Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Mäster Simons Väg 14, 5tr

Ritorp/Norra Frösunda Solna

3 550 000 kr

Se alla bilder


Visning

Öppen visning - Välkommen!

Måndag 27/5 18.30-19.00

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Mäster Simons Väg 14, 5tr

Antal rum 3 rum + Kök
Boarea 75,50 kvm
Förvaltarens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr G53
Våning 5 av 6, hiss finns
Ekonomi Pris: 3 550 000 kr Accepterat pris
Avgift: 4 254 kr/mån Inkl. värme, VA, bredband (250 Mbit/s) och kabel-tv (TiVo silver).
Andel i föreningen: 1,1096%
Driftskostnad 10 821 kr/år
varav
El: 8 400 kr
Försäkring: 2 421 kr
Beräknat antal pers: 1
Kommentar Driftskostnader baseras på uppgifter från säljaren. Dessa kan variera beroende på avtal och förbrukning.
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1997
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration
Utfärdad den 5 februari 2018
Energiklass: E
Energiprestanda: 109 kWh/m² (Atemp) och år
Fastighetsbet. Hästskon 1
- Inga grannar ovanför!
- Trevlig balkong i syd-västläge
- Stabil förening som sänkt avgiften med 5% både 2018 och 2019

Välkommen till en ljus och välplanerad lägenhet i bra skick. En social trea med härlig atmosfär, stora sällskapsytor och vackert ljusinsläpp. Lägenheten erbjuder väldigt mycket förvaring och har väldisponerade rum med bra funktioner. Perfekt för den familj som väntar barn eller som vill ha en större lägenhet. Här saknas inget!

Lägenheten ligger belägen i Ritorp som bara är ett stenkast ifrån många trevliga grönområden som Brunnsviken, Ulriksdals slott, Ulriksdals trädgård och Haga parken. Du har även The Winery hotell med en väldigt trevlig takterrass, Mall of Scandinavia och kommunikationer inom promenadavstånd. Det här är en lägenhet som måste upplevas på plats, varmt välkommen!

HALL
Kliv in i en inbjudande och praktisk hall med klinkergolv och ljusmålade väggar. Det finns bra förvaringsutrymmen och gott om utrymme för ytterkläder och skor samt behaglig golvvärme. Lägenhetens klädkammare nås från hallen och erbjuder ännu mera förvaring i form av garderober och hyllor.

KÖKET
Ett rymligt, stilrent och socialt kök med generösa arbetsytor, öppen planlösning mot vardagsrummet och gott om plats för matbord och stolar samt mycket annat som gör det enkelt att trivas här! Det är utrustat med induktionshäll, fläkt, ugn, mikro, diskmaskin, fullstor kyl och frys.

VARDAGSRUM
Härligt och öppet vardagsrum med anslutning till köket och sovrummet. Med det stora ljusinsläppet får det en rymlig och social atmosfär där det finns plats för en tilltagen soffa, mediamöbel och extra förvaring. Rummet är väldigt trevligt med tapetserade väggar och ekparkettgolv.

SOVRUM
Harmoniskt och mysigt sovrum med plats för stor säng, sängbord och en byrå för extra förvaring. Det här är ett rum man trivs i och väggarna är beklädda med tapet och på golvet ligger ett vackert ekparkettgolv.

BALKONG
Från lägenhetens stora sovrum nås den trevliga balkongen i ett syd-västläge med många soltimmar. Balkongen är belägen i ett ostört läge mot föreningens gård. På balkongen finns plats för cafémöbler eller liknande.

SOVRUM/ARBETSRUM
Stort och lättmöblerat sovrum med garderober som i dag disponeras som arbetsrum. Kan enkelt användas som ett till sovrum med plats för möblemang efter tycke och smak. Rummet är inrett med ljusa väggar och ekparkettgolv.

BADRUM
Ett fräscht och stilrent badrum med toalett, dusch, tvättställ med kommod, spegelskåp med belysning, handdukstork, tvättmaskin och torktumlare samt mörkt klinkergolv med golvvärme och väggar i vitt kakel.

FÖRRÅD
Till lägenheten hör nyttjanderätt till vindsförråd.

Modern trea i charmigt område!

AV SÄLJAREN ACCEPTERAT PRIS!

- Inga grannar ovanför!
- Trevlig balkong i syd-västläge
- Stabil förening som sänkt avgiften med 5% både 2018 och 2019

Välkommen till en ljus och välplanerad lägenhet i bra skick. En social trea med härlig atmosfär, stora sällskapsytor och vackert ljusinsläpp. Lägenheten erbjuder väldigt mycket förvaring och har väldisponerade rum med bra funktioner. Perfekt för den familj som väntar barn eller som vill ha en större lägenhet. Här saknas inget!

Lägenheten ligger belägen i Ritorp som bara är ett stenkast ifrån många trevliga grönområden som Brunnsviken, Ulriksdals slott, Ulriksdals trädgård och Haga parken. Du har även The Winery hotell med en väldigt trevlig takterrass, Mall of Scandinavia och kommunikationer inom promenadavstånd. Det här är en lägenhet som måste upplevas på plats, varmt välkommen!

Förening

Mäster Simons Väg 14, 5tr

Förening

BRF Hästskon, Solna

Allmänt om föreningen

Brf Hästskon är en äkta förening bestående av 89 lägenheter i en fastighet som uppfördes 1997.

Avgiften sänktes med 5% 1 jan 2018 och ytterligare 5% 1 jan 2019. I dagsläget (2019-03-19) finns inga beslutade avgiftsändringar.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har ett flertal cykelförråd i gatuplan, cykelförråd i hus på gården, soprum samt trevlig gemensam gård med grill.

TVÄTTSTUGA
Föreningen har två tvättstugor, dessa är belägna i port 16 och 24. De är utrustade med 2 st tvättmaskiner, 1 st torktumlare, 1 st torkskåp samt 1 st mangel, i varje tvättstuga.

ÖVRIGT
Städning av trapphus och skötsel av fastighet med gård utförs av kontrakterade firmor.

Tv och bredband

I avgiften ingår kabel-tv och bredband 250 via ComHem. Föreningen betalar basabonnemanget men varje medlem är individuell kund hos ComHem. Varje medlem har också möjligheten att välja ett abonnemang med Telenor. Varje medlem kan hämta ut en TiVo-box från ComHem. Du som flyttar in måste själv kontakta ComHem för att registrera dig som kund.

Parkering

Föreningen har ett garage med 20 st garageplatser. 10 st av dessa platser hyrs ut till en grannförening. Föreningen har även 36 st carport platser. Alla garage- och carport-platser har uttag för motorvärmare. För närvarande kostar det 500 kr/mån att hyra en garageplats och 300 kr/mån att hyra en carport-plats. Föreningen har även 3 st parkeringsplatser för motorcyklar som kan hyras.

Renoveringar - utförda och planerade

UTFÖRDA RENOVERINGAR
2006 - Stamspolning, installation av ljud/tryck styrt belysningssystem i alla portuppgångar. Lamporna tänds automatiskt, vilket bidrar energibesparingar.
2007 - OVK (obligatorisk ventilationskontroll), installation av reglersystem till värmesystemet som med daglig information ifrån SMHI anpassar värmen till aktuell väderlek.
2008 - Energideklaration
2009 - Målning och oljning av portdörrar, målning av carport-länga.
2010 - Upprustning av tvättstugor. Byte av torkskåp och torktumlare, upprustning av innergård. Ny sandlåda, grill och bänkar.
2011 - OVK (obligatorisk ventilationskontroll), stamspolning, trädgårdsrensning av buskar och omplantering, rensning av dagvattenbrunnar och stuprör, upprättat underhållsplan i samarbete med Fastighetsägarna.
2012 - Installation av brandvarnare i samtliga lägenheter, radonmätning.
2013 - Underhållsbesiktning av fastighet ,upprustning av innergård, nya blomkrukor och ny sand till sandlådan, duvskydd monterades.
2014 - OVK (obligatorisk ventilationskontroll), Stamspolning, nya sorteringskärl för plast, batterier, ljuskällor (lampor & lysrör ), "små-el", matavfall, wellpapp och tidningar.
2015 - Nytt system för tvättstugebokning.
2016 - Inspektion av takbeklädnad och hängrännor. Tvättstugebokning via webb. Nertagning och beskärning av träd. Brandcellutredning genomförd. Sopning och linjemålning av parkeringsplatser. Ej fungerande nödtelefoner i hissar (sex av sju) utbytta. Ny tvättmangel i port 24. Uppföljning av skötsel av uteplatser. Rensning av hängrännor och stuprör. Anslagstavlor uppsatta i portarna 16 och 24- Nya dioder monterade i ytterdörrar. Luddlådor installerade i båda tvättstugorna. Cykelrensning.
2017 - OVK (obligatorisk ventilationskontroll), Stamspolning, byte till LED-belysning i soprum och alla trapphus. Nya motorvärmar-uttag. Rengöring av fjärrvärmeväxlare. Utbyte av expansionskärl. Spolning av stuprör och sandsugning av brunnarna. Besiktning av värmecentralen. Utbyte av vattenflödesmästaren i värmecentralen.

KOMMANDE RENOVERINGAR
I dagsläget (2019-03-19) finns inget beslut om några större renoveringar.

För mer information se hemsida eller årsredovisning.

Överlåtelseavgift

1 163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Ja.

Området

Norra Frösunda/Ritorp är ett område att trivas i, med optimalt läge nära city och naturen så har ni närhet till allt som kan önskas. På promenadavstånd ligger Arenastaden och Mall of Scandinavia som har ett brett utbud med både butiker och restauranger.

Närservice

I närheten finner du Mall of Scandinavia som rymmer 250 butiker, Sveriges första IMAX ® och erbjuder allt du kan önska dig med shopping i världsklass, flertal stora matbutiker, enormt restaurangutbud, skomakeri, kemtvätt och skönhetsvård. Bredvid gallerian ligger Friends Arena där du båda kan se landslagsfotboll och konserter med världens största artister. I anslutning till detta ligger ett av landets modernaste hotell Quality Hotel Friends.

Kommunikation

Motorvägen har ni i både norr och södergående riktning. Närmaste pendeltågsstation hittar du i Ulriksdal/Solna station med täta avgångar.

Parkering

I området råder boendeparkering via Solna Stad. Avgift för detta är 300kr/mån eller 750kr/kvartal.

Övrigt

Grönområden: Promenera runt Hagaparken, Brunnsviken och Ulriksdal. Barn och omsorg: Förskolor: Pysslingen Kadettens förskola, Borgens förskola, Kullens Förskola. Grundskolor: Vittra Frösunda, Ulriksdalsskolan, Djurgårdens Waldorfskola, Alfaskolan. Gymnasium: Solna Gymnasium

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter
Fri värdering