Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Klippgatan 16A, 1tr

Solna Centrum Solna

2 250 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

3

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Klippgatan 16A, 1tr

Antal rum 1,5 rum + kök
Boarea 46,00 kvm
Förvaltarens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 16A-105
Våning 1 av 8, hiss finns
Ekonomi Pris: 2 250 000 kr Föreslagen budstart
Avgift: 2 405 kr/mån Inkl värme, VA & kabel-tv. Bredband (1000Mbit) ingår mot en obligatorisk avgift på 160 kr/månad. Obligatorisk avgift om 100kr avseende nätavgift för el.
Andel i föreningen: 0,7082%
Andel av årsavgift: 0,7%
Driftskostnad 3 500 kr/år
varav
El: 2 000 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal pers: 2
Kommentar Driftskostnader baseras på säljarens uppgifter. Dessa kan variera beroende på avtal och förbrukning.
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1964/65
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration
Utfärdad den 1 februari 2019
Energiklass: D
Byggnadssätt
Fönster: 2-glas

HALL

I hallen möts vi av en fräsch atmosfär. Här finns plats för såväl avhängning som eventuell förvaring. Innanför entrén finns en inre hall med utrymme för arbetsplats och ytterligare förvaringsmöbel. Golv i klinker som sedan övergår i en ekparkett och väggar i ljus nyans.

KÖK

Lägenhetens kök består av luckor i vitt och bänkskivor i ek med mörkt kakel ovan. Här finns gott om arbetsyta, generös förvaring i många skåp och matplats för ca 4-6 personer invid fönstret, vilket skänker ett behagligt ljusflöde till rummet. Köksutrustningen består av spis och kyl/frys i vitt samt köksfläkt i rostfritt. Vitmålade väggar och parkettgolv i ek.

RUM

Väl tilltaget vardagsrum med lättmöblerade ytor. Här får ni plats med soffgrupp, TV-möbel och kontorsdel. Rummet får mycket ljus från stora fönsterpartier. I anslutning till rummet finns en mysig sovalkov som rymmer större säng. Gott om förvaring i ett flertal garderober. Väggar i ljus nyans och golv i ekparkett.

BADRUM

Kaklat badrum med mörkt klinkergolv och vitkaklade väggar. Badrumsinredningen består av dusch med vikbara glasväggar, tvättställ med kommod, spegelskåp och skåp för förvaring samt WC och handdukstork.

FÖRRÅD

Till bostaden hör nyttjanderätten till ett förråd beläget på bottenvåningen.

Ljus och välplanerad 1,5:a med stambytt badrum invid vid Solna Centrum!

// Bra planlösning // Sovalkov // Rikligt ljusinsläpp // Bra kommunikationer // Stambytt // Förening med god ekonomi // Nära Solna Centrum // Promenadavstånd till Vasastan //

Varmt välkommen denna ljusa och välplanerade 1,5:a i stambytt fastighet på populär adress i Solna Centrum. Här kan erbjudas ett fräscht boende med generösa ytor och rikligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Lägenheten erbjuder ett stort, charmigt kök med utrymme för matplats åt 4-6 personer, lättmöblerat vardagsrum med sovalkov och bra förvaring. Stambytt och renoverat badrum från 2009 samt inredd klädkammare i hall.

Brf Vimpeln 16 är en stabil och välskött förening! Föreningen har fyra stycken hyresrätter kvar som vid försäljning kan ge ett stort tillskott till kassan. Föreningen har ett stort antal parkerings- och garageplatser som man kan hyra.

Belägen centralt i Solna med närhet till allt! Bara ett par minuters promenad till Solna Centrum, med T-bana och bussar samt ett brett utbud av butiker och närservice. För den idrottsintresserade ligger Skytteholms IP och Solnahallen runt hörnet. Dessutom nås Mall of Scandinavia inom gångavstånd, med shopping och evenemang i världsklass.

Förening

Klippgatan 16A, 1tr

Förening

Brf Vimpeln 16

Allmänt om föreningen

Brf Vimpeln 16 är en äkta förening och ombildades 2001. Föreningen består av 100st lägenheter varav 4 st upplåts med hyresrätt samt 2 st lokaler.

Styrelsen godkänner delat ägandeskap med ett krav på minsta andel om 10 %.

I dagsläget (2021-09-06) finns inga beslutade avgiftsändringar.

Gemensam el: Fast nätavgift om 100 kr/månad och lägenhet, debitering efter enskild förbrukning tillkommer.

Mer info om Brf Vimpeln 16 finns på föreningens hemsida: http://www.vimpeln16.se/

TVÄTTSTUGA
I föreningen finns 2st tvättstugor. Dessa är belägna på entréplan mellan B- och C-porten och är försedda med totalt 6st tvättmaskiner, 2st torktumlare, 2st torkskåp, 1st mangel och 2st torkrum.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Cykelrum/barnvagnsrum finns på entréplan. Föreningen har ett rum med kokvrå samt tillhörande dusch och toalett som medlemmarna kan hyra för korta perioder (350 kr/dag vardagar och 400 kr/dag helgdagar). Ett hobbyrum finns i källargången mellan A- och B-porten. Där finns möjlighet att snickra och måla. En liten uppsättning verktyg och maskiner finns att tillgå. Föreningen har också en grillplats i trädgården.

Tv och bredband

Föreningen är ansluten till kabel-tv via Telenor basutbud ingår i avgiften. Bredband levereras via Ownit (1000/1000 Mbit), ett obligatoriskt tillägg om 160kr/mån tillkommer.

Parkering

Föreningen har 24st parkeringsplatser utomhus för 300kr/mån och 28st i garage för 660 kr/mån mellan Klippgatan 16 och 20. Det är kö till samtliga platser på cirka 6 månader för utomhusplats samt 6 månader för garageplats. I övrigt gäller boendeparkering i området via Solna kommun. Avgift för detta är 400 kr/månad eller 1000 kr/kvartal. Besök gärna www.solna.se för mer information.

Renoveringar - utförda och planerade

2021 Byte av maskiner i tvättstugan
2019 Gemensam el
2017 Garage, ramp till parkering och trappa
2015 Nytt miljöhus och nya frånluftsfläktar
2013 Renovering av trapphus & entréer
2010 Bättringsmålning yttertak
2009 Stambyte avlopp & tappvattenledningar, nya elstigar samt omdragning av el i samtliga lägenheter
2003 Tvättstugor renoverade
1994 Tilläggsisolering fasader
1994 Fönsterrenovering
1994 Utbyggnad balkonger

KOMMANDE/PÅGÅENDE RENOVERINGAR
I dagsläget (2021-09-06) finns inga större renoveringar beslutade.

Överlåtelseavgift

1 190 kr

Pantsättningsavgift

476 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Ja.

Området

Med sitt centrala läge i Solna har området kring Solna Centrum utmärkta kommunikationer. Inom ca fem minuters gångavstånd hittar du Solna Centrum som har flertalet butiker och ett antal restauranger samt även ett brett serviceutbud så som apotek, bibliotek och vårdcentral. Här finner du även flertalet bussar mot både västerort samt norrort, t-bana där restiden till T-centralen endast är ca 10 min samt tvärbanan som trafikerar sträckan Solna Station - Alvik.

Närservice

Solna Centrum, som har alla förutsättningar för trivsam shopping och god mat. Med 120 butiker, caféer och restauranger i moderna och ljusa lokaler så finner du allt du behöver i vardagen. I Anslutning till centrumet finns även ett nyöppnat Friskis & Svettis. Bara ett par kilometer bort ligger Arenastaden där ni hittar Mall of Scandinavia som rymmer 250 butiker, Sveriges första IMAX ® och erbjuder allt ni kan önska er med shopping i världsklass, flertal stora matbutiker, enormt restaurangutbud, skomakeri, kemtvätt och skönhetsvård. Bredvid gallerian ligger Friends Arena där du både kan se landslagsfotboll och konserter med världens största artister. I anslutning till detta ligger ett av landets modernaste hotell Quality Hotel Friends.

Kommunikation

Solna Centrum, tunnelbana blå linje. Mot Fridhemsplan och T-centralen. Buss 509 mot Brommaplan samt tvärbanan mot Sickla Udde åt ena hållet och Solna station åt andra.

Parkering

I området råder boendeparkering. Avgift för detta är 400kr/mån eller 1000kr/kvartal. För tillstånd - vänligen kontakta Solna stad.

Övrigt

Barnomsorg, skolor: Råsunda skola F-6 och Skytteholmsskolan F-9. Grönområden: Om du önskar att få bo i ett naturskönt område men samtidigt med direkt närhet till Stockholm innerstad är garanterat Solna något för dig. Solnas yta består till ungefär en tredjedel av natur och parker. Här finns gröna rekreationsområden, flera strandpromenader och dessutom många fina små och halvstora parker och naturområden mellan bostadsområdena. Några som förtjänar ett extra omnämnande är exempelvis Kungliga nationalstadsparken, öster om Uppsalavägen, med Ulriksdals slottspark, Tivolihalvön, Hagaparken och strandpromenader vid Brunnsviken och Edsviken. Några särskilt fina strandpromenader och rekreationsområden finner du vid Råstasjön och Lötsjön samt i natur- och parkstråket utmed Ulvsundasjön och Bällstaviken.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter