vidare i hela lägenheten.

KÖK OCH VARDAGSRUM
Lägenhetens hjärta det socialt planerade köket med öppet läge mot vardagsrummet är stilsäkert renoverat. Vita skåpluckor med handtag i koppar, mörk laminatbänk och matchande mosaik ger köket en modern karaktär. Kökets maskinella utrustning består av fullstor kyl och frys, spis med ugn och häll, fläkt och komfortabel diskmaskin. Bra förvaring ges i flertalet skåp och skafferi.

Det gästvänliga vardagsrummet är lätt att möblera och inrymmer såväl större soffa, tv-möbel och matgrupp. Fantastiskt ljusinsläpp från stora fina fönster. Från det sociala rummet nås lägenhetens pärla, den mysiga balkongen med underbar kvällssol och utsikt över föreningens grönskande gård. Här avnjuts solen tills den går ner över hustaken.

SOVRUM
Mysigt sovrum med plats för dubbelsäng och mycket bra förvaring i stor skjutdörrsgarderob med spegelglas. Väggarna är målade i en sober blå kulör och stilrent laminatgolv pryder ytskikten. ¨

KONTOR/RUM
I anslutning till sovrummet nås det tredje rummet som smart kan disponeras efter behov. Perfekt som hemmakontor, barnrum, gästrum eller myshörna. Väggarna är målade i en elegant rosa färg och samma fina laminatgolv.

BADRUM
Komfortabelt badrum med skön golvvärme och kakel och klinkers i klassiskt utförande. Badrummets inredning består av vägghängd wc, handfat med tillhörande kommod, högskåp till förvaring, dusch med vikbara väggar och handdukstork. Fönster släpper in härligt dagsljus och spotlights i tak ger perfekt belysning. Förberett för installation av tvättmaskin.

BRA ATT VETA
2017: Målning av väggar och lackning av köksluckor
Lägenheten kan tillträdas snabbt vid önskemål

Stilsäkert renoverad lägenhet Väst på stan!

Mycket stilsäkert och personligt renoverad 2,5a på älvs- och centrumnära område. Lägenheten andas elegans, har fantastiskt ljusinsläpp, enhetliga golv och här har inget lämnats åt slumpen. I lägenheten återfinns smakfulla materialval, modern färgsättning och detaljer utöver det vanliga. Smart planlösning med öppet läge mellan kök och vardagsrum och perfekt rum lämpat som hemmakontor. Helkaklat badrum med golvvärme och gott om förvaring i stora skjutdörrsgarderober. Balkong med underbar kvällssol och utsikt över lummig gård sätter guldkant på boendet! Mycket stabil förening med fina faciliteter som bland annat övernattningsrum. Två tillhörande förråd och parkeringsplats finns ledig.

Här bor ni lugnt och centrumnära med ett stenkast från fantastiska älvspromenaden. Bekvämt promenadavstånd till centrum med dess kompletta utbud av affärer och restauranger. Nära beläget finns matbutik samt busshållplats med linje som direkt går upp till Universitet och sjukhus. En lägenhet som måste upplevas på plats, välkommen på visning!

Förening

Prästgatan 5

Förening

HSB Brf Utgård

Allmänt om föreningen

Brf HSB Utgård är en äkta bostadsrättsförening belägen på adresserna Östra Prinsgatan 32, 34 A-B, 36 A-B, 38, 40, 42 och Prästgatan 1, 3, 5. Föreningen består av 55 st lägenheter och 1 st föreningslokal. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av HSB. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Ingen planerad höjning av månadsavgiften under 2021, enligt ordförande 2021-03-27.

HUSENS SKICK
2021 planeras främst utvändiga snickerirenoveringar av staket och vissa balkonger.
Under 2020 utfördes renoveringar av trädgård, målning balkonger och staketrenovering.
2019 skedde takrenovering av områdets bostadshus med byte av takpapp och taktegel samt byte av hängrännor och stuprör. Stadgeenlig fastighetsbesiktning utfördes i augusti 2019. Justering av fönster ligger längre fram i föreningens underhållsplan. Tätningslister är innehavarens eget ansvar. Fasaderna renoveras efter behov och löpande underhåll sker kontinuerligt. Ny carport och nytt cykelskjul byggdes 2012. Balkongerna har renoverats efter behov och kommer fortsättningsvis att renoveras vid behov. Renovering av balkonger, staket och andra snickerier genom målning och snickeriarbete skall fortsätta. Planerade åtgärder finansieras med uttag ur fond för yttre underhåll och egna medel samt med banklån.

GÅRDEN
Till huset hör en underbar gård med gräsmatta, träd och buskar.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV via Telenor, kostnad för basutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband via Telenor, som ingår i månadsavgiften. Uppgraderad hastighet till 250 Mbit.

PARKERING
Det finns 18 st p-platser med motorvärmare som kostar ca 140 kr/månad. Finns lediga platser (föreningen 2021-03-27). Det finns 20 st carportplatser som kostar ca 260 kr/månad. Till dessa är det kö (föreningen 2021-03-27). I övrigt finns 3-6 besöksparkeringar, beroende på årstid.

ÖVRIGT
Tvättstugan är belägen i huset vid parkeringsplatsen. Cykelparkering finns på gården samt cykelskjul. I samma hus som tvättstugan finns även övernattningsrum med 1-2 bäddar, wc/dusch och kokmöjlighet. Övernattningsrummet kostar 100:-(/natt att hyra. Dessutom finns det en föreningslokal att nyttja för drygt 20 personer. Föreningslokalen är f.n kostnadsfri (kollat 2021-03-27). Hobbyrum. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar. I försäkringen ingår momenten styrelseansvar och försäkring mot ohyra. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren. Bostadsrättstillägg till försäkring tecknar den boende själv. Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening (2021-03-27). Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Området

Väst på stan är den västra delen av gamla Umeå innerstad. Området avgränsas av E4:an i öst, Tvärån i väst, E12:an i norr samt Umeälven i söder. Det står fortfarande kvar byggnader efter stadsbranden 1888, bland annat Umeås äldsta stenhus "smörasken". Väst på stan har en äldre charm och ett flertal små butiker, bara ett stenkast från den pulserande stadskärnan. Här har man också närhet till älven med fina promenadstråk.

Närservice

Förskola, skola, gymnasieskola, Nolia, polisstation, Umeå Stadshus, löjtnants Grahns gård, parker, minigolfbana, promenadstråk längst Umeälven, butiker och livsmedelsaffär.

Kommunikation

Här har du bra cykelvägar samt närheten till centrum där tåg och länstrafikbussar har sina stationer. Lokala bussförbindelser är goda, för mer info kring busstider gå in på www.tabussen.nu

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter