Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Älvans väg 112

Tomtebo/Nydalaviken Umeå

1 395 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

3

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Älvans väg 112

Antal rum 2 rum + Kök
Boarea 68,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 212330001-0049
Våning 4 av 4, hiss finns
Ekonomi Pris: 1 395 000 kr utgångspris
Avgift: 5 077 kr/mån ink, värme, vatten, internet, tv och hushållsel (mot avräkning)
Andel i föreningen: 0,65027%
Andel av årsavgift: 0,64566%
Tillträde enligt överenskommelse
Pantsatt Ja
Allmänt Fantastisk balkong i soligt västerläge med rogivande utskikt mot skogsdunge.
Till lägenheten hör ett rymligt förråd.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1992-93
Ventilation FTX system
Energideklaration
Utfärdad den 20 januari 2021
Energiklass: D
Primärenergital: 77 kWh/m² och år
Fastighetsbet. Nornan 1
Högst upp i huset välkomnar denna rymliga, stilrena och mysiga tvåa om hela 68 kvm. Den välplanerade lägenheten har tilltalande planlösning, enhetliga golv, är genomgående ljus och har ett modernt renoverat kök. Generös klädkammare och balkong med härlig kvällssol sätter guldkant på boendet! Trevlig förening med fina gemensamma utrymmen som bastu med relax, gym, övernattningslägenhet, samlingslokal och cykelförråd. Parkeringsplats med motorvärmarstolpe och carport finns lediga.

Här bor ni på bekvämt promenadavstånd till Universitet, NUS och IKSU och ett stenkast från badplats vid Nydalasjön. På Tomtebo bor du i fantastisk naturskön omgivning nära rekreationsområden och motionsspår och endast 15 minuters cykelväg till centrum med dess kompletta utbud av affärer och restauranger. Goda bussförbindelser med busshållplats efter gatan som både går till Universitet och stan.

-Nära underbara Nydalasjön och fin natur
-Balkong med kvällssol
-Rymlig och välplanerad
-Cykelavstånd till Universitet, NUS och IKSU
-Renoverat kök

HALL
Rymlig hall med fin möjlighet till avhängning av ytterkläder. Längre in nås generös klädkammare inredd med hyllor och hängare som ger bra förvaring och komfort. Väggarna är vitmålade ljusgrått, modernt laminatgolvet löper snyggt och enhetligt vidare i lägenhetens samtliga rum.

KÖK
Modernt renoverat kök med trendiga detaljer som svart kran och kyl/frys. Vita klassiska skåpluckor med handtag i läderimitation, kakel i flera gråa nyanser och vit laminatbänk gör köket stilsäkert. Kökets maskinella utrustning består av fullstor kyl och frys, integrerad diskmaskin, spishäll, varmluftsugn och fläkt. Gott om utrymme till förvaring och fin arbetsbänk till matbestyren. Invid fönstret finns plats för större matgrupp som bjuder in till besök.

VARDAGSRUM
Lättmöblerat och generöst vardagsrum med vackert ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Det gästvänliga rummet inrymmer stor soffa, tv-möbler och matsalsbord eller skrivbordshörna om så önskas. Härifrån nås lägenhetens pärla, balkongen högt och soligt läge med utsikt mot skogsdunge.

BADRUM
Komfortabelt badrum med delvis kaklade väggar och ljus våtrumsmatta. Badrummets inredning består av wc, handfat, spegelskåp och badkar med dusch. Uttag till installation av tvättmaskin finns förberett.

SOVRUM
Lägenhetens mysiga sovrum har plats för dubbelsäng. Gott om utrymme till att uppföra garderober om så önskas. Samma stilrena golv och ljus tapet med fondvägg klär ytskikten.

BRA ATT VETA
2017: Målning av ytskikt
2012: Köksrenovering, laminatgolv och nya lister i hela lägenheten
Högst upp i huset välkomnar denna rymliga, stilrena och mysiga tvåa om hela 68 kvm. Den välplanerade lägenheten har tilltalande planlösning, enhetliga golv, är genomgående ljus och har ett modernt renoverat kök. Generös klädkammare och balkong med härlig kvällssol sätter guldkant på boendet! Trevlig förening med fina gemensamma utrymmen som bastu med relax, gym, övernattningslägenhet, samlingslokal och cykelförråd. Parkeringsplats med motorvärmarstolpe och carport finns lediga.

Här bor ni på bekvämt promenadavstånd till Universitet, NUS och IKSU och ett stenkast från badplats vid Nydalasjön. På Tomtebo bor du i fantastisk naturskön omgivning nära rekreationsområden och motionsspår och endast 15 minuters cykelväg till centrum med dess kompletta utbud av affärer och restauranger. Goda bussförbindelser med busshållplats efter gatan som både går till Universitet och stan. Varmt välkommen på visning!

Förening

Älvans väg 112

Förening

RB Brf Nornan

Allmänt om föreningen

Riksbyggens Brf Nornan är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen förfogar över 132 st lägenheter varav 12 är radhus belägna på fastigheten Nornan 1 med adresserna Älvans väg 40-226 (jämna nr). Av lägenheterna är alla upplåtna med bostadsrätt. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av Riksbyggen. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Månadsavgiften har höjts med 1% f o m 1/1 2021, ingen ytterligare höjning är planerad, enligt ordförande 2021-03-15.

HUSENS SKICK
Husen byggdes 1992-93 och är i gott skick. För att bevara föreningens hus i gott skick utförs löpande reparationer av uppkomna skador samt planerat underhåll av normala förslitningar. Föreningen har under verksamhetsåret 2017 utfört reparationer för 410 tkr och planerat underhåll för 930 tkr.
2019: Bytt ventilationssystemet.
2018: Uppdaterat taksäkerhet, bytt hängrännor och trasiga takpannor.
2017: Föreningen har slutfört arbetet med ny belysning på gården.
2016: Vissa fönster mot bussgatan är utbytta.
2015: Målning av vindskivor m.m.
2013: Byte trappbelysning till LED.
2012: VA/sanitets-besiktning.

GÅRDEN
Föreningen har en stor gård uppdelad i fyra "hörnfärger". Varje hörn har var sin grillplats och det finns även en större grillplats i mitten av området. Intill varje hus finns en trevlig gård med gräsmatta, träd och buskar. Det finns även lekplats samt flera sittgrupper.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV via ComHem. Alla har tillgång till ett grundbud av tv-kanaler direkt i tv-jacket, utan digitalbox. Föreningen har också tecknat ett gruppavtal för Digital-TV "Medium 8 favoriter". Det innebär att varje lägenhet förses med en digitalbox och får möjlighet att plocka ihop sitt egna tv-paket med 8 favoritkanaler. Kanalerna kan sedan bytas efter ändrat önskemål allt eftersom. Kontakta ComHem vid fler frågor, 0771-550000 eller www.comhem.se
Bredband finns via Bredband2. 100/100 MB. Både kabel-TV och bredband ingår i månadsavgiften.

TVÄTTSTUGA
Det finns sammanlagt fyra tvättstugor på adresserna; Älvans väg 78, 90, 134 och 188. Tvättstugorna är utrustade med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Det finns även en grovtvättstuga i källaren på Älvans väg 86, med en större maskin och ett stort torkskåp.

PARKERING
I föreningen finns motorvärmarplatser för 150 kr/mån, carportplatser för 200 kr/mån, mc-platser för 200 kr/mån och el-laddstolpar för 300 kr/månad. Det finns motorvärmarplatser och carportplatser lediga. Det är en liten kö till MC-plats och elladdstolpar. Men det är en aktiv kö enligt ordförande och Riksbyggen 2021-03-15. Till parkeringarna tillämpas webbaserat kösystem via Riksbyggens hemsida. När man fått sin första månadsavi kan man som boende skapa konto på Riksbyggen, ”Mitt Riksbyggen”. Till lägenheten medföljer två parkeringstillstånd för besöksparkeringen som ska finnas i lägenheten.

GEMENSAMHETSANLÄGGNINGAR
I föreningen finns bastu med relax. Under 2011 byttes trä och belysning inne i bastun, duschutrymmet målades om och fick ny belysning. Bastun ligger på Älvans väg 148. Bastu/mindre gym kan disponeras fritt mot en engångs-depositionsavgift om 200 kr. En gästlägenhet finns på Älvans Väg 156. Lägenheten hyrs ut för 150 kr/natt och är utrustad med två sängar, en spjälsäng, tv, dusch och ett komplett kök med utrustning. Till lägenheten hör också ett parkeringskort för gästparkering. Samlingslokal finns på Älvans väg 158 högst upp i huset som man kan hyra för 150 kr/dygn. Barnvagnsförråd finns. Cykelförråd finns i källaren på Älvans väg 82 och 86.

ÖVRIGT
Hushållsel ingår upp till en viss nivå beroende på lägenhetsstorlek. Avläsning sker i februari varje år och eventuell överkonsumtion debiteras bostadsrättsinnehavaren. Observera att ingen avläsning sker vid ägarbyte. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavaren och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring i Folksam. Här finns möjlighet att odla i pallkragar. Aktiv förening som försöker få in alla boendegrupper i styrelsen. Hemsida www.nornan.se
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, 2021-03-15. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Varmt välkommen till Tomtebo! Här blandas flervåningshus med lantliga villor och närservice med vackra naturområden – helt enkelt ett område med allt. Även om Tomtebo utvecklas i rask takt så finns ändå den härliga Bullerby-känslan kvar och här finns nöjen för såväl stora som små. Området kring Nydalasjön är omtyckt och uppskattat med sina vackra promenadvägar, mysiga grillplatser och härliga motionsslingor. Precis intill sjön ligger även Äventyrslekparken - här finns höga klätternät, studsmattor, skateboardlek, labyrint, linbana, vattenlek med mera. Ett givet utflyktsmål för barnfamiljen. Och lockar skogen samt fågelskådning så finns Naturreservatet Grössjön på promenadavstånd. Tomtebo sjuder helt enkelt av aktivitet, sommar som vinter.

Närservice

I området finns Stora Coop, populära Restaurang Ruccola som serverar vedugnsbakad pizza samt Tomtebo kiosk. På gångavstånd finner du även Ålidhem centrum med matbutiker, flera restauranger samt Apotek.

Kommunikation

Till centrumkärnan och NUS / Universitet går flertalet bussar, bland annat Ultrabuss nummer 8 och 75. För den hurtige är promenad- och cykelvägarna välskötta samt både upplysta och sandade vintertid.

Övrigt

Det stora antalet småknattar speglar utbudet av barnomsorg på Tomtebo – här finns flertalet förskolor som huserar i moderna och trevliga lokaler. Områdets skola, Sjöfruskolan, består av två enheter. Förskoleklass till årskurs 6 finns på Tomtebo och årskurserna 7-9 finns på Ålidhem. För eleverna på Tomtebo ger närheten till Nydalasjön, Äventyrslekparken samt skogen och naturen runt omkring stora möjligheter till lek och lärande. Sjöfruskolan har fått utmärkelsen ”Skola för hållbar utveckling” och är utnämnda till modellskola för WWF:s ”Skola på Hållbar Väg” – helt enkelt en skola helt rätt i tiden.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter