Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Östra Kyrkogatan 17

Haga UMEÅ

1 495 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

3

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Östra Kyrkogatan 17

Antal rum 1,5 rum + Kök
Boarea 55,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 5
Våning 3 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 495 000 kr utgångspris
Avgift: 3 178 kr/mån Inkl. värme, VA
Andel i föreningen: 8,875%
Andel av årsavgift: 8,31621%
Driftskostnad 3 000 kr/år
varav
El: 3 000 kr
Beräknat antal pers: 2
Kommentar Kostnaderna är schabloniserade och därför komma att ändras.
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1942
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 18 november 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 139 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas och 2-glas
Fastighetsbet. Triangeln 2
Charmig vindslägenhet på nedre Haga!
Lägenheten erbjuder bland annat ett delvis renoverat kök med praktisk köksö, nyrenoverat badrum, rymligt vardagsrum och sovalkov. Stort kallförråd i anslutning till lägenheten.

På nedre delen av Haga bor du centralt med ett stenkast från stadskärnan och dess kompletta utbud av affärer, restauranger och service. Samtidigt nära härlig skog och fina motionsspår invid Gammlia. Bekvämt cykelavstånd till Universitet, Sjukhus och fina älvspromenaden. Varmt välkommen på visning!

- CENTRALT LÄGE

- CHARMIG

- VINDSLÄGENHET

- NYRENOVERAT BADRUM

HALL
Ljus och välkomnade hall med plats för avhängning. Ljusa väggar och vackert trägolv.
Vidare in i hallen mot badrummet finns även ett kapprum.

KÖK
Kök i vinkel med vita luckor, kakel målat i mintgrön färg och bänkskiva i massivt trä och fanér (slipbar). Praktisk köksö erbjuder både förvaring, bänkyta och sittplatser.
Utrustningen som finns att tillgå består av; kyl/frys, induktionshäll, varmluftsugn och fläkt.
Intill köket finns en mysig läshörna och här finns dörren till det stora kallförrådet.

BADRUM
Helrenoverat badrum som renoverades 2019 via föreningen. Badrummet är utrustat med WC, handfat med kommod, spegelskåp, dusch med takdusch och vikbara duschväggar. Våtrumsmatta på golv och vägg. Här är det dessutom förberett för tvättmaskin. Golvvärme värmer skönt under fötterna. Dimbara spotlights i taket.

VARDAGSRUM
Rymligt och lättmöblerat vardagsrum med gott om plats för soffgrupp, tv-möbel och matsalsbord. Vackert parkettgolv och ljusa väggar varav ena väggen har en dekorativ fondtapet. Från vardagsrummet nås även den mysiga balkongen.

ALKOV
Rymlig alkov med gott om plats för dubbelsäng och förvaringsmöbler. Alkoven är inredd med två stycken garderober och en klädstång som erbjuder klädförvaring.

RENOVERINGAR
2019 - Badrum
2019 - Målat om väggar, tak och lister i hall.
2017 - Kök: ny köksö, induktionshäll, varmluftsugn, bänkskiva med underlimmad diskho. Målade väggar, tak, lister, köksluckor och kakel.

Charmig vindslägenhet på nedre Haga!

Charmig vindslägenhet på nedre Haga!
Lägenheten erbjuder bland annat ett delvis renoverat kök med praktisk köksö, nyrenoverat badrum, rymligt vardagsrum och sovalkov. Stort kallförråd i anslutning till lägenheten.

På nedre delen av Haga bor du centralt med ett stenkast från stadskärnan och dess kompletta utbud av affärer, restauranger och service. Samtidigt nära härlig skog och fina motionsspår invid Gammlia. Bekvämt cykelavstånd till Universitet, Sjukhus och fina älvspromenaden. Varmt välkommen på visning!

Förening

Östra Kyrkogatan 17

Förening

HSB Björken

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Björken i Umeå har fastighetsbeteckning Umeå Triangeln 2 med adress Östra Kyrkogatan 17. Föreningen tillkom genom ombildning 2016 och består av totalt 10 lägenheter, varav 8 är bostadsrätter. Byggnaderna består av ett flerfamiljshus i 2,5 våningsplan med källare samt ett flerfamiljshus i 2 våningsplan med källare. Byggnadsår är 1942 och 2015. Den äldre byggnaden inrymmer en uthyrd hyreslokal i källarplan. Föreningen förvaltas av HSB. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Avgiften höjdes 2% från och med årsskiftet 2020 enligt ordförande 2020-09-23.
HUSET SKICK OCH FRAMTIDA UNDERHÅLL
Föreningen har upprättat en åtgärdsplan för fastigheten. Samtliga underhållsåtgärder de närmaste 10 åren är budgeterade i föreningens kostnader och således avgifter. Åtgärder sker i samråd med HSB för klokaste prioriteringar och samordningsvinster. Badrumsrenovering har genomförts för samtliga badrum i det gamla huset. Det äldre husets tak har också bytts 2019. Offerter har tagits in för att kunna starta renovering av trapphuset. Förhoppningen är att det ska påbörjas hösten 2020. Planer finns på att fräscha upp källare, tvättstuga och förråd under 2021.
GÅRDEN
Mellan de två bostadshusen finns ett trevligt grönområde som boende kan nyttja. Planer finns att bygga en altan på gården och även fräscha upp gräsmattan.
KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV och bredband kan tecknas av varje enskild lägenhetsinnehavare med valfri leverantör.
PARKERINGSPLATSER
Föreningen har 9 st parkeringsplatser. Köparen är garanterad en plats med motorvärmarstolpe. Kostnad 500 kr/månad.
TVÄTTSTUGA
Tvättstuga finns i källarplan och är inredd med 2 tvättmaskiner samt torktumlare och torkskåp.
ÖVRIGT
Föreningen har en övernattningslokal/möteslokal i källaren på gamla huset. Det finns en hyreslägenhet (attefallshus på gården) som föreningen hyr ut, och som inbringar 4-5000kr/månad. En vindslägenhet har precis sålts, vilket kommer ge föreningen möjlighet att sänka belåningsgraden. Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2020-09-23. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftshöjningar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Haga är den stadsdel i Umeå som är belägen närmast norr om centrum. Det är en av Umeås äldsta stadsdelar, vars södra delar (närmast centrum) domineras av villabebyggelse från 1940-talet, medan det längre norrut finns ett varierat utbud av två- och trevånings hyres- och bostadsrättshus från sent 1940-tal och framåt. Haga och stadsdelen Sandbacka räknas ofta ihop. Stadsdelen avgränsas i väst av E4 och det före detta regementsområdet för I20, i söder av järnvägen, i norr av Sandaparken/Erikslundsvägen och i öst av Gammlia och Stadsliden, vid vars kant T3 Arena (f.d. Gammliavallen) - hemmaplan för fotbollslagen Umeå IK och Umeå FC - ligger. Det finns tre gym i närheten (Fitness24seven vid I20 samt både Tenton på Hagmarksvägen, alldeles runt hörnet, och i nyöppnade lokaler vid Coop nära).

Närservice

Butiker, livsmedelsaffär, pizzeria, bensinmack, elljusspår, skola, förskola, Gammlia, badhus och sporthall.

Kommunikation

Goda kommunikationer. Buss och tåg.

Övrigt

Det finns flera förskolor och skolor i området.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter