Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Olof palmes gata 25

Dragonfältet Umeå

2 150 000 kr

Se alla bilder


Visning

Bokad visning, anmäl dig via hemsidan!

Måndag 25/1 11.30-12.00

Budgivning pågår

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Olof palmes gata 25

Antal rum 2 rum + Arbetskök
Boarea 62,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 52-3217-1-13-5
Våning 5 av 5, hiss finns
Kommentar Högst upp i huset
Ekonomi Pris: 2 150 000 kr utgångspris
Avgift: 4 185 kr/mån värme, vatten, Kabel TV och internet
Andel i föreningen: 1,44784%
Andel av årsavgift: 1,44784%
Driftskostnad 3 641 kr/år
varav
El: 3 641 kr
Beräknat antal pers: 2
Kommentar Nuvarande ägare har förbrukat 3 641 kwh den senaste 12 månaders perioden. Till elkostnaden tillkommer kostnad för 16 A säkring.
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 2005
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration
Utfärdad den 16 december 2016
Energiklass: D
Primärenergital: 144 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Fastighetsbet. Kavalleristen 15
HALL
Rymlig och yteffektiv hall med fina förvaringsmöjligheter i form av sex garderober och avhägningsplats. På golvet ligger en grå klinker. Väggarna är vitmålade.

VARDAGSRUM
Rymligt och välplanerat vardagsrum med utrymme för variation. Här finns plats för både soffgrupp, matgrupp och mysplats utan att rummet känns övermöblerat. Fönster i två väderstreck ger fint ljusinsläpp. Rummet ramas in av ett fint parkettgolv och målade väggar. Från vardagsrumsdelen nås den härliga terrassen med utsikt över innergården och vy mot citykärnan. Uteplatsen känns insynsskyddad och privat.

KÖK
Arbetskök med skåpinredning i ek. Under överskåpen ligger ett vitt kakel och arbetsytorna är grå (laminat). Den maskinella utrustningen är rostfri och består av hel kyl och frys, spis med ugn, fläkt samt diskmaskin.
I anslutning till köket och i öppen planlösning mot vardagsrumsdelen placeras en rymlig matplats.

SOVRUM
Sovrum inrett med garderober och utrymme för dubbelsäng. Fin fönstersättning med höga fönster.

BADRUM
Kaklat och klinkrat badrum i vitt och grått. Golvvärme ger god komfort. Ett fönster släpper in ljus. Badrummet är inrett med både badkar och dusch samt separat tvättdel (tvättmaskin och torktumlare). Givetvis finns här tvättställ med tillhörande kommod samt wc-stol.

KLÄDKAMMARE
Praktisk och rymlig klädkammare/förråd eller kanske gästrum/kontor? Behoven och önskemålen får styra. Då rummet är rymligt och försett med fönster ger det möjligheter till flera användningsområden.

Högst upp med terrass, kvadratsmart!

Välkommen till denna yteffektiva och mysiga 2.a högst upp i huset med egen terrass. Lägenheten har ett fint ljusinsläpp och ligger insynsskyddat mot grannar. Öppen planlösning mellan kök, matplats och vardagsrum, rymligt sovrum, kaklat badrum med både dusch, badkar samt tvättmöjligheter. Flertalet garderober ger gott om förvaringsmöjligheter. En klädkammare har omdisponerats till ett kombinerat arbetsrum/gästrum/förråd. Underbar terrass med utsikt över innergården och vy in mot citykärnan.

Förening

Olof palmes gata 25

Förening

HSB Brf Kavalleristen

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen HSB Kavalleristen är en äkta bostadsrättsförening. På fastigheten Dragonfältet 15 finns dessa 62 bostadsrätter med adresserna Olof Palmes gata 15 - 27 (udda nummer) belägna. Fastigheten byggdes 2005. Fastigheten har andelar i gemensamhetsanläggningarna (p-hus och bilplatser) Dragonfältet GA:2, GA:12, GA:14 samt S:1 även kallat Stallet. Överlåtelse- och pantsättningsavgift enligt föreningens stadgar. Ekonomisk förvaltning sköts av HSB och den tekniska förvaltningen sköts av FMT. Styrelsen har beslutat om oförändrad avgift 2021, enligt ordförande 2020-12-03.

HUSENS SKICK
Inga kostsamma renoveringar planerade under den närmaste tiden.
2020-2021 Målningsarbeten på fasader är delvis utförda men det återstår att göra.
2019 Fastighetsbesiktning.
2018 Byggt cykelbod i anslutning till tvättstugan, beskurit buskarna på innergården, bytt ut stenplattor vid entrén till Olof Palmes gata 25 samt plockat bort kompostmaskinen och ställt i ordning lokalen.
2017 LED-belysning på innergård, utbytta stenplattor vid entré, målning av socklar.
2016 Styrelserummet byggdes ut.
2015 Byte av frekvensmoduler i 2 hissar.
2014 Byte av gruset på innergården.

BILPLATSER
Tillsammans med grannförening Skvadronen har bostadsrättsföreningen en samfällighetsförening, Stallet, som handhar parkeringsplatser. Föreningen har 34 parkeringar i garaget och 18 öppna bilplatser utomhus. FMT sköter om hyreskontrakten gällande parkeringar. Observera att innehavaren måste själv säga upp parkeringsplatsen vid ev. flytt eftersom parkeringen är frikopplad från lägenheten. Det går inte heller att föra över bilplatsen vid en överlåtelse. I första hand gäller en parkering/lägenhet, i mån av plats kan man få hyra två platser.
Motorvärmarplats (kostnad 299 kr/månad) och garage (kostnad 479 kr/månad). Vi har några i kö för garageplats men flera lediga p-platser ute, enligt viceordförande 2020-12-03.

ÖVRIGA UTRYMMEN
Gästrum, tvättstuga och cykelrum i separat byggnad på gården.

TV OCH BREDBAND
Föreningen har avtal med Telenor gällande internet (fiber) och fast telefoni (IP-telefon).
Kontakta dem för avtal men observera att abonnemanget ingår i avgiften så den boende behöver inget eget abonnemang.
För TV har föreningen ett avtal med ComHem där grundutbudet ingår. Från och med september 2020 är TV-utbudet digitaliserat. Hos ComHem finns möjlighet att teckna ett personligt abonnemang för fler kanaler.
ÖVRIGT
Föreningen är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar och bostadsrättstillägg ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren, som även tecknar eget el-abonnemang. Varje lägenhet har en egen elmätare på entréplan i trapphuset. Den är uppmärkt med lägenhetsnummer och öppnas med lägenhetsnyckeln. Byte av huvudsäkringar (16 amp) kan ske av lägenhetsinnehavaren.
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2020-12-03. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Området

Det attraktiva området Dragonfältet ligger beläget väster om Umeås centrum med bara några minuters promenadavstånd. Det gamla historiska K:4 området började bebyggas på 2000-talet och startades upp med en arkitekturtävling. Flera av bostadshusen är smala, har indragna kungsvåningar med terrasser och husen har putsade fasader. De gamla ridhusen är bevarade och används idag som parkeringshus. Det populära området består i stor utsträckning av flerbostadshus med lägenheter och expanderas ännu idag.

Närservice

Dragonfältet ligger nära till Umeå centrum med affärer, butiker och restauranger. I Hedlundaområdet finns grundskola från förskoleklass upp till årskurs nio och Umeås största gymnasium, Dragonskolan. I Hedlundaparken finner du även minigolfbana samt Noliahallarna som rymmer allt ifrån idrott till mässor och konferenslokaler. Närmaste livsmedelsaffär är Ica Hedlunda och enklare livs finns på kiosken Bubblan. På Dragonfältet hittar du även vårdcentral med apotek, polis- och brandstation.

Kommunikation

Från Dragonfältet tar du dig lätt med cykel eller till fots till centrum på bara några minuter. Närmaste busshållsplats ligger längs Skolgatan där linje 1 och 7 går förbi. För mer information se www.tabussen.se.

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter