Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Olof Palmes Gata 17

Dragonfältet Umeå

1 295 000 kr

Se alla bilder

ShowBidding

3

Budgivning pågår

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Olof Palmes Gata 17

Antal rum 1 rum + kök
Boarea 37,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 52-3217-1-40-1
Våning 3 av 5, hiss finns
Ekonomi Pris: 1 295 000 kr utgångspris
Avgift: 2 579 kr/mån värme, vatten, Kabel TV och internet
Andel i föreningen: 0,89233%
Andel av årsavgift: 0,89233%
Driftskostnad 1 502 kr/år
varav
El: 1 502 kr (594 kWh)
Beräknat antal pers: 1
Kommentar Driftkostnaden baseras på nuvarande ägares förbrukning och kan därav komma att ändras. Bör därför ses som ett exempel. Huvudkäkring: 16A lägenhetsampere
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 2005
Energideklaration
Utfärdad den 16 december 2016
Energiklass: D
Primärenergital: 151 kWh/m² och år
Fastighetsbet. Kavalleristen 15
Nu kan vi äntligen erbjuda denna ljusa och fina lägenhet med ett högt och fint läge!

Här inbjuds ni till ett rum med stort fönsterparti mot föreningens grönskande innergård, modernt kök med utrymme för matgrupp, helkaklat badrum och hall med fina förvaringsmöjligheter. Lägenheten erbjuder även en balkong i fint västerläge som vetter mot den grönskande gården!

Här bor ni centralt med närhet till citykärnan och dess kompletta utbud samtidigt som närheten till skog/natur och älv finns inom promenadavstånd.

Välkommen att boka er visning av denna fina etta på Dragonfältet!

- BALKONG I VÄSTERLÄGE

- CENTRALT LÄGE

- SNABBT TILLTRÄDE MÖJLIGT


Lägenheten presenteras enligt följande:

HALL
Rymlig hall inredd med två garderober och plats för hatthylla. På golvet ligger beige klinker och väggarna är tapetserade. Hallen öppnar trivsamt upp till lägenheten.

ALLRUM
Allrum med utrymme för både säng, soffa och TV-möbel i fin disposition. Allrummet ligger centralt placerad i lägenheten och härifrån nås lägenhetens balkong samt kök. Allrummet har fin parkett på golv, som enhetligt löper vidare in till kök och ger en bra helhetskänsla. Stora fönsterpartier i väster ger lägenheten ett fint ljusinsläpp. Från allrummet når ni även den fina balkongen i västerläge som sätter guldkant på tillvaron!

KÖK
Kök med vit skåpinredning och vitt kakel ovan underskåpen. Arbetsbestyren sköts på arbetsbänk i laminat. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys (2021) och spis med ugn. Invid fönster in mot gården ryms en mindre matgrupp.

BADRUM
Badrum med kakel och klinker inredd med dusch, wc, tvättställ med skåp samt förberett för tvättmaskin. Golvvärme värmer skönt under de kalla vintermånaderna.

ÖVRIGT
Till lägenheten hör ett stort förråd i en separat byggnad på gården.
Snabbt tillträde möjligt
Nu kan vi äntligen erbjuda denna ljusa och fina lägenhet med ett högt och fint läge!

Här inbjuds ni till ett rum med stort fönsterparti mot föreningens grönskande innergård, modernt kök med utrymme för matgrupp, helkaklat badrum och hall med fina förvaringsmöjligheter. Lägenheten erbjuder även en balkong i fint västerläge som vetter mot den grönskande gården!

Här bor ni centralt med närhet till citykärnan och dess kompletta utbud samtidigt som närheten till skog/natur och älv finns inom promenadavstånd.

Välkommen att boka er visning av denna fina etta på Dragonfältet!

Förening

Olof Palmes Gata 17

Förening

HSB Brf Kavalleristen

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen HSB Kavalleristen är en äkta bostadsrättsförening. På fastigheten Dragonfältet 15 finns dessa 62 bostadsrätter med adresserna Olof Palmes gata 15 - 27 (udda nummer) belägna. Fastigheten byggdes 2005. Fastigheten har andelar i gemensamhetsanläggningarna (p-hus och bilplatser) Dragonfältet GA:2, GA:12, GA:14 samt S:1 även kallat Stallet. Överlåtelse- och pantsättningsavgift enligt föreningens stadgar. Ekonomisk förvaltning sköts av HSB och den tekniska förvaltningen sköts av FMT. Styrelsen har beslutat om oförändrad avgift 2021, enligt ordförande 2021-06-08.

HUSENS SKICK
Inga kostsamma renoveringar planerade under den närmaste tiden.
2020-2021 Målningsarbeten på fasader är delvis utförda men det återstår att göra.
2019 Fastighetsbesiktning.
2018 Byggt cykelbod i anslutning till tvättstugan, beskurit buskarna på innergården, bytt ut stenplattor vid entrén till Olof Palmes gata 25 samt plockat bort kompostmaskinen och ställt i ordning lokalen.
2017 LED-belysning på innergård, utbytta stenplattor vid entré, målning av socklar.
2016 Styrelserummet byggdes ut.
2015 Byte av frekvensmoduler i 2 hissar.
2014 Byte av gruset på innergården.

BILPLATSER
Tillsammans med grannförening Skvadronen har bostadsrättsföreningen en samfällighetsförening, Stallet, som handhar parkeringsplatser. Föreningen har 34 parkeringar i garaget och 18 öppna bilplatser utomhus. FMT sköter om hyreskontrakten gällande parkeringar. Observera att innehavaren måste själv säga upp parkeringsplatsen vid ev. flytt eftersom parkeringen är frikopplad från lägenheten. Det går inte heller att föra över bilplatsen vid en överlåtelse. I första hand gäller en parkering/lägenhet, i mån av plats kan man få hyra två platser.
Motorvärmarplats (kostnad 299 kr/månad) och garage (kostnad 479 kr/månad). Vi har kö för garageplats men flera lediga p-platser ute, enligt Ulrika på FMT-förvaltning, 2021-06-08.

ÖVRIGA UTRYMMEN
Gästrum, tvättstuga och cykelrum i separat byggnad på gården.

TV OCH BREDBAND
Föreningen har avtal med Telenor gällande internet (fiber) och fast telefoni (IP-telefon).
Kontakta dem för avtal men observera att abonnemanget ingår i avgiften så den boende behöver inget eget abonnemang.
För TV har föreningen ett avtal med ComHem där grundutbudet ingår. Från och med september 2020 är TV-utbudet digitaliserat. Hos ComHem finns möjlighet att teckna ett personligt abonnemang för fler kanaler.

ÖVRIGT
Föreningen är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar och bostadsrättstillägg ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren, som även tecknar eget el-abonnemang. Varje lägenhet har en egen elmätare på entréplan i trapphuset. Den är uppmärkt med lägenhetsnummer och öppnas med lägenhetsnyckeln. Byte av huvudsäkringar (16 amp) kan ske av lägenhetsinnehavaren.
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2021-06-08. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Området

Det attraktiva området Dragonfältet ligger beläget väster om Umeås centrum med bara några minuters promenadavstånd. Det gamla historiska K:4 området började bebyggas på 2000-talet och startades upp med en arkitekturtävling. Flera av bostadshusen är smala, har indragna kungsvåningar med terrasser och husen har putsade fasader. De gamla ridhusen är bevarade och används idag som parkeringshus. Det populära området består i stor utsträckning av flerbostadshus med lägenheter och expanderas ännu idag.

Närservice

Dragonfältet ligger nära till Umeå centrum med affärer, butiker och restauranger. I Hedlundaområdet finns grundskola från förskoleklass upp till årskurs nio och Umeås största gymnasium, Dragonskolan. I Hedlundaparken finner du även minigolfbana samt Noliahallarna som rymmer allt ifrån idrott till mässor och konferenslokaler. Närmaste livsmedelsaffär är Ica Hedlunda och enklare livs finns på kiosken Bubblan. På Dragonfältet hittar du även vårdcentral med apotek, polis- och brandstation.

Kommunikation

Från Dragonfältet tar du dig lätt med cykel eller till fots till centrum på bara några minuter. Närmaste busshållsplats ligger längs Skolgatan där linje 1 och 7 går förbi. För mer information se www.tabussen.se.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter