Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Ersbodavägen 75

Ersboda UMEÅ

1 295 000 kr

Se alla bilder


Visning

Anmäl dig till visning via hemsidan!

Måndag 21/9 18.30-19.00

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Ersbodavägen 75

Antal rum 4 rum + Kök
Boarea 97,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 212331001-0070
Våning 2 av 2, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 295 000 kr utgångspris
Avgift: 6 121 kr/mån ink värme, vatten, internet och tv
Andel i föreningen: 0,88849%
Andel av årsavgift: 0,89092%
Tillträde enligt överenskommelse
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1990-1991
Energideklaration
Utfärdad den 14 juli 2020
Energiklass: E
Primärenergital: 150 kWh/m² och år
Fastighetsbet. Krukan 2
Välkommen till denna stilrent inredda och modernt renoverade gavelfyra på barnvänligt och grönskande område på Ersboda. Den välplanerade lägenheten har genomgående ljusa och tidlösa ytskikt, två helrenoverade badrum från 2017, uppfräschat kök, generöst vardagsrum med utgång till solfylld balkong och tre sovrum i bra storlek. Gott om förvaring och två klädkammare.

Mycket stabil förening med god ekonomi och fina faciliteter som samlingslokal, bastu, tvättstugor, hobbyrum, grillplatser och gästlägenhet. Hela föreningens område har mysiga innergårdar med mycket grönska och gemensamma ytor för samvaro. Aktiv förening som regelbundet ordnar sammankomster som till exempel fika till kanelbullens dag, pajfester, grillkvällar, julmarknad, måndagsträffar med café för medlemmarna. På Ersboda finns mataffär, bibliotek, skola och förskola. Goda bussförbindelser till centrum, universitetssjukhus och universitet.

-Insynsskyddad balkong i solfyllt läge
-Renoverade badrum 2017
-Lugnt och barnvänligt område
-Tilltalande planlösning
-Genomgående renoverade ytskikt

HALL
Ljus och inbjudande hall med gott om utrymme för avhängning av kläder på hatthylla och ytterligare förvaring i generösa garderober. Vitmålade väggar och modernt laminat i ljus kulör pryder ytskikten.

KÖK
I anslutning till hallen nås det trivsamma köket. Vita skåpluckor med stilrena handtag och beige kakel ovan arbetsbänken i laminat ger köket en tidlös stil. Kökets utformning ger mycket förvaring i över- och underskåp och i skafferi. Den maskinella utrustningen består av fullstor kyl och frys, hällspis med ugn, köksfläkt och diskmaskin. Matplatsen är fint placerat vid ett fönster mot den uppvuxna innergården.

VARDAGSRUM & BALKONG
Centralt placerat och rymligt vardagsrum med vackert ekparkettgolv och vita väggar varav en fondvägg i sober grön nyans. Rummet är lätt att möblera med variation och har även plats för matgrupp om så önskas. Det gästvänliga rummet har härligt ljusinsläpp via fönsterparti och balkongdörr och utsikt mot grönskande skogsdunge och härifrån nås lägenhetens pärla, den insynsskyddade balkongen i solfyllt söderläge.

BADRUM 1
Renoverat badrum från 2017 med stilren våtrumsmatta på väggar och golv i eleganta färger. Badrummets inredning består av WC, kommod, spegelskåp med belysning, badkar med dusch, förvaringsskåp samt komfortabel tvättmaskin.

BADRUM 2
Lägenhetens andra badrum ligger smart placerat mellan två sovrum. Även detta badrum renoverades 2017 med modern våtrumsmatta på golv och väggar. Utrustningen som finns att tillgå är WC, handfat med kommod, dusch, spegel och skön handdukstork.

SOVRUM 1
Det första sovrummet ligger i anslutning till vardagsrummet. Här ryms stor säng, garderober och möblemang. Vitmålade väggar och stilrent laminatgolv. Praktisk klädkammare ger fin förvaring.

SOVRUM 2
Lägenhetens andra sovrum är också mycket rymligt och har fönster mot den lummiga baksidan. Mycket god förvaring i form av klädkammare invid rummet. Samma vackra laminatgolv och vitmålade väggar.

SOVRUM 3
Sovrum i anslutning till kök och kan nås från två håll. Samma stilrena ytskikt som övriga lägenheten.

VÄRT ATT VETA
Badrumsrenovering 2017.
Föreningen har gjort en gemensam upphandling för inglasning av balkonger för den som vill glasa in sin balkong.
Stort lägenhetsförråd finns i separat byggnad på gården. Ca 7 kvm.
I höst kommer föreningen att byta ventilation och en rostfri fläkt kommer ersätta den befintliga.
Föreningen har inlett arbete för att kunna anordna laddplatser för de som är intresserade.

Mycket välplanerad gavelfyra på lugnt och barnvänligt område!

Välkommen till denna stilrent inredda och modernt renoverade gavelfyra på barnvänligt och grönskande område på Ersboda. Den välplanerade lägenheten har genomgående ljusa och tidlösa ytskikt, två helrenoverade badrum från 2017, uppfräschat kök, generöst vardagsrum med utgång till solfylld balkong och tre sovrum i bra storlek. Gott om förvaring och två klädkammare.

Mycket stabil förening med god ekonomi och fina faciliteter som samlingslokal, bastu, tvättstugor, hobbyrum, grillplatser och gästlägenhet. Hela föreningens område har mysiga innergårdar med mycket grönska och gemensamma ytor för samvaro. Aktiv förening som regelbundet ordnar sammankomster som till exempel fika till kanelbullens dag, pajfester, grillkvällar, julmarknad, måndagsträffar med café för medlemmarna. På Ersboda finns mataffär, bibliotek, skola och förskola. Goda bussförbindelser till centrum, universitetssjukhus och universitet. Varmt välkommen på visning!

Förening

Ersbodavägen 75

Förening

Brf Umeåhus nr 31

Allmänt om föreningen

Riksbyggen brf Umeåhus nr 31 är en äkta bostadsrättsförening som äger 21 byggnader som är uppförda mellan 1990-1991 och belägna på fastigheten Krukan 2 med adresserna Mjölkvägen 64-148 (jämna nummer), Ersbodavägen 13-107 (udda nummer) och Filgränd 139-213 (udda nummer) i Umeå. Föreningen förfogar över 122 lägenheter vilka är fördelade mellan 2:or, 3:or, 4:or, 5:or samt radhus. Samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt. Pantsättnings- och överlåtelsesavgift betalas enligt föreningens stadgar. Föreningen förvaltas tekniskt och ekonomiskt av Riksbyggen. Månadsavgiften har höjts med 0,5 % från 1 januari 2020, ingen ytterligare höjning kommer att göras under 2020 enligt ordförande 2020-08-10.
HUSEN
2017: Underhåll garage och p-platser samt utvändigt underhåll av huskropparna
2016: Allmän uppfräschning av gemensamma grönytor samt anläggning av större plantering och gemensam uteplats på Filgränd.
2015: Renovering av gemensamma utrymmen. Föreningen har för några år sedan också borrat för bergvärme som till större del värmer uppföreningens byggnader.
Under 2020 kommer föreningen byta ventilation till FTX-system samt fläktar.
PARKERINGSPLATSER
Föreningen förfogar över 90 st parkeringsplatser med motorvärmarstolpe samt 51 st garageplatser. Kostnaden för garage är 360 kr/mån och för parkeringsplats med el är 180 kr/mån. I dagsläget finns ledigs parkeringsplatser men till garage är det kö, enligt ordförande 2020-08-10.
Till parkeringarna tillämpas webbaserat kösystem via Riksbyggens hemsida.
KABEL-TV OCH INTERNET
Kabel-tv finns via Canal Digital och basutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband levereras av Bredband 2 med en hastighet på 1 GB och ingår i angiven månadsavgift.
TVÄTTSTUGA
På fastigheten finns en tvättstuga per gård och en grovtvättstuga.
GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Föreningen har en stor samlingslokal med plats för upp till 70 personer, övernattningsrum med kokvrå och plats för 4-6 gäster, bastu med anslutande relaxrum och två duschar, hobbyrum samt cykelförråd. Sortering av hushålls- och matavfall sorteras i föreningens miljörum.
GÅRD
Föreningen har fina grönytor, en lekplats på varje gård samt uteplatser. Liten fotbollsplan och grillplats finns vid Filgränd.
ÖVRIGT
Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Folksam och bostadsrättstillägg ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren.
Varje bostadsrättsinnehavare sluter eget avtal med valfri elleverantör.
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2020-08-10. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter om kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Ersboda är beläget ca 6 km från Umeå centrum. Vid byggnation av området togs stor hänsyn till att spara naturområden inom och omgring Ersboda. Området började byggas på 70-talet och färdigställdes under 90-talet. Här återfinns både lägenheter i flerfamiljshus, marknära bostäder, radhus och friliggande småhus. Här finns även det populära handelsområdet med livsmedelsbutiker, affärer och verkstäder. Ersboda är uppdelat i östra- och västra Ersboda. Här bor idag ca 10 000 invånare.

Närservice

Här finns motionsslingor, härlig natur, bollplaner, skolor, daghem, fritidsgård, bibliotek, folkets hus, hälsocentral, apotek, restaurang, frisör, kyrka, livsmedelsbutik och gatukök.

Kommunikation

Till och från Ersboda har du goda kommunikationer med buss. Lokaltrafiken har linje 8 samt 1 som går till Östra Ersboda, linje 5 som går till Västra Ersboda samt linje 2 som går till Ersbodas handelsområde. För mer information kring busstider gå in på www.tabussen.nu.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter