Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Axtorpsvägen 29C

Berghem Umeå

2 445 000 kr

Se alla bilder


Visning

Bokad visning, anmälan krävs via hemsidan!

Tisdag 3/8 16.30-17.15

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Axtorpsvägen 29C

Antal rum 3 rum + Kök
Boarea 77,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 52-3214-1-56-4
Våning 3 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 2 445 000 kr utgångspris
Avgift: 3 297 kr/mån ink. värme, vatten, internet, tv och hushålls el (enligt schablon, avräknas 1g/år)
Andel i föreningen: 0,56989%
Andel av årsavgift: 0,56989%
Tillträde enligt överenskommelse
Pantsatt Nej
Allmänt Balkong med sol hela dagen och kvällen med utsikt över föreningens lummiga innergård.
Till lägenheten hör det ett rymligt förråd.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1964
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 12 augusti 2019
Energiklass: D
Primärenergital: 98 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Fastighetsbet. Skidbacken 7
Kliv in i denna välplanerade och optimalt belägna trea med låg avgift på attraktiva Berghem!Lägenheten har genomgående moderna och stilrena ytskikt. Köket är renoverat och vardagsrummet mycket rymligt med utgång till inglasad balkong i soligt läge. Helkaklat och stambytt badrum, två sovrum med bra storlek och mycket goda förvaringsmöjligheter.

Här bor du i en av Umeås solidaste föreningar med mycket god ekonomi, belåningsgraden är 1847 kr/m3. Låg avgift och fina faciliteter som samlingslokal, gästlägenhet, hobbyrum, bastu, möjlighet till odling i pallkragar och aktiviteter för de boende såsom tennisbana och boulebana. Trivsam utemiljö med grillplatser med utomhusmöbler. Tvättstuga, tillhörande förråd och cykelförråd finns beläget i samma hus och parkeringsplatser finns lediga. På Berghem bor du bekvämt med promenadavstånd till Universitet, Sjukhus, IKSU och välsorterad mataffär. Välkommen!

- Låg avgift
- Välplanerad
- Mycket solid förening
- Optimalt läge på Berghem
- Inglasad balkong

HALL
Välkomnande hall med mycket bra möjlighet till förvaring, både på hatthylla och längre in i walk in closet. Väggarna är stilrent målade i vitt och på golvet ligger fint trägolv.

KÖK
Lägenhetens hjärta, köket är smakfullt renoverat i tidstypisk stil med vita luckor och rostfria handtag. Vitt kakel pryder väggen ovanför arbetsbänken i laminat. Kökets maskinella utrustning består av fullstor kyl och frys, spishäll, ugn, fläkt, inbyggnadsmicro samt integrerad diskmaskin. Här ges gott om förvaring i skåp och goda arbetsyta till köksbestyren. Trevlig plats för matgrupp invid fönster.

VARDAGSRUM
Genom tidstypiska glasdörrar nås det gästvänliga och rymliga vardagsrummet med härligt ljusinsläpp från stora fönster. Rummet är lätt att möblera med variation och har utrymme för såväl soffa, tv-möbler och matsalsgrupp om så önskas. Härifrån nås lägenhetens pärla, den inglasade balkongen med sol hela dagen och tills kvällen. Vitmålade väggar och klassiskt parkettgolv ramar fint in det sociala rummet.

SOVRUM
Rymligt sovrum med ingång från vardagsrummet. Sovrummet har plats för dubbelsäng och enklare möblemang. Väggarna är stilfullt målade och fint laminatgolv klär ytskikten.

SOVRUM
Lägenhetens andra sovrum har bra storlek och nås från lägenhetens hall. Hel garderosvägg med praktiska skjutdörrar, delvis med spegelglas ger mycket fin förvaring. Samma vackra parkettgolv och dekorativ tapet klär ytskikten.

BADRUM
I anslutning till lägenhetens hall nås det helkaklade och stambytta badrummet. Badrummets inredning består av vägghängd wc, handfat, spegel, högskåp med spegel och dusch.

SNART HÄR!

Kliv in i denna välplanerade och optimalt belägna trea med låg avgift på attraktiva Berghem!Lägenheten har genomgående moderna och stilrena ytskikt. Köket är renoverat och vardagsrummet mycket rymligt med utgång till inglasad balkong i soligt läge. Helkaklat och stambytt badrum, två sovrum med bra storlek och mycket goda förvaringsmöjligheter.

Här bor du i en av Umeås solidaste föreningar med mycket god ekonomi, belåningsgraden är 1847 kr/m3. Låg avgift och fina faciliteter som samlingslokal, gästlägenhet, hobbyrum, bastu, möjlighet till odling i pallkragar och aktiviteter för de boende såsom tennisbana och boulebana. Trivsam utemiljö med grillplatser med utomhusmöbler. Tvättstuga, tillhörande förråd och cykelförråd finns beläget i samma hus och parkeringsplatser finns lediga. På Berghem bor du bekvämt med promenadavstånd till Universitet, Sjukhus, IKSU och välsorterad mataffär. Välkommen!

Förening

Axtorpsvägen 29C

Förening

HSB Brf Skidbacken

Allmänt om föreningen

HSB Brf Skidbacken är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen förfogar över 203 st lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 9 st lokaler upplåtna med hyresrätt samt 1 gästlägenhet och 1 samlingslokal, belägna på fastigheterna Skidbacken 7 och Skidbacken 8 på adresserna Rågången 6-8 A-C, 10-12 A-B (jämna nr), Axtorpsvägen 21-27 A-B (udda nr), 29 A-C och Skidspåret 4 A-B. Fastigheterna byggdes 1964. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av HSB Umeå. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Många renoveringar är på gång framöver så månadsavgiften har höjts med 3% f o m 1/1 2021, ingen ytterligare höjning under 2021, enligt ordförande 2021-06-03.

HUSENS SKICK
Föreningen har en 30-årig underhållsplan.
2021: - Avlopp, relining av vågräta rör -- maj till november, Asfalt och entréer.
Förberedelse för laddstolpar -- upphandling före sommaren
2019: Stadgeenlig fastighetsbesiktning utfördes 2020-09-09.
2018: Slutfört renovering av pannrum, byte av stamventiler och lägenhetsventiler, målning och ny belysning i trapphus, installation av postboxar, byte lägenhets-/entrédörrar samt nya lås och nytt smidesräcke vid nedfart till garage. 2016: Renoverat stödmur och nedfart vid garage Skidspåret 4.
2015: Tvättstugerenoveringar, renovering av bastu och hobbylokal, renovering lekplatser, OVK.
2014: Markplaneringar, ramp och byte av panel till cykelförråd.
2013: Takplåt byttes på Axtorpsvägen 29 samt Rågången 10–12, ombyggda soprum för avfallssortering.
2005: Fönsterbyte och balkonginglasning.
1999–2000: ROT-renovering utfördes.
1999: Stambyte.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Under de närmaste åren kommer följande underhållsarbeten att ske:
Relining av avloppsrör under husen, stambyte är gjort.
Byte av all asfalt och entréer, samt förberedelse för laddstolpar.
Byte av el allmänt och i lägenheterna
Installation av laddstolpar.
Byte av tak på Rågången 6 och 8, samt Skidspåret 4
Installation av solceller.

GÅRDEN
Fin innergård med många aktiviteter. Här finns en tennisbana (i dagsläget krävs medlemskap i Berghems Tennisklubb där medlemskap kostar 200kr/ familj och år), bouleplan, grillplats med bänkar, lekplats samt ett utomhusschack (för tillgång till pjäserna, kontakta fritidskommittén). Dessutom växer det rikligt med blåbär, vinbär och smultron på gården, som är fritt att plocka.

TVÄTTSTUGA
Tvättstugorna är belägna i mittenuppgången i varje huskropp. Självdoserande maskiner med fosfatfria tvättmedel (f.n gratis).

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV via ComHem där grundutbud ingår i månadsavgiften. Bredband via Riksnet, (numera Halebop) som ingår i månadsavgiften.

PARKERING
Föreningen har 80 st parkeringsplatser med motorvärmarstolpe (155–215 kr/mån) samt 60 st parkeringsplatser i varmgarage (329-454 kr/mån). 15 st gästparkeringar. Laddstolpar för elbil kommer att installeras i närtid. Det finns för nuvarande 4 st MV-stolpar lediga. Till garageplats är det 4-5 års väntetid, enligt vicevärden 2021-06-07. Separat kö tillämpas.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Samlingslokal på Rågången 12 A som rymmer upp till 48 personer, går att hyra för 100 kr/tillfälle som medlem. Biljard och pingisrum finns i anslutning till denna. Välutrustad gästlägenhet finns att hyra för 100:-/natt för medlemmar och är belägen på Rågången 6 C, där finns även ett hobbyrum. Bastun (f.n gratis) är belägen på Rågången 6 B.

ÖVRIGT
Förråd och matkällare finns att tillgå för varje lägenhet. Föreningen äger 400 andelar i HSB Vind i Umeå Ek för. Lägenheter med balkong har ett tillägg på 200:-/månad inbakad i månadsavgiften. Avgiften kvarstår tills finansieringskostnaden är betald. Denna beräknas vara avbetald till 2026. Debitering för el sker via avgiftsavin med tidigare förbrukning som debiteringsgrund. Avläsning sker en gång per år (månadsskiftet februari/mars) med efterföljande slutdebitering. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar, i försäkringen ingår momenten styrelseansvar och försäkring mot ohyra. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren. Bostadsrättstillägget ingår EJ i föreningens fastighetsförsäkring. Hemsida brf.skidbacken.se
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, 2021-06-03. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Området

Berghem ligger i närheten av Gammliaområdet och Universitetet, cirka 2 kilometer från centrum. Området byggdes under 1950-talet och domineras av småhus med äganderätt och bostadsrättslägenheter. Inom området finns affärer, restauranger, skola med mera.

Närservice

På Axtorpsvägen, intill universitetet, ligger den välsorterade butiken ICA Nära med generösa öppettider. Granne med ICA ligger kvarterskrogen 'Rött Pub och Restaurang' och pizzerian 'Take Away'. Goda möjligheter till motion erbjuds på närliggande norra Europas största friskvårdsanläggning, IKSU, samt i Gammliaskogen med upplysta motionsspår. Berghem har även ett litet centrum med kiosk, frisersalong, blomsteraffär, pizzeria och kinesisk restaurang. Bankomat finns numera i ICA-butiken, som liksom stadsdelens centrum ligger vid Axtorpsvägen, en av centrala Umeås längsta gator. I närliggande Gammliaområdet finns bland annat Sävargården och Västerbottens museum. I stadsdelen finns Umeås äldsta förskola, Berghems förskola, som öppnades redan 1966. Här finns också en nybyggd förskola Morgonstjärnan samt Umeås enda Nattis (dvs nattöppen förskola). På Berghem finns även skola för årskurserna 1-6, Berghemsskolan.

Kommunikation

Från Berghem tar du dig lätt runt med cykel och buss till både centrum och andra delar av Umeå. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter