Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Östra Brinkvägen 35

Väst på stan Umeå

1 995 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

3

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Östra Brinkvägen 35

Antal rum 2 rum + kök
Boarea 57,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 212540001-0116-03
Våning 1 av 3, hiss finns ej
Kommentar markplan
Ekonomi Pris: 1 995 000 kr utgångspris
Avgift: 2 804 kr/mån inkl värme, vatten, Kabel -TV och internet samt balkongtillägg
Andel i föreningen: 0,43381%
Andel av årsavgift: 0,43347%
Driftskostnad 2 857 kr/år
varav
El: 2 857 kr
Kommentar Hushållsel; 1 918 kwh/år, 16 A lägenhetssäkring Till driftkostnaden tillkommer hemförsäkring.
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1972/73
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration Finns för närvarande inte
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
HALL
Ljus och trivsam hall med avhägningsplats och skjutgarderober, vilket ger fin och dold förvaring. På golvet ligger ett grått vinylgolv som enhetligt löper vidare in till kök och ger en fin helhetskänsla, den känslan förstärks ytterligare av de genomgående ljusa ytskikten i samtliga rum. Hallen fördelar kök till höger, vardagsrum och sovrum till vänster samt rakt fram badrum.

KÖK
Rymligt och stilfullt renoverat kök med vit skåpinredning, mörkgrå arbetsytor i laminat samt glasskiva ovan arbetsbänk. Både förvaring och arbetsytorna är generösa vilket underlättar köksbestyren. Infällda spotlights (dimbara) i tak ger dessutom köket en optimal belysning. Den maskinella utrustningen (samtliga vitvaror från Elon) består av hel kyl och frys, spishäll (större bredd 80 cm), inbyggd ugn och mikro samt integrerad diskmaskin. Köket har plats för större matgrupp. Från köket nås den inglasade balkongen, vilket förlänger köket med ytterligare ett rum från tidig vår till sen höst. Balkongen är inredd med filtmatta.

VARDAGSRUM
Vardagsrum med plats för soffgrupp, TV-möbel samt läshörna eller bokhylla. Här finns utrymme för variation efter önskemål. Rummet ramas in av ett fint parkettgolv och ljust tapetserade väggar (nyligen tapetserade). Stora fönsterpartier mot väster ger fint ljusinsläpp till rummets alla vrår. Dimbar belysning.

SOVRUM
Sovrummet har plats för dubbelsäng och är inrett med skjutdörrsgarderob. Det fina golvet från vardagsrummet löper vidare in till detta rum. Väggarna är nyligen tapetserade. Sovrummet har dimbar belysning.

BADRUM
Helrenoverat och rymligt badrum med grå matta på golv och vägg. Väl tilltagen duschhörna med duschvägg (100x100) och golvvärme ger god komfort. Badrummet är i övrigt inrett med wc, tvättställ med tillhörande kommod, spegelskåp samt högskåp. Här finns också en separat tvättdel inredd med tvättmaskin (integrerad torkfunktion), hyllplan och tvättbänk - praktiskt och bekvämt. Dimbara spotlights ger bra belysning. Tvättstuga finns även i föreningen.

ÖVRIGT
I den angivna avgiften ingår balkongtillägg (om 380 kr) som om några år kommer att vara avbetald, vilket innebär att del av kostnaden för balkongtillägg kommer att plockas bort från månadsavgiften (230 kr enligt föreningens hemsida). Gå gärna in på föreningens hemsida och läs mer om detta samt övrig information om föreningen; www.alvbrinken.se

Ca 2015 renovering av kök, badrum, nya innerdörrar, ytskikt, lister samt ny el med jordfelsbrytare (tidigare ägare)
Till lägenheten finns ett förråd. I föreningen finns bra med gästparkeringar.

Helrenoverad lägenhet i markplan! Låg avgift!

Välkommen till denna smakfullt renoverade markplans 2:a i lugnt och centrumnära område utan genomfartstrafik. Lägenheten disponerar välplanerat vardagsrum och sovrum, stilfullt renoverat kök med fina förvaringsmöjligheter, helrenoverat badrum inrett med tvättmaskin. Lägenheten har en inglasad balkong ut mot den trivsamma och grönskande innergården som nyligen är renoverad. Populär och stabil förening med låg månadsavgift! Föreningen disponerar även fina extra utrymmen så som gästrum och gym.

Här bor ni invid älvspromenaden med vacker natur samtidigt som ni bor på ett behagligt gångavstånd till centrumkärnans puls och kompletta utbud av allt man kan önska.

Förening

Östra Brinkvägen 35

Förening

RB Brf Älvbrinken

Allmänt om föreningen

Brf Älvbrinken är en privat och äkta bostadsrättsförening som bildades år 1972-73. Föreningen förfogar över 186 st lägenheter belägna på Storgatan 6 B-C, Västra Brinkvägen 7-21 och Östra Brinkvägen 23-57 (udda nummer). Samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt förutom 1 st som disponeras av föreningen som gästlägenhet. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av Riksbyggen. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Föreningen har beslutat att inte höja månadsavgiften under år 2019, enligt ordförande 2019-05-24.

HUSENS SKICK
Fönstren: Byte 2003. Lägenhetsdörrar: Byte 2005. Bredbandsnät: Installerat 2006. Nya inglasade balkonger 2008-2010. Stammar: Relining 2013. Innergårdar: Upprustade mellan 2011-2015. Tvättstugor renoverade 2016. Gästlägenhet uppfräschad 2017. Under år 2019 kommer entrédörrar att bytas ut och förses med kodlås samt alla trapphus ska målas.

GÅRDEN
Till huset hör en vacker och lummig innergård som har fräschats upp med gräsmatta, träd och buskar. Här finns både lekplats och sittplatser där man kan njuta av solen. Nya stenläggningar och belysning ramar in innergården på ett vackert sätt.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Bredband levereras till föreningen av Bredband2 och ingår i månadsavgiften. Kabel-TV levereras av ComHem och ingår i månadsavgiften.
Utbudet består av 16 kanaler via det analoga/digitala nätet. Du kan välja att se dessa kanaler analogt eller digitalt. Vill du se dom analogt är det bara att söka in dom, vill du se dom digitalt behöver du en CA-modul (DvB-C) om du har kortplats i din TV, eller en digitalbox om du inte har inbyggd kortplats, dessa får du kostnadsfritt från ComHem, CA-modulen eller boxen är inte personlig utan tillhör föreningen och skall återlämnas vid avflyttning, om så ej sker så tar föreningen ut en avgift motsvarande kostnaden för att skaffa likvärdig ny utrustning. Har nuvarande ägare inte införskaffat en box så kan man som ny bostadsrättsägare hämta ut en box.

PARKERING
Det finns 54 st p-platser med motorvärmarstolpar som kostar 175 kr/månad och 96 st carportar som kostar 280 kr/månad. Tillgång till 1 st mv-plats, enligt vicevärden 2019-05-24. Kö för carport.

TVÄTTSTUGA
Föreningen har tre tvättstugor: Brinkvägen 17, den försörjer de som bor i husen V. Brinkvägen 7-21 samt Storgatan 6 B-C. Brinkvägen 33, den försörjer de som är boende på Ö. Brinkvägen 23-39. Brinkvägen 45, den försörjer de som är boende på Ö. Brinkvägen 41-59.

ÖVRIGT
Till lägenheten hör ett vindsförråd. Cykelförråd finns. Extra varmförråd finns (200 kr/månad och uppåt) f.n kö. Det finns vävstuga och snickarbod. Tillgång till fräscht gym (medlemskap krävs). På Västra Brinkvägen 9 finns en gästlägenhet som man kan hyra för ca 150 kr/natt. Bostadsrättsinnehavaren tecknar eget el-abonnemang. Alla lägenheter med inglasad balkong har ett balkongtillägg på sin månadsavgift på mellan 380-450 kr/månad. En del av detta balkongtillägg gäller inglasningstillägget (230 kr/månad) och kommer att tas bort någon gång mellan år 2022-2025. En radonmätning är utförd 2008 med medelvärde: 30 Bq/m3. Medelvärdet ligger långt under riktvärdet på 200 Bq/m3. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade hos IF och bostadsrättstillägg ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren. Gå gärna in på föreningens hemsida www.alvbrinken.se
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, (2019-05-24). Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Området

Väst på stan är den västra delen av gamla Umeå innerstad. Området avgränsas av E4:an i öst, Tvärån i väst, E12:an i norr samt Umeälven i söder. Det står fortfarande kvar byggnader efter stadsbranden 1888, bland annat Umeås äldsta stenhus "smörasken". Väst på stan har en äldre charm och ett flertal små butiker, bara ett stenkast från den pulserande stadskärnan. Här har man också närhet till älven med fina promenadstråk.

Närservice

Förskola, skola, gymnasieskola, Nolia, polisstation, Umeå Stadshus, löjtnants Grahns gård, parker, minigolfbana, promenadstråk längst Umeälven, butiker och livsmedelsaffär.

Kommunikation

Här har du bra cykelvägar samt närheten till centrum där tåg och länstrafikbussar har sina stationer. Lokala bussförbindelser är goda, för mer info kring busstider gå in på www.tabussen.nu

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter
Fri värdering