Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Axtorpsvägen 5E

Berghem Umeå

2 245 000 kr

Se alla bilder


Visning

Bokad visning, ring eller mejla för tidsbokning!

Måndag 1/3 17.00-18.00

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Axtorpsvägen 5E

Antal rum 3 rum + Kök
Boarea 73,90 kvm
Föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 212309001-0039
Våning 1 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 2 245 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 4 414 kr/mån inkl. värme, VA, kabel-tv, internet, el
Andel i föreningen: 0,9896%
Andel av årsavgift: 0,98921%
Pantsatt Ja
Allmänt Mycket mysig och trevlig balkong mot lummig gård.

Till lägenheten hör ett förråd beläget i källaren.

Läs gärna mer om den fina föreningen under föreningsfliken.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1952-1954
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration
Utfärdad den 24 november 2020
Energiklass: D
Primärenergital: 77 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Fastighetsbet. Målet
Endast en halvtrappa upp nås denna drömtrea med tidstypiska original detaljer och bevarad charm! Fint burspråk och vackra fönsterbrädor i marmor - som sagt, en drömtrea som måste upplevas på plats! Lägenheten disponerar balkong mot lummig gård, rymligt vardagsrum, renoverat kök i klassisk stil med burspråk, stambytt badrum med klinker, två sovrum samt klädkammare. På omtyckta Berghem bor du med promenadavstånd till Universitet, sjukhus, IKSU och affärer. Mycket stabil förening med stark ekonomi och låg avgift som inkluderar allt. Här finns alla möjligheter att skapa ditt drömhem, varmt välkommen på visning!

- BEVARAD CHARM OCH ORIGINALDETALJER

- STABIL FÖRENING

- PROMENADAVSTÅND TILL NUS OCH UNIVERSITET

- LÅG AVGIFT

- STAMBYTT BADRUM

- BALKONG MOT MYSIG GÅRD

HALL
Välkomnande hall med plats för avhängning av ytterkläder. Längre in nås rymlig klädkammare med hyllor, hängare och linneskåp. Hallen binder ihop bostaden och tar oss genom hela lägenheten, från köket mot sovrummen och ut igen till vardagsrummet. En planlösning som förstorar lägenheten och också, för de med spring i benen, inbjuder till lek.

KÖK
Renoverat kök, burspråk och vackra fönsterbrädor i marmor. Grå skåpinredning med rostfria beslag, vitt kakel med svarta fogar. Kökets maskinella utrustning består av kyl/frys, spishäll med ugn samt fläkt. Här finns mycket trevlig matplats invid det ljusa och fina burspråket. Helt enkelt ett kök som verkligen inbjuder till långa sittningar, härliga matlagningssessioner och frukostar som inte hastas igenom på stående fot.

VARDAGSRUM
Stort och härligt vardagsrum med utrymme för både stor soffmöbel och matgrupp om så önskas. Parkettgolv och ljusväggar ger en neutral bas att inreda efter. Härifrån nås bostadens härliga balkong med utsikt mot innergården med kolonilotter. Om somrarna grönskar gården och det lugna gårdsläget gör det till en alldeles egen oas.

SOVRUM
Mysigt sovrum i anslutning till lägenhetens kök. Här finns två inbyggda garderober till förvaring.

SOVRUM
Lägenhetens andra sovrum ligger intill badrummet. Här finns plats för dubbelsäng och uppförande av garderober om så önskas.

BADRUM
Stambytt badrum med klinker och delvis kaklade väggar i stilrent utförande. Badrummet inredning består av WC, handfat, spegel och komfortabelt badkar. Förberett för tvättmaskin.

RENOVERINGAR
Sovrum 1 (Innanför toaletten) renoverat 2018.
- Nya ytskikt väggar, tapet.
- Ny ekparkett 3-stav och nya golvlister.
- Dörrfoder och detaljer kring fönster målade.

Kök renoverat 2019
- Nya köksstommar, luckor, lådor, spiskåpa och vitvaror.
- Nytt linoleumgolv och golvlister
- Dörrfoder och detaljer kring fönster målade.
- Nya ytskikt väggar, kakel, tapet och målat.

Vardagsrum renoverat 2019
- Nya ytskikt väggar, tapet.
- Ny ekparkett 3-stav och nya golvlister.
- Dörrfoder och detaljer kring fönster målade.

Hall renoverad 2020
- Nya ytskikt väggar, målade.
- Ny ekparkett 3-stav och nya golvlister.
- Dörrfoder och detaljer kring fönster målade.

Sovrum 2 (Vid köket) renoverat 2020
- Nya ytskikt väggar, målade
- Garderobsdörrar målade.
- Radiator målad.
- Ny ekparkett 3-stav och nya golvlister.
- Dörrfoder och detaljer kring fönster målade.

Drömtrea med tidstypiska originaldetaljer och bevarad charm!

Endast en halvtrappa upp nås denna drömtrea med tidstypiska original detaljer och bevarad charm! Fint burspråk och vackra fönsterbrädor i marmor - som sagt, en drömtrea som måste upplevas på plats! Lägenheten disponerar balkong mot lummig gård, rymligt vardagsrum, renoverat kök i klassisk stil med burspråk, stambytt badrum med klinker, två sovrum samt klädkammare. På omtyckta Berghem bor du med promenadavstånd till Universitet, sjukhus, IKSU och affärer. Mycket stabil förening med stark ekonomi och låg avgift som inkluderar allt. Här finns alla möjligheter att skapa ditt drömhem, varmt välkommen att boka er visning via vår hemsida.

Förening

Axtorpsvägen 5E

Förening

Riksbyggen Umeåhus nr 9

Allmänt om föreningen

Riksbyggens Brf Umeåhus nr 9 är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen förfogar över 132 st lägenheter samt 15 st lokaler belägna på fastigheten Målet 2 med adresserna Axtorpsvägen 5A-F, Orienteringsstigen 6A-D, 8A-C samt Rågången 1A-B. Av lägenheterna är samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen förvaltas ekonomiskt av Riksbyggen och tekniskt av FMT. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Inget beslut har tagits ännu att höja månadsavgiften under 2021. Beslut tas efter budgetmöte i maj 2021, enligt ordförande 2021-02-22.

HUSENS SKICK
2017/2018: Solceller har installerats på fastigheternas tak. Installationen driftsattes i början av september 2018 och leder till minskade elkostnader för föreningen och en viss intäkt från överskottsel som säljs.
2018: OVK slutförd inkl efterkontroll. Markarbeten runt hela huskroppen. Takrenovering är klar.
2017: Föreningen har utfört reparationer för 29 tkr och planerat underhåll för 1.647 tkr.
2016: Renovering av tvättstugor på Orienteringsstigen inklusive byte av maskinpark. Relining av huvudstammar Orienteringsstigen och Rågången. Uppgradering av utomhusbelysning.
2015: Renovering av spillvattenledningar på Rågången och Orienteringsstigen. Relining av huvudstammar Axtorpsvägen. Anläggningsarbete grönytor.
2014: Ny torktumlare på Orienteringsstigen, tvättning av fasad på Rågången och Orienteringsstigen, upprustning av gård, mindre gym uppförts, renovering av spillvattenledningar på Axtorpsvägen. 2013: Ommålning av bastu, bytt ut termostater, rensning av ventilationskanaler, staket har bytts ut ommålning trapphus på Axtorpsvägen, byte av termostater.
2012: Balkongbyte Rågången. 2011: Uppdatera undercentral för fjärrvärme. Upprustning av tvättstugor samt byte av maskiner på Axtorpsvägen. Upprustning föreningslokal.
2010-2011: Fönsterbyte i hela föreningen.
2008: Renovering av bastu. Ca 1994: Stambyte.

GÅRDEN
På gården finns en gemensam trevlig uteplats med grillmöjligheter och flera sittplatser som alla medlemmar får bruka. Föreningen har även odlingslotter till förfogande.

TVÄTTSTUGA
I föreningen finns 4 tvättstugor. Tvättstugorna på Axtorpsvägen renoverades under 2011. Det finns två tvättstugor som är utrustade med två nya tvättmaskiner vardera samt torktumlare. Till tvättstugorna finns varsitt torkrum. Det finns även två tvättstugor i källaren på Orienteringsstigen, varav en av dessa ligger i nära anslutning till Rågången. Tvättstugorna är utrustade med flera tvättmaskiner, torktumlare samt separata torkrum.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV via Sappa där grundutbud ingår i månadsavgiften. Bredband 100 Mb/s via Bredbandsson, ingår i månadsavgiften.

PARKERING
Föreningen har 64 st parkeringsplatser med motorvärmarstolpe (ca 300 kr/mån debiteras under perioden okt-mars), 21 st parkeringsplatser i garage (ca 480 kr/mån) 4 st mc-platser i garage (150 kr/mån) och totalt 12 gästparkeringar fördelade över husen. Enligt ordförande 2021-02-18 finns 4 st p-platser med motorvärmare lediga, och 1 st mc-plats i garage är ledigt. Bilplats i garage får man räkna med några års kö på. Till parkeringarna tillämpas webbaserat kösystem via Riksbyggens hemsida. När man fått sin första månadsavi kan man som boende skapa konto på Riksbyggen, ”Mitt Riksbyggen”.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Föreningen har ett övernattningsrum, hobbyrum och en föreningslokal för lugnare sammankomster för medlemmarna. Föreningslokalen har plats för ca 30 personer. Bastu finns i källaren mellan Axtorpsvägen 5B och 5C och träningslokal/gym finns att använda på Axtorpsvägen 5E.

ÖVRIGT
Föreningen har extraförråd till uthyrning, uthyrningen sker via Riksbyggen. Det finns soprum med återvinning för plast, kartong, tidning, elektronik och även matrester. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Folksam och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavare. Hemsida www.umeahus9.se Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2021-02-18. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Berghem ligger i närheten av Gammliaområdet och Universitetet, cirka 2 kilometer från centrum. Området byggdes under 1950-talet och domineras av småhus med äganderätt och bostadsrättslägenheter. Inom området finns affärer, restauranger, skola med mera.

Närservice

På Axtorpsvägen, intill universitetet, ligger den välsorterade butiken ICA Nära med generösa öppettider. Granne med ICA ligger kvarterskrogen 'Rött Pub och Restaurang' och pizzerian 'Take Away'. Goda möjligheter till motion erbjuds på närliggande norra Europas största friskvårdsanläggning, IKSU, samt i Gammliaskogen med upplysta motionsspår. Berghem har även ett litet centrum med kiosk, frisersalong, blomsteraffär, pizzeria och kinesisk restaurang. Bankomat finns numera i ICA-butiken, som liksom stadsdelens centrum ligger vid Axtorpsvägen, en av centrala Umeås längsta gator. I närliggande Gammliaområdet finns bland annat Sävargården och Västerbottens museum. I stadsdelen finns Umeås äldsta förskola, Berghems förskola, som öppnades redan 1966. Här finns också en nybyggd förskola Morgonstjärnan samt Umeås enda Nattis (dvs nattöppen förskola). På Berghem finns även skola för årskurserna 1-6, Berghemsskolan.

Kommunikation

Från Berghem tar du dig lätt runt med cykel och buss till både centrum och andra delar av Umeå. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter