Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Storängsstigen 15C

Stocksund

3 950 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

3

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Storängsstigen 15C

Antal rum 3 rum
Boarea 71,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr
Våning 1 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 3 950 000 kr
Avgift: 4 059 kr/mån I månadsavgiften ingår värme, vatten och kabel-tv
Andel i föreningen: 7,23078%
Andel av årsavgift: 7,23078%
Driftskostnad 10 800 kr/år
varav
El: 7 200 kr
Försäkring: 3 600 kr
Beräknat antal pers: 2
I föreningen finns en stor modern uteplats tillhörande föreningens medlemmar. Här finns flera sittplatser i form av loungmöbler, matbord och stolar. Grillplats.
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerfamiljshus
Byggnadsår 1948
Uppvärmning Bergvärme, olja
Energideklaration
Utfärdad den 8 september 2019
Energiklass: E
Energiprestanda: 137 kWh/m² (Atemp) och år

Interiör

Stor välplanerad trea med ingen insyn. Lägenheten ligger ½ trappa upp från mark men känslan är en helt annan när du är i bostaden. Lägenheten har fönster i tre väderstreck vilket gör den väldigt ljus. Huset är också byggt i suterräng vilket innebär att du har trevlig grönskande utsikt mot den mindre skogsdungen utanför samtidigt som du har lång vidsträckt utsikt över delar av Stocksund åt andra hållet. Bostadens väggar är målade i en vit kulör. I vardagsrummet är det vacker stavparkett i gott skick. I sovrummen är det parkettgolv. I hallen och i köket sammanhängande praktiskt klinkergolv som är lätt att göra rent och inte är känsligt för väta. Invid den stora matplatsen i vardagsrummet finns världskartan utbredd längst med ena kortväggen i svartvit färg som gör den enkel att matcha. Via vardagsrummet går du ut till den stora inglasade (givetvis öppningsbara) balkongen. Solen har du under sommarhalvåret hela dagen cirka mellan kl 10-17. Därefter kan man sätta sig på föreningens gemensamma uteplats. Båda sovrummen rymmer dubbelsäng vilket gör att vilken som kan användas som master bedroom och det sovrummet som idag används som arbetsrum finns en rymlig klädkammare. Köket har gott om förvaringsmöjligheter. Där köksön står idag kan du istället placera ett matbord för ca 4-6 personer. Köket är utrustat med spis, ugn, kolfilterfläkt, diskmaskin, kyl/frys och skafferi. Badrummet renoverades år 2015 och har idag snygga moderna materialval. Golvet är träklinker och är helt vattenresistent. Badrummets fönster (utan insyn) skänker ett mycket trevligt ljusinsläpp till badrummet. Här inne finns duschplats, wc, handfat med stor kommod till badrumsförvaring och spotlights i taket. Golvvärme finns i badrummet, hallen och i köket. I hallen finns utrymme för god förvaring, vill man installera finns god plats för detta. Säkerhetsdörr. Till bostaden hör ett matförråd i husets källare samt ett stort vindsförråd om ca 20 kvm.

Sällsynt lägenhetsskatt i Stocksund

Stor, välplanerad och ljus bostad gömd mitt bland villorna och grönskan i omtyckta Stocksund. Bostaden erbjuder två stora sovrum med goda möjligheter till förvaring, ett stort vardagsrum, inglasad balkong, ett stort kök med matplats och ett renoverat badrum. Flexibelt tillträde.

I bostaden har du har sol under hela förmiddagen, runt lunch och eftermiddagssol. Bostadsrättsföreningen har en modern gemensam uteplats där du kan grilla och umgås med vänner och familj.

Föreningen som består av 18 lägenheter, varav endast tre treor, har en god ekonomi och en låg belåningsgrad.

Det finns en busshållplats ca 1 minut från porten och bussen går till Djursholms Torg och Danderyds sjukhus. Till och från Danderyds Sjukhus, tar det ca 6-7 minuter. Från Danderyds sjukhus tar det ca 12 minuter till Östermalmstorg. Du kan också promenera till Roslagsbanan på ca 12-15 minuter. Precis i närheten finns flera vackra grönområden, för att nämna några Cedergrenska tornet/parken och Stocksunds Marina med sommarrestaurang precis invid vattnet. I Stocksund finns också flera badplatser, Stocksunds centrum (restauranger, bibliotek, ICA, vårdcentral), skolor och idrottsplatser. Närhet till Djursholms Torg med flertalet restauranger, caféer, shopping, matbutik och bank.

Vill du veta mer om bostaden, föreningen eller försäljningen kontakta ansvarig mäklare Johanna Peltomäki 072 555 09 47 alt.johanna.peltomaki@mohv.se. Välkommen på visning!

Förening

Storängsstigen 15C

Förening

Brf Bataljonen 1

Allmänt om föreningen

Föreningen består av 1 flerbostadshus med 18 bostadsrätter. Bostadsrätterna är 3 st 1rok, 12 st 2rok samt 3 st 3rok som är den största storleken. Fastigheten bebyggdes 1948 och har genomgått flertalet renoveringar. Föreningen har ändå en god ekonomi med låg belåning/kvm 3 706 kr. Årsavgift/kvm är 689 kr. I husets källarvåning finns källarförråd, tvättstuga med tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och torkrum. Cykelrum.

Tv och bredband

TV via fiber (kollektivt avtal).
Internet fiber via Telia. Ca 429 kr per månad.

Parkering

Parkering kostar 200 kr per månad.
För närvarande är det ingen kö.
Gästparkering sker längst med gatan i området.

Föreningens ekonomi och planerade avgiftsförändringar

Eventuellt blir den en avgiftshöjning per 1 januari 2020

Renoveringar - utförda och planerade

Föreningen har gjort diverse renoveringar löpande under 2001-2017. Det finns en underhållsplan som upprättades 1998 och sträcker sig fram till 2020. Inga större renoveringar är planerade de närmsta åren.

2015/2016 Dräneringsarbete med omfattande renovering av uteplats och planteringar
2016 Nya maskiner till tvättstugan
2017 Omfattande service av bergvärmepanna samt oljepanna
2017 Fiber till fastigheten
2018 Uppfräschning av parkeringsplats med uppmålade rutor och tilldelade platser
2019 Nya ytterportar med ny dörr automatik

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Ja

Området

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter
Fri värdering