Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Hermelinvägen 215

Mariedal Umeå

1 895 000 kr

Se alla bilder


Visning

Öppen visning, välkommen!

Måndag 27/5 17.30-18.00

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Hermelinvägen 215

Antal rum 3 rum + Kök
Boarea 79,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 212317001-0199
Våning 2 av 2, hiss finns ej
Kommentar Egen entré och hall på markplan.
Ekonomi Pris: 1 895 000 kr utgångspris
Avgift: 3 943 kr/mån ink värme, vatten, tv, internet och hushållsel
Andel i föreningen: 0,44344%
Andel av årsavgift: 0,4434%
Tillträde enligt överenskommelse
Underbar balkong i solfyllt västerläge med utsikt mot gård.
Pantsatt Ja
Allmänt Underbar balkong i solfyllt västerläge med utsikt mot gård. Tillhörande varmförråd på entréplan. Ytterliggare förvaring finns att tillgå i två gemensamma förråd.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1974-76
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration
Utfärdad den 16 december 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 174 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Fastighetsbet. Hartassen 3
Optimalt belägen med utsikt över innergård och med balkong i väster erbjuds denna superfina trea! Lägenheten är varsamt renoverad från topp till tå med moderna materialval i hög standard från Husqvarna och Electrolux och har enhetligt ekparkettgolv. I harmoni disponeras modernt kök, rymligt vardagsrum, två stora sovrum varav en med access till klädkammare samt stambytt badrum med tvättpelare. Mycket stabil förening med god ekonomi, låg avgift som inkluderar allt, fina gemensamma utrymmen för boende och möjlighet till parkeringsplats. Egen ingång och tillhörande varmförråd.

Här bor ni naturnära på lugnt och trivsamt kvarter med motionsspår och skidspår runt husknuten i Gammliaskogen. Närhet till Bräntbergsbacken, grönskande Mariehemsängarna och allt det serviceutbud du behöver. Bekvämt cykelavstånd till Universitet, sjukhus och IKSU och god kommunikation till stadskärnan med dess kompletta utbud av affärer, restauranger och uteliv.

-Låg avgift som inkluderar allt

-Genomgående renoverad

-Balkong i västerläge

-Mycket stabil förening med fina faciliteter

-Fint läge på området

-Nära Universitet, Sjukhus, IKSU och service

HALL
Välkomnande hall med egen ingång från markplan och möjlighet till avhängning. Praktiskt strukturmatta klär golvet i hall och trapp. Öppet läge mellan kökets matplats och hall gör hallen ljus, inbjudande och ger ett fint första intryck av lägenheten.

KÖK
Lägenhetens hjärta, köket är smakfullt och varsamt renoverat i stil. Vita skåpluckor, svart kakel och arbetsbänk i ek gör köket en både modern men klassisk stil. Den maskinella består av fullstor kyl och frys, stor zone-fri induktionshäll, rostfri fläktkåpa från Franke, inbyggnadsugn och micro samt integrerad diskmaskin. Här erbjuds fin förvaring då kökets storlek utökats, bra arbetsytor och trevlig plats för matgrupp. Spotlights både i tak och över arbetsbänk skapar mysfaktor och arbetsljus till matbestyren.

VARDAGSRUM
Stort och gästvänligt vardagsrum med plats för såväl soffmöbel och matsalsgrupp. Härifrån når ni lägenhetens pärla, den magiska balkongen i underbart västerläge! Med utsikt över lugn och grönskande gård avnjuts solens strålar tills den går ner över hustaken.

BADRUM
Komfortabelt badrum i ljus och stilren våtrumsmatta. Inredningen består av WC, kommod, spegelskåp och badkar med dusch. Egen tvättmaskin, torktumlare, bänk för klädvård samt skåp till förvaring underlättar vardagen.

SOVRUM
Lägenhetens stora sovrum nås via vardagsrummet. Här finns utrymme för dubbelsäng och mycket bra förvaring i anslutande klädkammare. På golvet ligger fint ekparkettgolv och väggarna är tapetserade i en i modern gråblå färg.

SOVRUM
Det andra sovrummet har tapetserade väggar och fint parkettgolv samt stor skjutdörrsgarderob till förvaring.

BRA ATT VETA
2018: Tvättmaskin, kyl och frys
2017: Ny inredning till badrum
2014: Helrenovering av kök med utökad köksyta samt öppning mot hall. Nytt ekparkettgolv, lister, socklar, foder, innerdörrar, tapetsering och målning av samtliga ytskikt i lägenheten. Nya vita fönsterbrädor i marmor, renovering av trapp med målade sättsteg och lister i aluminium.
2012: Stambyte och badrumsrenovering
Föreningen har inte ombesörjt någon ny energideklaration för byggnad

Smakfullt renoverad trea i populära brf Hartassen!

Optimalt belägen med utsikt över innergård och med balkong i väster erbjuds denna superfina trea! Lägenheten är varsamt renoverad från topp till tå med moderna materialval i hög standard från Husqvarna och Electrolux och har enhetligt ekparkettgolv. I harmoni disponeras modernt kök, rymligt vardagsrum, två stora sovrum varav en med access till klädkammare samt stambytt badrum med tvättpelare. Mycket stabil förening med god ekonomi, låg avgift som inkluderar allt, fina gemensamma utrymmen för boende och möjlighet till parkeringsplats och varmgarage. Egen ingång och tillhörande varmförråd.

Här bor ni naturnära på lugnt och trivsamt kvarter med motionsspår och skidspår runt husknuten i Gammliaskogen. Närhet till Bräntbergsbacken, grönskande Mariehemsängarna och allt det serviceutbud du behöver. Bekvämt cykelavstånd till Universitet, sjukhus och IKSU och god kommunikation till stadskärnan med dess kompletta utbud av affärer, restauranger och uteliv. Varmt välkommen på visning!

Förening

Hermelinvägen 215

Förening

Riksbyggen Brf Hartassen

Allmänt om föreningen

RBF Hartassen är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen förfogar över 235 st lägenheter belägna på fastigheten Hartassen 3 med adresserna Hermelinvägen 1-234. Samtliga lägenheter upplåtes med bostadsrätt förutom en lägenhet som upplåtes med hyresrätt till landstinget. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av Riksbyggen. Pantsättnings-/överlåtelseavgift tas ut enligt stadgarna. I avgiften ingår VÄ/VA, internet, kabel-tv och el. Ingen höjning av månadsavgiften från 1/1 2019.

HUSENS SKICK
2018 Samtliga utebelysningar har bytts ut till LED-lampor. 2017 Nya fönster. 2016 Målning fasader. 2014 Uppfräschning av gårdar och uppgradering fibernät (IT). 2010-2012 Stambyte och badrumsrenovering. 2007 Uppgradering IT-nät. 2000 Fastighetsnät för IT. 1999 Byte fasadpanel och ventilation.

PLANERADE RENOVERINGAR
Föreningen följer underhållsplan och kommer att satsa på utomhusmiljön under år 2019.

TVÄTTSTUGA
Tvättstugor finns på Hermelinvägen 92 A och 202 A. I tvättstugan belägen på Hermelinvägen 92 A finns två tvättstugor samt en grovtvättstuga som bokas separat. I varje tvättstuga finns 2 tvättmaskiner, 1 centrifug, 1 torktumlare och 1 torkskåp.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV via Sappa Alltid från 8 april 2019, digitalt basutbud ca 20 kanaler ingår i månadsavgiften.
Bredband 1 GB via Riksnet, ingår i månadsavgiften.

PARKERING
Föreningen har 152 st carportplatser (250 kr/månad) och 78 st parkeringsplatser i varmgarage (430 kr/mån). I föreningen finns även MC-garage (160 kr/månad). 6 st varmgarage lediga och 2 carportar lediga samt 1 mc-garage ledigt, enligt ordförande 2019-03-26. Till parkeringarna tillämpas webbaserat kösystem via Riksbyggens hemsida. När man fått sin första månadsavi kan man som boende skapa konto på Riksbyggens kundwebb.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Bastu finns belägen på Hermelinvägen 202A. Föreningen har även cykelrum på de flesta husgavlar. Det finns också gemensamma förråd på området. Dessa är till för boende på samma gård. På Hermelinvägen 132B finns gästrum att hyra. Föreningen har lokaler för enklare hobbyverksamhet som snickeri på Hermelinvägen 146 och målning på Hermelinvägen 64. Föreningen har en samlingslokal på Hermelinvägen 202A som går att hyra.

ÖVRIGT
Föreningen har odlingslotter upp mot Gammliaskogen som medlemmarna får bruka. Föreningen har tecknat en kollektiv bostadsrättstilläggsförsäkring i Proinova (Folksam) medan hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren. Elhandelsavtal har tecknats med Umeå Energi som garanterar att 100 % av den el som köps in är miljöcertifierad och ursprungsmärkt vattenkraft. Med detta gör bostadsrättsföreningen ett aktivt miljöval och tar ansvar för minskade utsläpp av klimatpåverkande växthusgaser. Hemsida www.hartassen.se
Ovanstående uppgifter är inhämtade från berörd förening, 2019-03-26. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Mariedal är beläget ca 4 km norr om centrala Umeå. Området uppfördes på mitten av 70-talet fram till 80-talets början. Här finns radhus med äganderätt och bostadsrättlägenheter i radhusliknande utförande. Mariedal är ett naturskönt område men är samtidigt beläget intill affärsområden där all närservice du behöver finns. Gamliaskogen vid radhusen erbjuder fina motionsspår sommar och vintertid. I området bor både äldre och barnfamiljer och attraherar samtliga målgrupper.

Närservice

Affärsområdet på Mariedal innehåller allt ifrån livsmedelsbutiker, klädaffärer, sportaffärer, möbelaffärer, husgerådsbutiker, frisörer, restauranger, bowling, bank och pizzerior. Med bara några minuters promenad tar du dig lätt till Ersbodas handelsområde som erbjuder ytterligare närservice. Beläget på Mariaområdet finns Mariebergsskolan som har förskoleklasser upp till sjätte klass och på Bräntbergsskolan finns högstadium. I Gamliaskogen beläget precis intill området finns motionsspår med elljus och skidspår på vintern. På Bräntberget finns en slalombacke och nedanför de fantastiska Mariehemsängarna. De består av stora gräsängar med fotbollsplaner och plats för aktiviteter och lek. Inte långt ifrån Mariedal finns populära Nydala som erbjuder bland annat stränder, bad och fiske.

Kommunikation

Till Mariedal tar du dig lätt med bil från Umeås centrum via Östra kyrkogatan eller efter gamla E4an. Bra kommunikation med buss går dagligen till Mariaområdet. För aktuell tidtabell se www.tabussen.se. Hit tar du dig effektivt och snabbt på bra cykel- och gångbanor.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter
Fri värdering