Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Norra Ersmarksgatan 28B

Haga UMEÅ

1 695 000 kr

Se alla bilder


Visning

Bokad visning, anmäl dig via hemsidan!

Tisdag 18/5 17.30-18.00

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Norra Ersmarksgatan 28B

Antal rum 2 rum + kök
Boarea 52,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 212335003-1019
Våning 1 av 4, hiss finns
Ekonomi Pris: 1 695 000 kr utgångspris
Avgift: 3 748 kr/mån inkl värme, vatten, Kabel TV och internet, balkongtillägg
Andel i föreningen: 1,9931%
Andel av årsavgift: 2,08193%
Driftskostnad 3 000 kr/år
varav
El: 3 000 kr (2354 kWh)
Beräknat antal pers: 2
Kommentar Elförbrukning de senaste 12 månaderna, 16 A lägenhetssäkring fast kostnad 900 kr/år inkluderad i kostanden ovan.
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 45/47
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration Finns för närvarande inte
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
HALL
Hall med plats för kapp- och skohylla. Hallen har ett fint trägolv som enhetligt löper vidare in till kök och sovrum. Väggarna är målade i vitt.

VARDAGSRUM
Till vänster om hall nås det rymliga vardagsrummet. Rummet har plats för både soffgrupp och matgrupp. Väggarna är vita och på golvet ligger en fin parkett. Stora fönsterpartier i öster ger ett fint ljusinsläpp.

KÖK
Delvis renoverat kök i tidstypisk anda. Flertalet skåp ger gott om förvaringsmöjligheter. Här finns utrymme för matplats. Kökets maskinella utrustning består av kyl/frys, spis och ugn (samtliga vitvaror från 2016). En fondvägg i mönstrad tapet klär en av rummets väggar, övriga väggar är vitmålade.

SOVRUM
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och arbetsplats. Rummet har en inbyggd garderob samt praktisk klädkammare. Väggarna är målade i en rosa ton. Från detta rum nås lägenhetens fina balkong, inglasad i fint västerläge. På golvet i balkongen ligger en grå filtmatta.

BADRUM
Det renoverade badrummet (2016) har en grå matta på vägg och en mönstrad matta på golv. Dusch, wc och tvättställ med tillhörande kommod och spegel samt tvättmaskin (kombinerad med torktumlare) är badrummets inredning.

ÖVRIGT
2016 Badrum, köksluckor, kyl/frys, spis, trägolv i hall-kök-sovrum, slipat golv i vardagsrum samt ytskikt väggar.

Charmig 2:a Haga!

Renoverad 2:a charmfull och med inglasad balkong i västerläge. Välkommen in till en trivsamt planerad lägenhet med genomgående fina trägolv, renoverat badrum och delvis renoverat kök i tidstypisk anda. Haga är ett populärt område mycket tack vare närheten till allt. Här finns skog och natur med fina motions- och rekreationsutbud, träningsanläggningar, matbutik, restaurang, förskolor/skolor och med cykel eller till fots tar du dig ner till Umeå city, Universitet och NUS.

Förening

Norra Ersmarksgatan 28B

Förening

Brf Haga central

Allmänt om föreningen

Brf Haga Central (org.nr 769621-6824) är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 2011. Föreningen förfogar över 44 st lägenheter, varav 2 st hyresrätter, belägna på Norra Ersmarksgatan 26, 28, 30 A och B och Gustav Garvares Gata 1. Byggnaderna är uppförda 1945-1947. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av Riksbyggen. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Ingen höjning av månadsavgiften under 2021, enligt ordförande 2021-04-14.

HUSENS SKICK
2021: Renovering/byte av undercentral för fjärrvärme.
2020: Nya balkonger med inglasning. Nytt ventilationsaggregat.
2019-2017: Portlås installerat. Bytt termostater på samtliga element, bergvärme installerat i ett av husen på Gustav Garvares gata.
Gjorda renoveringar de senaste 6 åren: Fönsterbyte, dränering, omläggning av garage-/bostadstak, byte av låssystem, byte av garageportar, fasadbyte på garage samt målning av fasad på GGG 1, asfaltering av gård, byggt cykelhus och soprum, besiktning av balkonger, trapphus renoverade.
ca 2013: spolat och filmat stammar. På 80-talet rotrenoverades vissa stammar som var i behov av det.

GÅRDEN/GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Föreningen har en mysig innergård med gräsytor och uteplatser samt tillhörande sittgrupper för grillning. Liten samlingslokal finns att tillgå.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-tv via Com Hem HD, basutbudet ingår i månadsavgiften i form av obligatoriskt tillägg.
Bredband via Telenor (hastighet 250 mbit/s) ingår i månadsavgiften i form av obligatoriskt tillägg.

TVÄTTMÖJLIGHETER
Varje lägenhet har en egen tvättmaskin. Det finns ingen gemensam tvättstuga.

PARKERING OCH GARAGE
Det finns 25 st parkeringsplatser med elstolpe (kostnad 345 kr/månad) och 14 st garageplatser (kostnad 475 kr/månad). Enligt ordförande finns inga garageplatser eller mv-platser lediga per 2021-04-19 och det är 2 personer i kö för garage, men ingen i kö för mv-plats. Styrelsen sköter kölistan.

ÖVRIGT
Ett förråd tillhör lägenheten. El tecknas och betalas av varje bostadsrättsinnehavare. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Folksam och bostadsrättstillägg ingår i fastighetsförsäkringen. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren. Lägenhet med balkong tillkommer 470 kr i obligatoriskt tillägg.
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2021-04-14. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Området

Haga är den stadsdel i Umeå som är belägen närmast norr om centrum. Det är en av Umeås äldsta stadsdelar, vars södra delar (närmast centrum) domineras av villabebyggelse från 1940-talet, medan det längre norrut finns ett varierat utbud av två- och trevånings hyres- och bostadsrättshus från sent 1940-tal och framåt. Haga och stadsdelen Sandbacka räknas ofta ihop. Stadsdelen avgränsas i väst av E4 och det före detta regementsområdet för I20, i söder av järnvägen, i norr av Sandaparken/Erikslundsvägen och i öst av Gammlia och Stadsliden, vid vars kant T3 Arena (f.d. Gammliavallen) - hemmaplan för fotbollslagen Umeå IK och Umeå FC - ligger. Det finns tre gym i närheten (Fitness24seven vid I20 samt både Tenton på Hagmarksvägen, alldeles runt hörnet, och i nyöppnade lokaler vid Coop nära).

Närservice

Butiker, livsmedelsaffär, pizzeria, bensinmack, elljusspår, skola, förskola, Gammlia, badhus och sporthall.

Kommunikation

Goda kommunikationer. Buss och tåg.

Övrigt

Det finns flera förskolor och skolor i området.

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter