Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Älvans väg 82

Tomtebo/Nydalaviken UMEÅ

1 525 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

3

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Älvans väg 82

Antal rum 3 rum + Kök
Boarea 77,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 212330001-0068
Våning 2 av 5, hiss finns
Ekonomi Pris: 1 525 000 kr utgångspris
Avgift: 5 883 kr/mån Inklusive värme, vatten, hushållsel, tv och bredband.(hushållsel mot avräkning efter förbrukning)
Andel i föreningen: 0,75496%
Andel av årsavgift: 0,74962%
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1992/1993
Energideklaration
Utfärdad den 20 januari 2021
Energiklass: D
Primärenergital: 75 kWh/m² och år
Varmt välkomna till denna fina 3a på Tomtebo! Lägenheten erbjuder bland annat ett renoverat kök i gott skick med gott om förvaring och som även inrymmer en matplats för ca 4–6 personer och ett lättmöblerat och rymligt vardagsrum som rymmer både soffgrupp och tv-möbel. Från vardagsrummet når ni även den solfyllda balkongen. Lägenheten har dessutom ett rymligt badrum med tvättmöjligheter, två sovrum samt en rymlig klädkammare som även går utmärkt att nyttja som hemmakontor!

Föreningen erbjuder fina gemensamhetsutrymmen med bland annat bastu och gym.

På Tomtebo bor du nära naturskön miljö, populära Nydalasjön ligger bara ca 200 m från lägenheten och med promenadavstånd till Universitet, NUS, IKSU och affär. Mycket goda bussförbindelser till centrum.

Varmt välkomna att anmäla er till visning!

- STABIL FÖRENING MED FINA FACILITETER
- RYMLIG KLÄDKAMMARE SOM FUNGERAR BRA SOM KONTOR
- BALKONG I SOLIGT SÖDERLÄGE
- CARPORT OCH MV-PLATS LEDIG

Lägenheten presenteras enligt följande:

HALL
Välkomnande hall med ljust klinkergolv samt garderob. Väggarna är tapetserade och där klinkergolvet tar slut tar ett parkettgolv vid. Hallen binder samman samtliga rum i lägenheten.

KÖK
Lägenheten erbjuder kök med inredning från 2007 i stilrena färgval. Köksluckor i grå ton, bänkskiva i trä och parkettgolvet på golvet. Maskinparken består av kyl/frys x2 (ena från 2010, andra från 2017), diskmaskin 2021, induktionshäll, fläkt 2011 samt ugn och mikro i högskåp.
VARDAGSRUM
Lägenheten erbjuder ett rymligt vardagsrum med god plats för soffgrupp, TV-möbel samt diverse annat möblemang. Härligt ljusinsläpp erbjuds via stora fönster samt balkongdörr. På golvet ligger ett parkettgolv och väggar och tak är vita. Från vardagsrummet når ni även den underbara balkongen i soligt syd/väst-läge!

SOVRUM 1
Det stora sovrummet erbjuder plats för dubbelsäng samt bra förvaring via flertalet garderober. På golvet ligger ett parkettgolv.

SOVRUM 2
Det lilla sovrummet fungerar perfekt som barnrum alternativt kontor. En garderob erbjuder förvaring. På golvet ligger ett parkettgolv.

BADRUM
Badrum i något äldre utförande. På golvet ligger en plastmatta och väggarna är kaklade. Här inne finner ni WC, badkar, handfat med blandare (2015) spegelskåp samt tvättmaskin (2018)

KLK/ KONTOR
Stor klädkammare som erbjuder gott om plats för förvaring. Nuvarande ägare har använt detta rum som ett kontor.

Fin 3a med solfylld balkong och bra planlösning!

Varmt välkomna till denna fina 3a på Tomtebo! Lägenheten erbjuder bland annat ett renoverat kök i gott skick med gott om förvaring och som även inrymmer en matplats för ca 4–6 personer och ett lättmöblerat och rymligt vardagsrum som rymmer både soffgrupp och tv-möbel. Från vardagsrummet når ni även den solfyllda balkongen. Lägenheten har dessutom ett rymligt badrum med tvättmöjligheter, två sovrum samt en rymlig klädkammare som även går utmärkt att nyttja som hemmakontor!

Föreningen erbjuder fina gemensamhetsutrymmen med bland annat bastu och gym.

På Tomtebo bor du nära naturskön miljö, populära Nydalasjön ligger bara ca 200 m från lägenheten och med promenadavstånd till Universitet, NUS, IKSU och affär. Mycket goda bussförbindelser till centrum.

Varmt välkomna att anmäla er till visning!

Förening

Älvans väg 82

Förening

RB Brf Nornan

Allmänt om föreningen

Riksbyggens Brf Nornan är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen förfogar över 132 st lägenheter varav 12 är radhus belägna på fastigheten Nornan 1 med adresserna Älvans väg 40-226 (jämna nr). Av lägenheterna är alla upplåtna med bostadsrätt. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av Riksbyggen. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Månadsavgiften har höjts med 1% f o m 1/1 2021, ingen ytterligare höjning är planerad, enligt ordförande 2021-03-15.

HUSENS SKICK
Husen byggdes 1992-93 och är i gott skick. För att bevara föreningens hus i gott skick utförs löpande reparationer av uppkomna skador samt planerat underhåll av normala förslitningar. Föreningen har under verksamhetsåret 2017 utfört reparationer för 410 tkr och planerat underhåll för 930 tkr.
2019: Bytt ventilationssystemet.
2018: Uppdaterat taksäkerhet, bytt hängrännor och trasiga takpannor.
2017: Föreningen har slutfört arbetet med ny belysning på gården.
2016: Vissa fönster mot bussgatan är utbytta.
2015: Målning av vindskivor m.m.
2013: Byte trappbelysning till LED.
2012: VA/sanitets-besiktning.

GÅRDEN
Föreningen har en stor gård uppdelad i fyra "hörnfärger". Varje hörn har var sin grillplats och det finns även en större grillplats i mitten av området. Intill varje hus finns en trevlig gård med gräsmatta, träd och buskar. Det finns även lekplats samt flera sittgrupper.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV via ComHem. Alla har tillgång till ett grundbud av tv-kanaler direkt i tv-jacket, utan digitalbox. Föreningen har också tecknat ett gruppavtal för Digital-TV "Medium 8 favoriter". Det innebär att varje lägenhet förses med en digitalbox och får möjlighet att plocka ihop sitt egna tv-paket med 8 favoritkanaler. Kanalerna kan sedan bytas efter ändrat önskemål allt eftersom. Kontakta ComHem vid fler frågor, 0771-550000 eller www.comhem.se
Bredband finns via Bredband2. 100/100 MB. Både kabel-TV och bredband ingår i månadsavgiften.

TVÄTTSTUGA
Det finns sammanlagt fyra tvättstugor på adresserna; Älvans väg 78, 90, 134 och 188. Tvättstugorna är utrustade med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Det finns även en grovtvättstuga i källaren på Älvans väg 86, med en större maskin och ett stort torkskåp.

PARKERING
I föreningen finns motorvärmarplatser för 150 kr/mån, carportplatser för 200 kr/mån, mc-platser för 200 kr/mån och el-laddstolpar för 300 kr/månad. Det finns motorvärmarplatser och carportplatser lediga. Det är en liten kö till MC-plats och elladdstolpar. Men det är en aktiv kö enligt ordförande och Riksbyggen 2021-03-15. Till parkeringarna tillämpas webbaserat kösystem via Riksbyggens hemsida. När man fått sin första månadsavi kan man som boende skapa konto på Riksbyggen, ”Mitt Riksbyggen”. Till lägenheten medföljer två parkeringstillstånd för besöksparkeringen som ska finnas i lägenheten.

GEMENSAMHETSANLÄGGNINGAR
I föreningen finns bastu med relax. Under 2011 byttes trä och belysning inne i bastun, duschutrymmet målades om och fick ny belysning. Bastun ligger på Älvans väg 148. Bastu/mindre gym kan disponeras fritt mot en engångs-depositionsavgift om 200 kr. En gästlägenhet finns på Älvans Väg 156. Lägenheten hyrs ut för 150 kr/natt och är utrustad med två sängar, en spjälsäng, tv, dusch och ett komplett kök med utrustning. Till lägenheten hör också ett parkeringskort för gästparkering. Samlingslokal finns på Älvans väg 158 högst upp i huset som man kan hyra för 150 kr/dygn. Barnvagnsförråd finns. Cykelförråd finns i källaren på Älvans väg 82 och 86.

ÖVRIGT
Hushållsel ingår upp till en viss nivå beroende på lägenhetsstorlek. Avläsning sker i februari varje år och eventuell överkonsumtion debiteras bostadsrättsinnehavaren. Observera att ingen avläsning sker vid ägarbyte. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavaren och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring i Folksam. Här finns möjlighet att odla i pallkragar. Aktiv förening som försöker få in alla boendegrupper i styrelsen. Hemsida www.nornan.se
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, 2021-03-15. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Varmt välkommen till Tomtebo! Här blandas flervåningshus med lantliga villor och närservice med vackra naturområden – helt enkelt ett område med allt. Även om Tomtebo utvecklas i rask takt så finns ändå den härliga Bullerby-känslan kvar och här finns nöjen för såväl stora som små. Området kring Nydalasjön är omtyckt och uppskattat med sina vackra promenadvägar, mysiga grillplatser och härliga motionsslingor. Precis intill sjön ligger även Äventyrslekparken - här finns höga klätternät, studsmattor, skateboardlek, labyrint, linbana, vattenlek med mera. Ett givet utflyktsmål för barnfamiljen. Och lockar skogen samt fågelskådning så finns Naturreservatet Grössjön på promenadavstånd. Tomtebo sjuder helt enkelt av aktivitet, sommar som vinter.

Närservice

I området finns Stora Coop, populära Restaurang Ruccola som serverar vedugnsbakad pizza samt Tomtebo kiosk. På gångavstånd finner du även Ålidhem centrum med matbutiker, flera restauranger samt Apotek.

Kommunikation

Till centrumkärnan och NUS / Universitet går flertalet bussar, bland annat Ultrabuss nummer 8 och 75. För den hurtige är promenad- och cykelvägarna välskötta samt både upplysta och sandade vintertid.

Övrigt

Det stora antalet småknattar speglar utbudet av barnomsorg på Tomtebo – här finns flertalet förskolor som huserar i moderna och trevliga lokaler. Områdets skola, Sjöfruskolan, består av två enheter. Förskoleklass till årskurs 6 finns på Tomtebo och årskurserna 7-9 finns på Ålidhem. För eleverna på Tomtebo ger närheten till Nydalasjön, Äventyrslekparken samt skogen och naturen runt omkring stora möjligheter till lek och lärande. Sjöfruskolan har fått utmärkelsen ”Skola för hållbar utveckling” och är utnämnda till modellskola för WWF:s ”Skola på Hållbar Väg” – helt enkelt en skola helt rätt i tiden.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter