Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Mariehemsvägen 1M

Mariehem UMEÅ

1 550 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

3

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Mariehemsvägen 1M

Antal rum 1 rum + Kök
Boarea 36,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 52-3226-1-121-9
Våning 3 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 550 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 1 795 kr/mån Inklusive värme, vatten, hushållsel enligt schablon, tv och bredband.
Andel i föreningen: 0,27754%
Andel av årsavgift: 0,27754%
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1965-68
Energideklaration
Utfärdad den 12 september 2018
Energiklass: D
Primärenergital: 120 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
På optimalt läge med närhet till universitet, härliga Mariehemsängarna och Nydalasjön erbjuds denna rymliga och välplanerade etta med bra standard och fräscha ytskikt.
Lägenheten har ett bra kök med god arbetsyta och gott om förvaring. I samvarorummet finns plats för både sovalkov (140cm bred), matbord, soffgrupp och säng i sovalkov. Fräscht badrum med badkar och en rymlig klädkammare. I hallen finns en stor platsbyggd skjutdörrsgarderob med Elfa inredning.
Nuvarande ägare har låtit installera smart belysning (Plejd).

Här bor ni i en stabil förening med bra ekonomi och låg månadsavgift som inkluderar allt och möjliggör en låg månadskostnad.

På Mariehem bor du med närhet till fina motionsspår, längdspår, skidbacke, badplats, IKSU, flera mataffärer, restauranger, universitetet och god kommunikation till centrum med dess kompletta utbud av affärer, restauranger och uteliv.

Lägenheten presenteras enligt följande:

HALL
Öppen och inbjudande hall som binder samman lägenhetens samtliga rum. Här finns plats för att hänga av sig jackan samt plats för ytterligare förvaring i en smart platsbyggd skjutdörrsgarderob med elfa system
På golvet ligger klinker inspirerat vinylgolv och väggarna är ljusa.

SAMVARORUM
Lägenhetens samvarorum följer i stil med resterande lägenhet. Stilrena materialval med fräsch känsla. Här inne finns gott om plats för både matbord, soffa, TV-möbel, säng samt skrivbord, allt man behöver! I rummet finns en alkov som rymmer sängen. Sovalkoven rymmer en säng som är 140 cm bred så att bo två person i lägenheten är inga problem.

KÖK
I direkt anslutning till samvarorummet finner ni köket. Väl omhändertaget och delvis renoverat kök med alla bekvämligheter man behöver så som spis, ugn samt kyl/frys. Köket disponerar gott om förvaringsmöjligheter samt arbetsyta. Ytskikten är i stilrent utförande och skapar en genomtänkt känsla.

BADRUM
Badrum med plastmatta. Rymligt badrum som erbjuder badkar, handfat, WC samt förvaringsskåp.

FÖRBÄTTRINGAR:
2019 Renoverat hallen
2018 Bytt all el + installerat Plejd system
2018 Målat om luckor och vägg i köket
2016 Platsbyggt klädkammare
2015 Målat/tapetserat om allrum

BRA ATT VETA
Parkeringsplatser finns ledigt.
Till lägenheten hör ett källarförråd.
Den smarta belysningen ger möjlighet att styra belysningen i olika lägen från telefonen .
På optimalt läge med närhet till universitet, härliga Mariehemsängarna och Nydalasjön erbjuds denna rymliga och välplanerade etta med bra standard och fräscha ytskikt.
Lägenheten har ett bra kök med god arbetsyta och gott om förvaring. I samvarorummet finns plats för både matbord, soffgrupp och säng i sovalkov. Fräscht badrum med badkar och en rymlig klädkammare. I hallen finns en stor skjutdörrsgarderob med Elfa inredning.
Nuvarande ägare har låtit installera smart belysning (Plejd).

Här bor ni i en stabil förening med bra ekonomi och låg månadsavgift som inkluderar allt (värme, vatten, tv, bredband och hushållsel) och möjliggör en låg månadskostnad.

På Mariehem bor du med närhet till fina motionsspår, längdspår, skidbacke, badplats, IKSU, flera mataffärer, restauranger, universitetet och god kommunikation till centrum med dess kompletta utbud av affärer, restauranger och uteliv.

Varmt välkommen att boka er visning via länk till vår hemsida.

Förening

Mariehemsvägen 1M

Förening

HSB Brf Mariehem

Allmänt om föreningen

HSB Brf Mariehem är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 1969. Föreningen äger fastigheterna Ugglelåten 1 och Lärkdrillen 2 vilka uppfördes 1966 och finns belägna på adresserna Mariehemsvägen 1-3. Föreningen förfogar över 170 st lägenheter och 76 st lokaler. Av lägenheterna är 164 st upplåtna med bostadsrätt och resterande 6 med hyresrätt vilka under de senaste åren uppförts i fastighetens källarplan. Samtliga lokaler upplåts med hyresrätt och avser förråds- och gemensamhetsutrymmen. Föreningen förvaltas ekonomiskt av HSB och tekniskt av Riksbyggen. Pantsättningsavgift och överlåtelseavgift tas ut enligt stadgar.
Inga avgiftshöjningar planerade i dagsläget, enligt ordförande 2021-06-02.
I avgiften ingår: VÄ/VA, kabel-tv och internet. El betalas enligt förbrukning och läses av 1 gång/år.

HUSENS SKICK
2021 Byte av entrédörrar Mariehemsvägen 1
2020 Installation av bergvärme Mariehemsvägen 1, byte av entrédörrar Mariehemsvägen 3
2019 Renovering av gavlar Mariehemsvägen 1, Installation av bergvärme Mariehemsvägen 3
2018 Renovering av gavlar Mariehemsvägen 3
2017 Byte av värmecentraler och låssystem
2016 Relining av stående stammar och byte av synliga stammar i källare
2015 Injustering värme och ventilation, byte av kallvattenledning, målning soprum

KABEL-TV OCH INTERNET
Kabel-TV finns via Comhem, basutbudet ingår i avgiften. Bredband finns via Bredband 2 och inkluderas i angiven månadsavgift.

PARKERING
På föreningens fastighet finns 108 st carportplatser, 32 st parkeringsplatser med motorvärmare, 10 st vanliga parkeringsplatser, 14 husvagns eller släpvagnsparkering samt 18 st gästparkeringar. Gästparkeringarna är gratis upp till 6 timmar, därefter har varje lägenhetsinnehavare gästparkeringskort att fästa på bilrutan. Carportplats kostar 310 kr/mån, finns f.n inte ledigt enligt vicevärd 2021-06-02.
Parkeringsplats med motorvärmare kostar 150 kr/mån. Parkeringsplats kostar 100 kr/mån.
MHV 3 finns inga lediga platser i carport men 6 lediga p-platser med motorvärmare. Finns inga lediga P-platser utan motorvärmare eller för släpvagnar.
På MHV 1 finns lediga carportar och 2 lediga motorvärmarplatser. Inga lediga p-platser utan motorvärmare och 1 ledig släpvagnsplats, allt enligt vice värd 2021-06-02.

TVÄTTSTUGA
I husets källarplan finns stor och upprustad tvättstuga. Här finns två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp. Tidsbokning sker utanför tvättstuga, lätt att få tvättid.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Föreningen har stor övernattningslägenhet för ca 150 kr/dygn, som får bokas upp till 1 vecka, och inrymmer wc/dusch/kokvrå och sängplatser för 4 personer. Lägenheten bokas via styrelsen. Dessutom finns gym och pingisrum som får brukas av medlemmar. Nycklar kvitteras ut mot en kostnad av 100 kr/nyckel och för gymmet debiteras 50 kr/mån. Mellan föreningens huskroppar finns stor lummig och trevlig innergård med bersåer, buskar och planteringar. Innergården består av flera uteplatser med sittgrupper och grillar. Föreningen har även odlingslotter, kontakta styrelsen för mer information. Cykelförrådet får nyttjas även för barnvagnar, enligt ordförande 2021-06-02.

ÖVRIGT
Till lägenheten hör ett källarförråd samt utrymme i matkällare. Föreningen är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar där även bostadsrättstillägg ingår i försäkringen. Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2021-06-02. Hemsida https://brfmariehem.wordpress.com/
Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Mariehem är beläget ca 4 km från umeå centrum. Här har du nära till Universitetet och Norrlands Universitetsjukhus. I detta område är det mestadels flerfamiljshus men finns även en del radhuslängor och mindre villor. Med Nydalasjön samt ett stort ängsområde runt knuten får du närhet till naturen. Vid ängsområdet ligger även Bräntberget där du på vintertid kan åka skidor och pulka. Skidklubben UHSK driver liften och möjligheter till utforsåning och downhillcykling finns under respektive säsong. Mariehem utgör tillsammans med Marieberg samt Mariedal Marieområdet.

Närservice

I Mariehem har du Mariehems centrum med bland annat ICA, frisersalonger och restauranger. Mariehem har även Mariehem SK idrottsklubb, Gymnastikenshus, belysta motionsspår både sommar och vinter, stort utbud av skolor och daghem, Nydalasjön som erbjuder bland annat äventyrsbad, bangolfbana och äventyrslekpark. Du har även ängarna med beachvolleybollplaner, Basebollplan, konstgräsplan och en frisbeegolfbana.

Kommunikation

Från Mariehem tar du dig lätt runt med både cykel och buss. Busslinjerna 7, 1 och 2 går förbi Mariehems centrum. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter